Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos būnant nėščiai

Sveikos mamytės,

Paskaičiusi kitus skyrelius nusprendžiau ir aš pasiklaust jūsų patarimo

Ištekėjau prieš daugiau nei metus,viskas buvo lb gražu, bet..
Po pusmečio pastojau. Vaikas mano vyro. Pirmieji neštumo mėnesiai buvo lb sunkūs ( pykino, viskas erzino ). Daugiausiaj laiko praleidau lovoje, bet vyras, kžkdl to nesuprato. Ateidavo po darbo girtas, mane apšaukdavo, varydavo iš namų, tipo, varyk pas savo tėvus n... tu man tokia reikalinga. bet po poros dienų, jau maldaudavo atleidimo ir kad grižčiau namo, prisiekdamas kad daugiau taip nesielgs. Taciau vos atsiprašęs jis vel po dienos girtas mane išvarinėjo. 3 kartus aš jam durnė atleidau, kol galiausiai po 4 išvarymo mane išvežė grietoji, vos nepraradau vaiko ir visas mano nėštumas db yra sunkus. Po to karto aš visam laikui grįžau pas tėvus, o jis manęs už visa ką padarė nė neatsiprašė, galiausiai pradėjo man rašinėt visokias įžeidžiančias SMS, mane visaip vadint ir kaltint neva aš jį palikau.
Galiausiai padaviau prašymą skirtis, jis iškart sutiko, tdl skyrybos yra abiejų sutarimu. Tačiau jos kžkdl užsitesė. O aš visai nenoriu kad jis turėtu teisę į mano vaikutį, juk vos jo nenužudė, visa mano nėštumo laikotarpį mane skaudino, įžeidinėjo, negalvodamas, jog labiausiai kenkia ne man, o manyje esančiam vaikučiui.
Vaikutis turėtų gimti šį mėnesį, o mudu dar neišsiskyrėm, nes jis kžkdl pradėjo tempti, tai pinigų už skyrybas niekaip nesugebėjo nunešti, nei dokumentų iki galo sutvarkyti. Taigi, ar yra kaip nors įmanoma, vaikui gimus atimti iš jo teises į vaiką? Ar galiu nerašyti į vaiko gimimo liudijimą jo kaip tėvo, nors skyrybų byla dar nebus baigta?
Prašau, patarkit, nes tikrai nnoriu, kad jis lįstų prie vaikoar neduok dieve dar padarytų jam ką nors, nes pats sakė, kad geriau abortą iškart daryčiausi, nes vaikui alimentų tikrai nemokės, jau verčiau jam ką padarys.
Lb prašau padėkit verysad.gif
Atsakyti
ck
3.140 straipsnis. Vaiko kilmės iš tėvo nustatymas
1. Jei vaiką pagimdė motina, kuri yra susituokusi, nors vaikas pradėtas iki santuokos, kaip vaiko tėvas gimimo įraše įrašomas vaiko motinos sutuoktinis remiantis santuokos įrašu ar jo pagrindu išduotu santuokos liudijimu.
2. Kai vaikas gimsta praėjus ne daugiau kaip trims šimtams dienų nuo gyvenimo skyrium pradžios arba po santuokos pripažinimo negaliojančia ar santuokos nutraukimo, ar po vyro mirties, kaip vaiko tėvas pripažįstamas buvęs vaiko motinos sutuoktinis.
3. Jei vaiką pagimdė motina, kuri sudarė naują santuoką nepraėjus trims šimtams dienų po ankstesnės santuokos pabaigos, vaiko tėvu laikomas vaiko motinos naujas sutuoktinis.
4. Jei vaiką pagimdė motina, kuri nėra susituokusi, ir jei po ankstesnės santuokos pabaigos praėjo daugiau kaip trys šimtai dienų, vaiko tėvu gimimo akto įraše gali būti įrašytas vyras, šios knygos nustatyta tvarka tėvystės pripažinimo pareiškimu pripažinęs tėvystę, arba teismo sprendimu nustačius jo tėvystę.
5. Jeigu vaikas gimė išsituokusiai motinai po santuokos pabaigos nepraėjus trims šimtams dienų, vaiko motina, jos buvęs sutuoktinis ir vyras, pripažįstantis save gimusio vaiko tėvu, turi teisę paduoti teismui bendrą pareiškimą, prašydami vaiko tėvu įrašyti vyrą, pripažįstantį save vaiko tėvu. Teismo nutartimi patvirtinus tokį bendrą pareiškimą, kaip vaiko tėvas įrašomas ne buvęs motinos sutuoktinis, o vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu.

