Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(georgiana @ 2012 06 28, 09:17)
ar jau yra voveraiciu bigsmile.gif

Taip jau yra.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 04 12, 21:31)
Apverdu tik voveraites, visus kitus šaldau žalius


voveraiciu apvirineti nereikia, apvirtos jos gaunasi kaip gumines.
labai skanu voveraites su sviestu ziemai paruostos thumbup.gif
Atsakyti
As visad apverdu... nebuna gumines...
Atsakyti
Grybu pilnas miskas.
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2012 08 28, 07:25)
Grybu pilnas miskas.

tikrai taip. Sekmadieni grybavome, tikrai daug grybu, sukirmijusiu nemazai. Grybavimo rezultatas 10 litru marinuotu grybu ir 5 saldymo indeliai po 0.5 litro saldytu baravyku ziemai padazui ar sriubai.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 27, 19:46)
As visad apverdu... nebuna gumines...


kaip kas matyt, as neverdu. taip pat kaip is baravyku... man tada puse skonio ju dingsta smile.gif
Papildyta:
va ka radau apie grybus :

• Jeigu ruošiatės džiovinti grybus, neplaukite jų, o tik nuvalykite

Kad džiovinti grybai nekirmytų, permaišykite juos su druska. Džovinti atidrėkę grybai greitai pradeda pelyt ir gesti.



Ar kasnors maiso su druska tuos grybus g.gif ???
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 27, 19:46)
As visad apverdu... nebuna gumines...

Siemet uzsisaldem apvirtu voveraiciu ir viena indeli teko paragauti neseniai, tai tikrai kaip guminukes gavosi, gal todel, kad verdant vanduo buvo pasudytas g.gif Tai tokias voveraites tik sumalti per mesmale belieka..
Atsakyti
voveraiciu niekada neapverdu saldydama, o dziovintus grybus apibarsatau druska, kad nekirmytu 4u.gif
Atsakyti
Kuriam miške g.gif
reiks važiuoti šį savaitgalį būtinai

QUOTE(Elijaaa @ 2012 08 28, 08:05)
tikrai taip. Sekmadieni grybavome, tikrai daug grybu, sukirmijusiu nemazai. Grybavimo rezultatas 10 litru marinuotu grybu ir 5 saldymo indeliai po 0.5 litro saldytu baravyku ziemai padazui ar sriubai.

Atsakyti
Aš baravykus nuvalau ,nuplaunu šaltu vandeniu ir supjaustau mažais kubeliais. Sudedu į maišiukus, vienam virimui ir dedu į šaldiklį. Žiemą verdant sriubą atrodo, kad tik iš miško atnešti. Pabandykit tikrai nenusivilsit. Viena bėda, kad vietos nemažai užima šaldiklyje.
Atsakyti
Marinuoti gudukai arba vokietukai-gudukai 4u.gif
Marinuoti tinka jaunos ir kietos, neišsiskleidusios grybų kepurėlės.

Grybus nuvalome, verdame apie 10 min. Pakeiskite vandenį, įberkite kelis šaukštelius druskos ir vėl pavirkite 10 min. Trečią kartą įpilkite marinato tik tiek, kad apsemtų grybus, vėl įberkite druskos, juodųjų ir kvapniųjų pipirų, pavirkite apie 5 min. ir dėkite į stiklainius. Prieš užsukdami dangtelius, užpilkite po 1 a.š. šaukštelį alyvuogių aliejaus ant viršaus.
Atidarę stiklainį, grybus nuplauname. Patiekiame sumaišę su smulkiai pjaustytais svogūnais, aliejumi arba majonezu, grietine.

Marinatas (3 litrams virtų, nuvarvintų grybų):

3 stiklinės vandens, 1 stiklinė 6% acto, 2 v.š. cukraus, 4 a.š. druskos, 3 lauro lapai, 6 kvapniųjų pipirų žirneliai, 3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudėkite visas sudėtines dalis ir šiek tiek pavirinkite. Marinatu užpilkite grybus, išmaišykite ir sudėkite į iškaitintus stiklainius.


Saldžiarūgštis marinatas:

1 kg grybų, 1/3 l vandens, 1/6 l 8 % acto, 1 svogūnas, 2 a.š. cukraus, 10 juodųjų pipirų žirnelių, 5 kvapniųjų pipiro žirnelių, 1 a.š. tarkuoto imbiero, 1 a.š. garstyčių sėklų, lauro lapas, druskos.


Rūgštus marinatas:

1-1,5 kg grybų, 1,2 l vandens, 1/2 l 8 % acto, 15-20 g druskos, 20 juodojo pipiro žirnelių, 1 a.š. garstyčių sėklų.

saltinis www.anonsas.lt

P.S. gal kuri darete pagal si recepta nes snekama, kad pilni miskai siu grybuku cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Teracota @ 2012 08 28, 13:29)
Kuriam miške  g.gif
reiks važiuoti šį savaitgalį būtinai


Pradedant nuo Ezerelio ir tolyn, ten gi vieni miskai aplinkui.

QUOTE(orcha @ 2012 08 28, 20:09)
Aš baravykus nuvalau ,nuplaunu šaltu vandeniu ir supjaustau mažais kubeliais. Sudedu į maišiukus, vienam virimui ir dedu į šaldiklį. Žiemą verdant sriubą atrodo, kad tik iš miško atnešti. Pabandykit tikrai nenusivilsit. Viena bėda, kad vietos nemažai užima šaldiklyje.


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif , o jau koks kavapas buna, tikrai kiap katik nuskinti is misko. As ne tik sriuba verdu, bet ir padaza ant kepsniu darau is saldytu grybu
Atsakyti