Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

QUOTE(Nanuk @ 2009 05 09, 11:14)
O jus galit nuleisti rankas. As - ne!

Nanuk, ŠA su tokiais pareiškimais. Esi "žalia" tame, ko diagnozės net neturit.
Jei taip nekenti autizmo, vaidini jį "prakeiktu" (čia kitoje temoje netyčia užklydau), vadini autistus - "daržovėmis", turėk padorumo mamoms, auginančioms autistus jau ne pirmus ir ne antrus metus aiškinti, kad jos nevykėlės (nors to žodžio ir nevartojai, bet visas kratinys tik tai ir reiškia).
Iš esmės tai ne dėl savęs ir mamų, turinčių jau paaugusius autistukus pergyvenu. Pergyvenu dėl tų kitų - su šviežiom diagnozėm, ir kurioms visas tas stadijas dar teks pereiti. Labai noriu, kad tie išgyvenimai praeitų kuo lengviau, ir be kenksmingų pasekmių.
Nanuk, mano patarimas - vietoj pamišusių dėl savo vaikų "išgydymo"mamų forumų, mokslinių, medicininių priežąsčių ir gydymo metodų ieškojimų, pagooglink arba tame pačiame youtube paieškok suaugusių autistų blogų, video apie tai ką jie išgyveno, būdami savo pačių tėvų egositinio poreikio turėti "normalų" vaiką, aukomis.
Eilinį kartą - ramybės tau 4u.gif Ir jei jums VRC patvirtins (nei linkiu, nei nelinkiu- tiesiog prielaida)autizmą, o po to praeis daug metų,- tikiuosi tavo vaikas tau padėkos už tai, kad besąlygiškai jį mylėjai, norėjai suprasti jį, padėti jam, o ne auginai "daržovę", kuriai nuolat duodavai visą spektrą E, kad tik ji atrodytų gražiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 09 gegužės 2009 - 13:15
QUOTE(gobsiukas @ 2009 05 09, 13:49)
nanuk as nenoriu nieko pries pasakyti nootropus ir kad tu juos nori maziukui duoti  bet as siulyciau neduoti kol patys daktarai nepasiulys  , pirma jie gan  brangus( as mokejau 50lt uz buteliuka), antra jie baisiai kartus ir maziukui nepatiks , trecia mums juos dave naudot del nemigos ir jie nei kalbai nei miegui nepadejo

Ne ne, Gobsiuk, nepagalvok, doh.gif as be gydytoju nieko neduodu vaikui. Jetau, gal nuskambejo tiesiog kazkaip ne taip, ir visi pagalvojo, kad as pati cia riuosiuos girdyt vaika. Jokiu budu. blush2.gif
Papildyta:
cute, isitikinau, kad autistu mamos (kiek uzsienyje, tiek cia - Lietuvoje) yra daznai kompleksuotos. Jusu reakcijos i mano pasisakymus nenormali yra.
Kai vaikas sedi, ziuri visa diena i viena taska ir dauzosi galva i siena PACIOS AUTISTU MAMOS vadina tokius atvejus darzove. Ne as tai sugalvojau, del sito jau atsiprasiau.
Del to ar prakeiktas autizmas ar ne tai jau mano asmenine nuomone, Jums as to nesakiau, man tai yra prakeikimas, jums gal ir ne.
Jei mano vaikui bus patvirtinta diagnoze as su tuo susitaikysiu ir gyvensiu pagal tokias taisykles, kurios yra jam priimtinos ir nesiruosiu jo lauzyti. Jus izvelgiate kazkokia potekste ten kur jos nera.
Autizmas yra negalia! Manau turiu teise trupuciui panikos.
Ir nuotaikas cia neigiamas ne as kuriu, o Jus. As atvirksciai stengiuos neprarasti optimizmo ir gero nusiteikimo, o Jus cia depresijon varot visas naujokes su savo: "susitaikyti"/"negydyti"/"nepagydoma"
Nenurodynekit kitiems ka jiems daryti. As Jums nenurodineju. Ir niekam kitam taipogi.
Nepatinka kokia cia dedu informacija tai parasykit zmoniskai, kad esat isitikinusi, nes bandziusi, ar nebandziusi bet isitikinus... galu gale paprasykit ir as iseisiu.
Atsakyti
...na taip, mano vos ne kožnam poste linkėjimas ramybės = varymas depresijon g.gif

jei "vaikas sedi, ziuri visa diena i viena taska ir dauzosi galva i siena" , tuomet pateisinamas motinos sprendimas pripumpuoti jį vaistų? Žinoma, kur kas patogiau duoti piliulę, nei pastebėti, kad tokį elgesį iššaukė 3 nuolat veikiantys televizoriai namuose, be perspėjimo įjugta fluorescentinė lempa, rėkiantis durų skambutis, atėjęs nepažįstamas žmogus, praskridęs uodas ar mama tiesiog nenuotaikoje ir svarbiu jam momentu organiškai nėra su juo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 09 gegužės 2009 - 13:58
cute, tikrai nenoriu pyktis ir nervuoti kazko. Prisiekiu. Atleiskit jei Jus izeidziau dar karta. Gerbiu autistu mamas labiau uz visas kitas, nes zinau ka reiskia probleminis vaikas. Neskleisiu cia daugiau informacijos. gossip.gif
Paspauskim virtualiai rankas ir nesipykim. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nanuk, 4u.gif
viskas bus gerai. Net jei jūsiškiui ir autizmas, tai ne pasaulio pabaiga. Turėsit išskirtinio mąstymo vaiką ir gausit sau asmeniškam tobulėjimui iš jo labai daug.
Atsakyti
4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nanuk, kadangi tu pas mus dabar esi desperatiškų bandymų stadijoj, gal išmėgintum dar vieną?

