Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

ir dar va cia vienam recepte raso, kad reikia 3 lapeliu zelatinos... neabejoju, kad jokiu lapeliu nerasiu, tai kiek man paprastos zelatinos reiktu?
del lapeliu aisku, pirmam puslapy yra doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luella: 10 balandžio 2009 - 11:20
QUOTE(Luella @ 2009 04 10, 09:59)
as niekaip nesuprantu, kas yra cream cheese ir quark cheese.... jau net cheesecake esu kepus, bet vis tiek nesuprantu  doh.gif  gal galit parasyt tiksliai su pavadinimais, ka ten parduotuvej pasiimt...  lotuliukas.gif  zinau, kad philadelphia yra cream cheese, bet kur dabar esu jo nerandu pirkti...

Cream cheese yra svelnus kreminis tepamas suris, giretineles pagrindu. O quark yra varske (truputuka vandeninga, bet tas pats kaip normali varske) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 10 balandžio 2009 - 12:05
QUOTE(Luella @ 2009 04 10, 12:16)
ir dar va cia vienam recepte raso, kad reikia 3 lapeliu zelatinos... neabejoju, kad jokiu lapeliu nerasiu, tai kiek man paprastos zelatinos reiktu?
del lapeliu aisku, pirmam puslapy yra  doh.gif


Apie cream cheese buvo nemažai diskutuota čia (skaityti toliau dar pora puslapių mirksiukas.gif ).

Dėl želatinos lapelių tai buvau radusi Mišelės nuorodą vedančią į šį puslapį, kur ji rodė kaip atrodo jos naudojami želatinos lapeliai. Va tokius ji naudoja ax.gif Ten aprašyme yra parašyta, kad šitie sveria 2,5 g, o Mišelės temą skaitydama vienoj vietoj radau, kad 1 lapelis 2 g, kitur jau rašo, kad 3 g doh.gif Aš asmeniškai imčiau 3 g paprastos želatinos vietoj 1 lapelio rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 10 balandžio 2009 - 14:39
man atrodo kazkada sonatina rase, kad 1 lapelis atitinka ~ 2 - 3 g paprastos želatinos
Atsakyti
Man visada labai patiko itališki trapūs sausainiai „Amaretti“. Jų receptas pakankamai paprastas. Bet žvilgterėjus į gatavų sausainių pakuotę ir į „chemijos“ kiekį, kurį į juos deda, kad išsaugoti juos prezentabiliais, nusprendžiau, kad vis tik, verta juos kepti namuose, tiksliai žinant, kas į juos įeina, ir išliekant maksimaliai artimai originaliam receptui.

SAUSAINIAI „AMARETTI“ (Amaretti Cookies)
Originalus receptas

user posted image

Sausainiai:
2 baltymai
1/3 + 1/3 st. cukraus
1 a. š. migdolų ekstrakto
1 v. š. miltų
1 v. š. krakmolo
1 a. š. cinamono
1 st. (90 g) maltų nuvalytų migdolų.

Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Iškloti skardą pergamentiniu popieriumi.
Išplakti baltymus iki standžių putų, palaipsniui suberiant 1/3 st. cukraus.
Persijoti miltus, krakmolą ir cinamoną. Sumaišyti su cukrumi ir maltais migdolais. Į išplaktus baltymus supilti migdolų ekstraktą, atsargiai išmaišyti. Suberti migdolų-miltų mišinį į baltymus ir, taip pat atsargiai, išmaišyti. Užpildyti mase konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti iš jo apvalius sausainius ant paruoštos skardos.
Kepti 15–20 min., kol lengvai parus ir visa virtuvė prisipildys migdolų aromato. Išjungti orkaitę ir leisti sausainiams ataušti. Laikyti sandariai uždengtame inde.


Amaretti skanūs ir patys vieni su arbata arba kava. O deserte – tiesiog įspūdingi!

PARFE SU AMARETTI IR MASCARPONE (Аmaretti and Mascarpone Cheese Parfait)

user posted image

Kremas:
100 g mascarpone
1/2 st. jogurto (arba neriebios grietinės)
2 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. migdolų ekstrakto
1 a. š. Amaretto likerio
1/3 st. grietinėlės.

