QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 04 10, 22:57)
Po šventės vaikų naimai "Rytas" išėjau ir norėjosi verkti...
Saulyte
Nežinau kaip tai pavadinti, bet manau, kad vaikai tai priima kaip privaloma, nes jie nuskriausti likimo, neturi šeimų ir visi tie, kurie anot jų laimingesni šiuo atžvilgių, privalo jaustis kaltais dėl to. Gal tai buvo atrakcija pirma karta, bet dabar tapo rūtina.
Aš anksčiau atiduodavau išaugtus dukros drabužiukus globos namams Smiltelės g. rodos. Pirma karta nuvežiau drabužius, žaislus, visi geri, vos tik naudoti. Po kelių kartu man jau pradėjo kelti salygos - ne, šito nereikia, reikia tik žaidimų, Lego ir t.t. Buvo nelabai malonu. Aš nesu turtinga, galėjau kaip kiti daro, ir parduoti po kelis litukus. Bet nuo jų nepraturtėsi, man malonumas kitam padėti. Bet aišku tai buvo administracijos darbuotos kalba. Nemanau, kad vaikui nepatiko minkšti žaislai, lėlės ar kokie drabužiai.
Vyras darbo reikalais ne karta lankėsi ir kūdikių, ir vaikų namuose. Man sako, patikėk, jie turi viska, išskyrus šemos modelio ir tėvų meilės. Bet labdaros gauna tiek, kiek kitos šeimos net nesapnuoja.
Man pvz maloniau padėti konkrečiai šeimai, netgi jei aš asmeniškai ir nepažistu, tik iš tavo kalbų

Kažkaip ramiau ant širdies darosi, kai žinai, kad sunkiu momentų nors ir nedidelė pagalba, kažkam gali būti gerų stimulų judėti į prekį, stengtis gyventi toliau.