Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Smiltis @ 2009 01 15, 15:03)
tai parodyk  mirksiukas.gif

O darykit kitoj savaitėj antroj pusėj, aš ir prisijungčiau , norėčiau pasikonsultuoti dėl savo "senukų "  blush2.gif

jei kitą savaitę, aš negaliu kategoriškai penktadienį, nes būsiu komandiruotėje. o šiaip būtų faina, susibėgam smile.gif keep informed smile.gif
Atsakyti
aciu Silwio uz nuoroda smile.gif patiko sprendimas thumbup.gif
Atsakyti
kokios nuomonės dėl savaitgalio? jei diena graži bus - "senukus" pravėdintume g.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 16, 12:25)
kokios nuomonės dėl savaitgalio? jei diena graži bus - "senukus" pravėdintume g.gif

čia turi omeny šį ar kitą g.gif Žodž jei mane priimtumėt į kompaniją, aš Vilniuje būsiu nuo trečiadienio iki sekmadienio (bet sekmadienį jau išvažiuoju po paskaitų), tai darbo dienomis nuo 18 val laisva, o šeštadienį galėčiau nuo kažkur 12 val. iki 15 val smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 sausio 2009 - 13:09
aš šį savaitgalį tai be šansų (išvažiuojam šiandien, ryt po pietų grįšiu, sekmadienį vėl iniciatyvos visokios), o kitą, manau, galėčiau bandyti prisijungti..smile.gif
Atsakyti
O jus nenoretumet bendra susitikima padaryti pvz su "mokomes fotografuoti" blush2.gif Ar vis del to daugiau kalbat apie juostinius aspektus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2009 01 16, 14:32)
O jus nenoretumet bendra susitikima padaryti pvz su "mokomes fotografuoti"  blush2.gif  Ar vis del to daugiau kalbat apie juostinius aspektus  g.gif

aš tai labai noriu drinks_cheers.gif Tiesiog Andriuska čia pradėjo rašyt, tai ir aš atrašiau mirksiukas.gif Jei jau sutarsim, tikiuosi niekas nesupyks, jei paskelbsim per abi temas g.gif Nu aš taip tikiuosi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 sausio 2009 - 14:57
aš kalbu apie kitą. o tema - tai manau, kad "juostinė" fotografija niekuom nesiskiria nuo skaitmeninės, "postprocesingas" tik kitoks smile.gif mano galvoja tai gal irgi labiau drinks_cheers.gif . aną kartą drinks_cheers.gif puikiai sudarinom su fotografavimu. neatsitraukdami nuo drinks_cheers.gif . aš neslėpsiu, labai jau man maga parodyti kelias foto, gal dumplinuku pasigirti. tokie jau mes, tie vyrai...mums tiesiog būtina kuom nors girtis biggrin.gif taigi pagalvokime apie kitą savaitgalį.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 16, 15:34)
aš kalbu apie kitą. o tema - tai manau, kad "juostinė" fotografija niekuom nesiskiria nuo skaitmeninės, "postprocesingas" tik kitoks smile.gif mano galvoja tai gal irgi labiau drinks_cheers.gif . aną kartą  drinks_cheers.gif  puikiai sudarinom su fotografavimu. neatsitraukdami nuo drinks_cheers.gif . aš neslėpsiu, labai jau man maga parodyti kelias foto, gal dumplinuku pasigirti. tokie jau mes, tie vyrai...mums tiesiog būtina kuom nors girtis biggrin.gif  taigi pagalvokime apie kitą savaitgalį.

pagalvokim drinks_cheers.gif
Atsakyti
man irgi, atrodo, tinka kt savaitgalis. andsiuska, tavo gulbiu, as norejau, nors purienai irgi patiko smile.gif
Atsakyti
gal kas turit patirties/nuomoniu apie placiakampius fix'us? turedama 50-tuka, jauciu, kzk objektyvo trukuma - visiskai aisku, kad zoom'o man netruksta, dazniausiai platesnio kampo norisi. mastau apie Nikorr 28, f2.8 - aisku, f.2 - butu isvis idealu, bet jau per brangu unsure.gif dar platesnio lyg ir nereikia - peizazus retai fotografuoju, daugiausiai siuzetiniams portretams planuoju naudot g.gif
Atsakyti
aisku, tuomet gulbės - tavo smile.gif

o dėl plačiakampių fiksų - manau, kad ar 2 ar 2,8 didelio skirtumo nebus (nebent techniškai tie objektyvai skirsis: stiklai ten kokie, ar pan.) nes su plačiakampiu bokeh nelabai išgausi. su 35 mm dar. o 28 tai tingiu žiūrėti skaičiuoklėje, bet ten hiperfokalas prasidės nuo kokių f8 ir 2 metrų (ant kropintos matricos gal kiek daugiau) bet esmė - kuo fokusinis mažesnis - tuom DOF didesnis. aš bronicai turiu 50 mm objektyvą tai jis siauros juostos ekvivalentu kaip tik 28 mm ir išeina. pora juostų paskutiniu juom fotografavau. platumo man per akis. bet neįdomus niekuom. ir būtent tuo, kad jei kiek iš toliau fotografuoji, tai ir planai visi pakankamai ryškūs. turiu m42 objektyvą 28 mm. jei turi adapterį, galiu duoti pažaisti.
Atsakyti