Įkraunama...
Įkraunama...

Daug išsiskyrusių

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 29, 16:40)
nes arčiau širdies  mirksiukas.gif

irgi grazhi mintis drinks_cheers.gif
Atsakyti
O mes santuokų rūmuose iš karto užsidėjome ant kairės rankos - arčiau širdies .
Atsakyti
Skaičiau ir domėjausi kodėl taip yra, kad pvz. buvusiose TSRS teritorijoje žmonės tuokdamasi mauna žiedus ant dešinės rankos, o kituose kraštuose- ant kairės rankos.
Kaip teisingai kažkas sakė, žiedas maunamas ant kairės rankos, nes tai arčiau širdies (tai ne tik vaizdus palyginimas ar kažkas romantiško, bet ir pagal kraujo apytakos ratus tinka situacijai mirksiukas.gif ).
Kodėl maunama ant dešinės rankos? Dešinė - tiesos ranka mirksiukas.gif Dešinę ranką padėjus ant Biblijos prisiekiama dėl to, jog bus kalbama tik tiesa smile.gif Santuokos metu sutuoktiniui maunant žiedą ant dešinės rankos tarsi pažadama, kad santuokinį gyvenimą lydės tiesa (ne melas, ne išdavystė..). Aš kiek ieškojau informacijos radau būtent tokias prielaidas kodėl ant dešinės, o kodėl ant kairės ax.gif
Atsakyti
Aš tai tik už vestuvinio žiedo nešiojimą, nes jis yra vienas svarbesnių išorinių santuokos požymių. Galų gale ieškant savo antrosios pusės daug paprasčiau pagal žiedą suprasti, kuris vedęs ir nebetinkamas “kabinimui”. Man bent jau – vedęs tai miręs. Primityvu, bet aišku.
Man garbė nešioti žiedą, kurį man užmovė mylimas žmogus. Kiekvieną dieną nešioju sužadėtuvių žiedą, lygiai taip pat nešiosiu ir vestuvinį.

4u.gif
Atsakyti
nustebau atradusi tokia tema ir nutariau paskaitineti ..tiesa sakant, tikrai keista, kad kazkam rupi, ant kurios rankos nesioji zieda...as bent jau, jeigu pamatau prabangesni (asuksini etc.) zieda be akies ant bet kurios rankos (zinoma, jeigu atkreipiu demesi) visada dar mintyse trumpam stabteliu, ar tai tikrai santuokos simbolis g.gif ...
Atsakyti
Mano įspūdis - aš pastebiu daugiau žieduotų vyrų nei moterų. Pati žiedo nenešioju, nes jis toks tradicinis. Tuomet nebuvo iš ko rinktis, o pasidaryti naujus kažkaip nerandam progos, o gal ir reikalo nematom.
Atsakyti
Mano vyriskis zieda nat kaires nesioja, jam taip patogiau, as ant desines, nes kaires pirstas ziedo nepriima jokio, negaliu ant jo maut smile.gif Na ir kas cia tokio.
Svarbiausia ne kur ziedas - o kur zmogaus sirdis, kas joje - jeigu atsidavimas seimai yra, tai ar nesioja zieda, ar ne, tai nieko nekeicia.Kiti ir su ziedais teisingoj vietoj uzmautais meiluzes oi kaip glamoneja blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Mes su vyru abu ziedu nenesiojam. schmoll.gif Man tiesiog jie labai nepatogus buityje, o kai jau nusiimu, tai visada ir uzmirstu. Vyrui darbo salygos neleidzia nesioti ziedo. Tad abu be ziedu ir nieko cia blogo. O ziedas, jis nuo nieko neapsaugo, tik suteikia siokios tokios informacijos. Ir tik nuo zmogaus priklauso, kaip jis pasielgs atitinkamoj situacijoj. unsure.gif
Atsakyti
[quote=divaa,2005 07 01, 14:38]
nustebau atradusi tokia tema ir nutariau paskaitineti ..tiesa sakant, tikrai keista, kad kazkam rupi, ant kurios rankos nesioji zieda...
O kas čia keisto-žmonėms įvairūs dalykai rūpi ax.gif Kadangi man pasidarė įdomu,paklausiau ir kitų nuomonės,kaip paiso tradicijų šia prasme,ar atkreipia į tai dėmesį ir pan...Ar tai blogai?
Atsakyti
QUOTE(rosa @ 2005 07 01, 20:54)
Mano įspūdis - aš pastebiu daugiau žieduotų vyrų nei moterų.

gal daugiau į vyrus žiūri? laugh.gif tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 06 30, 13:20)
Aš tai tik už vestuvinio žiedo nešiojimą, nes jis yra vienas svarbesnių išorinių santuokos požymių...
Man bent jau – vedęs tai miręs. Primityvu, bet aišku.

Vajei ohmy.gif tai dabar visam pasauliui būtina deklaruoti, kad esi vedęs/ištekėjusi? blink.gif O jei žmogus vedęs, bet be "vieno svarbesnio santuokos požymio"? Tai kas tada?
O aš vat nenešioju vestuvinio žiedo. Nu nereikalingas jis man rolleyes.gif nes niekam nenoriu ir nesiruošiu deklaruot, kad esu jau "mirusi" tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2005 07 02, 15:56)

O aš vat nenešioju vestuvinio žiedo. Nu nereikalingas jis man  rolleyes.gif  nes niekam nenoriu ir nesiruošiu deklaruot, kad esu jau "mirusi"  tongue.gif  biggrin.gif

Kaip kam, aišku… ax.gif
Atsakyti