Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(amber123 @ 2008 12 05, 18:59)
o kad 90% priklauso nuo musu tai yra nesamone..

Dar karta pasikartosiu tikrai kazkur 90% priklauso nuo jusu paciu........ mirksiukas.gif Keleta pavyzdziu is siandienos atrankos (priimame kelis pardavimu vadybininkus (reklamos ir IT imone), viena is besidarbinanciu studente sakytum is karto minusas, be patirties, jauna vejai galvoje, bet.... jei klausiu jus patirties neturite, ji man is karto: taip manes dar nieks nesugadino esu lanksti tad greitai mokinsiuosi ir esu dar kaip tuscias popieriaus lapas tad pasiruosusi semtis is jusu patirties...... O kaip su mokslais netrukdys? zinoma ne, net galiu pasedeti ilgiau, nes man nuo 19h mokslai tad ar apsimoka gristi namo, geriau pasiruosiu ofise rytdienos darbui ar uzbaigsiu esamus,....O alga bazine siulome tik minimuma + % nuo pardavimo, ji man tai puiku kad nors bazine bet kokia yra, nes tikiuosi pati uzsidirbti savo islaikymui, kodel turetumete moketi man jei as jums neatnesiu pelno bigsmile.gif galiu net menesi NEMOKAMAI dirbti kad parodyciau ka sugebu blink.gif ....... ir taip pastoviai tokie optimistiski atsakymai ir atvira nuosirdi sypsena, net nuotaika pakelia. Matosi zmogus moka "save parduoti" tada galima tiketi, kad ir musu teikiamas paslaugas sugebes parduoti.... O sekanti buvo besidarbinanti darbuotoja: patirtis puiki(5 metai toje srityje), issilavinimas super, manes nieko neklausinejo tik vis dejavo, kad siandien jau 4 darboviete, kad jos jau virs metu nieks nepriima, o ji taip mokinosi stengesi tiek pinigu ir sveikatos i mokslus sudejo ir dabar uz kapeikas dirbti tenka, kokie blogi ir nenaudeliai buvo darbdaviai ir t.t. Taip ir nesupratau ko ji is vis atejo i pokalbi, uzmuse klausimas.......o jus kuo uzsiimate....... blink.gif (skelbime buvo aiskiai ir darbo specifika ir atlyginimas nurodytas). Atspekit kuri perejo pirma atranka, nors kai skaiciau CV buvau tikrai atvirksciai nusistacius....Taip kad kaip save "parduosit" darbdaviui taip jis jus ir "nupirks". Ir geriau net neikit i pokalbi jei neturit nuotaikos (pries pasiziurekite koki juokinga filma ar komiksus paskaitykite, nes jei jus nusivyle gyvenimu, netikite savo sekme tai taip ir bus........ bent tam pusvalandziui (kai vyksta pokalbis)apsimeskite superiniu optimistu, geros nuotaikos ir kad jums sekasi........beje tik neuzsikelkite aukstai karteles, nes reikes ja persokti, o ar sugebesite? gal geriau nuo mazesniu laipteliu pradeti mirksiukas.gif 4u.gif

P.S amber123 tikrai "nesedziu" siltai uz 3000Lt(is Sodros gaunu kur kas daugiau mirksiukas.gif ) lotuliukas.gif nes auginu dvi mazas hiper aktyvias mergickas, o vistiek dar ir dirbti turiu lotuliukas.gif (kitaip darbuotojus tektu mano motinystes atostogu metu "ismesti" i gatve). .....itariu jiems tas nepatiktu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2008 12 05, 23:20)
Dar karta pasikartosiu tikrai kazkur 90% priklauso nuo jusu paciu........ mirksiukas.gif 
P.S amber123 tikrai "nesedziu" siltai uz 3000Lt(is Sodros gaunu kur kas daugiau  mirksiukas.giflotuliukas.gif nes auginu dvi mazas hiper aktyvias mergickas, o vistiek dar ir  dirbti turiu  lotuliukas.gif  (kitaip darbuotojus tektu mano motinystes atostogu metu "ismesti" i gatve). .....itariu jiems tas nepatiktu   lotuliukas.gif

