Man labai skanu vištos širdelės keptos grilyje
Pavyzdžiui, jeigu gaminate 4 žmonėms, tuomet reikia:
500 g vištų širdelių; 2 šaukštų sauso vyno; 1 šaukštelio imbiero miltelių; 2 šaukštų sojos padažo; 1 šaukšto medaus; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus taip pat druskos, pipirų, galima įberti žiupsnelį prieskoninių žolelių.
Iš visų produktų paruošiu marinatą, juo užpilu išplautas ir nusausintas širdeles ir palieku pasimarinuoti (idealu būtų palaikyti per naktį). Veriu ant iešmo ir dedu ant grilio. Kepu, kol širdelės gražiai apskrus. Prie jų labai tinka grilyje keptos daržovės.
Kas nemėgstanta medaus, tinka ir toks marinatas:
Lygiomis dalimis sojos padažas ir "Sherry" vynas; 2 susmulkintos skiltelės česnako; 1 šaukštelis šviežiai maltų pipirų; 1 šaukštelis malto imbiero.
O kas nori aštresnio patiekalo, tuomet:
1/4 stiklinės vyno acto; 1/8 stiklinės sojų padažo; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis pipirų; 1 šaukštelis Tabasco padažo; 1 lauro lapas.
Skanaus!