Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 02 14, 23:57)
jei dirbot aukle turetumete zinoti 4u.gif

As dirbau be liudijimu...be sodros be nieko smile.gif man mokejo i rankas...kiek ta diena prabuvau tiek ir mokejo smile.gif tada buvo 4lt... dbr 5 lt smile.gif bet nezinojau...man to nereikejo smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 02 17, 12:23)
ką aš ir kartoju. dirbant puse etato nereiškia kad stažo bus pusė.

Taip, tiesa jei dirbat puse etato menesi jums ir eina stazas kaip uz menesi (tikrai nereikia 60m isdirbti lotuliukas.gif ), tik va pensija bus minimali .... ax.gif Bet kas ten zino kas is vis bus kol i pensija iseisim mirksiukas.gif Cia as sakau kaip darbdave (turiu keleta imoniu ax.gif ).
O del aukliu algu tikrai galima rasti pigiu (bent jau Vilniuje), mano dvi mergaites valandine aukle (kaimyne) sutiko priziureti 3 valand. i diena uz 10Lt (gaunasi 3,33Lt/valanda thumbup.gif ) ir dar net pasake jeigu reiks kokia valanda galiu ilgiau ir nemokamai pabuti blink.gif
Atsakyti
Įkišiu savo trigrašį 4u.gif . Pensijai apskaičiuoti skaičiuojamas pensijų draudimo stažas. Darbo stažas yra kitas dalykas. Jei per kalendorinius metus uždirbi 12 minimalių mėnesinių algų ir nuo jų sumoki pensijų socialinio draudimo įmokas , į pensijų draudimo stažą pagal darbo suatartį įskaičiuojami 1 metai. Jeigu per kalendorinius metus uždirbi mažiau nei 12 MMA, tai pensijų stažas skaičiuojamas proporcingai mažesnis.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2009 02 18, 09:27)
Darbo stažas yra kitas dalykas.

O darbo stažas yra išdirbtas kalendorinis laikas, nepriklausomai nuo darbo valandų 4u.gif
Tai kaip ir išsiaiškinom... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xde @ 2009 02 17, 16:11)
as ,paskaicius komentarus,susidariau priesinga nuomone,kad 5 lt/ h per mazai g.gif Tai negi yra kas moka 3 ar 4 lt/h ? blink.gif

3-4lt- mazoka, mano manymu g.gif
Atsakyti
QUOTE(medituk @ 2009 02 18, 17:42)
3-4lt- mazoka, mano manymu g.gif

ir as pritariu, kad mazoka. smile.gif
Atsakyti
Gal ir mažoka. Bet rinka diktuoja savo sąlygas. Jei yra kas dirba už tokį atlyginimą, vadinasi normalu. Kitas reikalas, kad darbdavys mokėdamas mažesnį atlyginimą - gauna mažesnį darbuotojo lojalumą...
Atsakyti
o kiek reiketu moketi auklei, kuri ateitu keliom valandom ir tai ne kasdien, stengsiuosi, kad butu pietu metas, vaikas miegos, gali tekt ir kokia valanda kita pazaisti, pamaitinti, man mokslus reikia pabaigti, jokiu kt darbu jai daryti nereikes, tik pabuti su vaiku g.gif veiksmas Panevezyje, neisivaizduoju koks valandinis tarifas butu tinkamas, patarkit, aciu mirksiukas.gif aukle studente, studijuoja vakarais, sunui 1,5m
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgiukste: 19 vasario 2009 - 14:04
as savo valandinei auklei moku 6 lt/h, Vilniuje. Bet kai uzsimeniau, kad ko gero negalesiu tiek moketi, kadangi vyrui pamazino atlyginima, tai ji pati pasiule moketi jai po 5 lt., (bet kol kas dar moku po 6 ). Tai as manau, kad atsizvelgiant i rinkos situacija, uz 4 lt. tikrai atsirastu norinciu dirbti. Tik man paciau ziauroka truputi, toks sunkus darbas su vaikasis uz toki maza atlygi g.gif
Atsakyti
Auklytei, kuri priziuri mano 1.5 metu dukryte 9 val. per diena, moku 350 litu per savaite, plius menesinis bilietas ir maitinimas. Ji priziuri vaikeli, isverda jai valgyti, namu netvarko. paskaiciau temele ir supratau, kad situacija labai pasikeitus, aukliu atlyginimai krite vos ne per puse, tai permoku as gerokai doh.gif na bet musu atlyginimas kol kas nepasikeite, o auklei irgi gyventi reikia, tai kol kas ne nemastau mazinti atlyginimo, butu labai ziauru jos atzvilgiu unsure.gif Juolab, kad auklyte - nuostabi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelena.R @ 2009 02 19, 16:15)
as savo valandinei auklei moku 6 lt/h, Vilniuje. Bet kai uzsimeniau, kad ko gero negalesiu tiek moketi, kadangi vyrui pamazino atlyginima, tai ji pati pasiule moketi jai po 5 lt., (bet kol kas dar moku po 6 ). Tai as manau, kad atsizvelgiant i rinkos situacija, uz 4 lt. tikrai atsirastu norinciu dirbti. Tik man paciau ziauroka truputi, toks sunkus darbas su vaikasis uz toki maza atlygi  g.gif

pasiskaiciau visokiu komentaru, tai pasiuliau 5lt/val, susitarem drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 02 19, 21:01)
Auklytei, kuri priziuri mano 1.5 metu dukryte 9 val. per diena, moku 350 litu per savaite, plius menesinis bilietas ir maitinimas. Ji priziuri vaikeli, isverda jai valgyti, namu netvarko. paskaiciau temele ir supratau, kad situacija labai pasikeitus, aukliu atlyginimai krite vos ne per puse, tai permoku as gerokai  doh.gif na bet musu atlyginimas kol kas nepasikeite, o auklei irgi gyventi reikia, tai kol kas ne nemastau mazinti atlyginimo, butu labai ziauru jos atzvilgiu  unsure.gif Juolab, kad auklyte - nuostabi  wub.gif

saunuole mamyte.Labai supratinga, kad ir auklytems gyventi reikia. 4u.gif
Atsakyti