

Receptą jau seniai radau delfio komentaruose - pagal jį ir kepu, tik vietoj pjaustytos smulkiai mėsos dažniausiai dedu faršą.
KIBINAI
Tešlai:
450 g miltų
250 g sviesto
100 g grietinės
2 kiaušiniai.
Įdarui:
550 g kiaulienos (aš imu 500 g faršo)
120 g svogūnų
75 g sviesto
30 g vandens
pipirų
druskos
kiaušinis patepti.
Iš miltų ir sviesto kapojame tešlą (kapoju iki smulkių trupinukų), dedame kiaušinius ir grietinę ir, gerai suminkę, įdedame į šaldytuvą 2 valandoms (produktus kapoti dideliu peiliu ir kol miltai gerai susimaišys su grietine ir kiaušiniais, t.y. neliks sausų miltų).
Kiaulieną smulkiai supjaustome, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, sviestą, prieskonius ir viską gerai išmaišome. Į mėsą galima įdėti ir žalumynų: krapų, petražolių. Jeigu kas mėgsta kmynų (aš nei žalumynų, nei kmynų nei karto ne dėjau

Tešlą kočiojame (nelabai plonai) ir pjaustome gabalais. Galima padalinti lygiais gabaliukais ir tada iškočioti. (Aš apipjaunu pagal apvalią lėkštelę)
Ant kiekvieno dedame įdarą ir kraštus užspaudome.
Tepame kiaušiniu, dedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame orkaitėje 3540 min.
Kepti nelabai karštai, kol gražiai parus. Tiesa, pagamintuose kibinuose prieš kepant degtuku pradurti po porą skylučių, kad kepant nesutrūktų. Skanaus.
Iš vienos normos gaunasi 2 pilnos skardos kibinų, maždaug 26 vnt., priklausomai kokio dyžio darysit

