Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į JAV be vizos

QUOTE(DEIMUTE @ 2010 10 16, 02:28)
Kiek esu skraidžiusi ir aš,ir mano artimieji per Čikagos Ohare  oro uosta,tai tikrai jokių patikrinimų laukiamojoje salėje nėra ir būti negali iš tikrųjų.Čia ne Arizona,kur priimtas įstatymas tikrinti kiekvieno žmogaus statusą,kur jis bebūtų.Tikrai negąsdinkite žmonių,Ilinojuje taip tikrai nėra.
Jau šį kartą kai grįžinėjau iš Lietuvos į JAV,tai ėjau kaip per sviestą,nei  pasienietis,nei muitinė nesikabinėjo.Galėjau ,kaip sakau , lagaminą lašinių ir dešrų prisikrauti,niekas net nepažiūrėjo kaip praeinu. Bet su beviziais turbūt yra rimčiau.

na, as su zalia korta ir mano visa seima su zalia... nezinau ar gali buti tikrinimai ar ne, bet faktas, kad jie vyksta. jeigu skraidote i ohare oro uosta ir daznai lankotes cikagoje, tada turbut pazystate ir kuniga Jauniu, is Brighton Park baznycios. jis nesenai irgi buvo patikrintas ohare oro uoste (vaziavo pasitikti atvykstanciu draugu tevu) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2010 10 16, 02:39)
na, as su zalia korta ir mano visa seima su zalia... nezinau ar gali buti tikrinimai ar ne, bet faktas, kad jie vyksta. jeigu skraidote i ohare oro uosta ir daznai lankotes cikagoje, tada turbut pazystate ir kuniga Jauniu, is Brighton Park baznycios. jis nesenai irgi buvo patikrintas ohare oro uoste (vaziavo pasitikti atvykstanciu draugu tevu) unsure.gif

o kaip ji patikrino? juk imigraciniu popieriu, jei neturi zalios kortos, neprivalu su savim nesiotis, gali but studentas, darbininkas ar dar bile kas bet nesiotis tau nieko neprivalu.

is vis, i oro uosto laukiamaja sale, kad patekti niekam is vis jokiu dokumentu tureti nereikia, juk tai viesa vieta, o jus vien jau is jusu pasakojimu ta matet tris kartus doh.gif As cia gyvenu 10 metu, skridus ir zmones pasitikus n kartu ivairiuose oro uostuose, bet tokiu dalyku nei maciau nei girdejau ir tikrai zinau, kad neturint pagrindo pareigunai viesose vietose neturi teises tikrinti imigracinio statuso nes tai skaitosi diskriminacija (profiling), nebent tu pazeidei kazka (ramiai oro uoste laukdamas kazko juk nepazeidi nieko) - isskyrus Arizonos valstija, kur neseniai kaip zinot buvo priimtas tas kontraversija sukeles istatymas.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 10 16, 10:53)
o kaip ji patikrino? juk imigraciniu popieriu, jei neturi zalios kortos, neprivalu su savim nesiotis, gali but studentas, darbininkas ar dar bile kas bet nesiotis tau nieko neprivalu.

is vis, i oro uosto laukiamaja sale, kad patekti niekam is vis jokiu dokumentu tureti nereikia, juk tai viesa vieta, o jus vien jau is jusu pasakojimu ta matet tris kartus  doh.gif As cia gyvenu 10 metu, skridus ir zmones pasitikus n kartu ivairiuose oro uostuose, bet tokiu dalyku nei maciau nei girdejau ir tikrai zinau, kad neturint pagrindo pareigunai viesose vietose neturi teises tikrinti imigracinio statuso nes tai skaitosi diskriminacija (profiling), nebent tu pazeidei kazka (ramiai oro uoste laukdamas kazko juk nepazeidi nieko) - isskyrus Arizonos valstija, kur neseniai kaip zinot buvo priimtas tas kontraversija sukeles istatymas.

