vištienos širdeles visada gaminu taip:
Vištienos širdelės svogūnų padaže
maždaug 0,5 kg širdelių,3 svogūnai dideli,1 skiltelė česnako,porą šaukštų grietinės,lauro lapas,druska,pipirai
širdeles nuplaunu ir įmetu į aukštą puodą su trupučiu įkaitinto aliejaus.kokias 5 minutes apkepu ant stiprios ugnies.išsiskiria daug skysčio.sumažinu ugnį iki vidutinės,patroškinu uždengus ir tada įmetu belekaip spjaustytus svogūnus.toliau troškinu,dažniau pamaišant.jei skystis per greitai išgaruoja,dapilu po šlakelį vandens.maždaug po 20 min. svogūnai suverda į vientisą,tirštą masę.pagal poreikį galima truputį vandens dapilti,bet kad padažas liktų tirštokas.tada įberiu druskos,pipirų,išspaudžiu česnaką ir įdedu porą šaukštų grietinės,užvirinu ir viskas.
man labai patinka tas padažas su kokias grikiais ar makaronais ar be jų
As sirdeles marinuoju kaip saslyka ir kepu ant jiesmu kaip saslyka, skonis nerealus, dingsta iskart
Senais laikais jas valgydavome, patikdavo. Bet dabar kaip subproduktai, tai labai brangu.
Mes valgome sirdutes kaip padaza prie makaronu.O darau taip:isverdu sirdutes,palieku praausti.Supjaustau i 4 dalis.Keptuveje istirpdau sviesto,dedu miltu ir maisydama pilu sultinio,kur vire sirdeles.Tada prieskoniu,grietines ir sudedu sirdeles.Patroskinu.Baigiant troskintis iberiu daaug smulkintu krapu
QUOTE(ausruzel @ 2013 01 25, 21:37)
As sirdeles marinuoju kaip saslyka ir kepu ant jiesmu kaip saslyka, skonis nerealus, dingsta iskart
Idomu ar ilgai sirdeles reikia kepti? Ar jos bekepant nesukieteja?
Pati valgiau taip keptas sirdeles braziliskame restorane. Labai patiko. Taciau kepti dar nebandziau.
QUOTE(ausruzel @ 2013 01 25, 21:37)
As sirdeles marinuoju kaip saslyka ir kepu ant jiesmu kaip saslyka, skonis nerealus, dingsta iskart
Kažin orkaitėje eitų pakartoti kažką panašaus? Ar kas nors esate bandę?

Mes taip pat labai mėgstam širdeles, darau aš jas paprastai, bet mums taip labai skanu: širdeles perpjaunu, išvalau ir truputį pamirkau, keptuvėje pakepinu svogūną, morką- juos į puodą, tada pakepinu širdeles- į puodą, užpilu vandeniu ir troškinu, įdedu prieskonių, grietinės ir kad padažas būtų tirštesnis- miltų. O tada su bulvių koše - tikras gardumėlis.
Kas dėl brangumo- tai lietuviškose parduotuvėse kaip subproduktas tai tikrai brangu, bet mes tai perkam Lenkijoj- 1kg gaunasi tarp 5-4Lt, tai skaitau labai neblogai
Kas dėl brangumo- tai lietuviškose parduotuvėse kaip subproduktas tai tikrai brangu, bet mes tai perkam Lenkijoj- 1kg gaunasi tarp 5-4Lt, tai skaitau labai neblogai

Vistienos sirdeles.Draugai atsiveze sirdeliu,kadangi jokios patirties su jomis neturiu,tai marinavau pagal georgiana saslyku recepta su obuoliu sultimis.Neturejau maltu kmynu,tai ju nedejau,ir obuoliu sulciu naminiu neturejau-isspaudziau pora obuoliu per sulciaspaude.Pries kepant nusausinau ,paslaksciau aliejuku ir pabarsciau dziovintais ciobreliais.
Man buvo skanu,bet kazkas nepazystamo ,o tokio maisto megejams buvo laaaabai skanu.

Man buvo skanu,bet kazkas nepazystamo ,o tokio maisto megejams buvo laaaabai skanu.



QUOTE(ausruzel @ 2013 01 25, 21:37)
As sirdeles marinuoju kaip saslyka ir kepu ant jiesmu kaip saslyka, skonis nerealus, dingsta iskart
Va šitaip Gill Brazil restorane ragavome nerealu,laukiu vasaros tikrai pasigaminsime

O dažniausiai širdeles troškinu su morkom ir svogūnais,pabaigoj dedu grietinės,su bulvių koše+morku su česnakais salotos

O mišrainių/salotų su širdutėm niekas negamina?
Taipogi ant iesmeliu keptos sirdeles, tik orkaiteje. Marinatas- kaip ir vistienai, koki megstate. Kepti 190laips ~25min. Baigiant kepti dar paslaksciau soju padazu.
Laabai gardu
Laabai gardu

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 08 13, 09:38)
O mišrainių/salotų su širdutėm niekas negamina?
Man labai skanios salotos: Virtos sirdutes, koncervuoti zirneliai, raudonas svogunas, virti arba koncervuoti pievagrybiai ir majonezas. Viska susmulkinti ir sumaisyti su majonezu
