Nuvalau grybus nuo žemių, šapelių ir pan. Neplaunu. Tada veriu ant medinių ar metalinių iešmų ( taip daugiau telpa) ir dedu į orkaitę, ar ant dujinės viryklės viršaus ( reikia pakelti nuo degiklių kokį 30 cm.). Tada ugnis ant minimumo, orkaitė praverta ir kantrybės, kantrybės

. Visi namai grybais kvepia. Išdžiūsta per kokias 3 paras, na, aišku džiovinu ne ištisai, nakčiai ar kai išvykstu iš namų išjungiu. Kol virtuvė buvo sena, dėdavau ant viryklės po porą plytų, ant jų iešmus ir džiovindavau. O dabar, kol vyras nesumeistravo stovelio, vakar pirmą kartą grybus padžioviau tik elektrinėje orkaitėje. Multifunkcinis oras ir 50 laipsnių Celsijaus. Reikia džiovinti (pagal instrukciją) uždarytoje orkaitėje, bet grybų daug, sultys varva, tai džiovinu pradariusi. Instrukcijoje rašo, kad džiovinti reikia 8 val, po to pradaryti ir pabaigti džiovinti, bet manau, kad užtruks gerokai ilgiau. Daug vargo, energijos, bet koks malonumas valgyti barščius , ar virtinukus su džiovintais grybais
Kaip tik šiomis dienomis džiovinu grybus, tai supjausčiau juos sudėjau ant sviestinio popieriaus ir kai būnu namie įjungiu dujas ir jie taip ten džiūsta orkaitėje, pažiūrėjau, kad išsiskyrė nemažai sulčių. Kažin ar nieko blogo? Ar geriau, kai tos sultys kur nors nubėga?