brolio paprase, kad parodytu savo asmens dokumenta (ID) ir paklause koks jo statusas. Jauniaus nezinau ko prase, bet galesiu paklausti kai sutiksiu kita menesi g.gif as irgi pragyvenau Jav beveik 6 metus, tik dabar gyvenu LT... man irgi toks tikrinimas nelabai suprantamas, bet jeigu mane sugalvotu patikrinti laukimo saleje, tai nezinau ar isdrysciau pradeti draskyti akis (aiskinti, kad taip pagal istatyma daryti negalima) ax.gif blush2.gif
as skraidau daznai i Jav su savo zalia korta ir tai, nera labai malonu ten eit per ta migracine doh.gif (na, del to, kad as dabar gyvenu LT) nes paskutini karta kai skridau tai klause, ka as darau LT jei turiu zalia korta. as aiskiai zinau, kad pagal istatyma as galiu buti kur as noriu visus metus, bet karta metuose turiu kirsti US siena (tai man patvirtino vienas is tu migracijos vyruku, toks juodis, jis Ohare daznai mane pasitaiko tikrinti, tai jau beveik susidraugavom biggrin.gif )... bet vis tiek taip nemaloniai liko, kai paskutini karta pradejo teirautis doh.gif jauciausi kaip kokia nusikaltele..
o jus dabar jav ar lt? su zalia ar su pilietybe gal jau? g.gif blush2.gif
Atsakyti
labai aciu uz isamia informacija ir visas nuorodas,uzsukau tik greitai pasiziureti, kai grysiu bus laiko viska susiziuresiu nuodugniai kas kur kaip biggrin.gif bet esme kad busiu visiskai viena ir gyvenime neesu niekur skridus,pirma kelione ir tokia baisoka. Emiau mazai laiko persedimui 3,44val, kadangi tikejaus jog viskas tam paciam oro uoste,bus. Kiek radau info,kad is to new jersio vaziuos traukiniai ir veza iki manheteno, vadinsis new york penn station,tai iki ten mane turi nugabenti traukinys o is ten jau i LGA oro uosta gabentis tik su taxi nes neweza kitaip,svarbu speti. Tai kaip supratau ten dar traukini ne taip paprasta rasti? pirma iki jo nusigaut reikes? o kazin bilietus kur reikes pirkti,zdz visko teirausiuos,nes dabar taip sudetingai cia man atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 16, 14:47)
labai aciu uz isamia informacija ir visas nuorodas,uzsukau tik greitai pasiziureti, kai grysiu bus laiko viska susiziuresiu nuodugniai kas kur kaip biggrin.gif  bet esme kad busiu visiskai viena ir gyvenime neesu niekur skridus,pirma kelione ir tokia baisoka. Emiau mazai laiko persedimui 3,44val, kadangi tikejaus jog viskas tam paciam oro uoste,bus. Kiek radau info,kad is to new jersio vaziuos traukiniai ir veza iki manheteno, vadinsis new york penn station,tai iki ten mane turi nugabenti traukinys o is ten jau i LGA oro uosta gabentis tik su taxi nes neweza kitaip,svarbu speti. Tai kaip supratau ten dar traukini ne taip paprasta rasti? pirma iki jo nusigaut reikes? o kazin bilietus kur reikes pirkti,zdz visko teirausiuos,nes dabar taip sudetingai cia man atrodo unsure.gif

Traukinys veza is Newark Airport station, ar kaip ten ji vadinas.
As kazkodel susidariau vaizda, kad kaip tik geriau ne traukinys. Nes reikia persedineti, vel maltis centrinese stotyse, ieskoti begiu, bilietu, po to sesti i metro ir t.t. Be to, traukinys nera ekspresas - stoviniuoja stotelese. Nenuspejamai ilgai uztruksi. Nu nebent, kaip sakai, nuo Manheteno taksi vaziuot.

O gal geriau iskart nuo Newarko oro uosto ekspress autobusu (Airport express bus) ar mikruske, nes nestoviniuoja stotelese. O traukinys stoja kiekvienoj stotelej, o nuo Newarko ju daugiau nei 10 (vaziavom, bet tiksliai nepamenu)
O dar reik lagamina pasiimt, priduot kitam oro uoste, pereit tikrinima ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 16 spalio 2010 - 15:49
QUOTE(spilgiukee @ 2010 10 16, 04:49)
as aiskiai zinau, kad pagal istatyma as galiu buti kur as noriu visus metus, bet karta metuose turiu kirsti US siena (tai man patvirtino vienas is tu migracijos vyruku, toks juodis, jis Ohare daznai mane pasitaiko tikrinti, tai jau beveik susidraugavom biggrin.gif )...

