Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis, kai kieme skriaudžia vaiką?

paskaičiau jūsų pasisakymus ir tikrai lengviau pasidarė... pakalbėjom su vyru ,kad prie to vaiko geriau nagų nekišt, lai tvarko tokius dalykus kam prikauso-įgaliotiniai ir t.t. va apie juos man ir buvo naujiena. taigi , labai labai ačiū ,kad apšvietėt. sakėm dar toks kartas ir tikrai skambinsim ,kur priklauso...
drinks_cheers.gif
Atsakyti
protingiausias cia pasakytas patarimas buvo pasiuyti vaikui eiti zaisti kitur. Kita vertus, jeigu piktybiskai kabinejasi -- tai gerai tada teveliui pasikalbeti vyriskai. Juk glima paprastai pasikalbeti grieztai ir be keiksmu ar gasdinimu.
Atsakyti
Aš tai vis dėl to manau, kad vaikai turi patys išsiaiškinti. Nors tokio atvejo, kad kabinėtųsi paauglys man nepasitaikė, čia jau aišku nėra kaip išsiaiškinti, nes jis daug vyresnis ir turėtų pats susiprasti. Šiuo atveju tikrai geraiusia išeitis kreiptis į įgaliotinį, nes šiais laikais paaugliai žiaurūs, maža kaip gali nuskriausti mažiuką, o šiam trauma visam gyvenimui liks.

Aš savo vaiką mokau iš vis nebendrauti su vyresniais, nes kiek kartų bandė, tai nuskriausdavo, tai apgaudavo, tai pinigų kaulydavo doh.gif Tai dabar su bnedraamžiais draugauja, o kai protelis toks pats tai ir išsiaiškina tarpusavyje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ewita @ 2005 07 01, 23:19)
Pernai mūsų kieme buvo panaši situacija. 14-metis paauglys skriaudė mažesnius vaikus, lindo prie mergaičių. Tiesa, ne prie maniškių, nes jos labai "šustros", gali duoti per galvą biggrin.gif Taigi ir aš ir mano dukros - buvom tik liudininkės. Nuskriaustų vaikų tėvai kreipėsi į policiją, su berniuku pasikalbėjo įgaliotinis. Vieno pokalbio užteko thumbup.gif
Todėl manau, kad geriausia išetis - kreiptis į policiją. Viskas teisėta, gąsdinti tokius šiknius jie tikrai moka. Su skriaudiko tėvai kalbėti nėra jokios prasmės - jie jį tokį užaugino, nes jiems arba nusispjaut, arba jie visiškai bejėgiai, patys neturi vaikui jokios įtakos.

Drąsiai kreipkitės į savo rajono nepilnamečių inspektorių. Iškvies tėvus, tą jų vaiką ir pasikalbės. Jeigu ir toliau taip tęsis, dar ir baudą tėvams uždės už vaiko nepriežiūrą.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2005 07 03, 21:58)
protingiausias cia pasakytas patarimas buvo pasiuyti vaikui eiti zaisti kitur. Kita vertus, jeigu piktybiskai kabinejasi -- tai gerai tada teveliui pasikalbeti vyriskai. Juk glima paprastai pasikalbeti grieztai ir be keiksmu ar gasdinimu.

Na na.. Tokie chuliganai dažniausiai nesupranta, kai su jais kalbiesi žmoniškai.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2005 07 03, 21:58)

na eiti i kita vieta zaisti, tai manau is vis nera iseitis, o siuo atveju mums ir visai netinka: vaikas zaidzia prie savo laiptines, o tas ateina visai is kito kiemo... o ir aplamai, manau, ne vaikai turi begioti nuo tokiu piktadariu, o pastaruosius reikia tramdyti ! unsure.gif
Atsakyti
Panaši ir mūsų situacija. Kažkoks paauglys sugalvojo pravardę mano sūnui. Tai dabar visas kiemas tik taip ir vadina. Man skaudu, ir nelabai ką šitoj situacijoj padarysi. Patariau sūnui kurį laiką neiti į kiemą, gal pamirš vaikai. Ar kam buvo panaši situacija? Kaip reikėtų pasielgti?
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 07 13, 10:27)
Panaši ir mūsų situacija. Kažkoks paauglys sugalvojo pravardę mano sūnui. Tai dabar visas kiemas tik taip ir vadina. Man skaudu, ir nelabai ką šitoj situacijoj padarysi. Patariau sūnui kurį laiką neiti į kiemą, gal pamirš vaikai. Ar kam buvo panaši situacija? Kaip reikėtų pasielgti?

Maniskis siemet pradejo lankyti karate -do. Taigi pries pora dienu einam is treniruote , ojis man sako:"Mama, as jau vakar apsiginiau nuotu negeru vaiku, kur musasi blink.gif Jie vel norejo must, o as jiem ta kumsti atstaciau, kur treneris rod. Jie pabego, galvojau, kad mamai pasiskus biggrin.gif " As:" Tai ka tu mustis pradejai" Vaikas:"ne, as tik apsiginiau"
Nu netikiu, kad jis ten butu meistriskuma parodes po dvieju treniruociu. Bet siem nedoreliams turbut tik stoikes pakako. Uzteko parodyt, kad ju nebijai. thumbup.gif
Tik dabar galvoju, kaip paveikt savo mazaji, kad nenaudotu "jegos" be reikalo. Bet gal nereiketu labai rupintis, nes treneris jiems ta kala i galva.
Atsakyti
Asmeniskai as tingeciau kreiptis kazkur i policija ir panasiai, be to neliepciau eiti vaikui zaisti i kita vieta, o pagauciau terorosta atrasyciau toki morala, kad mazai nepasirodytu. Atsibodo klausytis apie vaiku teises ir bla bla bla, jei pokalbis nepadetu nusukineciau ausis ir basta.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2005 09 09, 11:50)
Asmeniskai as tingeciau kreiptis kazkur i policija ir panasiai, be to neliepciau eiti vaikui zaisti i kita vieta, o pagauciau terorosta atrasyciau toki morala, kad mazai nepasirodytu. Atsibodo klausytis apie vaiku teises ir bla bla bla, jei pokalbis nepadetu nusukineciau ausis ir basta.

Tokiu atveju didele tikimybe kad sulauktum sveciu is inspekcijos smile.gif Tokiu vaiku tevai zino savo teises, tik i pareigas nekreipia demesio. Savo vaiku neaukleja, bet kitus g.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 09 09, 10:58)
Tokiu atveju didele tikimybe kad sulauktum sveciu is inspekcijos smile.gif Tokiu vaiku tevai zino savo teises, tik i pareigas nekreipia demesio. Savo vaiku neaukleja, bet kitus g.gif

tada paaiskinciau as teroristo vaikams apie mano vaiko TEISES ir gerbiamu troristu teveliu pareigas. Atsibodo kad tie teroristai zino tik savo teises o pareigu nifiga. Ausis nusukineciau tik tuo atveju jei pries mano vaika butu panaudota fizine jega. I psichologini smurta butu atakyta tuo paciu.
Atsakyti
butent. tokiais atvejais tikrai geriau ranku nekisti... paskui dvigubai gali atsiimti... verysad.gif
o dabar jau is patirties galiu pasakyti,kad labai gerai suveike, kai paskleidem ganda,kad dar kartas ir policija kvieciam thumbup.gif vaiku tarpe issinesiojo zinute ,kaip turi buti smile.gif dabar ne tik kad nelenda prie vaiko, o praeidamas "labas" pasako biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti