Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Na va, parsinešiau nuskanuotą variantą. Mano pastebėjimai tokie : gal kokiose trijose nuotraukose matosi tie vadinami lašiukai, nuotraukos ne itin kontrastingos, bet, kaip minėjo Andrius, kad tai yra geriau, nei "perspaustas" kontrastas, ir dar - nesimato grūdo - ar šis dalykas irgi priklauso nuo ryškinimo? Šiaip tokių dėmių, kaip pas Sayonarą nėra.

Pvz., mergaitei virš kasos matosi nedidelis lašiukas (ir ant stalo irgi berods toks g.gif ), kitose fotkėse jie didesni, bet nenoriu rodyti, neprašiusi leidimo. Šią irgi neilgai laikysiu.

user posted image

Sayonara, noriu ir nuotrauką su tavimi parodyti - galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 gruodžio 2008 - 17:53
QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 01, 17:49)
Na va, parsinešiau nuskanuotą variantą. Mano pastebėjimai tokie : gal kokiose trijose nuotraukose matosi tie vadinami lašiukai, nuotraukos ne itin kontrastingos, bet, kaip minėjo Andrius, kad tai yra geriau, nei "perspaustas" kontrastas, ir dar - nesimato grūdo - ar šis dalykas irgi priklauso nuo ryškinimo? Šiaip tokių dėmių, kaip pas Sayonarą nėra.

Pvz., mergaitei virš kasos matosi nedidelis lašiukas (ir ant stalo irgi berods toks g.gif ), kitose fotkėse jie didesni, bet nenoriu rodyti, neprašiusi leidimo. Šią irgi neilgai laikysiu.

user posted image

Sayonara, noriu ir nuotrauką su tavimi parodyti - galima?

galima, jei nevisai baisi ir nebaisiai vaipausi..smile.gif))
Atsakyti
Nieko tu ten nesivaipai ir iš vis - apie kokį baisumą kalba graži ciocė?

"Paskutinis susikaupimas prieš paleidžiant juostelę į gyvenimą" smile.gif

user posted image

Nekritikuokit tik jokių kompozicijų, nes čia jų nėra irnesakyk.gif
Atsakyti
oi, nu sakyčiau antra blynas - košerinis. vonioj nei balta išdegusi, bet ir tamsiausiuose vietose detalės liko. o kontrastą tai užkelti galima tikrai (filtriuką nr.4 ir kontrasto per akis).

aha, pastebėjai, kad grūdo nėra, nors iso 400 mirksiukas.gif ryškalas ir kažkiek juosta (nepastebėjau, bet įtariu, kad čia naujos kartos t-max). bet daugiausia ryškalas. x-tolas (vitamino C pagrindu) pasižymi tuom.

džiugu, kad brūkšnio nėr. aš jau viską pergalvojau (net tokį variantą, kad nupilant ten tarp juostos ir spiralės liko ryškalo, kuris dar kokias 10-20 sek ryškino, kol vanduo išplovė). bet dabar tai aišku, kad problema buvo maišyme. turi paaiškinti, kaip maišiai.

o lašeliai "išgydomi". paimk vandens distiliuoto parduotuvėje, įpilk į kokią švarią talpą ir paskalauk atsargiai. iš savaržėlės padaryk tio kabliukus-laikyklius, perverk per perforacijos skylutes. taip už jų laikydama atsargiai pamerk ir paskalauk (druska greit nutirpti turi, bet vien įkišt-ištraukt neužteks). svarbu nepriliesti juostele prie indo sienelių. na ir pagalvok kur padžiausi. jei apačioje nepakabinsi ant tokių pat kabliukų kokio svoriu - juostelė džiūdama gali susiriesti.

p.s. fu, reabilitavausi savo akyse rolleyes.gif
Atsakyti
Puriena, labai fainas kadras. wub.gif Neprieštaraučiau, jeigu man arba didelį skanuotą variantą atsiųstum emailu, arba atspausdintum ir padovanotum ax.gif Miela tokius kadrus saugoti šeimos albume wink.gif
Atsakyti
kazi kaip su isdziuvusiu nuotrauku atgavimu biggrin.gif
ar sayonara tu paimsi musu abieju ir kaip nors perduosi, ar man paciai reiks vaziuot link zveryno? 4u.gif
Atsakyti
sitas mum su Sansara tikrai praverstu