Nu tarkim nesigincysiu.. 4u.gif Del 3000lt tai cia kaip pvz buvo.. 4u.gif seip labai tarp kitko idomus pvz buvo! 4u.gif thumbup.gif bet ar nebaisu, kad ta mergicka visa tai pasake, tik noredama, kad ja priimtumet? g.gif 4u.gif
DROKA, pasakykit dar kokiu patarimu..pvz ka daryt ir ka nedaryt pokalbio metu 4u.gif labai idomu..bent jau man ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 05 gruodžio 2008 - 22:31
QUOTE(Droka @ 2008 12 05, 17:32)
Taip kad neshirskit mielos busimos darbuotojos, bet labai daug kas sakyciau 90% priklauso tik nuo jusu paciu....Sekmes  wub.gif

Pritariu, tikrai labai daug kas priklauso nuo nusiteikimo ir pastangų įdėtų gauti poziciją drinks_cheers.gif Išskyrus tuos atvejus, kai darbdavys per pokalbį visiškai tavęs nesiklauso ir akivaizdžiai parodo, kad vieta jau užimta, o konkursas dėl akių, dar pasityčioja ir susiraukęs net neatsisveikina. Čia toks mano paskutinysis buvo, palikęs neišdildomą įspūdį biggrin.gif Sakyčiau, jei aš viena tame pokalbyje būčiau dalyvavusi ir negirdėjusi kaip su kitom merginom "dar gražiau" kalbasi, tai tektų patikėt, kad kažką blogai sakau/darau. Bet labai tikiuosi, kad tokių darbdavių vienetai (neseniai pradėjau ieškotis naujo darbo po netrumpo laiko, tai neturiu daug patirties tame) ir kitas pokalbis, net jei ir negaučiau darbo, bus malonesnis smile.gif
Atsakyti

Tai 100% tikiu kad ji taip sake noredama gauti darba, bet jei ji taip pasistenge itikinti per pokalbi tikiuosi taip pat stengsis ir dirbti kad isliktu mirksiukas.gif

O del patarimu g.gif .Keleta galiu parasyti kas bent siandien man uzkliuvo.... Pirmiausia del kosmetikos, kartais pirmas ispudis, kad paneles susiruose i bara ar karnavala (ypac jei pokalbis vyksta rytais),zinoma reikia su saiku pasidazyti, nes visai be kosmetikos schmoll.gif beto raudoni ryskus nagai ar ivairus piesinukai blasko demesi, nors pasitaiko kad buna ir lakas aptrupejes, o karta net griauzti nagus pradejo pokalbio metu blink.gif (suprantu jaudulis bet......) . Apranga aisku priklauso i kokias pareigas, bet turi buti svari ir kvepalu nereikia visa buteliuko (kaip siandien mano administratore sake jei net asaroti akys pradejo nuo vienos kandidates lotuliukas.gif ) Plaukai na nereikia sukuosenu su visu lako buteliuku, bet ir netvarkingi neplauti, automatiskai atgraso...... O pokalbio metu stenkites ziureti i akys darbdaviui, nes jei blaskote zvilgsni ar nuleidus akys, bent man pirma mintys kazka zmogus slepia ar meluoja.... Rankas nelaikykite po stalu ar tuo labiau isikibus rankinuko (as tikrai nieko dar neapvogiau lotuliukas.gif )Ir dar kad ir kaip be klaustu darbdavys apie buvusi darbdavi(o as tai visada klausiu kodel isejote? koks jis buvo)? niekada nesakykite kad jis buvo blogas(nors ir tikras parazitas),pinigai vokeliuose ir t.t. nes........automatiskai zinau isejes is mano darbo taip kalbes apie mane ir imone, o man ar toks darbuotojas reikalingas? Apie vaikus taip pat neslepkite, yra jie ir nieko cia nepadarysi, as asmeniskai matau kad kai neraso CV is karto klausiu ir bet kokiu atveju nepazeidziu istatymo, nes........galiu "nurasyti" ta klausima i buhalterija kadangi mokesciai kitaip skaiciuojasi, o jei slepia man iskarto klausimas kodel?! reiskia vaikas daznai serga g.gif . ....O jus tiesiog jei yra vaikas sakykite ten tipo aukle priziuri, kruvos seneliu, tetu be darbo ir t.t. o tipo jis pas mane ir labai stipriu imunitetu per 2 metus karta tik sloga sirgo tad ji priziureti yra kam, o jus pasiruosusi daryti karjera.... Del to kad sedejote vaiko prieziuros atostogose irgi gali buti ne minusas, pasakykite tuo metu studijavote savarankiskai,lankete kursus, tiksliau moketes teorija , o dabar "pailseje" turite daug jegu ir sumanymu kaip visa tai pritaikyti praktikoje.... (o ne, oi va reikejo atsedeti 2 metus, dabar rinkoje nesigaudau,atsilikau reiks laiko kol vel susigaudysiu ir t.t. schmoll.gif ) Be to kuo maziau aimanavimo kad va dabar krize darbo nerandu, jau kiek imoniu praejau (hm jei jiems buvot nereikalingi, kodel man turite tikti unsure.gif )kaip jums sunku....... na nenori darbdaviai to verkslenimo(ar noretumete kad jusu kolege kas ryta ateitu surugusiu veidu ir valanda zirstu kaip jai gyvenimas nesiseka) arba geriausiu atveju jei ir priims ,tipo is gailescio, tai uzdes dvigubais darbais ir paciu maziausiu atlyginimu be bonusu tipo ar taip ar taip turi buti man dekinga...... Del atlyginimo .......ka zinau.......as rasau skelbime kad is karto atkristu tie kurie tikisi lengvos duonos, kas neissigasta rizikuoti ta kvieciu i pokalbi ir matau ar jis sugebes uzsidirbti (bent 2000Lt ar ne) nes juk as irgi suinteresuota, kad jis man "atsimoketu" ir man dar pelna atnestu, nes irgi paskolas ir vaikus turiu, o jie valgyti irgi nori lotuliukas.gif Pazadeti galeciau ir as (kai kartais su kolegom diskutuojam) ir dideli atlyginima, bet jei poto ji gautumete tik kas puse metu ar visai ......... doh.gif Bet pirmiausia kuo daugiau optimizmo, ir nuosirdi sypsena, atidziai skaitykite skelbima (kuo imone uzsiima, ka siulo) nes kartais kvaili klausimai kaip saukstas deguto i medaus statine(jei atsainiai ziuri i skelbima, toks poziuris ir i darba) ...... ir nebijokite tos krizes, prisiminkite Uspaschis tokios krizes metu ir pasidare milijonus....... Oho kiek prirasiau doh.gif
Atsakyti
Nesupykit, Droka, bet aš asmeniškai nei vieno patarimo čia neįžvelgiau, tik akivaizdžius, savaime suprantamus dalykus blush2.gif
Atsakyti
Drokos kratinyje tikrai nulis patarimų, elementaru, savaime suprantama ir t.t.

