Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(cipciukas @ 2008 11 17, 19:34)
Nu kodel jus tokios uzsispyrusios , yra du kepimo variantai  : kai kiausiniai plakami neatskirti baltymai nuo tryniu - tada dedasi kepimo milteliai , o antras , kai baltymai atskiriami ir isplakami iki standziu putu , o tryniai su cukrumi issukami ikipurumo , tada milteliai n e d e d a m i , antras variantas daug skanesnis , biskvitas geriau iskyla ir buna daug puresnis nei pirmu budu .MISELE juk paraso kokiu budu ji daryti , jos temoje yra duoti receptai .

nu gerai jau gerai, nedesiu biggrin.gif

zinosiu nors ant ko beda suversti poto hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 17, 15:49)
Dėkui visoms bandysiu ką nors sumeistraut. mirksiukas.gif
Atsakyti
jei paprasta biskvita iskepciau siandien (ketvirtadieni), sutepciau sestadieni ir suvartotume sekmadieni. kazi jam nieko neatsitiktu? ir jei ne, tai kur ji laikyti? sausai, saltai?
isvis kiek laiko gali stoveti naminis biskvitas?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 20, 08:01)
jei paprasta biskvita iskepciau siandien (ketvirtadieni), sutepciau sestadieni ir suvartotume sekmadieni. kazi jam nieko neatsitiktu? ir jei ne, tai kur ji laikyti? sausai, saltai?
isvis kiek laiko gali stoveti naminis biskvitas?

Manau, kad nieko neatsitiks, gi bulkos gabalas. Tik reiktu i plevele suvoniot ir ne siltai laikyti ir kad nesudregtu. As ir planuoju siandien kept, valgysim sestadieni. O dar panaudosiu 2 biskvitus, keptus pries 2 savaites. Saldiklyje guli.
Atsakyti
tada dar klausimas. miseles daugiasluoksnio torto recepte, sokoladineje glazuroje ieina gliukoze.

150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės

galima kokia cukraus pudra vietoj to naudoti? ka duoda gliukoze? (neskaitant saldumo)... ir jei galima, tai kokiu kiekiu cukraus pudros (ar cukraus) pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 20, 08:40)
tada dar klausimas. miseles daugiasluoksnio torto recepte, sokoladineje glazuroje ieina gliukoze.

150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės

galima kokia cukraus pudra vietoj to naudoti? ka duoda gliukoze? (neskaitant saldumo)... ir jei galima, tai kokiu kiekiu cukraus pudros (ar cukraus) pakeisti?

Vietoj gliukozes puikiai tinka medus (geriau dirbtinis)

Taip pat cia gali paskaityti Sonatinos komentarus apie daugiasluoksni torta, bei pamatyti kaip jis atrodo pas Sonatina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 20 lapkričio 2008 - 09:37
aciu inocka 4u.gif
Atsakyti
Įkelsiu Nepaleonų receptų

Napoleoną" galiu pateikti tik iš turimos 1963 m. knygos. Galgi vis arčiau smetoniškų laikų smile.gif

700 g miltų, 5 šaukštai grietinės, 500 g sviesto, 7 g druskos.
_Virtam vaniliniam kremui:_ 500 g sviesto, 120 g miltų, 350 g cukraus, 1 stiklinė pieno, 2 tryniai, 1 pakelis vanilinio cukraus.

Miltus su su visais ingredientais sukapoji šaltai, kol nebeliks sausų miltų. Tešlą suspaudi, pridengi drobule (šis žodis, atrodo, reiškia recepto atėjimą iš senesnių laikų smile.gif, atšaldai ją, padalini į tris dalis ir iškočioji kiekvieną dalį į 7-8 mm storio apskritus lakštus, subadai šakute ir kepi karštai, kol pagelsta. Išimi iš skardos juos tik ataušusius.

Kremui sviestą užvirini, suberi miltus ir pakepini, kad pagelstų. Atskirai užvirini pieną su cukrumi ir supili į sviestą (smarkiai maišydama). Kiek pakaitini, nukeli nuo ugnies ir mediniu šaukštu maišai, kol atvėsta. Paskui įmuši trynius ir suki, kol masė pasidaro puri. Baigdama sukti, įdedi vanilinį cukrų.

Atšaldytus papločius, paviršių ir šonus aptepi kremu ir apklijuoji džiūvėsėliais.

2 variantas
Tortas "Napoleonas"

400 gr. margarino;
500 gr. grietinės;
5 stiklinių miltų.

Kremui:
0,5 litro pieno;
300 gr. cukraus;
3 šaukstelių bulvių krakmolo;
kvapų (pvz. romo).



