Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikas maistas

Kai užeina sveikumo priepuoliai - garinu maistą garintvėje. Turiu tokį gerą bambukinį garintuvą http://locicompany.com/cookware. Yra pirkti ir metalinių, telpančių į įvairaus dydžio puodus. Daiginu sėklas. Apie jų naudą http://www.ekosultys...auda-organizmui. Iš šaldytų uogų žiemą (nors geriau džiovintos) darau kokteilius. Perku eco miltus ir stengiuosi pati keptis duoną ir kuo mažiau parduotuvėje. Labai gerai jaučiasi kai porą metų valgiau minimaliai mėsos. Stengiuosi pakeisti mėsą žuvimi, ir nekepu jokių kotletų (troškiniai sveikiau). Kai sugriešiju, tai perku DOROS rūkytus gaminius. Bent žinau, kad tai mėsa, o ne 10 proc. mėsos dešroje. Kuo daugiau skysčių geriu (reikia prisiminti ir prisiversti išgerti bent 2 litrus per dieną). Kai pamatau iš kokių medžiagų pagamintas vienas ar kitas produktas, vis dažniau jo iš vis atsisakau, nes praeina noras jį valgyti. Tortus pradėjau namuose kepti. Žodžiu, grįžtu prie močiučių gyvenimo būdo. Nežinau, ar sveikiau, bet aš bent taip manau smile.gif
Atsakyti
Kendal, aciu uz naudinga info, as nezinojau, kad reikia suvalgyti masito porcija pagal rankos delno dydi thumbup.gif Zymiai daugiau suvalgau is tikro.
O as pastebejau, kad kuo maziau saldumynu ir miltiniu patiekalu valgau - tuo geriau jauciuosi, o be mesos negaliu gyventi, diena kita istverciau, bet jau kita diena pulciau kaip zveris prie kokios kiaulienos mustinuko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzindzilina @ 2010 04 10, 15:01)
Stai cia pasiziuri ka valgome http://www.sveikasva...?execution=e1s1 tai plaukai siausiasi, seniau stovedavau centruose ilgiausiai prie etikeciu, vyras nervindavosi, o dabar pats stovi ilgiau nei as, nes as jau mazdaug zinau kokie produktai valgomi, kokie ne, cia kaip tie grybai miske, yra valgomi, ir nevalgomi, nevalgomu galima paragauti, tik neaisku koki salutini poiveiki mums suteik. Baisu is tikro. Is tikro i desru skyriu net neziurim, po kazkokio reportazo telvizijoje, majoneza vel aplenkiam,  labai ne daug produktu be E, bet siaip, imanoma sveiko maisto surasti bet kokiame centre, turguje.

Aš ir neseniai atradau sveikasvaikas.lt thumbup.gif Iš pradžių irgi plaukai pasišiaušė, bet bent jau galima orientuotis, į ką nereikia nė žiūrėti. Beje, čia yra interviu su sveikas vaikas įkūrėja:
http://www.laikas24....-ko-jai-reikia/

Atsakyti
Sweikos mamytes smile.gif jeigu nesunku, labai prasau uzpildyti sia ankete apie ekologiskus produktus smile.gif
http://www.manoapkla...ausa/213905464/
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 04 12, 08:54)
Tikrai, ir aš manau, kad parduotuvėje paskutiniu metu praleidžiama daug daugiau laiko, nei norėtųsi  doh.gif , nes tenka tas etiketes skaityti, norint neprivalgyti bet ko. Tačiau baisiausia  g.gif , kad beveik nėra ką valgyti - visvien visur kas nors yra: tai glutamatas, tai dažai, tai aromatai - nebeliko tikro gryno maisto. Ką jūs valgot - be humoro  smile.gif ? Labai jau siauras ratas liko to, kas parduotuvėje tinkamo - net juoda duona ir ta su priedais  schmoll.gif . Gal turguje - bet ir ten galima pataikyti ant perpardavinėtojų???


