Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

KAIP SAKANAT KLAUSIMAS KIEK MOKETI AUKLEI LIEKA ATVIRAS g.gif g.gif
ko jos nori tai viena, bet kiek reiktu moketi atsizvelgiant i siandienine padeti, cia jau klausimas kitas g.gif
Atsakyti
Mamytes, mamytes pirmiausia su Kaledom!!! Jaukiu, siltu, sveiku ir... sekmingu, ieskant geruju auklyciu!!! newyear.gif As tai vien del to noriu, kad mano vaikai jau butu suauge, kad nereiktu aukliu.. As siulau diferencijuot atlyginima - atlyginimas uz vaiko prieziura; atlyginimas uz auklejima. Manau kainos turi skirtis, kokia jusu nuomone? Ir dar pamirskit 1500,-lt, net ir Vilniuje. Gal aukliu agenturu atsovem, kurios pasisako SM, ir noretusi tokiu skaiciu, kad galetu savo imamus mokescius motyvuoti g.gif Bet kaip sakoma - atgal i realybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2008 12 24, 14:58)
Mamytes, mamytes pirmiausia su Kaledom!!! Jaukiu, siltu, sveiku ir... sekmingu, ieskant geruju auklyciu!!! newyear.gif  As tai vien del to noriu, kad mano vaikai jau butu suauge, kad nereiktu aukliu.. As siulau diferencijuot atlyginima - atlyginimas uz vaiko prieziura; atlyginimas uz auklejima. Manau kainos turi skirtis, kokia jusu nuomone? Ir dar pamirskit 1500,-lt, net ir Vilniuje. Gal aukliu agenturu atsovem, kurios pasisako SM, ir noretusi tokiu skaiciu, kad galetu savo imamus mokescius motyvuoti g.gif Bet kaip sakoma - atgal i realybe  smile.gif

aš ir už realybę mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(anikita @ 2008 12 24, 12:16)
MAMYTES ax.gif  ax.gif  ax.gif
o kaip manote krize istakos aukliu algas?
ieskau siuo metu aukles, tai kai isgirstu tokias kalbas: NA SIAIP KAI MAZAS VAIKUTIS TAI KAINA 10LT/VAL KIEK ZINAU... taip , gal taip ir buvo, bet ar dabar neturetu kristi aukliu atlyginimas? baigesi lyg ir aukso amzius, visiems tos pajamos karpamos, tai nemanau kad jos kazkuo ypatingos? ax.gif

QUOTE(Geikutux @ 2008 12 24, 14:58)
Mamytes, mamytes pirmiausia su Kaledom!!! Jaukiu, siltu, sveiku ir... sekmingu, ieskant geruju auklyciu!!! newyear.gif  As tai vien del to noriu, kad mano vaikai jau butu suauge, kad nereiktu aukliu.. As siulau diferencijuot atlyginima - atlyginimas uz vaiko prieziura; atlyginimas uz auklejima. Manau kainos turi skirtis, kokia jusu nuomone? Ir dar pamirskit 1500,-lt, net ir Vilniuje. Gal aukliu agenturu atsovem, kurios pasisako SM, ir noretusi tokiu skaiciu, kad galetu savo imamus mokescius motyvuoti g.gif Bet kaip sakoma - atgal i realybe  smile.gif

Sveikos mamytes 4u.gif
Tai jau tikrai, 100 % sutinku, kad reikia grizti i realybe, ir aisku kaip diena, aukles kainuos pigiau. Manu tikrai realu bus uz menesi 1000 litu auklyte tai tikrai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2008 12 24, 15:58)
As siulau diferencijuot atlyginima - atlyginimas uz vaiko prieziura; atlyginimas uz auklejima. Manau kainos turi skirtis, kokia jusu nuomone? Ir dar pamirskit 1500,-lt, net ir Vilniuje. Gal aukliu agenturu atsovem, kurios pasisako SM, ir noretusi tokiu skaiciu, kad galetu savo imamus mokescius motyvuoti g.gif Bet kaip sakoma - atgal i realybe  smile.gif

Norėčiau pasiteiraut, ką reiškia "diferencijuot atlyginimą"? Ar jūs, gaudama atlyginimą, žinot, kurią dalį gaunat už vienas savo atliekamas funkcijas, kurią dalį - už kitas, kurią - už trečias. Sorry, bet juokingai skamba: šita atlyginimo dalis - už vaiko priežiūrą, šita dalis - už auklėjimą. Ar auklė, būdama su vaiku, jį tik prižiūri, ar ir pamaitina, ir pamokina, ir paauklėja? Manau, kad taip. Niekada nenorėčiau auklės, kuriai mokėčiau "už vaiko priežiūrą", jei į tą priežiūrą neįeitų "vaiko auklėjimas"...
Ir parašymas "pamirškit 1500 lt atlyginimą" irgi nelabai adekvatus: nu niekaip man neišeina pamiršt tos sumos pinigų, nes kiekvieną mėnesį būtent tokią sumą ir sumoku auklei, prižiūrinčiai mano vaiką. Beje, į žodžio "prižiūrinčiai" reikšmę įeina ir "auklėjančiai", ir "pamaitinančiai", ir "pamyluojančiai" - na, niekaip man neišsidiferencijuoja... ax.gif Moku tokią sumą, bet palieku vaiką, išeidama į darbą, žinodama, kad ne telikas bus žiūrimas ar laikraščiai skaitomi, o visas jos dėmesys bus tik vaikui. Ir iki šiol mintyse padėkoju Likimui, kad radau tokią moterį... Nors ir ne pigią.

