Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko šviestuvai naudojantys saulės energiją

Gal kas turit naujesnes informacijos apie tokius sviestuvus,gal atsirado geresniu?
Atsakyti
taip taip i sodus jie netinka nes musiuose yra zmogeliu kurie megsta talkininkauti derliu renkant.tik va kazkodel tiktai nakti jie renka tai matyt ir tie sviestuvai labai jiems pravercia.todel nesistebekime ryte ju nerade,talkininkai juk tamsoje nedirbs.......
o siaip labai graziai apsviecia kompozicijas is akmenu ir geliu,net ir tie piguoliai.
Atsakyti
Pas mane ir tokie yra, man jie patinka , kur nori ten gali ismeigti, keisti vietas, aisku sviesos maza, bet uztat neeikvoja elektros energijos smile.gif Tik kitas negeras dalykas, kad lengvai vagiami, jei atviresne vieta.
Atsakyti
turim tokius 3, bet jie tik groziui galiu pasakyt, nakti iš toli matosi tik sviesuliu taskeliai, iš arti nebuvau, bet is toli nė velnio neapsviecia.. musu, gal buna brangesniu nezinau g.gif bet seip grazu rolleyes.gif
Atsakyti
sveiki,

as mamytei parveziau tokius kelis pries 3metus is Norvegijos tai dar po siai dienai namu kiemo zolyna ir gelynus puosia:) labai graziai atrodo, sviesa tai zinoma ne per ryskiausia bet is tolo matosi gan normaliai:)

as uz juos:)
Atsakyti
Buvau Milane, apšvietimo parodoje. Kalbėjau su gamintojais kurie pristato saules energija maitinamus šviestuvus ir nebuvau labai suzavetas.
pats išbandziau kazkokius kinietiškus už 30 lt. Pasirodo išmečiau pinigus i bala.
jau 3 metus dirbu su šviestuvais ir isitikinau kas jaigu norime sutaupyti elektros tai visai geras variantas šviesti su kompaktinėmis liuminescencinemis lempomis.
Sako kad žiema su jom buna problemu, kad blogai užsidega per šalčius, bet kiek jau žmoniu isigyjo iš manes tokia įranga, nesiskundžia.
Jaigu kam įdomu - kreipkites. pavel@lcgroup.lt
Atsakyti
Laba diena visiems,
Noreciau pratesti sia diskusija apie lauko apsvietima. Mano kaimynas isigijo sviestuva, kuris pasirode Lietuvoje tik siais metais. Likau suzaveta bigsmile.gif . Baterija pasikrauna net ir ziema. Sviestuvas sviecia iki 10valandu. O svarbiausia, kas mane maloniai nustebino, sviecia jis labai ryskia sviesa. Galima skaityti.
Ta sviestuva galima naudoti ir lauke ir viduje. thumbup.gif
Gal kas turite jau irgi toki pat ir galetumete pasidalinti ispudziais. Norisi pries perkant daugiau nuomoniu isgirsti. smile.gif

www.saulessviesa.lt
Atsakyti
Norėčiau išgirsti daugiau nuomonių apie saulės energijos sviestuvą naudojamą buityje. Gal kas jau naudojate? Kokie įspūdžiai?
Nes labai mane suintrigavo.

Pasidalinkite
Ačiū
Atsakyti
Pasiziurejau i ta sviestuva doh.gif

Kaina- kosmosas, virs triju simtu litu saukia.

Kadangi lauko apsvietima isirengineju pats ir daug domejausi- stai siek tiek kalkuliaciju is nuosavos patirties.

Pabandziau LED lemputes- labai maza sklaida ir norint kad kazkiek sviestu, reikia 3W minimum. Kaina gaunasi didele- apie 50-100 Lt. Viena lempute.

Bandziau nuo saules bateriju- bet jie duoda mazai sviesos. Tokie, kur sviecia daugiau- automatiskai labai brangus ir su didele saules elementu plokstele. Pavyzdziui sitas paminetas ankstesniame post'e.

Dabar matematika: jei pastatysite 10 sviestuvu po 5W (ekonomines lemputes paprasciausios)- visau nebloga sklypo apsvietima turesite. Skaiciuojame, kad degs tos lemputes visu tamsiu paros metu tongue.gif Tada gaunasi: 12val. x 365d. x 0,05kWh x 0,43 Lt. = 94,17 Lt. per metus.
Tai ar apsimoka pirkti saules sviestuvus? Nebent del dekoratyvinio apsvietuno, bet jei norite kazkokiu akcentu- tada siai dienai geriausia ekonomines lemputes. Beje as skaiciavau, kad svies jos visu tamsiu paros metu, o galima uzprogramuoti, kad sviestu tiktai tam tikromis valandomis, tai dar sutaupysite.

Beje graziu sviestuvu su saules elementais buna IKEA. Bent mes praeitai metais pirkome- tikrai labai neblogi.
Atsakyti
Aciu Snowpass uz patirties pasidalijima. Reiks paziuret IKEA. smile.gif
Bet man vistiek neiseina is galvos tas sviestuvas (pas kaimyna). smile.gif

O del matematikos tai irgi galime paskaiciuoti: paprasciausias sviestuvas ( na siek tiek grazesnis uz plasmasini kinietiska ) kainuoja ermitaze arba senukuose virs 150-200Lt. Na ji pasikabini , isisuki lemputes ir + dar uz elektra moki. O sitas manau patogus but kokioj terasoj. Laidu nereikia tempti ir uz elektra nemoki. ir visiems labai idomus daiktas.
Gal cia daugiau kaip zaisliukas. Bet mes juk visada jais siek tiek isliekame smile.gif
Atsakyti
As pasidalinsiu ispudziais.

Nusipirkau as ta sviestuva. Superisis daiktas thumbup.gif . Šviečia jis ilgai apie 14h. Atitinka 100w lepos šviesą. Nors gamintojas rašo žymiai mažiau.
O, žitot, kas svarbiausia?
Ta švietuva sumontavo ir man pakabino mano sūnus, kuriam tik 8m. Vaikas toooks laimingas ir visiems jau giriasi, kad yra jau elektrikas.

Sviestuva as pavadinciau daugiau ziasliuku skirtu vaikams. Jei uz Lego kaladėles gali tevai mokėti iki 1000lt, tai šitas šviestuvas tikrai tinka dovanoms.

Rekomenduoju visoms ir visiems thumbup.gif
www.saulessviesa.lt
Atsakyti
Katinai,

Jei parduodi tos sviestuvus tai taip ir sakyk, kam reikes pasikonsultuos.
Tai kad apsimeti patenkintu pirkeju tam kad prastumti savo produkcija, parodo jog visus nori apgauti...
Atsakyti