Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(Savannaa @ 2009 03 11, 16:36)
uz 4 lt tikrai nerasi. Kas uz tiek dirbs  blink.gif  arba taip ir dirbs. alio reklamoj pries gerus 1,5 metu buvau padavus skelbima, daugiau neduociau  schmoll.gif
laiko neturiu tustiem pokalbiam telefonu, ka per a.reklama kazkaip atsirinkau...veliau labai nusivyliau...nesakau, kad nerealu. jei turi kantrybes gali ir uz 3 lt ieskot. kokiai bobulytei ir tai pinigas, bet kiek maciau ar girdejau pretendenciu is ten..i aukles tai vaiku saugotojos(geriausiu atveju), o ne aukles  4u.gif

Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai.
Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 12 kovo 2009 - 16:24
Sveikos mamos,

Gal zinote, kiek Vilniuje kainuoja valandine aukle. Anksciau buvo 6 ir 8 Lt. O dabar dar pakrito?

IevaVain
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 10:43)
Galima auklę išleist atostogų suderinus kada jinai nori, radus kitą išeitį, bet kaip tada su apmokėjimu? Aš turiu mokėt auklei atostoginius ir kitai auklei už darbą, gaunasi dvigubai g.gif po to kai aš išeinu atostogų man auklės paslaugų nereikia, aš ją irgi išleidžiu atostogų ir vėl turiu mokėt doh.gif manau prieš dirbant aukle žmogus turi iš karto nusiteikti, kad turės derintis prie tėvų, o jeigu tai netenkina, tada pasieškot kito darbo.
Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu.
Mano ankstesnė auklė kiekvienais metais žiemą turėdavo vos ne mėnesiui turėdavo gultis į ligoninę, mes ją išleisdavom, bet nemokėdavom nieko, nes mokėjau kitai auklei. Taip pat atostogų išleisdavom ilgiau negu dviem savaitėm, nes vasarą norėdavo pas tėvus į kaimą nuvažiuot ūkį sutvarkyt, tai irgi nemokėdavau už ilgas atostogas.

atsidariau paskaitinet tema-ir kaip tik man rupima tema smile.gif ieskomes aukles,bet vat masciau kokia tvarka su atostogom ir panasiais mokejimais... aukles darbas toks specifinis... kai dirbi kolektyve,tai susirgus ar atostogaujant tave gali pavaduoti kiti,o aukle-susirgo ar sigalvojo paatostogaut ir baba... sukis kaip nori... pavaduot kiti gali,bet uz papildoma mokesti... tai kaip ir nesazininga(nebent aukle suorganizuotu kazka kas galetu paziuret vietoj jos be papildomo mokescio)... juo labiau,kad vilniuje aukliu algos jau buvo pakilusios doh.gif po 1700-2000 per menesi... suprantu,kai priziurimas visas burys,bet viena vaika uz tiek? kazkox absurdas... ir dar papildomai samdyt kai aukle atostogauja? o jei serga? tokiom sumom pasisklaidzius patiem teveliam gali niekada netekt paatostogaut... tiesiog nebeleis finansai...

QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 11:12)
Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti  tongue.gif
man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis  g.gif

manau,kad reikia dar truputi palaukti... kol krize pagiles... daugiau zmoniu atsisakys aukliu(o ypac nuo rudens,kai isleis i darzus),tai tada tu piktu balsu nebelabai liks... skambins ir silkiniais balsais snekes smile.gif pazystu tokiu zmoniu,kurie pyksta ant viso pasaulio,kad nesiseka,tai jei tau sekasi geriau,tai pagarbos tiketis neverta... nes tu gyveni geriau,kai jam nesiseka... idomi filosofija smile.gif jei yra galimybe geriau nereikia ausint burnos bendraujan su tokiais asmenimis...

QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 12, 17:22)
Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai.
Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma mirksiukas.gif

thumbup.gif kaip dziaugiuos... gal pagaliau kosmines algos nusileis ant zemes...
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 03 12, 21:42)
thumbup.gif  kaip dziaugiuos... gal pagaliau kosmines algos nusileis ant zemes...

Kas tai yra "kosminės algos"? 1200 lt; 1500 lt? Ar pati, gaudama tokį atlyginimą, jaustumeis gaudamaį kosminį atlyginimą? Šiaip jau, kai skaitau tokias nuomones, vis mąstau apie mamas, tokias algas vertinančias kaip kosmines: darbas tikrai sunkus, varginantis, atsakomybė didelė. Kodėl mes, palikdamos savo brangų žmogeliuką, galvojam, kad mokam kosminę algą žmogui, prižiūrinčiam mūsų vaiką, jei pačios už tą atlyginimą vargiai dirbtume nuoširdžiai, atidavusios visą AŠ, nes jaustumėmės neįvertintos...
Atsakyti
yra tema apie aukliu algas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2009 03 12, 20:17)
Kas tai yra "kosminės algos"? 1200 lt; 1500 lt? Ar pati, gaudama tokį atlyginimą, jaustumeis gaudamaį kosminį atlyginimą? Šiaip jau, kai skaitau tokias nuomones, vis mąstau apie mamas, tokias algas vertinančias kaip kosmines: darbas tikrai sunkus, varginantis, atsakomybė didelė. Kodėl mes, palikdamos savo brangų žmogeliuką, galvojam, kad mokam kosminę algą žmogui, prižiūrinčiam mūsų vaiką, jei pačios už tą atlyginimą vargiai dirbtume nuoširdžiai, atidavusios visą AŠ, nes jaustumėmės neįvertintos...

drinks_cheers.gif
kazin ar daug zmoniu Lietuvoje dziaugasi sumazintais atlyginimais g.gif ar dziaugiasi gaudamni 1000-1200lt atlyginima. g.gif nesvarbu tai aukle,vadybininkeir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2009 03 12, 22:17)

drisciau nesutikti del varginancio darbo priziureti vaikuti, kad tai yra labai atsakingas darbas tai sutinku.Jeigu aukle vargina buti su vaiku, zaisti , skaityti knygutes tai vaikas su ja tikrai jausis blogai ir manau kad aukle dirba ne savo darba. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasižiūrėk auklių skelbimuose.
Atsakyti
QUOTE(tinneorama @ 2009 03 12, 22:52)
drisciau nesutikti del varginancio darbo priziureti vaikuti, kad tai yra labai atsakingas  darbas tai sutinku.Jeigu aukle vargina buti su vaiku, zaisti , skaityti knygutes tai vaikas su ja tikrai jausis blogai ir manau kad aukle dirba ne savo darba. mirksiukas.gif

pritariu ir manau kad nuo atlyginimo tai nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(tinneorama @ 2009 03 12, 21:52)
drisciau nesutikti del varginancio darbo priziureti vaikuti, kad tai yra labai atsakingas  darbas tai sutinku.Jeigu aukle vargina buti su vaiku, zaisti , skaityti knygutes tai vaikas su ja tikrai jausis blogai ir manau kad aukle dirba ne savo darba. mirksiukas.gif

O begioti paskui ji lauke? jei vaikas mazas,aukle pensijinio amziaus..lankstytis reikia..ir visa diena but budri..Jus idomu nepavargtumet? nemanau,ar forumiete turejo moralini nuovargi omeny,o ne fizini.
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2009 03 12, 22:17)

uzdirbant 10.000 sumoket auklei 1700 neatrodo kosmine suma,bet nepamirskim kokia pas mus vidutine alga!!! ir vidutine alga-t.y VIDURKIS VISU ATLYGINIMU, zmogus gaunantis 20.000 atsveria 20 zmoniu uzdirbanciu po 1000. taigi snekant apie dauguma-t.y. tikrai kosmine alga-juo labiau,kad realiai jokio privalomo issilavinimo nera(kaip cia kazkas rase-dirba ir tie ka privercia aplinkybes) ka as noriu pasakyt,kad kiekviena mama sugeba dirbti aukles darba,bet toli grazu ne kiekviena aukle sugebetu atlikti mamos dirbama darba...

kai pradejau dometis auklem ka as girdejau is draugu,kurie turejo aukles,tai reik moket alga+dar ir uz atvaziavima(menesinis bilietas dabar gal kox 100LT)+dar uz maista(t.y. gali ir papusryciaut ir papietaut... ir pavakarius uzkast spet-o tai jau per menesi visi keli simtai susitaupo is aukles kisenes).
gal jus galetumet surasyti VISA saraseli (manau,kad daug vietos tikrai neuzims) imones,kuriose prie mokamo 1000 ar 1500 dar apmoka nuolatinius ir pietus darbuotojams?

plius dar atostogos(jei jau taip normalu,kad aukle neturi derintis),kai reikia moket ir atostoginius ir kita aukle samdyt... tikrai yra seimu,kurios auklei atiduoda visa mamos alga ir dar dali tecio... tai tikrai nenormalu... ir dar mama iki darbo turi nusigaut, o ka ji pavalgys isvis niekam neidomu... bet aukle gaudama kaip jus rasot NE KOSMINI atlygimeli siltai ir sociai dirbs darbus...
asmeniskai as aukle i atostogas isleisiu ne po savaites ar menesio darbo,o jei ji tiks(vaikas bus patenkintas ir as matysiu,kad jis laveja) ir padirbs pas mus bent sezona(t.y. nuo rugsejo iki vasaros...) ir atostogas turesim derint tarpusavyje,o ne sugalvojau ir isvaziuoju...

ir dar ta pacia tema... jei jau ta jusu minima suma yra normalu uz vieno vaikucio prieziura,tai gal aukles dirbancios darzeli gauna 20 kart tiek? ne? o tai gal bent 10? jei ne,tai tada gal galit paaiskint ka jos ten veikia?

QUOTE(tinneorama @ 2009 03 12, 22:52)

kaip jau minejau anksciau-visos mamos sugeba dirbti auklem(apie asocialias mamas mes nesnekam... jos ir auklem dirbt neina..) bet vaikai greit atsirenka kas jiems tinka ir patinka...

QUOTE(AsataN<-- @ 2009 03 12, 23:33)
O begioti paskui ji lauke? jei vaikas mazas,aukle pensijinio amziaus..lankstytis reikia..ir visa diena but budri..Jus idomu nepavargtumet? nemanau,ar forumiete turejo moralini nuovargi omeny,o ne fizini.

jei sveikata neleidzia,tai reikia pagalvot apie kitoki darba-megzt kojines ir pardavinet ar dar kazkokio seslaus darbo pensininkam... be to pensininkai ir pensija gauna... be to galima prisest pasedet ar sudomint kazkuo kitu,o dirbant protini darba gali ilsetis kiek nori,bet rezultatas turi but... t.y. ne atbut nuo ryto iki vakaro,kai nelabai patikrinsi kiek ilsejos ir kiek zaide ir dainavo,o pateikti rezultatus...
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 03 13, 01:24)

drinks_cheers.gif
Atsakyti