Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Oooooooooo.... tau jau lapkricio galas .... dideliais tempais gyveni hihihi.gif , ne as ir laukiu to lapkricio pabaigos , nes intere ilindau , tai ten isvis nieko nelikia , bet sestadieni turbut siausiu , reikia vienai mergaitei formeliu nupirkti .

Tu kepk taukuose , tik zinai , kad nebutu prieskonio tauku , valdiski tai be jokio skonio , o naminiai - nezinau , nesu turejusi .
Verdu nedideliame puoguke ( geriau , kad koki sena turetum ), na aliejaus pilu , kad jos nesiektu dugno , o jei apvalios - tai , kad galetu pacios vartytis , na 6-7 cm. aukscio .
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:07)
Klausiau, o man taip niekas ir neatsake  cray.gif
Ka daryti su ruginiais miltais  doh.gif , gal kas zino. Niu gi gaila man ismest, bet tik vieta uzima blush2.gif

kaip jie atrodo? tamsūs ar balti? taigi galiausiai kokių blynų prikepk g.gif
Atsakyti
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam schmoll.gif , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.
Atsakyti
Zebra ... buciau ir tu neidejusi , vyras stovejo prie sono ir lese kaip zvirblis , viena po kitos doh.gif , o ir teslos nedaug buvo .
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam schmoll.gif , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.

tikrai nežinau ką patart,nesu turėjusi.Tu pasigoglink,gal ką išmes g.gif
Atsakyti
Kiek as zinau , ruginiams miltams reikia raugo , kad jie kiltu , tai lieka tik namine duonyte issikepti , bet kaip as nezinau schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 13, 13:09)
Oooooooooo.... tau jau lapkricio galas .... dideliais tempais gyveni hihihi.gif , ne as ir laukiu to lapkricio pabaigos , nes intere ilindau , tai ten isvis nieko nelikia , bet sestadieni turbut siausiu , reikia vienai mergaitei formeliu nupirkti .

Tu kepk taukuose , tik zinai , kad nebutu prieskonio tauku , valdiski tai be jokio skonio , o naminiai - nezinau , nesu turejusi .
Verdu nedideliame puoguke ( geriau , kad koki sena turetum ), na aliejaus pilu , kad jos nesiektu dugno , o jei apvalios - tai , kad galetu pacios vartytis , na 6-7 cm. aukscio .


na ir issiblaskius as siandien, ir viskas prasidejo nuo to kad ryte pamigau, mazyle atejus pazadino sako ar jau galiu keltis i darzeli eiti doh.gif buna dienu lyg tycia ax.gif
Atsakyti
Dukryte "lesa" mano meducio blynus g.gif ir vis praso dar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam schmoll.gif , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.


Paprasta rugine duona:

8 kg Miltu
4l vandens
80 g druskos
Raugui:
500 g ruginiu miltu
25 g mieliu
Vieną trečdalį duonai kepti skirtų miltų įmaišyti pašildytame vandenyje ir sudėti atskirai šiltame vandenyje išleistą raugą.Gerai išmaišius, tešlos paviršių užbarstyti miltais, duonkubilį šiltai apdengti ir šiltoje vietoje pastatyti, kad įrūgtų. Duonkubilyje tešlos turi būti ne daugiau kaip 1/3 jo tūrio, nes rūgdama tešla 2-3 kartus padidėja.Kai tešla pakankamai išrūgsta, maždaug po 14 valandų, ją reikia gerai išplakti, sudėti likusius miltus, druską, labai gerai užminkyti ir vėl šiltai pastatyti, kad pakiltų.Krosnis kuriama, kai duona pradeda kilti. Kepalai daromi vidutinio didumo stačiai ant ližės, išklotos kopūstų, ąžuolo lapais, ajerais arba pabarstytos sėlenomis, ir šaunami į švariai iššluostytą karštą krosnį.Kepama 2-2,5 valandos.Iškeptą duoną reikia suvilgyti karštu vandeniu ir uždengti švaria sausa skepeta, tada plutelė būna minkštesnė.Šiltos duonos kepalų negalima dėti vienas ant kito, nes, duonai susispaudus, atšoksta plutelė.Iškeptą duoną atšaldyti virtuvėje ir išnešti į vėsią patalpą.Raugui: Imama 500 g ruginių miltų, 25 g mielių, 1-1,5 litro šilto vandens, viskas sumaišoma ir laikoma šiltai, kol išrūgsta. Maždaug po paros jis jau tinka duonai užraugti. Pagamintame rauge yra ne tik mielių grybelių, bet ir pieno rūgšties bakterijų.Raugas ne visada būna geras, be to, kiekvieno raugo skonis skiriasi, todėl ir sakoma, kad kiekvienos šeimininkės duonos rūgštis yra kitokia. Tai priklauso nuo pieno rūgšties ir kitokių bakterijų, kurios įsiveisia rauge. Todėl, gaminant raugą, patariama įpilti nors pusę stiklinės rūgusio pieno.

pati nesu bandziusi, tik kazka panasaus...bet as turiu duonos kepimo masinka, tai ji ten pati viska maiso, sildo, kildo... kaip orkaiteje gautusi - nzn tikrai...cia receptas senoviskas, peciuje....
siaip nera nieko geriau uz namuose iskepta silta duonyte kai visi namuciai pakvimpa ax.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
stai tokiu dar galima meduoliuku is ruginiu miltu issikepti, kaledoms cia kepa tokius, jei sudomino - isversiu recepta mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Aciu, ziwiliute
Sita maciau jau inete, bet cia kiekis koks produktu blink.gif Jeinu geriau i duonos tema, ten gal ka doro rasiu. Lyg lenkiska kazkokia tai duonyte dar yra.

Aisku versk, prasom kalediniu kepiniu temoje parasyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 13 lapkričio 2008 - 12:44
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 11:14)
cipciuk
O tai kai kepat alejuje, nebuna labai riebios spurgos?
As tai, kai kazkada mociute dare, niekad nekepu alejuje  schmoll.gif
Tik taukuose.

As visada per puse pilu aliejaus ir dedu tauku blush2.gif

QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam schmoll.gif , o dar ruginiu.

Duonyte kepk mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles,
neatsilaikiau ir as vakar dariau kursenu vyniotini drauges atejimo proga smile.gif gavosi nerealiai skanus ir isvaizda ir skoniu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif net nepamenu kam reikia dekoti bet aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
dabar maciau rimi parduotuveje akcija rikotos surio 2 uz 1 . gal koki receptuka kas galit parasyti ka galima butu skanaus pagaminti is jo blush2.gif
Atsakyti