Įkraunama...
Įkraunama...

Pykčio išreiškimas

ispradziu budavo isreiskimas:griuvimas ant zemes ir dauzom galva,sudrausminau tai dabar nustato pikta veido mina,
Atsakyti
QUOTE(asta_lapute @ 2009 03 18, 12:40)
Mes tai dar laukiam kol kritimai ant zemes prasides

Tai gal ju ir nebus mirksiukas.gif As irgi laukiau laukiau, bet taip ir nesulaukiau.... tongue.gif Maniskis, kai supykdavo, paimdavo koki po ranka esanti daikta ir imdavo trankyti i stala ar kt., bet jau ir sito baigiam atsikratyti....
Atsakyti
QUOTE(asta_lapute @ 2009 03 18, 14:40)
Mes tai dar laukiam kol kritimai ant zemes prasides, jau esu numaciusi tam reikalui berzines koses po pirmo tokio atsitikimo.Zinau daug pavyzdziu, kuriems berzine kose po pirmo kritimo ant zemes padare ji ir paskutiniu.
Musu mociute medike ilgai dirbus darzely sako, kad reikia i tokius dalykus labai rimtai ziureti. Ji sako, kad daznai budavo, jog is pradziu vaikai tik krenta ant zemes ir neklauso,  paskui, jei tevai nieko nedaro- tai neretai perauga i isterijos priepuolius, kurie kartais baigiasi vaiku uzmelynavymu ir netgi mirtimi  paciu blogiausiu atveju gali baigtis, jei nesuteiksi tinkamos pagalbos...
Taigi manau, kad nekreipti demesio, ne visai tinkamas sprendimas. Manau, kad kazkokiu budu reikia parodyti vaikui, kad toks jo elgesys nebus toleruojamas.
Tai va, tokie pamastymai sia tema  rolleyes.gif

kažkaip man per baisiai nuskambėjo jūsų tie pamąstymai bigsmile.gif . Aišku tai jūsų vaikas, bet aš taip nedaryčiau. Aš manau, kad vaikai tuos ožius paprasčiausiai išauga. Pirmas vaikas trenkdavo galvytę kur papuolęs-na ir ką-kišdavau ranką, kad neužsigautų smile.gif. Išaugo ožiukus ir nemuštas. Mažoji dabar bando gnybti arba drėgsti-manau, kad irgi išaugs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adaya @ 2008 11 04, 12:33)
Mes tai laikomes vieningos taktikos su teciu - NEKREIPTI DEMESIO
Jei tik krenta ant zemes ir pradeda visaip spygauti ar trankytis, tiesiog pradedam ramiu tonu kalbet tarpusavyje ir iseinam i kita kambari. Stengiames net neziureti i vaiko puse  ax.gif  (aisku as aki uzmetu, kad neuzsigautu, nenukristu ar neuzsimestu ko nors... ) Kai tik nurimsta ir ateina pati pasiziuret kur mes esam - tada apsikabinu ir pasakau "myliu myliu"  blush2.gif

Nezinau ar teisingai elgiames, bet tokie "priepuoliai" reteja.

visiskai pritariu tik va reikia daug kantrybes doh.gif
Atsakyti
Na berzine kose, dar net 2-ieju metuku neturinciam vaikui... g.gif .... gal ankstoka?
Atsakyti
mano mazsis tai musasi vienas syk kritoant zemesirsu kakta trenkesi ai duagiau taip nedaro nesguzas atsirado mirksiukas.gif tik su ranom pasimusa ir sveivcia daiktus i sona jai ka rankose turi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
mano irgi krenta ant žemes rekia,vakar susinervaves trenke i žeme lekšte doh.gif ji sudužo doh.gif tada nusiramino šeip stengiaus nekreip demesio tada viskas thumbup.gif arba kanda priebeges aš nesupratu iš kur jis išgalvoja tokiu daliku g.gif doh.gif sakičiau mato,bet dabar ne schmoll.gif bet aš negaliu žiuret kai parduotuvese tie vaikai krenta ant žemes ir žviegia,nu tikiuosiu mano iki to nedais doh.gif doh.gif man siaubinga žet blink.gif doh.gif
Sekmes auginat mažuosius padaužas mirksiukas.gif
Atsakyti
vyresniajam kritimai prasidejo metuku su trupuciu amziaus - kadangi buvo vasara tai tiesiog kai nukrisdavo zemem paleides dudas tai paejus kelis zingsnius i sali laukdavau kol pats nusiramins ir ateis, must buvo gaila. kartais kai eidami pro sali kokie svetimi zmones ji uzkalbindavo tai issigandes greit risdava ta reikala ir pas mane atbegdavo kartais ir nusiramines dar guledavo - pagalvodavo ar vewrta keltis ar laukt kol mama ji paims. namuos jei taip krisdavo su oziukais tai leisdavau pagulet, pasnekindavau, o jei matydavau kad tas cirkas uzsites paaiskindavau kad labai pikti ir pavarge leliai eina pamiegot ir nunesdavau i lova - tai gana greit pasibaigdavo jei miego nenoredavo. parduotuvese nekritinejo nes dar pries iseinant is namu susitardavome ka jam pirksim ir tik viena daikta pvz sulciu pokeli ar pan. ir to susitarimo grieztai laikydavausi - problemu parduotuveje nekildavo. dabar jam jau trys vietoj kritimu ima ka nors dauzyt bet ir siam atvejui aiskinam kad jei ka sudauzys tai pirmiau pirksim ta daikta o ne isvajota dviratuka, kuriam jis taupo pinigelius savo taupykleje - gana greit apsiramina.
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2008 11 06, 17:47)
Na,ką..matau,kad ne mano vienos toks vaikas  doh.gif .Bet paskuitiniu metu tiesiog noriu nusišauti .Vaikas tapo nebevaldomas (tiksliau mes negalim susitvarkyt) .Klykia visur ir visada...isterijos priepuoliai siaubingi.Pvz.šiandien paėmiau iš darželio (lanko 6 savaites),oras geras,galvoju,pasivaikščiosim.Na,ir ką..vaikinas užsimanė,kad jį neščiau ant rankų..neėmiau ir pašlo pakatilas  doh.gif .Staugia,klykia,kojom trypia,lupa nuo savęs drabužius ir pan.Didelę dalį nekreipiu dėmesio,bet vis tik ne plynas laukas-žmonės eina..na ir prasideda dar komentarai visų  doh.gif .Tas pats kai reik eit miegot  g.gif .Į savo lovą eit nenori,lenda į mūsų,neleidi-staugia,leidi-išsidirbinėja arba dar geriau kariasi ant kaklo.Ir taip "opera" gali užtrukti valandą ar ilgiau  mega_shok.gif .SOS ,gal kas kokių patarimų turi?? Senka kantrybė,nervai nelaiko,o apie darnią šeimą tai net kalbos nėra  verysad.gif .Beje teroristui greit du metukai.

