Originalus receptas

350 g miltų duonai (bread flour)
1/2 a. š. citrinos sulčių
280 g šalto sviesto
30 g šviežių mielių
250 ml pieno
4 a. š. cukraus
1 v. š. medaus
2 a. š. druskos.
Įmaišyti 2 v. š. miltų ir citrinos sultis į sviestą ir minkyti rankomis, kol sviestas taps minkštas, kaip plastilinas, bet dar laikys formą. Suformuoti ant pergamentinio popieriaus iš sviesto kvadratą su 12 cm kraštine ir atidėti jį į šalį.
Mieles ištirpinti šiltame piene, sudėti cukrų ir medų. Išmaišyti ir, palaipsniui beriant persijotus su druska miltus, užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla gausis vientisa ir lygi, bet neminkyti ilgai.
Tešlą iškočioti į kvadratą su 17 cm kraštine ir uždėti ant jos kvadratą iš sviesto, dedant jį įstrižai. Uždengti su tešla sviestą (kaip voką) ir užspausti kraštus, nes kitaip sviestas gali išlysti į išorę kočiojant. Svarbiausia taisyklė gaminant kruasonams tešlą ir norint gauti pageidaujamą gatavų kepinių sluoksniuotumą sviestas ir tešla turi būti vienodos konsistencijos.
Gautą tešlą iškočioti į 1 cm storio stačiakampį. Iš akies padalinti jį į 3 dalis ir sulankstyti sekančiai: 1/3 suvynioti į centrą, uždengiant vidurį (dar 1/3) ir pabaigoje uždengti likusiu trečdaliu visą tešlą. (Mergaitės, ištiesų, aš nežinau, kaip paaiškinti sulankstymą, kad būtų suprantama, aš stengiuosi iš visų jėgų, o fotografuoti pažingsniui, aš tokios galimybės, deja, neturiu). Uždengti tešlą plėvele ir dėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
Praėjus reikiamam laikui, iškočioti tešlą dar kartą į stačiakampį, sulankstyti jį trilinkai, kaip ir pirmą kartą, uždengti plėvele ir dėti į šaldytuvą dar 30-iai minučių. Pakartoti dar kartą. Po paskutinio karto atšaldyti 2 val.
Po 2 val., iškočioti tešlą į 5 mm storio stačiakampį ir supjaustyti trikampiais. Trikampių viduryje padaryti nedideles įpjovas (toje pusėje, nuo kurios prasidės kruasonų vyniojimas), kad vyniojant galima būtų tą pusę lengvai patempti. Tradiciškai kruasonai yra kepami be įdaro, jie patys savaime dieviškai skanūs. Aš bandžiau daryti ir tuščius, ir su šokoladu, ir su citrininiu kurdu. Išvada viena iš gera gero neieškoma skaniausi buvo be nieko (plain).
Suformuoti kruasonus, leisti jiems išsistovėti apie 20 min. šiltoje vietoje, aptepti tryniu, sumaišytu su vandeniu (arba tiesiog pienu) ir kepti įkaitintoje iki 180° C orkaitėje 2030 min., arba kol atsiras rusva plutelė.
Patiekti karštus, šiltus, šaltus bet kokius, nesuklysite.


Šaltinis: kuking.net