Aš sakyčiau kad visų pirma reikia ieškoti darbo kurį norėtumėte dirbi, o ne lakstyti nuo vieno prie kito darbdavio.
Tikslo siekti kryptingai 4u.gif
Prieš eidamas į pokalbį nepatingėk paskaityti kuo užsiima firma, kokios misijos, vizijos, politika ir etc.
Gal rasi kas užkabina, pasakyti tai per pokalbį svarbu, galbūt jauti kad gali būti naudinga nes turi patyrimo, labai domiesi ir t.t. būtent jų gaminiais ar jų produktais o svarbiausia pačiam kandidatui žinoti kad nori to darbo ne todėl kad neturi už ką nusipirkti duonos, arba ne tik dėl to, bet todėl, kad būtent šis darbdavys tarp daugumos tau pasirdė patikimas, geidžiamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakalnis: 06 gruodžio 2008 - 12:04
QUOTE(Honey @ 2008 12 06, 01:21)
Nesupykit, Droka, bet aš asmeniškai nei vieno patarimo čia neįžvelgiau, tik akivaizdžius, savaime suprantamus dalykus  blush2.gif

Gerai kad jus tokios supratingos.. 4u.gif as ir visa sita supranti ka parase..bet yra zmoniu, kurie net tokiu elementariu dalyku nezino..jei vis dar ateina ryskiai prisidaze ir t.t Arba kad verkslena ateja..kitiems gal kaip tik atrodo kad nuosirdumu pavergs ir ju pagailes...taip kad nesakykit, kad cia savaime suprantami dalykai, nes kas suprantama jums, gali but nesuprantama kitiems.. 4u.gif
Atsakyti
amber, kelis metus man pačiai teko atrankos peržiūrose dalyvauti ir stebėti būsimus kolegas iš šono, nžn ar ta pareigybė buvo tokia, ar kaip - bet nepasitaikė nei vieno kuris ateitų per daug pasidažęs, prisikvepinęs. Visi buvo pasitempę, gerai pasiruošę.