Blogai žinote ax.gif Taip, nebuvus šalyje 365 dienas ir prieš išvažiuojant nepaprašius reentry permit, gali į šalį išvis nebeįsileisti. Bet ŽK yra skirta gyvenimui JAV, o ne sienos kirtimui kartą per metus. Jums tikrai sekasi, kad iki šiol dar niekas rimtai neprisikabino ir nepriklijavo jums "abandonment of status". Pastaruoju metu labai sugriežtėjo ŽK "palaikymo" tvarka, vieno pasisvečiavimo per mets nebepakanka (aišku, ir nuo migracijos darbuotojo priklauso, kaip jis į jus pažiūrės, bet tendencija yra, kad požiūris griežtėja). Nebūnant šalyje daugiau kaip 6 mėnesius per metus rizikuojate prarasti ŽK.
Būtumėte pilietė- tada taip, gyvenkit kur norit. Deja, su ŽK ateina ne tik privilgijos, bet ir pareigos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 17 spalio 2010 - 10:05
QUOTE(himalaia @ 2010 10 17, 10:39)
Blogai žinote  ax.gif Taip, nebuvus šalyje 365 dienas ir prieš išvažiuojant nepaprašius reentry permit, gali į šalį išvis nebeįsileisti. Bet ŽK yra skirta gyvenimui JAV, o ne sienos kirtimui kartą per metus. Jums tikrai sekasi, kad iki šiol dar niekas rimtai neprisikabino ir nepriklijavo jums "abandonment of status". Pastaruoju metu labai sugriežtėjo ŽK "palaikymo" tvarka, vieno pasisvečiavimo per mets nebepakanka (aišku, ir nuo migracijos darbuotojo priklauso, kaip jis į jus pažiūrės, bet tendencija yra, kad požiūris griežtėja). Nebūnant šalyje daugiau kaip 6 mėnesius per metus rizikuojate prarasti ŽK.
Būtumėte pilietė- tada taip, gyvenkit kur norit. Deja, su ŽK ateina ne tik privilgijos, bet ir pareigos.

na, savaime suprantama, as ne tik kertu siena, bet ir pabunu ten maziausiai po menesi. o vaziuoju kasmet beveik po pora kartu ax.gif
kaip ir minejau, gyvenau jav beveik 6 metus, tai esu susipazinusi su visomis ZK privilegijomis 4u.gif
siuo metu tvarkausi pilietybe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KriuKriu @ 2010 10 16, 16:26)
Traukinys veza is Newark Airport station, ar kaip ten ji vadinas.
As kazkodel susidariau vaizda, kad kaip tik geriau ne traukinys. Nes reikia persedineti, vel maltis centrinese stotyse, ieskoti begiu, bilietu, po to sesti i metro ir t.t. Be to, traukinys nera ekspresas - stoviniuoja stotelese.  Nenuspejamai ilgai uztruksi. Nu nebent, kaip sakai, nuo Manheteno taksi vaziuot.

O gal geriau iskart nuo Newarko oro uosto ekspress autobusu (Airport express bus) ar mikruske, nes nestoviniuoja stotelese. O traukinys stoja kiekvienoj stotelej, o nuo Newarko ju daugiau nei 10 (vaziavom, bet tiksliai nepamenu)
O dar reik lagamina pasiimt, priduot kitam oro uoste, pereit tikrinima ir t.t.

o tas autobusas iki kur ves? vistiek ne iki kito oro uosto ar ne? Kitas dalykas kaip manot ar yra galimybe pakeisti bilieta i kita, tarkim tai paciai dienai tik per cikaga,bus is palangos i kopenhaga ir cikaga tada jau i florida. Dbr yra praktiskai tas pats per kopenhaga tik i ny,kitaip sakant i new jersy,man laiko tikrai per mazai persedimui,as tiek laiko emiau tikedamasi kad vietoj busiu,o cia siaubas kazkoks.. gal su mokesciais kokiais galima ka susitarti,jau geriau pinigeliu sumokesiu,bet ramia galwa busiu oro uoste daugiau valandu.
Atsakyti
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 17, 16:58)
o tas autobusas iki kur ves? vistiek ne iki kito oro uosto ar ne? Kitas dalykas kaip manot ar yra galimybe pakeisti bilieta i kita, tarkim tai paciai dienai tik per cikaga,bus is palangos i kopenhaga ir cikaga tada jau i florida. Dbr yra praktiskai tas pats per kopenhaga tik i ny,kitaip sakant i new jersy,man laiko tikrai per mazai persedimui,as tiek laiko emiau tikedamasi kad vietoj busiu,o cia siaubas kazkoks.. gal su mokesciais kokiais galima ka susitarti,jau geriau pinigeliu sumokesiu,bet ramia galwa busiu oro uoste daugiau valandu.