į gimimo liudijimą jis bus įrašytas.
Atsakyti
manau skirybų sutartyje galima įrašyti straipsnį, kuris apribotų vaiko lankymą, o gal net išreikalautų jo atsisakyti tėvystės g.gif pasitark šiuo klausimu su advokatu, manau jis tau padės rasti būdą neprileisti tėvo prie vaiko 4u.gif
Atsakyti
Bet aš neturiu jokių įrodymų, tik kelias įžeidžiančias SMS..
O ar įmanoma su juo sudaryt sutartį, kad aš neprašau alimentų, o jis atsisako teisių į vaiką? unsure.gif
Atsakyti
Jis yra tėvas, alimentai būtini(jų tau prireiks), nes abejoju ar tėvas atsisakys vaiko, nebent tu esi pajėgi ir esi daugiau nei pakankamai turtinga, kad išlaikyti vaiką viena, apriboti biologinio tėvo teises į vaiką ir užtikrinti viena pilnavertį vaiko auklėjimą ir vystymąsi.
Dabar tai nori daryti ant "karštųjų", veikiama hormonų, kurių nėštumo metu kontroliuoti pati negali. Pagimdyk, tegul praeina pora ar daugiau mėnesių po gimdymo, tada vėl turėsi sveiką protą ir gal pakeisi savo nuomonę.
Nedaryk skubotų sprendimų, kurie gali atsisukti prieš pačią tave 4u.gif
Kada nors ir jiems abiems vienas kito prireiks, nebent jis taps totaliu smrtaujančiu degradu alkoholiku ir apriboti teisę į vaiką galėsi vėliau, gal gimus vaikeliui bus visa kitaip unsure.gif
Atsakyti
Vaiko atsisakyti jis tikrai sutiks, juk pats manęs to reikalavo.
P.S. Čia ne nėštumo hormonai, o baimės. Juk jis pats grasino, vaikui ką nors padaryt, kad alimentų mokėt nereiktų, tai koks jis tėvas? Man jo pinigų nereikia, vaiką galiu išaugint, tėvai lb padeda.
Tdl ir teiraujuos, ar yra sutartis leidzianti mum abiem sutinkant, panaikint jo tvystę? tebūnie jau jis gimimo liudijime būna įrašytas, kaip tėvas, bet kad aš bučiau visiškai atsakinga už vaiką, kad nereiktų jo sutikimo persikeliant į kitą butą, ar išvyksrant į kitą šalį. Ar įmanoma gaut tokią sutartį?
Atsakyti
QUOTE(lince784 @ 2008 11 08, 17:46)
P.S. Čia ne nėštumo hormonai, o baimės. Juk jis pats grasino, vaikui ką nors padaryt, kad alimentų mokėt nereiktų, tai koks jis tėvas? Man jo pinigų nereikia, vaiką galiu išaugint, tėvai lb padeda.
Tdl ir teiraujuos, ar yra sutartis leidzianti mum abiem sutinkant, panaikint jo tvystę? tebūnie jau jis gimimo liudijime būna įrašytas, kaip tėvas, bet kad aš bučiau visiškai atsakinga už vaiką, kad nereiktų jo sutikimo persikeliant į kitą butą, ar išvyksrant į kitą šalį. Ar įmanoma gaut tokią sutartį?

Netikiu, kad sutiks, išsiblaivys ir nebesutiks rolleyes.gif
tėvai tavo vieną dieną padėti nebegalės, tu pati turi išlaikyti(prie ko čia tėvai g.gif )
Tėvystės panaikinti neįmanoma, tačiau, nustačius vaiko gyvenamąją vietą su mama, nereikalingas joks tėvo sutikimas nei persikeliant į kitą vietą, nei išvykstant į užsienį.(kaip ir jam to nereikės, norint išsivežti vaiką, bet gal jis to net nenorės-jei tuo esi tikra) unsure.gif
o tu gi nėštukė, tad racionaliai net mąstyti nelabai gali(čia medicininis požiūris-ne mano), bet čia tik tarp kitko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglejoana: 08 lapkričio 2008 - 17:44
Labux,

Labai nemalonu isgyventi tokia situacija. As is savo patirties galiu pasakyti, kad galima sudaryti sutarti pas notara, kad Tu nereikalauji alimentu, o jis-vaiko lankymo,zinoma, labai svarbu irasyti punkta,kad ir jisai nereikalaus is vaiko alimentu pvz.kai vaikas bus pilnametis, o jis koks invalidas ar pan. Teismas negali tokios sutarties patvirtinti, bet notarai tvirtina, ir teisminio ginco metu ji galiotu.
Pvz.man tokia sutartis labai padejo, sunus jau beveik paauglys, nera tasymo nei i viena, nei i kita puse. Zino, kad yra toks biologinis ir tiek.
Atsakyti
Labai uzjauciu del situacijos/// laikykis 4u.gif
QUOTE(lince784 @ 2008 11 08, 16:28)
Bet aš neturiu jokių įrodymų, tik kelias įžeidžiančias SMS..
O ar įmanoma su juo sudaryt sutartį, kad aš neprašau alimentų, o jis atsisako teisių į vaiką?  unsure.gif

Deja, ne... tevystes atsisakyt is vis neimanoma... galima tik duoti leidima vaika ivaikint- bet tai ne jusu situacija. Teismas neleis jums i skyrybu sutarti itraukti punkta, kuris priestarautu vaiko interesus, o atsisakyti vieno is tevu- vaiko interesams priestarauja

QUOTE(lince784 @ 2008 11 08, 17:46)

Jei vaikas gyvena su mama, jokio sutikimo nereikia... ir aplamai simtai oficialiu irasytu i gimimo liudijima tevu gyvena, ir net nei karto savo vaiku nemate... buna visaip

Jei jau jus abu TIKRAI norite, kad vaikas butu oficialiai BE TEVO...

tai tegul tavo vyras tau pagimdzius vaika paduoda ieskini su prasymu nugincyti tevyste. Tiesiog tegu paraso, kad jis nera vaiko biologinis tevas. Tu i ta ieskini atsakyk sutikimu - parasyk, taip, vaikas nera jo- pripazistu... Bet- si schema veiks tik JEI REALIAI JUS ABU SUTINKAT
Atsakyti
Nerekomenduoju vaiko palikt be "dokumentinio" tevo... islaikymo gali atsisakyti tvirtinant susitarima del santuokos nutraukimo abieju saliu sutarimu.. galite irasyti punkta kad tevas nereikalauja sudaryti lankymo salygu... tai bus tokia kaip ir nuoroda i tai kad jam tas vaikas nerupi..
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2008 11 13, 14:53)
Nerekomenduoju vaiko palikt be "dokumentinio" tevo... islaikymo gali atsisakyti tvirtinant susitarima del santuokos nutraukimo abieju saliu sutarimu..

Tokio dokumento teismas nepatvirtins.
Atsakyti
as tau galiu pasakyt savo situacija, buvo visai panasiai, reikalavo manes, kad to vaiko tiesiog nebutu, nes jis jam gadins gyvenima. as ji vis tiek pasilikau ir jam dar budama nescia pasakiau, kad tai MANO. nestumas buvo aisku su jo "pagalba" nelengvas, taciau gime nuostabi mergyte... wub.gif
i gimimo liudijima as teva iarsiau, vien tam, kad vaikas zinotu, jog jis yra ir kas jis toks.
situacija dabar, byla skyrybu teisme, ir musu neskiria kol vaikui nesukaks metai laiko. liko nedaug laukt.
siuo metu jis vaiko neatsisako, buna su ja, itariu myli be galo krasto, kiek as matau ji elgiantis su ja, grazu ziuret zinok.
vyrai tokie padarai, kol nemato dar gimusio vaikelio, tol nesupranta, kas tai per stebuklas...

Laikykis mergyt...
Atsakyti