sveikos
dėl ožiukų: aš kažkaip manau, kad net ir 10-11 mėn. vaikas dar ne visai tikri tie ožiukai

, o visokie zyzimai daugiau dėl natūralių vaiko reikmių. Nes vaiko augimo etapas toks intensyvus (mūsiškei 10,5 mėn.): daug mokosi - stot, ropot, vaikščiot, daug ką pasiekia, daug ko dar negali, ne viską leidžiam, tai ir pyksta vaikas. Arba nervuojasi, kai kas nors nepavyksta (pvz. mūsiškė stovi prie lango iki žemės ir bando rankyte žoles lauke pasiekti. Su rankyte grybšt, su galva bumt bumt į langą, o kai nepavyksta - pikta

). Be to, ir dantys prisideda, ir šiaip imunitetas pasėdęs (bent jau mūsų - sergam ir sergam), apetito nėr, dienos tamsios ir t.t. ir pan.
Kažkaip jaučiu, kad visi, ir suaugę, ir vaikai labai pavargę, nervingi, reikia ramybės ir poilsio. Tai gal ir kūdikiukams panašiai, tiesiog išlaukt reikia, o mamoms - ypatingos kantrybės... Man prieš savaitę irgi beveik depresija buvo užpuolus, visai buvau emociškai nusivarius, o savaitgalį mažoji stipriai susirgo, teko susiimti. Tai supratau, kad kai rimtesnė bėda užklupo ir depresija dingo - nėr kada liūdėti...

Pvz dabar be galo džiaugiuosi ir guodžiuosi, kad išvengėm su mažąja ligoninės ir galim gydytis namie. Kokia laimė!
O dėl naktinio maitinimo - kažkaip irgi bandau prisitaikyt. Jau galiu pasakyt, kad dabar lengviau nei prieš mėnesį buvo, nes tada ne tik kad naktimis maitindavau, bet kiekvieną rytą save grauždavau ir nervindavausi, ar teisingai darau, turbūt blogai kažką padariau, pati įpratinau ir pan.

Paskui kažkaip paskaitinėjau forume, pasidomėjau daugiau ir apsiraminau, susitaikiau. Ir tikrai pasidarė lengviau. Be to, kažkaip ir tvarkingiau pradėjo mažoji valgyt, padaro jau 2 valandų tarpelius tarp maitinimų. Tai visai kentėt galima.
Prirašiau čia...
Taip kad sėkmės didžiausios visoms, kantrybės, laukiam švenčių