Įkraunama...
Įkraunama...

Prijuostė ir skarytė

Sveikos. Yra visi nurodymai vestuvių atributikai, bet nieko neradau apie skarytes ir prijuostes doh.gif doh.gif Gal aš nemoku ieškoti verysad.gif verysad.gif
Žodžiu, gal kas kur matėt pirkti Kaune arba pačios siuvat verysad.gif verysad.gif
Kiek maždaug tai kainuotų ???
Atsakyti
prijuosčių kažkada esu mačiusi IKI prie Pilies.
ir dar būna pas tokią bobutę, kur prie kovo 11-osios pardavinėja. Ji pati juos siuva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 07 03, 21:58)
prijuosčių kažkada esu mačiusi IKI prie Pilies.
ir dar būna pas tokią bobutę, kur prie kovo 11-osios pardavinėja. Ji pati juos siuva  mirksiukas.gif

Prie Kovo 11-osios tai kur g.gif g.gif
Senokai ten buvau schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
man tai mama pasius thumbup.gif
Atsakyti
Prijuostę ir skarytę galima nusipirkti Rotušės a. suvenyrų parduotuvėje ten kainuoja pigiausiai tik 17 lt. Netgi pasirinkimas yra. Kituose suvenyrų parduotuvėse irgi yra, bet ten brangiau.
Atsakyti
Taupančioms pinigėlius: galima iš lino, bet nebūtinai, iškirpti skarelę ir prijuostę. Žirklės turi būti tokios, kur kerpa "dantukais".
Atsakyti
O galima paklaust kam ju reikia? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2005 07 06, 16:17)
O galima paklaust kam ju reikia?  g.gif  blush2.gif

na čia kas daro su tradicijom. kai nuima nuometą nuotakai uždeda skarelę (tipo jau nebe mergelė, o moteris.) nuometa uždeda vyriausiai pamergei. O vyrui uzdeda skrybele (kepure)
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 07 06, 15:58)
na čia kas daro su tradicijom. kai nuima nuometą nuotakai uždeda skarelę (tipo jau nebe mergelė, o moteris.) nuometa uždeda vyriausiai pamergei. O vyrui uzdeda skrybele (kepure)

aciu 4u.gif jetus,kaip cia viskas sudetinga...ai,as be nuometo busiu,tai dzin biggrin.gif bet tai ka,paskui per baliavones sedi nuotaka su skara o pamerge su nuometu blink.gif sorry,kad klausineju,ale idomu man tikrai ax.gif beje,o prijuoste kam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2005 07 06, 17:12)
aciu 4u.gif jetus,kaip cia viskas sudetinga...ai,as be nuometo busiu,tai dzin biggrin.gif bet tai ka,paskui per baliavones sedi nuotaka su skara o pamerge su nuometu blink.gif sorry,kad klausineju,ale idomu man tikrai ax.gif beje,o prijuoste kam? g.gif

Jaunavedžiai paskelbiami jaunaisiais šeimininkais, manau prijuostė ir simbolizuoja - pati sau šeimininkė. Senovėje ištekėjusios moters galvos apdangalas - nuometas, ne tas kur dabar mes jį vadinam, o tokia suraityta skara būdavo, tai manau dabar rišama skarelė taip pat simbolizuoja, kad moteris ištekėjusi.
Atsakyti
NUOMETO NUĖMIMAS(apie 00.30 val.)

• Svočia: Jaunoji nuometą laiko ant savo galvos tik žiedų sumainymo dieną.Jau po 12 ir jis tau nebepriklauso.Šiandien tu jau moteris.
O baltas nuometas liks tik sapne. Mes jį tuoj nuimsime ir veltui tūnoti nepadėsime.

NUOMETĄ PRISEGAM PIRMAI PAMERGEI

• Svočia: Kad jaunajai širdelė neskaudėtų praradus tokį gražų galvos apdangalą mes su piršleliu pasikrapštėm po vestuvines tradicijas ir suradome antikvarą.
Šioje dėžutėje yra jaunosios nuometas.Tačiau ne žiedų sumainymo ir ne tas laikinas nuometas.O MOTERS nuometas ‼ kurį jaunoji galės nešioti visą likusį savo gyvenimą.
Anyta, prašome uždėti kuklumo simbolį savo martelei.

ANYTA RIŠA SKARELĘ ir prijuostę
Atsakyti
Aciu labai uz paaiskinima 4u.gif jetus,kvailute pasijauciau visai ax.gif nabet dabar zinau thumbup.gif
Atsakyti