QUOTE(JLab @ 2012 03 27, 20:14)
Sveikos, gal ir ne cia pataikiau bet noriu paklausti kaip jums pavyko istverti ta etapa kai nesveikam maistui pasaket ne? As nevalgau jokiu saldumynu tik sertifikuota ekologiska juoda sokolada o toliau zuvis, retkarciais mesa, ryziai, sojos,soros,avizines koses, vanduo, apelsinu sultys ir arbata, riesutai(ekologiski)... Zodziu viska valgau ne is parduotuviu kur po ranka pasitaiko bet sakausi is sveiku produktu arba is holos:) Man stogas baigia pavaziuot as taip noriu konors skaniai, picos, kapucino ar plaktos gretineles su ledais ar vaisiais.... Man 18metu kaip cia pasakius jaunimas:D Tad traukia skanestai

Kaip pereiti ta ziauru etapa kai skonio receptoriams tas chemikalinis maistas pasidaro slykstus? ( jau cipsu ir gazuotu gerimu negaliu pakest o seniau tai buvo vos ne kasdienis maistas)?
Labai aciu uz pagalba

Kolkas laikausi dar
Aš manau, kad jei jūs taip kankinatės, tai nėra gerai. Geriau prie sveikos mitybos pereiti palaipsniui. Be to, kuo bloga ta pica, ledai ar kapučino? Nebent jūs kas dieną esat įpratusi picas valgyt ir geriat n puodelių kavos per dieną. Beje, dabar jau kai kur galima gauti kapučino su sojos pienu.
Gaila, kad į LT dar neatkeliavo avižų ledai, jie laaaabai skanūs ir sudėtis pakankamai gera. Man taip pat labai patinka Oatly avižų pienas.
Pati valgau daug daržovių, lešių, pupelių įvairių, vaisių, riešutų ir pan., taip pat stengiuosi vartoti sezoniškus produktus, žiemą neperku nei agurkų, nei pomidorų. Bet mėgstu ir kavą (vienas puodelis per dieną, kartais du, kartais geriu be kofeino), ją perku ekologišką (nes kava tikrai daug purškiama) ir ledų neatsisakau. Be to, labai skanius ledus galima pasigaminti namie iš bananų (sušaldyti bananus, paskui juos suplakti su blenderiu). Picas gaminuosi namie ir tokias, kad tikrai negalima jų vadinti nesveiku maistu, nes darau be sūrio, bet su labai daug daržovių. Gaunasi tokia kaip ir pica-užkepėlė.
Nežinau, ką čia šita savo rašliava noriu pasakyt. Gal tik tai, kad jei sveikas gyvenimo būdas tampa per sunkus, tai nėra gerai. Ir geriau gal šiek tiek kažko neypatingai sveiko suvalgyt negu save nuolat kankint.
Taip pat, kaip jau anksčiau žinutėse mergaitės minėjo, labai svarbu yra maisto gaminimo įgūdžiai, prieskonių parinkimas ir pan.