Jeigu šaltas rūsys, tai galima ir rūsyje, bet jeigu šiltas, tai geriau šaldytuve. Kaime aš laikau rūsyje, o kai parsivežu į Vilnių - šaldytuve.
QUOTE(Osvile @ 2006 08 16, 16:15)
Jūs man pasakykit, ar tuos marinuotus stiklainiuose būtina šaldytuve laikyti?
Gal užtektų kokiam garaže? Būsiu dėkinga parašiusiom.

Marinuoti grybai puikiausiai išsilaiko ir nebaisiai šaltame daugiabučio rūsyje, tik per metus būtinai reikia sunaudoti.
Na mūsų šeima labai mėgsta grybauti,tai kai prisidarom.Visus laikom sodo rūsyje,nes jis šaltas,o atsivežam į miestą po kelis stiklainiukus,tai laikau šaldytuve.Grybus tik džiovinam ir marinuojam.Norėčiau ir užsišaldyti,bet neturiu didelio šaldikllio,o kol prasideda grybai,tai prifarširuoju daržovėm ir uogom

Gal kas zinot receptuka su tomatu kazkaip daro.
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS
1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako
viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!
Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.
1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako
viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!
Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.
Išbandžiau šitą receptą. Tikiuosi gavosi gerai.
Po kiek dienų pradeda šaudyti grybai, jei jie blogai sumarinuoti????
Kad žinočiau kada ko tikėtis.....

Papildyta:
QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 10:40)
Galiu. Visą dieną ieškojau ir radau. Rašykitės.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.

Ir šitą išbandžiau. Lauksiu rezultatų

QUOTE(Osvile @ 2006 08 16, 16:15)
Jūs man pasakykit, ar tuos marinuotus stiklainiuose būtina šaldytuve laikyti?
Gal užtektų kokiam garaže? Būsiu dėkinga parašiusiom.

Aš marinuotus laikau rūsyje, kuris tikrai nėra šaltas. Laikosi puikiausiai, valgėme 2-jų metų senumo ir viskas


as irgi abu isbandziau, labai panasus, ziuresim kas gausis

Kol kas dar stovi. Ir dangteliai neišsipųtę.....
Ragavau, nugi skanūs (liko nepilnas stiklainis, kai pilsčiau grybus)....

Ragavau, nugi skanūs (liko nepilnas stiklainis, kai pilsčiau grybus)....

O džiovinat kaip?

QUOTE(Nikusha @ 2006 08 28, 10:09)
Nuvalau grybus nuo žemių, šapelių ir pan. Neplaunu. Tada veriu ant medinių ar metalinių iešmų ( taip daugiau telpa) ir dedu į orkaitę, ar ant dujinės viryklės viršaus ( reikia pakelti nuo degiklių kokį 30 cm.). Tada ugnis ant minimumo, orkaitė praverta ir kantrybės, kantrybės


GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)
grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
(po to reikia tik pasildyti)
grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
QUOTE(gugile @ 2006 08 30, 18:17)
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)
grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
(po to reikia tik pasildyti)
grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
As taip pat sitaip darau tik dar dedu morku, sutarkuoju ir patroskinu keptuveje

Papildyta:
Gal kuri nors konservuojat grybus su kopustais ar gal zinot kokiu receptuku