Man atrodo, kad kai buna "oziuku" priepuoliai, ant zemes kritimai - isitikinti, kad saugus ir tada jau nebekreipti demesio (lauke sunkiau, bet ka kita daryti? doh.gif As musiskio senai nebepanesu). Su ejimu i savo lovyte - tieisog grazinti i lovyte (pradzioje visa iprasta ejimo miegoti rutina - praustis, pizama, knygute ir pan). Pirma karta grazinant paglostyti, pabuciuoti, pasakyti, kad laikas miegoti, o paskui tiesiog grazinti i lova nerodant jokio papildomo demesio, tiek kartu, kiek reikes (teveliai turetu susitarti, kad abu laikysis tos pacio taktikos). Mums "ejimas i lova" labai greitai sitaip susitvarke.
Papildyta:
QUOTE(asta_lapute @ 2009 03 18, 14:40)
Mes tai dar laukiam kol kritimai ant zemes prasides, jau esu numaciusi tam reikalui berzines koses po pirmo tokio atsitikimo.Zinau daug pavyzdziu, kuriems berzine kose po pirmo kritimo ant zemes padare ji ir paskutiniu.
Musu mociute medike ilgai dirbus darzely sako, kad reikia i tokius dalykus labai rimtai ziureti. Ji sako, kad daznai budavo, jog is pradziu vaikai tik krenta ant zemes ir neklauso,  paskui, jei tevai nieko nedaro- tai neretai perauga i isterijos priepuolius, kurie kartais baigiasi vaiku uzmelynavymu ir netgi mirtimi  paciu blogiausiu atveju gali baigtis, jei nesuteiksi tinkamos pagalbos...
Taigi manau, kad nekreipti demesio, ne visai tinkamas sprendimas. Manau, kad kazkokiu budu reikia parodyti vaikui, kad toks jo elgesys nebus toleruojamas.
Tai va, tokie pamastymai sia tema  rolleyes.gif

Nesutinku su jusu pasiruosta taktika ir su jusu mociute medike schmoll.gif Must vaika vos jam pirma karta parodzius, kad jis auga ir praeina normalias vystymosi stadijas, tai , man rodos, pats tikriausias kelias i "isterijas", "uzmelynavimus" ir t.t. Musimas - tevu silpnumo israiska. Vaikus auginti nera lengva, bet tikiuosi, kad musu seimoje iki to niekada neteks prieiti.
Atsakyti
Kai pradeda pykti-susiraukia.Tada zvelgiu ir sypsausi.Mazylis taip pat pradeda sypsotis.Net kiek susigesta jog raukesi smile.gif
Bet pasitaiko ir didesnio nepasitenkinimo israisku,kai piktai rauda ir net stumia nuo saves..Apkabinu,kalbinu,taciau nepataikauju,nukreipiu ji i kokia idomia veikla ir pn...Tai padeda smile.gif
Atsakyti
Taip maniskis mustis pradeda, tik jokiu budu negalima duoti atgal kad ir sveniai.
Na o db pradejau sypsotis,myluoti ir jis ziuriu vis dazniau suni ir zaisliukus paglosto ax.gif
Atsakyti
kai pyksta, pradeda rekti, o as liepiu eit i savo kambari oziukus issivaryt. Grizta is ten jau geras vaikas.
Atsakyti