Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

Aina koks grozis wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
ausrazs, nauji žiedai jau pas mane pražydę bigsmile.gif wub.gif
user posted image
Kada tą vaikelį nuskint, kai nužydės?, neprisimenu kaip ten sakei blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 19 liepos 2009 - 19:53
Dzūke, šaunu, labai gražiai atrodo thumbup.gif Kada tą vaikutį auginti, neišmanau, niekad nebandžiau. Ir mano ant žiedstiebio vaikutį turi, kažką reiks daryti. Manau, žieduką, reikėtų nuskinti. Gal vaikutis dar paaugtų, o paskui nupjauti netoli lapukų - ir į drėgnus kiminus. Čia taip raštu mąstau, ką pati turbūt darysiu, o kaip iš tikrųjų elgtis su "stiebiniais vaikučiais", nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 19, 21:07)
Manau, žieduką, reikėtų nuskinti.

doh.gif negaliu būt tokia žiauri unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Perskyriau savo didyjį streptokarpą atrodo viena dalis mirs unsure.gif lapai nuvyto, žiedai irgi, kita pusė nieko g.gif
Atsakyti
Avocete, tą vargšę pusę reikėtų pamėginti gelbėti. Ar atidalinus ir iš naujo pasodinus įvilkai į celofaninį maišelį? Naujai persodintam augalui į naują kurį laiką būti drėgnesnėje aplinkoje.
Keistai, kad dabar, vasarą, dalijai krūmą - dabar pats žydėjimas. Jeigu taviškis žydėjo, manau, reikėjo leisti tai ir toliau daryti.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 20, 09:05)
Avocete, tą vargšę pusę reikėtų pamėginti gelbėti. Ar atidalinus ir iš naujo pasodinus įvilkai į celofaninį maišelį? Naujai persodintam augalui į naują kurį laiką būti drėgnesnėje aplinkoje.
Keistai, kad dabar, vasarą, dalijai krūmą - dabar pats žydėjimas. Jeigu taviškis žydėjo, manau, reikėjo leisti tai ir toliau daryti.

Aš jau čia buvau klausus dėl persodinimo. O norėjau persodint todėl kad vazonas jai buvo per mažas, o kiti žiedai nebe įstengdavo išlysti iš po lapų ir tiesiog žydėdavo susiraitę po jais blink.gif
Pabandysiu įkišt į maišą. Vandens daugokai jam užpyliau ax.gif
Ką darysi jei numirs unsure.gif
atlikau eksperimentą ir iš lapų durpėse prisidaiginau kitų wub.gif dar buvau pamerkus ir į vandenį puikiai išleido šaknis thumbup.gif

Turiu klausimą. kai tie sudaiginti pradeda leist lapus, seną lapą palikt reikės g.gif gal kvailą klausimą paklausiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocetė: 20 liepos 2009 - 08:28
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 20, 09:24)
Turiu klausimą. kai tie sudaiginti pradeda leist lapus, seną lapą palikt reikės  g.gif gal kvailą klausimą paklausiau  g.gif

Avocete, čia nėra kvailų klausimų 4u.gif Paaugusius vaikučius tenka nuo lapo atskirti - net būdami maži, jie jau turi savo šakneles.
Tačiau yra dar vienas variantas. Jeigu prie lapo fragmento išdygo tik vienas vaikutis, jam paaugus, motininį lapą galima nupjauti iki pat substrato paviršiaus, likusią dalį kartu su vaikučiu (jo neatskyrus), perkelti į naują augimo vietą.
Ir dar: rašydama apie drėgnesnę aplinką, turėjau omenyje drėgnesnį orą, o daugokai užpilti vandens nereikėtų.
Tikiuosi, viskas bus gerai. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 20, 09:44)
Avocete, čia nėra kvailų klausimų 4u.gif Paaugusius vaikučius tenka nuo lapo atskirti - net būdami maži, jie jau turi savo šakneles.
Tačiau yra dar vienas variantas. Jeigu prie lapo fragmento išdygo tik vienas vaikutis, jam paaugus, motininį lapą galima nupjauti iki pat substrato paviršiaus, likusią dalį kartu su vaikučiu (jo neatskyrus), perkelti į naują augimo vietą.
Ir dar: rašydama apie drėgnesnę aplinką, turėjau omenyje drėgnesnį orą, o daugokai užpilti vandens nereikėtų.
Tikiuosi, viskas bus gerai. Sėkmės mirksiukas.gif

doh.gif nu gal nesupus doh.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šis mažylis reanimuotas kelis kartus ir dabar dar didelėj tabletėj sėdi, bet žiedelį jau parodė.
RAINBOW'S ENDuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 20 liepos 2009 - 10:35
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 20, 11:34)
Šis mažylis reanimuotas kelis kartus ir dabar dar didelėj tabletėj sėdi, bet žiedelį jau parodė.
RAINBOW'S ENDuser posted image

wow wub.gif koks gražuolis
o aš vakar vieną lapą nuknisau gėlių parduotuvėj tokio rausvo nežinau net pavadinimo blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, Avocete ax.gif Šiaip jau nereikėtų parduotuvėje lapukų "knisti": jeigu toks noras kiltų ne vienam lankytojui, įsivaizduojate, kokie tie augalai liktų? Manau, vienu kitu lapeliu ir forumietės pasidalintų
Atsakyti