Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama 2

Alfija, kodel jūs taip nervinates, kad kažkas nusprendė būti surogatine mama? Juk jūsų tai visai neliečia, ar liečia? ji buvo jūsų konkurentė atrankoje ir nugalėjo g.gif ar yra kita prežastis, tiesiog smalsu...
Atsakyti
Nuo tada, kai 1978 metais Anglijoje gimė Louise Brown – pirmas ne žmogaus kūne pradėtas kūdikis – pagalbos nevaisingoms poroms technologijos suklestėjo. Dabar įmanoma, kad kūdikis turėtų, pavyzdžiui, penkis tėvus: kiaušinėlio donorę, spermos donorą, surogatinę motiną, kuri jį išnešioja, bei du į kliniką besikreipiančius tėvus. Du paskutinieji iš čia pateikiamų metodų yra eksperimentiniai.
Nu tai aišku kad nugalėjo atrankoj, kokie čia dar klausimai biggrin.gif , bet aš nesinervinu visai.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 07, 17:36)
Paragintoji, man yra įdomios tavo mintys šia tema, bet dėl to kad ji parduoda SAVO vaiką niekaip nesutinku ir nepritariu. Čia ne biologiškai, ir net neemociškai.Tai ne jos vaikas ir taškas. Ir blogą darbą dar visiškai ne ji- blogo darbo autoriai yra ta pora kuri moka pinigus už tai. Gundanat galima daug ką sugundyti. Supranti apie ką aš. Ji tikrai pasiryžusi už sumą ar be jos daryti darbą, atvesti į gyvenimą dar vieną gyvybę- tai tikrai nėra iš jos pusės joks blogas darbas. Aš tau ne šiaip sakiau , į ką tu numojai ranka, ai  likimui atsiduot... ir nepasigilinai. Va tie kurie ryžtasi tokiu būdu įsigyti vaikų jie tikri nusikaltėliai. Ji saviapgaulės ir apgaulės auka. Ar auka turi nešti atsakomybę- turi, kvailumas brangiai apmokamas malonumas, kaip ir naivumas.

Taip. Taip. Taip. Nu, supranti, tu teisi. Bet aš jaučiu taip kaip jaučiu ir viskas. Prieš kažkiek metų net svajojau apie tai, kam dabar prieštarauju. Todėl ir sakau, kad galima nesusivokti. O ir yra nesusivokiama. Tiesiog į aukštumas iškeliami savieji norai ir siekiai. BET KOKIA KAINA GAUTI.. Biologinio vaiko noras yra instinktyvus. Tačiau gyvenimas yra gražus, koks besunkus jis atrodytų.

Sakiau - ta tema baigiau... bet, matyt, sau neartimom temom nekalbama. O ši man artima, tai ir negaliu nekalbėt...

Aš kalbu ne prieš merginą. Ir net nežinau ar prieš tuos žmones, kurie nusprendė perspjaut likimą... Aš kalbu prieš reiškinį. Prieš surogatinės motinystės reiškinį ir saviapgaulę, kuri aptemdo akis.

Juk suprantama, kad merginai dingojasi kilnūs tikslai. Nors jei ji paklaustų savo vidaus - vat taip imtų ir paklaustų - ji tame viduje atrastų gerokai daugiau negu jai pačiai atrodo. Šitokiais dalykais negalima pasėti gėrio. Matai, jei vaikas negims - jam blogiau nebus. Bet jei gims - bus nekas visiems.

Apie nusikaltimą ir nusikaltėlius aš nekalbu. Man gal jie tam tikra prasme net neegzistuoja, nes atjaučiu žmones, nuskriaudusius save. Nė vieno jų neteisiu, nė vienintelio! Čia mergina nori nuskriausti save, nes ji nesuvokia pasekmių. Pinigai??? Koks š... yra tie pinigai, kai suvoki gyvvenimo kainą!!!

Sunkoka tema. Visapusiškai sunki, tiesiog aš tam nepritariu. Gilintis reiktų tik asmeniškai kalbantis. Ir tai ne su kiekvienu...

Papildyta:
QUOTE(VRed @ 2009 01 07, 16:45)
Nepazistu nei as jusu, nei jus manes, tad nekalbekim apie dvasinguma, ok?

Aš visai nekalbėjau asmeniškai smile.gif Nepulkit į asmeniškumus, atsiribokit nuo jų. Kalba buvo apie forumą ir mus supančią aplinką. Kol kas jums pavykdavo labai mielai diskutuoti. Dėl to jūs kėlėte simpatiją smile.gif

Kažkada svajojau apie tokią merginą, kaip jūs. Kuri būtų tokios plačios dvasios, kad pagimdytų ir išnešiotų mano vaiką. ir pinigų buvo. Buvo nežinia kur ieškoti merginos. Taigi, jau vien tuo, ką gali jausti surogatinės motinystės troškusi moteris - jūs negalite suvokti... Taip, kad nebūkite tikra niekuo.

Įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 01 07, 20:53)
Čia mergina nori nuskriausti save, nes ji nesuvokia pasekmių.

Suprantu kad esate pries, kad jums nepriimtina - tai normalu - juk visi esame skirtingi. Tik nesuprantu kaip galite taip drasiai teigti kad as nesuvokiu pasekmiu, ar kad as save nuskriausiu? Juk jus manes nepazistat!? Mano situacijoj nebuvot!? Ar jus tiesiog galvojat kad esat protingesne? zinot kazka ko as nezinau?
Atsakyti
QUOTE(VRed @ 2009 01 07, 19:21)
Nieko tokio 4u.gif Cia pasiviesindama juk zinojau, kad bus visokiu nuomoniu mirksiukas.gif ir kad puolimu bus biggrin.gif as stipri, atlaikysiu smile.gif

As nepuolu, kitos irgi ne... tiesiog nuomones nesutampa 4u.gif
o i jusu klausimus, as jauciu jums ir atsakymu nereikia... jei kas ir sakytu tiesa, jus pradetumet viska neigti.
Noreciau paklausti ar jus vartosite antidepresantus, jei po gimdymo jums butu depresija? Ka jum patare jusu psichologe?
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 01 07, 21:03)
Kažkada svajojau apie tokią merginą, kaip jūs. Kuri būtų tokios plačios dvasios, kad pagimdytų ir išnešiotų mano vaiką. ir pinigų buvo. Buvo nežinia kur ieškoti merginos. Taigi, jau vien tuo, ką gali jausti surogatinės motinystės troškusi moteris - jūs negalite suvokti... Taip, kad nebūkite tikra niekuo.

Įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Taip, tikrai negaliu suvokt ka jaucia moteris ieskanti surogatines mamos, tuo labiau ka ji jaucia kai JOS vaika nesioja KITA moteris unsure.gif bet butent todel kad nesuvokiu, apie tai ir nekalbu. As kalbu tik is savo - surogatines mamos - puses. Ir kas mano situacijoj nebuves - negali suvokti ka as jauciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Heida @ 2009 01 07, 20:38)
Alfija, kodel jūs taip nervinates, kad kažkas nusprendė būti surogatine mama? Juk jūsų tai visai neliečia, ar liečia? ji buvo jūsų konkurentė atrankoje ir nugalėjo g.gif ar yra kita prežastis, tiesiog smalsu...

Manau, kad Alfija nesinervina. Netgi daiugiau, nei manau. Ko gera - žinau. Jūs tiesiog krypstat į asmeniškumus. Kai neturi ką pasakyt - labai paprasta kitą žmogų kuo nors apkaltint.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 01 07, 21:07)
Noreciau paklausti ar jus vartosite antidepresantus, jei po gimdymo jums butu depresija? Ka jum patare jusu psichologe?

Nuo depresijos niekas neapsaugotas mirksiukas.gif tuo labiau pogimdyvines 4u.gif
Atsakyti
As asmeniskai nei teisinu, nei neteisinu VRed pasirinkima. As tiesiog gerbiu jos pasirinkima. Nes ji pati taip nusprende. Ir jos seima ja palaiko. O tai yra svarbiausia.
Nesuprantu kaip galima taip negerbti saves, kad smerkti kito zmogaus pasirinkima... Juolab nei viena is cia pasisakiusiu nera tos srities speciaiste bei nera patyrusi to, ka patiria VRed. Negalima gi visa gyvenima visus vertinti tik per savo patirties prizme...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 07 sausio 2009 - 21:13
QUOTE(Paragintoji @ 2009 01 07, 21:11)
Manau, kad Alfija nesinervina. Netgi daiugiau, nei manau. Ko gera - žinau. Jūs tiesiog krypstat į asmeniškumus. Kai neturi ką pasakyt - labai paprasta kitą žmogų kuo nors apkaltint.

Butent ka padare Alfija - apkaltino mane blefavimu biggrin.gif
Atsakyti
idomi tema...vred,laikykis 4u.gif kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 01 07, 22:11)

As tai asmeniskai, padejus ranka ant sirdeis, tai nenoreciau gyvai bendrauti nei su jumis, nei su Alfija todel, kad jumise yra per daug skausmo ir jus ta savo skausma bandote projektuoti aplinkai.
Atsakyti