kažkur skaičiau, kad viena mamytė visiškai sveika savo kudykį (ne autistą ir nekurčią) mokino "kalbėti" kurčiūjų kalba (ženklais) aišku labai primityviais ne ta tikrają jų kalba, bet taip ji siekė (ir beje pasiekė), kad kūdikis ne verksmu reikštų savo nepasitenkinimą o parodytų ko jis nori ar kas jam negerai

Taigi aš labai buvau užsidegus tai išbandyti, na maniškis kalba normaliai tik jam sunku soformuluoti savo mintis, kažka sudėtingesnio dėsto dėsto o galiausiai numoja ranka ir nieko doro nepasakęs nueina. Taigi norėjau įvesti tuos ženklus tik va sudėtingesniems žodžiams ypač jausmam sunku ir tuos ženklus pritaikyt, tai taip ir nieko nepavyko.

O tu galėtum pradėt jei taviškis visai nekalba tai juk būtų puiku nors keletą ženkliukų susigalvoti tokių kaip gert, valgyt, siusi, miegučio ar į kiema. Juk autistukam sunku kalbėt ne rodyt, beje sakė jiems ir suaugusiems sunu pasakot žymiai lengviau savo mintis dėstyt raštu (tik va kaip juos to rašto išmokint)
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2009 05 09, 12:14)
Tiesa, dar del vilties ir tikejimo (kurio neturite):
Turiu ne viena pazistama, kuris neprarado vilties ir susidorojo su liga.
Vaikystes drauges vyras iki 1.5 metu gulejo, diagnoze - dalinis cerebralinis. Gydytojai visi vienbalsiai sake, kad jis niekada nevaikscios.
Jo motina neprarado vilties, nenuleido ranku pasodinus ji i vezimeli, o griebesi netradiciniu ir visiskai moksliskai neirodytu ir nepripazintu gydymo metodu ir jis atsistojo!!! Aisku raida del to nejudrumo velavo, buvo ten problemu pakankamai. BET! Dabar jis pilnavertis normalus vyras. Turi dukrele.
Kitas pvz yra mano sesuo. Jai PA rase nuo 8 menesiu. Mano mamos deka ji dabar mokosi gimnazijoje 9ukais ir 10ukais.

O jus galit nuleisti rankas. As - ne!

Tu visiškai teisi tokių dalykų būna ir aš turiu tokių pažystamų tik deje visuose tuose pavyzdžiuose yra fiziniai sutrikimai ir žmogaus valia ir užsispyrimu tikrai gali mūti pasiekti rezultatai bet čia kas kita
Atsakyti
cezi, as irgi apie tai galvojau, kad zenklais reik bandyt rodyt, bet mane stabdo ta mintis, kad jei pradesiu zenklais mokinti bendrauti neverbalines kalbos motyvacija is viso isnyks. g.gif Pamaniau, kad dar luktelsiu, nes dar mazas vaikas (2.2 m.). Jei iki 3 metu nepajudes kalbos ledai tai tada ziuresiu. Jis lyg ir bando kazka sneket, tik jam nesigauna, t.y. pavadina kokius daiktus taip kad as tik suprantu. Pvz., znak (zenklas) yra pas ji "akak" doh.gif ir pan.
O del autizmo, na aisku cia skaitosi psichika... bet juk fiziskai tai jau paaiskinta lyg ir... tik niekas nezino priezasciu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 09 gegužės 2009 - 18:13
QUOTE(cute @ 2009 05 09, 14:48)
...na taip, mano vos ne kožnam poste linkėjimas ramybės  = varymas depresijon  g.gif

jei "vaikas sedi, ziuri visa diena i viena taska ir dauzosi galva i siena" , tuomet pateisinamas motinos sprendimas pripumpuoti jį vaistų? Žinoma, kur kas patogiau duoti piliulę, nei pastebėti, kad tokį elgesį iššaukė 3 nuolat veikiantys televizoriai namuose, be perspėjimo įjugta fluorescentinė lempa, rėkiantis durų skambutis, atėjęs nepažįstamas žmogus, praskridęs uodas ar mama tiesiog nenuotaikoje ir svarbiu jam momentu organiškai nėra su juo.

aš tai dabar pabūsiu mandagi ir pasakysiu, kad jūs labai gražiai kalbat.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 05 09, 19:11)
cezi, as irgi apie tai galvojau, kad zenklais reik bandyt rodyt, bet mane stabdo ta mintis, kad jei pradesiu zenklais mokinti bendrauti neverbalines kalbos motyvacija is viso isnyks.  g.gif  Pamaniau, kad dar luktelsiu, nes dar mazas vaikas (2.2 m.). Jei iki 3 metu nepajudes kalbos ledai tai tada ziuresiu. Jis lyg ir bando kazka sneket, tik jam nesigauna, t.y. pavadina kokius daiktus taip kad as tik suprantu. Pvz., znak (zenklas) yra pas ji "akak"  doh.gif  ir pan.
O del autizmo, na aisku cia skaitosi psichika... bet juk fiziskai tai jau paaiskinta lyg ir... tik niekas nezino priezasciu. g.gif

Nu visaip galima galvot, gali ir patingėt šnekėt kai mokės parodyt, kita vertus jei jau atsiriš liežuvukas tai jau nesustabdysi, kaip ir neužtvenksi upės bėgimo, beje tie neaiškūs žodukai kuriuos tik tu supranti ir yra kalbos pradžia ir maniškis nuo to pradėjo tik daug vėliau o dabar kalba puikiai na tokius kaip pasikiškiakopūsteliaudamas tai labai sunkiai bet labai linksmai
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti