Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos širdelės

Nu pirma kart gyvenime gaminsiu siandien sirdeles ir as smile.gif 4u.gif kadangi is darbo grizdama pamirsau uzeit i parduotuve grietines, tai neisivaizduoju ka gaminsiu smile.gif bet va iskilo klausimas, o kam jus tas sirdeles mirkot ? ar taip reikia ? nes as nuplovus is kart i puoda sumeciau virt ..... blush2.gif
Atsakyti
Aš vakar pirmą kartą troškinau širdeles, pirmiausiai truputį jas pamirkiau, po to truputį nuviriau, perploviau, perpjoviau per pusę, per tą laiką susipjausčiau svogūną, sutarkavau morką, daržoves pakepinau su prieskoniais ir džiovintais grybais po to į keptuvę suverčiau širdeles, patroškinau, įdėjau daugiau prieskonių ir grietinės, gale miltais patirštinau padažą ir jau baigus troškinti užbėriau petražolių ir krapukų, valgysim su bulvytėm, na man tikrai labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyglys83: 24 lapkričio 2010 - 10:53
QUOTE(diora @ 2007 10 19, 14:43)
o man skaniausi lietiniai su širdelių įdaru  thumbup.gif

kaip paruošti širdeles įdarui?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 11 25, 22:47)
kaip paruošti širdeles įdarui?

As tai taip darau: sirdeles apverdu, tada supjaustau smulkiau. Keptuveje pakepinu smulkinta svoguna ir pabaigoje sudedu pjaustytas sirdeles. Viska permaisau ir gaunasi idaras( kartais dar patarkuoju morkos).Zinoma pagardinu prieskoniais, cia jau pagal skoni.
Atsakyti
pries verdant reikia sirdeles perpjaut , isvalyt vidu, nes vduj buna kraujo kresuliu, man tai schmoll.gif
Atsakyti
As jau kelis kartus dariau sirdeles , ir man labai jos patiko - anksciau nemegdavau smile.gif as jas isvirusi supjaustau , pakepinu su morkom ir svogunu piene smile.gif ir tada i lekste bulviu koses ir viso to sirdeliu padazo, nerealiai skanu smile.gif ir dar dariau tokiu pat principu , isvirtas supjausciau , keptuvej pakepinau su svogunu ir morkytem , ir i ta pacia keptuve virtu ryziu iberiau smile.gif aiksu prieskoniu visokiu , ir gavosi toks a la plovas, skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anajoana @ 2010 12 07, 13:59)
As jau kelis kartus dariau sirdeles , ir man labai jos patiko - anksciau nemegdavau smile.gif as jas isvirusi supjaustau , pakepinu su morkom ir svogunu piene smile.gif ir tada i lekste bulviu koses ir viso to sirdeliu padazo, nerealiai skanu smile.gif ir dar dariau tokiu pat principu , isvirtas supjausciau , keptuvej pakepinau su svogunu ir morkytem , ir i ta pacia keptuve virtu ryziu iberiau smile.gif aiksu prieskoniu visokiu , ir gavosi toks a la plovas, skanu smile.gif

Ir as butent taip gaminu sirdeles-paprasta bet itin skanu 4u.gif
Atsakyti
As dazniau renkuosi kalakutu sirdeles thumbup.gif Jas perpjovus isvalau, tuomet perplaunu ir supjaustau skiltelem, tuomet apverdu ( taip greiciau man) nes jei pirma apverdi tai reikia atvesinti, kad supjaustytum biggrin.gif

Jei darau troskini tai dedu morka, cukinija ir baklazana, daug sesnako arba svoguno pakepinto, itarkuoju nulupta pamidora arba pamidoru tyres ir kadangi megstu tai cili pipiriuku wub.gif
Atsakyti
Gal kas zino, koki skanu sirdeliu marinavimo buda?
Atsakyti
Man labai skanu vištos širdelės keptos grilyje thumbup.gif
Pavyzdžiui, jeigu gaminate 4 žmonėms, tuomet reikia:
500 g vištų širdelių; 2 šaukštų sauso vyno; 1 šaukštelio imbiero miltelių; 2 šaukštų sojos padažo; 1 šaukšto medaus; 2 šaukštų alyvuogių aliejaus taip pat druskos, pipirų, galima įberti žiupsnelį prieskoninių žolelių.
Iš visų produktų paruošiu marinatą, juo užpilu išplautas ir nusausintas širdeles ir palieku pasimarinuoti (idealu būtų palaikyti per naktį). Veriu ant iešmo ir dedu ant grilio. Kepu, kol širdelės gražiai apskrus. Prie jų labai tinka grilyje keptos daržovės.
Kas nemėgstanta medaus, tinka ir toks marinatas:
Lygiomis dalimis sojos padažas ir "Sherry" vynas; 2 susmulkintos skiltelės česnako; 1 šaukštelis šviežiai maltų pipirų; 1 šaukštelis malto imbiero.
O kas nori aštresnio patiekalo, tuomet:
1/4 stiklinės vyno acto; 1/8 stiklinės sojų padažo; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis pipirų; 1 šaukštelis Tabasco padažo; 1 lauro lapas.
Skanaus! bigsmile.gif
Atsakyti
O ką dar dedate į sriubytę iš vandens, kuris lieka apvirus širdeles? Sudomino mane taip pat g.gif niekada negaminau širdučių, vyras užsiprašė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ms. Justina @ 2012 10 30, 12:21)
O ką dar dedate į sriubytę iš vandens, kuris lieka apvirus širdeles? Sudomino mane taip pat  g.gif  niekada negaminau širdučių, vyras užsiprašė  biggrin.gif

Bulvių, morkų, makaronų, galima tų pačių širdelių palikti kažkiek. Man ir iš skrandukų skani sriuba, labai populiari Lenkijoje.
Atsakyti