QUOTE(Geikutux @ 2008 12 24, 15:58)
As siulau diferencijuot atlyginima - atlyginimas uz vaiko prieziura; atlyginimas uz auklejima. Manau kainos turi skirtis, kokia jusu nuomone? Ir dar pamirskit 1500,-lt, net ir Vilniuje. Gal aukliu agenturu atsovem, kurios pasisako SM, ir noretusi tokiu skaiciu, kad galetu savo imamus mokescius motyvuoti

Bet kaip sakoma - atgal i realybe
Norėčiau pasiteiraut, ką reiškia "diferencijuot atlyginimą"? Ar jūs, gaudama atlyginimą, žinot, kurią dalį gaunat už vienas savo atliekamas funkcijas, kurią dalį - už kitas, kurią - už trečias. Sorry, bet juokingai skamba: šita atlyginimo dalis - už vaiko priežiūrą, šita dalis - už auklėjimą. Ar auklė, būdama su vaiku, jį tik prižiūri, ar ir pamaitina, ir pamokina, ir paauklėja? Manau, kad taip. Niekada nenorėčiau auklės, kuriai mokėčiau "už vaiko priežiūrą", jei į tą priežiūrą neįeitų "vaiko auklėjimas"...
Ir parašymas "pamirškit 1500 lt atlyginimą" irgi nelabai adekvatus: nu niekaip man neišeina pamiršt tos sumos pinigų, nes kiekvieną mėnesį būtent tokią sumą ir sumoku auklei, prižiūrinčiai mano vaiką. Beje, į žodžio "prižiūrinčiai" reikšmę įeina ir "auklėjančiai", ir "pamaitinančiai", ir "pamyluojančiai" - na, niekaip man neišsidiferencijuoja...

Moku tokią sumą, bet palieku vaiką, išeidama į darbą, žinodama, kad ne telikas bus žiūrimas ar laikraščiai skaitomi, o visas jos dėmesys bus tik vaikui. Ir iki šiol mintyse padėkoju Likimui, kad radau tokią moterį... Nors ir ne pigią.
Todėl galbūt nereikėtų tokio kategoriškumo... Geikutux, ar pati, gaudama 1500 lt atlyginimą, būtumei labai patenkinta ar padejuotum, kad mažoka? Kaip bebūtų, darbas tai be galo sunkus ir atsakingas - būti su mažu vaikeliu... Ar ne?