Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas- virusas (23)

QUOTE(gėlėta jūrė @ 2008 11 13, 08:13)
Lakuoti, prieš klijuojant motyvą nebūtina. Tai galbūt šiek tiek palengvintų klijavimą, nes paviršius taptų slidesnis. Bet tiktrai nebūtina. Jei nori, kad matytųsi natūrali medžio tekstūra, tada klijuok iškart, jei nori spalvoto pagrindo - pirma nudažyk lentutę šviesia spalva. Tik turėk omeny, kad jei tiesiai ant medžio klijuosi labai šviesų motyvą, jis praras savo spalvas ir tikrai nebebus baltas ar toks šviesus. Be to dėl paviršiaus šveitimo, tai aš visada prieš dekupažuojant dar pašveičiu su 320.

Paprasčiausia eiga būtų:
1. pašveiti
2. nudažai baltai
3. klijuoji
4. jei nori dedi kokius nors efektus (sendinimas, šėšėliavimas ir pan.)
5. lakuoji

aciuks.gif bandysiu...

Ups bigsmile.gif "Sopi" lako spalva mane nustebino, tikejaus persisvieciamos, o cia balta-balksva doh.gif
Atsakyti
ir dar noriu paklausti blush2.gif koks lakas geriausia užbaigti darbą, ar matinis, ar blizgus g.gif ir koks nepriduoda rudo atspalvio g.gif
ačiukas aciuks.gif
Atsakyti
rinktis ar blizgu ar matini...nera skirtumo, abu graziai uzbaigia..tik vienas blizga kitas ne:) cia nuo skonio priklauso...kas tau paciai patinka..o kad negeltonuotu...rinkis vandens pagrindu laka, o ne sintetini (sintetiniai visi geltonuoja) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 12, 22:14)
priklauso ir nuo firmos ir nuo pirmo ir nuo antro sluoksnio storio, koki turi sendintoja?

nelabai supratau apie koki blizgesi kalbi, gal imesk darba ,kuris turi toki efekta, gal bus lengviau atsakyt.

Sendintojus turiu 2 su pirmu dirbau, antras dar laukia eiles, tik ka nupirktas smile.gif
Tai butu pirmasis su kuriuo dirbusi jau crackle medium
ir kuris laukia eiles... crackle sotile
Zvilgesi turejau omeny toki, pasiskolinau foto blush2.gif
user posted image
Man rodos jau man kaip padaryti atsake.

Papildyta:
Dar idomu ar kas naudojate sia priemone?
Skylantys dazai ???
Man suskilinejo super, skaidrus kaip norejau, kaip suduzes stiklas, bet... nubyrejo verysad.gif tepiau 2mm sluoksni ant baltu akriliniu dazu.
Atsakyti
cia pas mane visus prideta auksiniu aliejiniu dazu,tai ir blizga , o sendinta su aplikraft stambus suskilimai, su medium neisgausi labai dideliu, naudok sotile jei skyla placiai, netgi medium pavadinimas nurodo,kad tokie vidutinio dydzioskilimai.

As turiu ta faceten laka, bet jis toks idomus, reikia pagauti kazkoki kampa kaip su juo dirbti, nes daug kam nubyra, man viena karta pasiseke,kad nenubyrejo, bet tepiau zymiai ploniau.
Atsakyti
Klausimėlis:
Ar sendinant vienkomponenčiu reikia būtinai, kad išdžiūtų ta priemonė ar užtenka palaukt 30-45 min. ir tada dažyt ant viršaus? g.gif
Atsakyti
Pasakykit prasau, jei sendintojas reikalauja aliejiniu dazu, tai po to viso darbelio negalima lakuoti akriliniu laku ? g.gif Tik vaitspiritiniu?
Atsakyti
zyliuk, kreipiuosi i tave, nes dabar suabejojau - kuom klijuoji serveteles? lipalu/PVA? ar yra pagelte kada tavo darbeliai sviesus???
ir dar is kur tu situ raktiniu tiek trauki? perziurejau visas internetines pardes, nu ner ju blink.gif
Atsakyti
QUOTE(supersandryte @ 2008 11 13, 15:47)
zyliuk, kreipiuosi i tave, nes dabar suabejojau - kuom klijuoji serveteles? lipalu/PVA? ar yra pagelte kada tavo darbeliai sviesus???
ir dar is kur tu situ raktiniu tiek trauki? perziurejau visas internetines pardes, nu ner ju  blink.gif

paziurek cia yra raktiniu nemazai ir ivairiu gal kas tiks smile.gif o PVA tikrai gelsta ir tam pakanka vos 4 menesiu kokiu.

http://public.fotki....preks-dekupaui/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 13 lapkričio 2008 - 15:21
as irgi galiu imesti darbelio kampa,kuris buvo daromas experimentui, tikrai labai matosi,kad pagelte.
Atsakyti
QUOTE(deimushka @ 2008 11 13, 15:35)
Pasakykit prasau, jei sendintojas reikalauja aliejiniu dazu, tai po to viso darbelio negalima lakuoti akriliniu laku ?  g.gif Tik vaitspiritiniu?

Butinai nupursk purskiamu sintetiniu laku ir paskui lakuok kuo tik nori problemu neturetu buti.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 11 13, 17:20)
as irgi galiu imesti darbelio kampa,kuris buvo daromas experimentui, tikrai labai matosi,kad pagelte.

įmesk prašau, nes jau kažkaip nebenoriu su PVA klijuoti verysad.gif
Atsakyti