Na aš taip neteigčiau, kad nebeliko ką valgyti schmoll.gif Tiesiog kai pradedi gilintis į produktų sudėtį, išmeti iš savo meniu daug bereikalingų produktų, visokie greiti užkandžiai, saldumynai vaikams, netikros sultys, limonadai ir t.t. Aš pro tuos skyrius jau ramiai praeinu ir nieko į krepšį nededu ax.gif O duonos be E tikrai ne problema rasti, yra ne viena rūšis ir tikrai skani. Be to dabar tapo labai populiaru pačioms duonelę kepti, jau porą metų tai darau ir tikrai pasiteisina. Atradau ekologišką grietinę, jogurtus, majonezą, pomidorų padažą ir prie maisto lentynų praleidžiu kur kas mažiau laiko nei pačioje ieškojimų pradžioje. Kiek sunkiau su mėsa, nes prekybos centruose neperku, o turguje irgi ne visada žinai ką parduoda, manau išbandysiu internetines maisto parduotuves iš ūkininkų.
Tikrai neblogas puslapiukas "sveikas vaikas", nors kai kurių produktų, kurie ten įvardinti kaip nekenksmingi aš neperku, pav. jogurtukų "smile", ten sudėty yra ne tik E, bet ir modifikuotas krakmolas.. Na tokie mano pamąstymai ax.gif
Atsakyti
Dėl duonos tai pritarčiau AIRAI - tikrai dar yra iš ko rinktis. Ta pati tradicinė juoda Vilniaus duona. Kiek prisimenu, nėra jokių netinkamų priedų g.gif Mes jau kurį laiką irgi gaminamės duoną (daugiausia baltą) namuose. Prisikepam visokių a la ciabattų, duonelių su alyvuogėm. Pasaka thumbup.gif Tikrai neužima daug laiko.
Atsakyti
Ar kas nors esate pirkę Šliauterio ūkio šaltalankių aliejaus? Tai, berods, vienintelis lietuviškas, kiti parduodami - rusiški. Domina nuomonės apie šio gamintojo al. kokybę, ypač jei kas bandėt ir kitų gamintojų ir galite palyginti. Mane nemaloniai nustebino, kad jame šaltalankių - nei skonio, nei kvapo. Aišku, žinau, kad tai ištrauka kitame (greičiausiai saulėgražų) aliejuje, bet vis tiek įtartina.
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 04 12, 09:54)
Tikrai, ir aš manau, kad parduotuvėje paskutiniu metu praleidžiama daug daugiau laiko, nei norėtųsi  doh.gif , nes tenka tas etiketes skaityti, norint neprivalgyti bet ko. Tačiau baisiausia  g.gif , kad beveik nėra ką valgyti - visvien visur kas nors yra: tai glutamatas, tai dažai, tai aromatai - nebeliko tikro gryno maisto. Ką jūs valgot - be humoro  smile.gif ? Labai jau siauras ratas liko to, kas parduotuvėje tinkamo - net juoda duona ir ta su priedais  schmoll.gif . Gal turguje - bet ir ten galima pataikyti ant perpardavinėtojų???
O dėl porcijų kiekio - irgi esu girdėjusi, kad vieno karto bendra porcija - tiek kiek telpa tavo rieškučiose  smile.gif


O man kaip tik dabar greita apsipirkti, nes paprastam PC perku tik eko pieno produktus, kelių rūšių duoną (eko arba kuo natūralesnę, labai puiki Ukmergės duona, bet jos ir yra tik Ukmergėj mirksiukas.gif ), vaisių atvežtinių, daržovių, eko kruopas, eko džiov.vaisius ir riešutus, žuvį, Gurmanų vištą, ekol.Rūtos šokoladą, Javinės ekol.baronkas ir mineralinį. Pro kitas lentynas ramiai praeinu, kam ten stovėti ir kažką studijuoti? Žinai, kokie produktai yra natūralus, tau tinkami ir tik apibėgi, susirenki.
Papildyta:
QUOTE(AIRA @ 2010 04 18, 09:02)
Na aš taip neteigčiau, kad nebeliko ką valgyti schmoll.gif Tiesiog kai pradedi gilintis į produktų sudėtį, išmeti iš savo meniu daug bereikalingų produktų, visokie greiti užkandžiai, saldumynai vaikams, netikros sultys, limonadai ir t.t. Aš pro tuos skyrius jau ramiai praeinu ir nieko į krepšį nededu  ax.gif O duonos be E tikrai ne problema rasti, yra ne viena rūšis ir tikrai skani. Be to dabar tapo labai populiaru pačioms duonelę kepti, jau porą metų tai darau ir tikrai pasiteisina. Atradau ekologišką grietinę, jogurtus, majonezą, pomidorų padažą ir prie maisto lentynų praleidžiu kur kas mažiau laiko nei pačioje ieškojimų pradžioje. Kiek sunkiau su mėsa, nes prekybos centruose neperku, o turguje irgi ne visada žinai ką parduoda, manau išbandysiu internetines maisto parduotuves iš ūkininkų.
Tikrai neblogas puslapiukas "sveikas vaikas", nors kai kurių produktų, kurie ten įvardinti kaip nekenksmingi aš neperku, pav. jogurtukų "smile", ten sudėty yra ne tik E, bet ir modifikuotas krakmolas.. Na tokie mano pamąstymai ax.gif


Pilnai sutinku su Aira drinks_cheers.gif kai pradėjau domėtis ką valgau, pirkinių sąrašas iš PC susitraukė iki minimumo. O pro kitas lentynas ramiai praeinu, nes nieko iš ten nereikia. Ir man kaip keista būna, kai pas kokią pažįstamą svečiuose jos pradeda vaikui siūlyti visokius varškės ir pan.desertukus, sausainiukus, apie kurių egzistavimą aš nieko nežinau, o vaikui tai tuo labiau nepirkčiau blink.gif maniškis iš blogybių iš PC gauna tik varškės sūrelį, jogurtą perkam tik eko ir pridedu pačios šaldytų uogų, perku eko riešutų sviestus jam, eko guminukus, lėtus užkandžius, ir kartais dar gauna šokolado, geria vandenį, mineralinį, arbatas, ar vandenį su tom pačiom uogom, vasarą - kompotą, colos net matęs nėra ir nereikia, kaip įpratinsim vaiką, taip ir maitinsis ir vėliau - tikiuosi bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, tikriausiai jau jūs buvote apkalbėjusios, bet gal dar kartą pasakysite, ar yra sveikų sojos produktų? Kiek esu skaičiusi, tai 90 proc. sojos yra modifikuota. O ar yra ne modifikuotos? Kokie tai produktai iš sojos?
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 28, 12:36)
O man kaip tik dabar greita apsipirkti, nes paprastam PC perku tik eko pieno produktus, kelių rūšių duoną (eko arba kuo natūralesnę, labai puiki Ukmergės duona, bet jos ir yra tik Ukmergėj  mirksiukas.gif ), vaisių atvežtinių, daržovių, eko kruopas, eko džiov.vaisius ir riešutus, žuvį, Gurmanų vištą, ekol.Rūtos šokoladą, Javinės ekol.baronkas ir mineralinį. Pro kitas lentynas ramiai praeinu, kam ten stovėti ir kažką studijuoti? Žinai, kokie produktai yra natūralus, tau tinkami ir tik apibėgi, susirenki.
Papildyta:
Pilnai sutinku su Aira  drinks_cheers.gif  kai pradėjau domėtis ką valgau, pirkinių sąrašas iš PC susitraukė iki minimumo. O pro kitas lentynas ramiai praeinu, nes nieko iš ten nereikia. Ir man kaip keista būna, kai pas kokią pažįstamą svečiuose jos pradeda vaikui siūlyti visokius varškės ir pan.desertukus, sausainiukus, apie kurių egzistavimą aš nieko nežinau, o vaikui tai tuo labiau nepirkčiau  blink.gif  maniškis iš blogybių iš PC gauna tik varškės sūrelį, jogurtą perkam tik eko ir pridedu pačios šaldytų uogų, perku eko riešutų sviestus jam, eko guminukus, lėtus užkandžius, ir kartais dar gauna šokolado, geria vandenį, mineralinį, arbatas, ar vandenį su tom pačiom uogom, vasarą - kompotą, colos net matęs nėra ir nereikia, kaip įpratinsim vaiką, taip ir maitinsis ir vėliau - tikiuosi  bigsmile.gif

Turiu pora klausimu ax.gif . Domina kodel nusprendet pirkti atveztiniu vaisiu ir darzoviu bei kokius juos renkates, kad butu sveikiausi (taip pat kokia zuvi)? Eko dziov.vaisius ir riesutus turbut galima gauti tik didesniame PC, pas mus nemaciau g.gif . Ir kur randat eko guminuku bei kokia ju kaina? blush2.gif
O kas yra leti uzkandziai? unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
jei kalbame apie sveiką maistą, tai visa duona (kalbu tik apie juodą, nes kvietinė - tai ne duona) parduodama kepta su mielėm. Jei domitės sveiku maistu, tai tokia duona - nesveika. Jau nekalbu apie E raides ir kitus ne E raidėmis pažymėtus priedus.
Jei kalbame apie eko produktus - tai labai sąlyginė sąvoka, nes požemiai vandenys bendri, o Lietuvos plotas - tik ašara.
Štai ir visa tiesa apie tai, kad tikrai nelabai yra ką sveikai valgyti
Linkiu visoms sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 04 29, 15:45)
Labas  smile.gif
jei kalbame apie sveiką maistą, tai visa duona (kalbu tik apie juodą, nes kvietinė - tai ne duona) parduodama kepta su mielėm. Jei domitės sveiku maistu, tai tokia duona - nesveika. Jau nekalbu apie E raides ir kitus ne E raidėmis pažymėtus priedus.
Jei kalbame apie eko produktus - tai labai sąlyginė sąvoka, nes požemiai vandenys bendri, o Lietuvos plotas - tik ašara.
Štai ir visa tiesa apie tai, kad tikrai nelabai yra ką sveikai valgyti
Linkiu visoms sveikatos  4u.gif


tikrai ne visa duona kepama su mielėm. Galima rinktis su raugu keptą.. rolleyes.gif
Atsakyti