Reiketu paieskot tos info apie autobusa ir bus aisku kur jis veza. Bet jusu atveju laiko tikrai tikrai per mazai. Mes nuo JFK vaziavom ekspresu autobusu iki autobusu stoties (Niujorko centre), tai uztruko kazkur 1-1,5val.

Ziurint per kur pirkot ir koks bilietas (t.y. keiciamas ar ne) - va ten ir aiskinkites ar eina pasikeist. O jus cia viena bilieta pirkot ar atskirai kiekvienam skrydziui?

Nes tikrai bus per mazai laiko persedimui - uztruksit vien jau atskridus (ateit nuo lektuvo, atsiimt lagaminus, praeit pareigunus, iseit is oro uosto, susirast transporta (nes tarkim autobusai vaziuoja kas kokia 15-20min gal, tai vel tiek laiko susigaista, jei teks laukt), o nepamirstant, kad ten pirmakart, tai vel uztrunka susizioplinet) ir kitam oro uoste atvykus kazkiek (kol prisiduosit, viska praeisit ir pan). O kur dar pats vaziavimas i kita oro uosta, atvykimas laiku iki skrydzio. Ir aisku labai galimas atvejis, kad lektuvas (ar net ne vienas) veluos....

Perkant bilietus svarbiausia atkreipt demesi i oro uostus, nes daug tokiu atveju buna, kad pigus ir tuo pigumu apsvaigina, o paskui pasiziuri, kad persedimas kitam oro uoste ir iki jo geras gabalas kelio....

Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2010 10 17, 23:16)
Reiketu paieskot tos info apie autobusa ir bus aisku kur jis veza. Bet jusu atveju laiko tikrai tikrai per mazai. Mes nuo JFK vaziavom ekspresu autobusu iki autobusu stoties (Niujorko centre), tai uztruko kazkur 1-1,5val.

Ziurint per kur pirkot ir koks bilietas (t.y. keiciamas ar ne) - va ten ir aiskinkites ar eina pasikeist. O jus cia viena bilieta pirkot ar atskirai kiekvienam skrydziui?

Nes tikrai bus per mazai laiko persedimui - uztruksit vien jau atskridus (ateit nuo lektuvo, atsiimt lagaminus, praeit pareigunus, iseit is oro uosto, susirast transporta (nes tarkim autobusai vaziuoja kas kokia 15-20min gal, tai vel tiek laiko susigaista, jei teks laukt), o nepamirstant, kad ten pirmakart, tai vel uztrunka susizioplinet) ir kitam oro uoste atvykus kazkiek (kol prisiduosit, viska praeisit ir pan). O kur dar pats vaziavimas i kita oro uosta, atvykimas laiku iki skrydzio. Ir aisku labai galimas atvejis, kad lektuvas (ar net ne vienas) veluos....

Perkant bilietus svarbiausia atkreipt demesi i oro uostus, nes daug tokiu atveju buna, kad pigus ir tuo pigumu apsvaigina, o paskui pasiziuri, kad persedimas kitam oro uoste ir iki jo geras gabalas kelio....

va taip ir apsvaigino mane biggrin.gif pamaciau netycia gera varianta ir kaina ir valandu nedaug persedimui, na pakankamai maniau,bet nesitikejau,kad oro uosto keitimas.
Siandien man dar isaiskino,kad ten turetu buti autobusiukas kuris nuveza keleivius nuo to oro uosto iki kito,atseit perveza, nes na as juk sumokejau uz bilieta ir tt,ir jie ten perweza.O cia ne tas pats kur minejot expresas? Aisku daug laiko viskas uzims visi patikrinimai ir t.t. bet jei butu toks autobusas tikrai,tai vis ramiau, o ne vienai nezinia kur gabentis biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti