Įkraunama...
Įkraunama...

KAKTUSAI ir sukulentai

o ką daryti, kad kaktusas žydėtų? apskritai, bet koks. aš pati tik panką tukvį turiu, bet mama daugiau kaktusų turi. tai jai vienintelis kalėdinis ar velykinis kaktusas žydi, o daugiau gyvenime niekas nėra žydėję verysad.gif laiko ant palangių, laisto, jie auga, bet žiedų nekrauna. nors vieną, nepamenu pavadinimo, bet tą su brodiniu aksominiu smirdančiu žiedu, parsinešiau iš darbo. kolegė buvo jo vaiką gavusi, tas vaikas po kiek laiko žydėjo. aš "pavogiau" to vaiko, jis pas mamą puikiausiai auga, bet jau treti gal metai nežydi. nors kolegė darbe kiaurus metus laisto visus augalus, niekada nei migdo, nei pan mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 17, 09:53)
Tina, o jau grozis koks pas tave  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

labai uzjauciu del Deimutes.... verysad.gif

Ačiū 4u.gif

Šią savaitę jau ramiau dėl Deimutės.
Atsakyti
Pasiguodziau orchideju temoj, kad per valentinke negavau orchidejos, tai dabar reik "pasigirt" kaktusu temoj, kad uztat... gavau kaktusa.... ax.gif Is kur ta ironija?.. Tai kad vos nesustabarejau, kai pamaciau, ka MB man parnese bash.gif . Kazkokdel niekad nemaniau, kad jam toks dalykas gali pasirodyti grazus, o juo labiau, kad jam ateitu i galva, kad man jis galetu patikti.... Gi visos mano palanges nukrautos visai nepanasiais sukulentukais... Vienzo, net nezinau, kaip ji ivardinti (teks susipazinti), bet gavau toki apskaptuota kaktusos kota su ryskiai raudona kepure swoon.gif mega_shok.gif Ta kepure dar ir apsivaikavus. Speju, kad cia koks skiepytas kaktusas. Ka su tais raudonais vaikais daryt? Itariu, kad ju siaip jau nepasodinsi i zeme...
Na va, pasiguodziau. Eisiu ieskotis info. O MB kitasyk pries valentinke pasakysiu, kad jei gaili pinigu graziai gelei, tai tegul visai jokios neperka sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 02 17, 16:14)
Pasiguodziau orchideju temoj, kad per valentinke negavau orchidejos, tai dabar reik "pasigirt" kaktusu temoj, kad uztat... gavau kaktusa....  ax.gif  Is kur ta ironija?.. Tai kad vos nesustabarejau, kai pamaciau, ka MB man parnese bash.gif  . Kazkokdel niekad nemaniau, kad jam toks dalykas gali pasirodyti grazus, o juo labiau, kad jam ateitu i galva, kad man jis galetu patikti.... Gi visos mano palanges nukrautos visai nepanasiais sukulentukais... Vienzo, net nezinau, kaip ji ivardinti (teks susipazinti), bet gavau toki apskaptuota kaktusos kota su ryskiai raudona kepure swoon.gif  mega_shok.gif Ta kepure dar ir apsivaikavus. Speju, kad cia koks skiepytas kaktusas. Ka su tais raudonais vaikais daryt? Itariu, kad ju siaip jau nepasodinsi i zeme...
Na va, pasiguodziau. Eisiu ieskotis info. O MB kitasyk pries valentinke pasakysiu, kad jei gaili pinigu graziai gelei, tai tegul visai jokios neperka sad.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif visi vyrai vienodi doh.gif jei nebūčiau kartu su mb važiavusi per valentiną į gėles, tai tikriausiai būčiau gavusi tokį kaktusą - jam labai įspūdį padarė lotuliukas.gif o orchidėjos - taigi jau 2 turime, kam dar pirkti biggrin.gif
Atsakyti
Dar dziaukis, kad opuntijos su akim negavai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 17, 09:18)
Geras, 100 ir daugiau tai jau diiiiiiiiiiiiiiiiiiidele kolekcija. O Jus kur sutalpinate visus kaktusiukus? Specialiai kazkokias lentynas isirengiate? O ziema tas uzmigdymas ir prabudinimas po to, cia kaip suprasti? Po ziemos nelaistymo pradedate laistyti? Atsiprasau uz kvailus klausimus, bet labai noriu savo kaktusiukus prazydinti  blush2.gif

Pas mane stiklinė lentyna ant lango,bet vistiek netelpa.
O dėl užmigdymo ir prabudimo - jei rudenį nelaistysi, užmigs, ir geriau laikyti vėsiau.
Pavasarį, kai pradeda šviesti saulė, jie patys atsibunda - pasimato nauji spygliukai - tada galima pradėti laistyti po truputį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 02 17, 16:14)
Pasiguodziau orchideju temoj, kad per valentinke negavau orchidejos, tai dabar reik "pasigirt" kaktusu temoj, kad uztat... gavau kaktusa....  ax.gif  Is kur ta ironija?.. Tai kad vos nesustabarejau, kai pamaciau, ka MB man parnese bash.gif  . Kazkokdel niekad nemaniau, kad jam toks dalykas gali pasirodyti grazus, o juo labiau, kad jam ateitu i galva, kad man jis galetu patikti.... Gi visos mano palanges nukrautos visai nepanasiais sukulentukais... Vienzo, net nezinau, kaip ji ivardinti (teks susipazinti), bet gavau toki apskaptuota kaktusos kota su ryskiai raudona kepure swoon.gif  mega_shok.gif Ta kepure dar ir apsivaikavus. Speju, kad cia koks skiepytas kaktusas. Ka su tais raudonais vaikais daryt? Itariu, kad ju siaip jau nepasodinsi i zeme...

o as gavau geliu puokste, bet as nemegstu skintu geliu.... t.y megstu bet labiau megstu vazuonose ir geriau buciau gavusu kaktusa skiepita su raudona kiepure, nors skiepitus kaktusus labai nemegstu, bet keleta turiu nes dovanoti smile.gif
o tas raudonas itariu bus Gymnocalycium mihanovichii, su vaikais tikrai nepazaisi , tegul auga jis ir su vaikais gerai zydes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 17 vasario 2009 - 18:17
QUOTE(Taniushka @ 2009 02 17, 19:17)
o as gavau geliu puokste, bet as nemegstu skintu geliu.... t.y megstu bet labiau megstu vazuonose ir geriau buciau gavusu kaktusa skiepita su raudona kiepure, nors skiepitus kaktusus labai nemegstu, bet keleta turiu nes dovanoti smile.gif
o tas raudonas itariu bus  Gymnocalycium mihanovichii, su vaikais tikrai nepazaisi , tegul auga jis ir su vaikais gerai zydes

Jie dar ir žydi? bigsmile.gif Aš kažkaip vis pakraipau galvą prie jų parduotuvės, galvojau, kankina kaktusus ir tiek irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluksa: 17 vasario 2009 - 19:37
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 17, 19:35)
Jie dar ir žydi?  bigsmile.gif Aš kažkaip vis pakraipau galvą prie jų parduotuvės, galvojau, kankina kaktusus ir tiek  irnesakyk.gif

taip jie zydi, be to gymnai tai manau vieni is tokiu kaktusu kurie lengvai zydi ir lengva prazidinti, nors pati tokio neturiu bet ne karta maciau parduotuveje su pumpurais ir dar kiek pumpuru.....
o del kankinimo, tai as nzn is kur butent raudona spalva geltona ar dar kokia, bet zinau kad tie kaktusai gali augti tik kaip skiepai, nes jie neturi chlofolilo
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 17, 10:18)
Geras, 100 ir daugiau tai jau diiiiiiiiiiiiiiiiiiidele kolekcija. O Jus kur sutalpinate visus kaktusiukus? Specialiai kazkokias lentynas isirengiate? O ziema tas uzmigdymas ir prabudinimas po to, cia kaip suprasti? Po ziemos nelaistymo pradedate laistyti? Atsiprasau uz kvailus klausimus, bet labai noriu savo kaktusiukus prazydinti  blush2.gif

1oo yra mazai. Tai net ne kolekcija, manyciau. Tai tik nekaltas prasidejimas.

Mamce, nenusirisk iki mano lygio- man nieks jokiu geliu nedovanoja. Ir net vengia normalus zmones apie jas kalbeti.

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti