OBUOLIŲ SPURGOS (Apple Ftitters)
Originalus receptas

1 3/4 st. miltų
1/4 st. rudojo cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 st. kefyro (buttermilk)
3/4 st. vandens
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės esencijos
4 kieti obuoliai
3 v. š. cukraus
1/2 a. š. cinamono.
Persijoti į gilų indą miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Atskirai sumaišyti kefyrą, vandenį, kiaušinį ir vanilės esenciją.
Supilti šlapią mišinį į sausą ir truputį išmaišyti, paliekant neišmaišytus gumuliukus.
Obuolius nulupti, išpjauti vidurį ir supjaustyti 5 mm storio plokštelėmis.
Gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinti aliejų.
Įmerkti kiekvieną obuolio plokštelę į tešlą ir kepti apie 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškeptas spurgas išdėlioti ant popierinių rankšluosčių (arba ant grotelių), kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.
Sumaišyti cukrų su cinamonu ir apibarstyti šiuo mišiniu gatavas spurgas iš abiejų pusių.
Patiekti karštas su medumi arba su grietine.

Šaltinis: kuking.net