dar seniau, kai ieškojom administratorės bei padavėjų - ejo visi iš gatvės, bet ten ir arbas buvo toks, kad alga, kiek daugiau nei min., atsakomybės ne daug, tai ir lūkesčiai atitinkantys.
man juokinga kai parduotuvėse atranka būna labai jau "rimta" arba kokiam kabake, graudu žiūrėt, kai personalo vadybininkės ar vadovės užduoda klausimus tokius, kurie nerišlūs, nekonkretūs, kalba padrika ir t.t. aš forume kalbu kaip noriu, su klaidom rašau ir t.t. bet kai darbdavys kalba netaisyklingai, kramto gumą, o apie kostiumo kokybę bei kvepalus iš vis nekalbu - tai pačiam patarčiau pirma į veidrodį pasižiūrėti o tik paskui ieškoti darbuotojų su aukštuoju ir mokančių bent anglų,vokiečių ir rusų k.
P.s čia buvo pvz smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2008 12 05, 22:20)
Dar karta pasikartosiu tikrai kazkur 90% priklauso nuo jusu paciu........ mirksiukas.gif  Keleta pavyzdziu is siandienos atrankos (priimame kelis pardavimu vadybininkus (reklamos ir IT imone), viena is besidarbinanciu studente  sakytum is karto minusas, be patirties, jauna vejai galvoje, bet.... jei klausiu jus patirties neturite, ji man is karto: taip manes dar nieks nesugadino esu lanksti tad greitai mokinsiuosi ir esu dar kaip tuscias popieriaus lapas tad pasiruosusi semtis is jusu patirties...... O kaip su mokslais netrukdys? zinoma ne, net galiu pasedeti ilgiau, nes man nuo 19h mokslai tad ar apsimoka gristi namo, geriau pasiruosiu ofise rytdienos darbui ar uzbaigsiu esamus,....O alga bazine siulome tik minimuma + % nuo pardavimo, ji man tai puiku kad nors bazine bet kokia yra, nes tikiuosi pati uzsidirbti savo islaikymui, kodel turetumete moketi man jei as jums neatnesiu pelno  bigsmile.gif galiu net menesi NEMOKAMAI dirbti kad parodyciau ka sugebu  blink.gif  ....... ir taip pastoviai tokie optimistiski atsakymai  ir atvira nuosirdi sypsena, net nuotaika pakelia. Matosi zmogus moka "save parduoti" tada galima tiketi, kad ir musu teikiamas paslaugas sugebes parduoti....

g.gif kazkaip ir as panasiai per pokalbius kalbu, bet rezultatu labai ypatingu nepastebejau schmoll.gif .
"Ardausi" ir as per pokalbius, kokia as jauna ir perspektyvi, su darbdaviais visada bunu atvira, is kart per pirma pokalbiu pripazistu savo charakterio trukumus ir privalumus ir t.t. Ka as zinau doh.gif uz tai ivertinta dar nebuvau ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2008 12 06, 14:32)
amber, kelis metus man pačiai teko  atrankos peržiūrose dalyvauti ir stebėti būsimus kolegas iš šono, nžn ar ta pareigybė buvo tokia, ar kaip - bet nepasitaikė nei vieno kuris ateitų per daug pasidažęs, prisikvepinęs. Visi  buvo pasitempę, gerai pasiruošę.
bet kai darbdavys kalba netaisyklingai, kramto gumą, o apie kostiumo kokybę bei kvepalus iš vis nekalbu - tai pačiam patarčiau pirma į veidrodį pasižiūrėti o tik paskui ieškoti darbuotojų  su aukštuoju ir mokančių bent anglų,vokiečių ir rusų k.
P.s čia buvo pvz smile.gif

Gal pasitaike tokie 4u.gif O del darbdaviu tai pritariu drinks_cheers.gif buna tokiu kad ohohoho.. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 06 gruodžio 2008 - 15:27
rekomenduoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2008 12 06, 16:04)

NESPAUSTI! išmetė kokia 12 langų, kompą gavau perkraut. Neužsitaisykit dovanėlės kompui.

Norėjau paklaust dėl pokalbio aprangos. Ar būtina vos ne kostiuminė apranga? Ar tiktų kad ir juodi klasikiniai džinsai, aukštakulniai ir paprasta daili palaidinė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 06 gruodžio 2008 - 19:01