Nu pirma kart gyvenime gaminsiu siandien sirdeles ir as
kadangi is darbo grizdama pamirsau uzeit i parduotuve grietines, tai neisivaizduoju ka gaminsiu
bet va iskilo klausimas, o kam jus tas sirdeles mirkot ? ar taip reikia ? nes as nuplovus is kart i puoda sumeciau virt .....
Aš vakar pirmą kartą troškinau širdeles, pirmiausiai truputį jas pamirkiau, po to truputį nuviriau, perploviau, perpjoviau per pusę, per tą laiką susipjausčiau svogūną, sutarkavau morką, daržoves pakepinau su prieskoniais ir džiovintais grybais po to į keptuvę suverčiau širdeles, patroškinau, įdėjau daugiau prieskonių ir grietinės, gale miltais patirštinau padažą ir jau baigus troškinti užbėriau petražolių ir krapukų, valgysim su bulvytėm, na man tikrai labai skanu
QUOTE(diora @ 2007 10 19, 14:43)
kaip paruošti širdeles įdarui?
QUOTE(Mantilė @ 2010 11 25, 22:47)
kaip paruošti širdeles įdarui?
As tai taip darau: sirdeles apverdu, tada supjaustau smulkiau. Keptuveje pakepinu smulkinta svoguna ir pabaigoje sudedu pjaustytas sirdeles. Viska permaisau ir gaunasi idaras( kartais dar patarkuoju morkos).Zinoma pagardinu prieskoniais, cia jau pagal skoni.
pries verdant reikia sirdeles perpjaut , isvalyt vidu, nes vduj buna kraujo kresuliu, man tai
As jau kelis kartus dariau sirdeles , ir man labai jos patiko - anksciau nemegdavau
as jas isvirusi supjaustau , pakepinu su morkom ir svogunu piene
ir tada i lekste bulviu koses ir viso to sirdeliu padazo, nerealiai skanu
ir dar dariau tokiu pat principu , isvirtas supjausciau , keptuvej pakepinau su svogunu ir morkytem , ir i ta pacia keptuve virtu ryziu iberiau
aiksu prieskoniu visokiu , ir gavosi toks a la plovas, skanu
QUOTE(Anajoana @ 2010 12 07, 13:59)
As jau kelis kartus dariau sirdeles , ir man labai jos patiko - anksciau nemegdavau
as jas isvirusi supjaustau , pakepinu su morkom ir svogunu piene
ir tada i lekste bulviu koses ir viso to sirdeliu padazo, nerealiai skanu
ir dar dariau tokiu pat principu , isvirtas supjausciau , keptuvej pakepinau su svogunu ir morkytem , ir i ta pacia keptuve virtu ryziu iberiau
aiksu prieskoniu visokiu , ir gavosi toks a la plovas, skanu 
Ir as butent taip gaminu sirdeles-paprasta bet itin skanu
As dazniau renkuosi kalakutu sirdeles
Jas perpjovus isvalau, tuomet perplaunu ir supjaustau skiltelem, tuomet apverdu ( taip greiciau man) nes jei pirma apverdi tai reikia atvesinti, kad supjaustytum
Jei darau troskini tai dedu morka, cukinija ir baklazana, daug sesnako arba svoguno pakepinto, itarkuoju nulupta pamidora arba pamidoru tyres ir kadangi megstu tai cili pipiriuku
Jei darau troskini tai dedu morka, cukinija ir baklazana, daug sesnako arba svoguno pakepinto, itarkuoju nulupta pamidora arba pamidoru tyres ir kadangi megstu tai cili pipiriuku
Gal kas zino, koki skanu sirdeliu marinavimo buda?
Man labai skanu vištos širdelės keptos grilyje
Pavyzdžiui, jeigu gaminate 4 žmonėms, tuomet reikia:
500 g vištų širdelių; 2 šaukštų sauso vyno; 1 šaukštelio imbiero miltelių; 2 šaukštų sojos padažo; 1 šaukšto medaus; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus taip pat druskos, pipirų, galima įberti žiupsnelį prieskoninių žolelių.
Iš visų produktų paruošiu marinatą, juo užpilu išplautas ir nusausintas širdeles ir palieku pasimarinuoti (idealu būtų palaikyti per naktį). Veriu ant iešmo ir dedu ant grilio. Kepu, kol širdelės gražiai apskrus. Prie jų labai tinka grilyje keptos daržovės.
Kas nemėgstanta medaus, tinka ir toks marinatas:
Lygiomis dalimis sojos padažas ir "Sherry" vynas; 2 susmulkintos skiltelės česnako; 1 šaukštelis šviežiai maltų pipirų; 1 šaukštelis malto imbiero.
O kas nori aštresnio patiekalo, tuomet:
1/4 stiklinės vyno acto; 1/8 stiklinės sojų padažo; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis pipirų; 1 šaukštelis Tabasco padažo; 1 lauro lapas.
Skanaus!
Pavyzdžiui, jeigu gaminate 4 žmonėms, tuomet reikia:
500 g vištų širdelių; 2 šaukštų sauso vyno; 1 šaukštelio imbiero miltelių; 2 šaukštų sojos padažo; 1 šaukšto medaus; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus taip pat druskos, pipirų, galima įberti žiupsnelį prieskoninių žolelių.
Iš visų produktų paruošiu marinatą, juo užpilu išplautas ir nusausintas širdeles ir palieku pasimarinuoti (idealu būtų palaikyti per naktį). Veriu ant iešmo ir dedu ant grilio. Kepu, kol širdelės gražiai apskrus. Prie jų labai tinka grilyje keptos daržovės.
Kas nemėgstanta medaus, tinka ir toks marinatas:
Lygiomis dalimis sojos padažas ir "Sherry" vynas; 2 susmulkintos skiltelės česnako; 1 šaukštelis šviežiai maltų pipirų; 1 šaukštelis malto imbiero.
O kas nori aštresnio patiekalo, tuomet:
1/4 stiklinės vyno acto; 1/8 stiklinės sojų padažo; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis pipirų; 1 šaukštelis Tabasco padažo; 1 lauro lapas.
Skanaus!
O ką dar dedate į sriubytę iš vandens, kuris lieka apvirus širdeles? Sudomino mane taip pat
niekada negaminau širdučių, vyras užsiprašė
QUOTE(Ms. Justina @ 2012 10 30, 12:21)
O ką dar dedate į sriubytę iš vandens, kuris lieka apvirus širdeles? Sudomino mane taip pat
niekada negaminau širdučių, vyras užsiprašė 
Bulvių, morkų, makaronų, galima tų pačių širdelių palikti kažkiek. Man ir iš skrandukų skani sriuba, labai populiari Lenkijoje.







