QUOTE(Grethenn @ 2008 12 09, 15:41)
Ohoho, skamba sudetingai.
siaip jau ziuriu kelinta karta daromos ryskinimo pamokeles

Gal dar kada ateity organizuosit?
jei viršutinis, ta ne taip ir sudėtinga. kokios atžymos yra ant fokusavimo rankenos? jei yra 1 m 2 m ir begalybė - tai jau gerai. atmatuoji kuom nors tiksliai metra nuo aparato, pastatai ten žvakę, fokusavimo rankenoje nustati metrą ir žiūri, ar fokuse. jei ne - bandyk pasukioti objektyvą (tam reikia pažiūrėti, kaip jis tvirtinasi, greičiausiai kokiu nors varžteliu jis fiksuojasi, o šais turi būti ant sėgio). tada žiūri ar gerai 2 (3) metrai ir begalybėje ar ryšku. bet kokiu atveju atvira diafragma nefotografuok. gali ir nesukioti nieko, tik pasižiūrėk, pas aparatą backfokusas ar front

ir maždaug kiek. tada galėsi pabandyti paklaidą įvedinėti arba naudti kaip tolimatį su priverta diafragma.
o susitikimas artimiausias net nežinau kada bus. gal šiaip neproginis, o ryškinimo ir nuotraukų darymo matyt po visų švenčių ir gal net pavasariop. arba jei kas pasiūlys vietą. tokios geros sąlygos, kaip buvo, artimiausiu metu pas mane nenusimato
QUOTE(sillwio @ 2008 12 09, 15:44)
Prisiduodu del eksponometro (siandien gavau ir per pietus pratestavau). Rodo senukas kaip abu mano nikonai.
smagu girdėti. reiktų dar pabandyti ryškesnėje šviesoje, t.y. ar ta paklaida, kuri buvo, ji vienoda visom apšvietimo sąlygom. nes gali būti taip, kad sureguliavai 1/15, o jei reikės 1/200 jau ir nebegerai rodys.
p.s. sillwio, jei kartais mano atsakymai pasirodo per platūs ar elemetrarūs, tai žinok ne dėl to, kad nuvertinu Tave. šį forumą tyliai paskaito ne vienas žmogus, ieškantis atsakymų ar bandantis suprasti, kiek iš tiesų yra baisus tas procesas. tai nemaža dalimi mano atsakymai skirti tokiems atvejams. kai anksčiau rašydavau tik tiems, kas pasistūmėjęs gerokai, kitiems atrodydavo paukščių kalba...