http://www.speedgrap...ro Focus Finder
Atsakyti
Puikūs rezultatai! Kaip gaila, kad aš negaliu sudalyvauti andriuškos pamokose.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 01, 21:41)

http://www.speedgrap...ro Focus Finder

Ne tik jum smile.gif Senokai į tokį dairausi. Pas mus aukcionuose jų išmeta kartais. Galima už 30-40 litų paimt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 01 gruodžio 2008 - 22:28
QUOTE(andriuska @ 2008 12 01, 20:06)
oi, nu sakyčiau antra blynas - košerinis.
aha, pastebėjai, kad grūdo nėra, nors iso 400 mirksiukas.gif  ryškalas ir kažkiek juosta (nepastebėjau, bet įtariu, kad čia naujos kartos t-max). bet daugiausia ryškalas. x-tolas (vitamino C pagrindu) pasižymi tuom.

p.s. fu, reabilitavausi savo akyse rolleyes.gif

Na tai fain, kad taip įvertinai thumbup.gif Tikrai - čia naujos kartos t-max. Tas juostos švarumas tai man patiko. Turėsiu omenyje tavo ryškalus.

QUOTE(sayonara @ 2008 12 01, 20:07)
Puriena, labai fainas kadras. wub.gif  Neprieštaraučiau, jeigu man arba didelį skanuotą variantą atsiųstum emailu, arba atspausdintum ir padovanotum ax.gif  Miela tokius kadrus saugoti šeimos albume wink.gif

Kaip tik nori - galiu ir atsiųsti, galiu ir atspausdinti (bet kol kas tik nuo skano). Kokiu formatu norėtum? O šiaip vistiek manau, kad ateis laikas, kai atspausdinsiu pati. Tai dabar ir sakyk, kaip labiau norėtum?

QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 01, 21:41)

Gaziulka, jau renkiesi priedus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 12 01, 21:14)
ar sayonara tu paimsi musu abieju ir kaip nors perduosi, ar man paciai reiks vaziuot link zveryno?  4u.gif

paimsiu smile.gif 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 01, 22:26)
Na tai fain, kad taip įvertinai thumbup.gif  Tikrai - čia naujos kartos t-max. Tas juostos švarumas tai man patiko. Turėsiu omenyje tavo ryškalus.
Kaip tik nori - galiu ir atsiųsti, galiu ir atspausdinti (bet kol kas tik nuo skano). Kokiu formatu norėtum? O šiaip vistiek manau, kad ateis laikas, kai atspausdinsiu pati. Tai dabar ir sakyk, kaip labiau norėtum?
Gaziulka, jau renkiesi priedus  thumbup.gif

gal galėtum dabar atsiųsti skaną, o kada nors, kai pati spausdinsi - atspausdinti. rankų darbo irgi labai norėčiau kada nors gauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 12 01, 21:14)
ar sayonara tu paimsi musu abieju ir kaip nors perduosi, ar man paciai reiks vaziuot link zveryno?  4u.gif

paimsiu smile.gif 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 01, 22:26)
Na tai fain, kad taip įvertinai thumbup.gif  Tikrai - čia naujos kartos t-max. Tas juostos švarumas tai man patiko. Turėsiu omenyje tavo ryškalus.
Gaziulka, jau renkiesi priedus  thumbup.gif

gal galėtum dabar atsiųsti skaną, o kada nors, kai pati spausdinsi - atspausdinti. rankų darbo irgi labai norėčiau kada nors gauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 01, 23:26)
Tikrai - čia naujos kartos t-max. Tas juostos švarumas tai man patiko.

o vat žinai, kad oldskuliniams juostininkams nepatinka tos naujos juostelės su ploksčiaisiais kristalais? jaučiu, kad juostų gamintojai persiorientavo į tai, kad su didintuvais mažai kas bespausdina ir dauguma skanuoja. o skanuojant matyt tie senieji tūrį turintys kristalai nelabai. dauguma žmonių nuotraukų "taškuotumą" vertina kaip skaitmeninius triukšmus. "lygaus" rezultato jie tikisi ir iš juostos. bet čia vėl gi, priklauso nuo požiūrio ir kaip naudotis. pvz. jei pušinti ar spausdinti didesniu formatu - tai greičiausiai bus pliusas, kad daug grūdo nėra. skonio reikalas. kol kas. po to jau pirksim tai, kas yra.
Atsakyti