QUOTE(Rasma @ 2009 12 22, 00:37)
Labai keista

Reiks pasikonsultuoti su kolegom..atvirai sakant pirmąkart girdžiu, kad pieno rūgimas priklausytų nuo kažkokių karvės ypatumų

Gal....
Ne kaimo žmogus aš, bet iš darbo praktikos ir patirties tikrai neteko girdėt apie tai, dabar net įdomu pasidarė
As is kaimo, plius su pienais dirbu, tad tiesos tame yra

Tik ne del karves rusies, o paprasciausiai del karviu maitinimo specifikos pasikeicia ir pieno sudetis, jame maziau rugima skatinanciu bakteriju. Na panasiai kaip ir zmogus, turi zarnyne geruju bakteriju, nusilpus imunitetui, pasikeitus maitinimui, po antibiotiku vartojimu tos gerosios bakterijos sumazeja, jas atstatom visu papildu pagalba:yogurt, bifolak, linex ir panasiai. Taip ir su karvem-pereina "ant" konservuoto maisto, sieno, tad ir rugima skatinanciu bakteriju pas jas sumazeja, naturalu, kad pamelzus pienas ilgiau isstovi neruges, net siltoje patalpoje. Iseis "ant" pirmos zoles-rugpienio kalnai pasipils
O siaip patarimas geras del trupucio kefyro ipilimo i sviezia piena, tikrai greiciau prasideda rugimo procesas, greiciau sutraukia i rugpieni.