Supilti miltus, sutarkuoti per burokelių tarką margariną ir kapoti tešlą, tol kol beveik neliks palaidų miltų.

Po to supilti grietinę (kapojant).

Visą masę suspausti (bet nesuminkyti!) ir 0.5 val. palaikyti šaldytuve.

Atšaldytą tešlą padalinti į 5 ar 6 lygias dalis, iškočioti ant pergamentinio popieriaus, subadyti šakute ir kepti.

Į 0.1 litro šaltą pieną supilti bulvių krakmolą ir jį ištirpinti.

Likusį 0.4 litro pieną užvirti, sudėti cukrų ir intensyviai maišant pamažu supilti ištirpintą bulvių krakmolą.

Gautas kisielius turi būti be jokių gumuliukų, kaip tiršta grietinė.

Kisielių atšaldyti iki +39?C (truputį šiltas).

Pastaba: Labai svarbu, kad nebūtų per šaltas, nes kitaip kremas nesigaus. Taip pat svarbu, kad nebūtų per karštas, nes tada išsilydys sviestas.

Su mikseriu išsukti sviestą ir toliau sukant, po truputį supilti atšaldytą

kisielių.

Vieną iškeptą blyną sutrupinti, likusius – pertepti kremu. Vieną sluoksnį galima pertepti rūgščia uogiene. Torto viršų aptepti kremu ir užberti trupiniais. Jokiu būdu neslėgti. Tortą, prieš valgant, būtina bent 4-6 val. palaikyti šaldytuve.

Čia paimta iš Delfio arhyvų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 25 lapkričio 2008 - 18:24
QUOTE(zebra @ 2008 11 25, 18:14)
Įkelsiu Nepaleonų receptų

Napoleoną" galiu pateikti tik iš turimos 1963 m. knygos. Galgi vis arčiau smetoniškų laikų smile.gif

700 g miltų, 5 šaukštai grietinės, 500 g sviesto, 7 g druskos.
_Virtam vaniliniam kremui:_ 500 g sviesto, 120 g miltų, 350 g cukraus, 1 stiklinė pieno, 2 tryniai, 1 pakelis vanilinio cukraus.

Miltus su su visais ingredientais sukapoji šaltai, kol nebeliks sausų miltų. Tešlą suspaudi, pridengi drobule (šis žodis, atrodo, reiškia recepto atėjimą iš senesnių laikų smile.gif, atšaldai ją, padalini į tris dalis ir iškočioji kiekvieną dalį į 7-8 mm storio apskritus lakštus, subadai šakute ir kepi karštai, kol pagelsta. Išimi iš skardos juos tik ataušusius.

Kremui sviestą užvirini, suberi miltus ir pakepini, kad pagelstų. Atskirai užvirini pieną su cukrumi ir supili į sviestą (smarkiai maišydama). Kiek pakaitini, nukeli nuo ugnies ir mediniu šaukštu maišai, kol atvėsta. Paskui įmuši trynius ir suki, kol masė pasidaro puri. Baigdama sukti, įdedi vanilinį cukrų.

Atšaldytus papločius, paviršių ir šonus aptepi kremu ir apklijuoji džiūvėsėliais.


As berods irgi toki recepta turiu, reiks net paziuret. Jauciu riebuma jau burnoj lotuliukas.gif nors kada reiktu pasidaryt ir isitikint ar jis toks jau riebus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 25, 18:20)
As berods irgi toki recepta turiu, reiks net paziuret. Jauciu riebuma jau burnoj  lotuliukas.gif nors kada reiktu pasidaryt ir isitikint ar jis toks jau riebus  drinks_cheers.gif

Napoleono torto tesloje kiausiniu neturi buti. Gaminama sluoksniuota tesla. Taip pat pagrinde naudojamas plikytas kremas.


aš kažkada senai dariau,tai tą tešlą sluoksniuodavau rankom kelis kartus


Tai dabar mano mintys bręsta Tortui Nepaleonui rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 25 lapkričio 2008 - 18:34
Kepiau ir as juodaji miska - jegele thumbup.gif neislaukiau nei valandeles, kad susigertu, pastovetu - atsipjovem smile.gif Super, tik deciau dar daugiau uogu (dejau 400 gr. smile.gif ir daugiau citrinos sulciu i krema smile.gif
Atsakyti
noriu kaledom iskepti torta... gal kas bevartydamas mate koki su riesutais, be aguonu ir nelabai riebu? g.gif (vartau dabar jau kelinta rusisko forumo tema, nieks uz akiu neukliuna...)
Atsakyti