Todėl galbūt nereikėtų tokio kategoriškumo... Geikutux, ar pati, gaudama 1500 lt atlyginimą, būtumei labai patenkinta ar padejuotum, kad mažoka? Kaip bebūtų, darbas tai be galo sunkus ir atsakingas - būti su mažu vaikeliu... Ar ne?
Atsakyti
o savaitgaliais keliat truputi algas, ar ne? jei visa savaite buna po kokias 4 ar 5 valandas, o savaitgaliais visa diena?
Atsakyti
Geras geras biggrin.gif
Pamenu , mes seses auklei mokejom 2LT/val
Prasisukom gerai , o aukle tikrai gera buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sogettene: 28 gruodžio 2008 - 19:42
Liagushka, jūs mokate tiek, kada pasisamdėt auklę? gal tada ir jums ta suma buvo prieinama? ir dar vis prieinama dabar....
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2008 12 28, 22:02)
Liagushka, jūs mokate tiek, kada pasisamdėt auklę? gal tada ir jums ta suma buvo prieinama? ir dar vis prieinama dabar....

Auklė pradėjo dirbti nuo balandžio mėnesio.
Monrute, norėčiau Tavęs paklausti, ar Tavo atlyginimas buvo sumažintas, prisidengiant krize? Žinau pora kompanijų, kur absoliučiai visiems darbuotojams "nukirpo" po 10% nuo atlyginimų, idant nereikėtų atleidinėt žmonių. Bet daugelyje Lietuvos įmonių darbuotojams atlyginimai nebuvo mažinami. Ar turėčiau mažint auklei atlyginimą? Kainos parduotuvėse nesumažėjo, mokesčiai už komunalines paslaugas nesumažėjo - kuo galėčiau motyvuot, mažindama atlyginimą? Krize?
Šiaip jau, kol kas dar beveik nei vienas ir nepajutom, kas yra ta krizė...

Klausei, ar prieinama suma. Žinoma, nukanda gerą kąsnį biudžeto, bet su kokia pensininke, tik prižiūrinčia mano vaiką, palikt nenorėčiau...
Atsakyti
Priziurinti- tai ta kuri priziuri, o ne aukleja. Kaip pati rasei - pamaitina, paguldo,...laikrascius paskaito, TV paziuri...O aukle- jau is prof. pavadinimo aisku, dar ir aukleja - tam reikia papildomu pastangu. Ir dar mamytes, ko jus puolat is karto taip -"... o paciom ar diferencijuoja, ar tiek moka, kiek tau moka". Tam yra kitos temos. Brangiosios, mokekit ir po 10.000, ir daugiau bigsmile.gif . Bet nepulkit irodinet, kad ir kiti tiek turi moketi schmoll.gif Kainos aukliaujancioms krenta, nes paprasciausiai atsirado rinkoje daugiau laisvu zmoniu.....O cia apie LT, kad tik keliose imonese sumazino po 10% ax.gif ?????? Tada tose imones, dirba laaaaaaabai daug draugu ir pazistamu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2008 12 29, 10:51)
Auklė pradėjo dirbti nuo balandžio mėnesio.
Monrute, norėčiau Tavęs paklausti, ar Tavo atlyginimas buvo sumažintas, prisidengiant krize? Žinau pora kompanijų, kur absoliučiai visiems darbuotojams "nukirpo" po 10% nuo atlyginimų, idant nereikėtų atleidinėt žmonių. Bet daugelyje Lietuvos įmonių darbuotojams atlyginimai nebuvo mažinami. Ar turėčiau mažint auklei atlyginimą? Kainos parduotuvėse nesumažėjo, mokesčiai už komunalines paslaugas nesumažėjo - kuo galėčiau motyvuot, mažindama atlyginimą? Krize?

Klausei, ar prieinama suma. Žinoma, nukanda gerą kąsnį biudžeto, bet su kokia pensininke, tik prižiūrinčia mano vaiką, palikt nenorėčiau...

matote, vasarą galėjau ir aš mokėti atitinkamą sumą, turėjom auklę, bet turėjau atsisakyti, nes darbe situacija ne kokia...db ketinu turėti kitą darbą ir deja, niekas nebemoka algų, kurias mokėjo prieš metus ir pan. vadinasi, ir auklei galiu skirti mažiau....manau, daug kam taip
jei kažkam jie ir nebuvo mažinami, tikiu
bet...ir kas aukles pasisamdė anksčiau, kai jų trūko, kitokie pinigai suderėti
kalbama apie šiandieną......
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2008 12 29, 10:51)
Bet daugelyje Lietuvos įmonių darbuotojams atlyginimai nebuvo mažinami. Ar turėčiau mažint auklei atlyginimą? Kainos parduotuvėse nesumažėjo, mokesčiai už komunalines paslaugas nesumažėjo - kuo galėčiau motyvuot, mažindama atlyginimą? Krize?

o vat čia nelabai norėčiau sutikti
paimkim bet kokią sritį, daug kam apkarpė algas, tai faktas
Atsakyti