Sumaišyti mascarponę, jogurtą ir rudąjį cukrų. Supilti migdolų ekstraktą ir likerį. Lengvai išplakti grietinėlę ir sumaišyti ją su pagrindine mase. Perlaužti keletą Amaretti pusiau ir įdėti į taurės dugną, pertepti 1/3 kremo, sekantis sluoksnis sausainių ir kremo. Pakartoti dar kartą.
Papuošti migdolų plokštelėmis ir bet kokiomis sezoninėmis uogomis.
Galima patiekti iš karto, kai sausainiai dar traškūs, o galima palaikyti 1 val. šaldytuve ir tuomet desertas primins migdolinio skonio tiramisu.
Kremo receptas paskaičiuotas 3 desertams.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 balandžio 2009 - 13:55
QUOTE(RiMami @ 2009 04 20, 12:45)


SAUSAINIAI „AMARETTI“  (Amaretti Cookies)
Originalus receptas



Vakar kepiau juos - tikrai skonis kaip pirktiniu. Tiek kad skardoje palikau per mazus tarpelius tarp ju, tai kai kurie susijunge (gal kiek per skysta tesla padariau)... bet todel kilo ideja, kad labai skanus pagrindas but kokiam nekeptam tortui thumbup.gif

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 04 10, 14:23)
Apie cream cheese buvo nemažai diskutuota čia (skaityti toliau dar pora puslapių  mirksiukas.gif ).

Dėl želatinos lapelių tai buvau radusi Mišelės nuorodą vedančią į šį puslapį, kur ji rodė kaip atrodo jos naudojami želatinos lapeliai. Va tokius ji naudoja  ax.gif Ten aprašyme yra parašyta, kad šitie sveria 2,5 g, o Mišelės temą skaitydama vienoj vietoj radau, kad 1 lapelis      2 g, kitur jau rašo, kad 3 g  doh.gif Aš asmeniškai imčiau 3 g paprastos želatinos vietoj 1 lapelio rolleyes.gif

user posted image

tokius želatino lapelius esu pirkus tomas Philips parduotuvėj, jų būna ir spalvą turinčių ax.gif
Atsakyti
mergaites 4u.gif kas daret Miseles Trufelini torta sakykit ar miltu tiek pat paprastu dejot? ax.gif cool.gif Nes ten raso kad reikia tortams miltu cool.gif o pas mus ar yra tokiu pirkti kazkaip nemaciau schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Merginos visi miltai skistomi pagal malima kiek glitimo ir pan, 550D ir panasiai... Dabar ar stiksliai visu smulkmenu neatsimenu, bet cia tikrai tinka paprasti kvietiniai miltai, o siaip cia nuorodo, kur apie miltus galite pasiskaityti :
http://ns1.alfa.lt/s...009-03-21_00-00
beto ant malsenos sone buvo parasyta rusis ir parasyta kokiems kepiniams tinka smile.gif sekmes kepant
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 21, 17:05)
Merginos visi miltai skistomi pagal malima kiek glitimo ir pan, 550D ir panasiai... Dabar ar stiksliai visu smulkmenu neatsimenu, bet cia tikrai tinka paprasti kvietiniai miltai, o siaip cia nuorodo, kur apie  miltus galite pasiskaityti :
http://ns1.alfa.lt/s...009-03-21_00-00
beto ant malsenos sone buvo parasyta rusis ir parasyta kokiems kepiniams tinka smile.gif sekmes kepant

aciu labai 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 05 21, 17:58)
mergaites  4u.gif  kas daret Miseles Trufelini torta sakykit ar miltu tiek pat paprastu dejot? ax.gif  cool.gif  Nes ten raso kad reikia tortams miltu cool.gif  o pas mus ar yra tokiu pirkti kazkaip nemaciau schmoll.gif  g.gif


Miltai tortams:
1 st. persijotų miltų tortams = 3/4 st. persijotų paprastų miltų + 2 v. š. krakmolo.

Šias proporcijas, kaip iš paprastų miltų pasidaryti tortinius, yra davusi pati Mišelė mirksiukas.gif
Atsakyti
Viena kepinių rūšių iš sluoksniuotos mielinės tešlos yra Daniškos bandelės (Danish pastries). Pagrindinis jų skirtumas nuo kruasonų tešlos tame, kad jos labiau pagerintos ir dažniausiai turi saldų įdarą. O ir pačios tešlos pagaminimo būdas taip pat lengvai skiriasi - visi komponenetai jai turi būti šalti, kad neleisti mielėms kildinti tešlos anksčiau laiko.

DANIŠKOS BANDELĖS (Danish Pastries)

Originalus receptas

user posted image

Tešla:
150 ml šalto pieno
20 g šviežių mielių
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. druskos
2 1/4 st. miltų
300 g šalto sviesto.

Įdaras:
175 ml pieno
2 tryniai
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1/4 a. š. migdolų esencijos
keleto abrikosų (šviežių arba konservuotų).

200 g varškės (arba grietinėlės sūrio (cream cheese))
1 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
20 g ištirpinto sviesto.

migdolų plokštelių
abrikosų džemo glazūrai
kiaušinio aptepimui.

Tešla.
Rankomis truputį sumaigyti šaltą sviestą ir iškočioti jį tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų į 10–12 cm dydžio kvadratą.
Ištirpinti mieles šaltame piene, sudėti cukrų ir kiaušinius.
Giliame inde persijoti miltus su druska ir padaryti viduryje įdubimą.
Supilti pieną su mielėmis ir užminkyti minkštą, dar limpančią prie rankų tešlą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočioti tešlą į kvadratą, su 18–20 cm kraštine. Uždėti šaltą sviestą į šio kvadrato vidurį įstrižai (kaip tešloje kruasonams). Užlenkti šonus kaip voką ir iškočioti tešlą į stačiakampį. Mintyse padalinti jį į 3 dalis, užlenkti vieną dalį link centro ir uždengti iš viršaus kita dalimi. Iškočioti dar kartą į stačiakampį ir taip pat sulankstyti trilinkai. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Pakartoti iškočiojimą į stačiakampį ir trilinką sulankstymą dar 2 kartus, kas kiekvienas 30 min. Per tą laiką sviestas pakankamai atšals, kad netirptų kočiojant, bet nesuspės tapti kietas, kad neplėštų tešlos.

Įdaras.
Kol ruošiama tešla, galima užsiimti įdaru.
Pirmajam reikia išvirti plikytą kremą. Tam sumaišome krakmolą su cukrumi, sudedame trynius. Trinti tol, kol neliks gumuliukų. Pieną kaitinti iki virimo. Plona srovele, maišant kiaušinių-krakmolo masę, supilti į ją karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo ugnies, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių, kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai ataušinti.
Ataušusį kremą truputį išplakti, įdedant migdolų esencijos.
Iš šviežių abrikosų pašalinti kauliukus (iš konservuotų nukošti sultis).
Varškės įdarui pertrinti varškę per sietelį, sumaišyti su cukrumi, kiaušiniu, vanile ir ištirpintu sviestu. Ataušinti.

Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 190º C.
Gatavą tešlą iškočioti į 3 mm storio lakštą. Supjaustyti 7–8 cm dydžio kvadratais. Uždėti į vidurį truputį įdaro, patepti kraštus kiaušiniu ir užspausti juos pagal įstrižainę.
Sudėti bandeles į išklotą pergamentiniu popieriumi skardą ir palikti šiltoje vietoje 15 min., kad pakiltų. Patepti paviršių kiaušiniu, apibarstyti migdolais arba cukrumi, ir kepti 15–20 min. iki rusvos plutelės.
Dar šiltas bandeles aptepti abrikosų džemu.

*Galima naudoti ir sausas mieles, tik reikia įsitikinti jų šviežumu (aktyvumu), kadangi mes jų netirpiname šiltame skystyje ir negalime to patikrinti.
*Galima dėti bet kokį įdarą (tik pageidautina tokį, kad „nepabėgtų“, kadangi bandelės pas mus atviros).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 09 birželio 2009 - 15:55