Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(gluosnis @ 2008 11 25, 23:20)
o nuplauti ir pabuciuoti rankas, kurios prieme jusu vaika  wub.gif  ...?...

matosi, kad medelis pas p. Jurga lankosi, tik nerisliai kalba kazkodel.. painiojasi vertybese. na nieko.. Jus nestuke.gif ? Tada atleidziame mirksiukas.gif, vien is pagarbos p. Jurgos darbui biggrin.gif , as ja labai gerbiu. ax.gif I kursus tiesa, neisiu. smile.gif Ir namuose su ja negimdysiu smile.gif , nesubrendus esu tam reikalui, na kursams ax.gif ir gimdymui namuose ax.gif , ir medelio isvedziojimu man nesuprast.. ax.gif
Skaitau dabar Z. Froido veikalus.. Apie isterijas, depresijas, manijas visokias na didybes ir kitokias ax.gif ir kitus dalykus, na ... ax.gif Taip ir norisi diagnozemis svaistytis.. bet dar nevalia.. biggrin.gif
Ramybes Jums linkiu su visa pagarba mielas medeli smile.gif, kantrybes, tolerancijos artimajam, na ir zinoma ech.. nesakysiu tiek to..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 25 lapkričio 2008 - 22:43
QUOTE(mamela @ 2008 11 25, 22:04)
atleiskit už oftopiką, tačiau žindančioms  PRIVALU su saiku valgyti viską. Negalima išmesti dalies produktų. "Negalima to, nepatartina šito"- taip šneka tik teoretikės, niekada neglaudusios kūdikio prie krūties.

As, kaip zindyve su beveik dvieju metu stazu, galeciau papriestaraut-po gimdymo zindancioms ir siaip gimdyvems rekomenduojamas labai lengvai virskinamas maistas, o pupos, zirniai, kopustai, obuoliai, sultys is pakeliu ir t.t ivedami veliau, kai mama atsigavo po gimdymo ir kai kudikio pilvukas gales priimt tuos zirnius.
QUOTE(emilka @ 2008 11 25, 23:23)
na ir zinoma  ech.. nesakysiu tiek to..

Jau ko nera, to nera, Emilka, neprilinkesi..

Man asmeniskai svarbi svara ir estetine aplinka, ir gimdyt saugiau ir vaikui nuo to geriau.O kad kai kas tvarte gime pries 2000 metu-na tas kai kas pasirinkimo neturejo.

Kai rinkausi gimdymo namus, atmeciau tokius, kur nesutvarkyta aplinka-nes kad ir einant po CP i tulika, kur vejai pucia ir ant klozeto baisu atsisest, nes gyvates sliauzioja-na ka as zinau, nemalonu man.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 11 26, 01:36)
As, kaip zindyve su beveik dvieju metu stazu, galeciau papriestaraut-po gimdymo zindancioms ir siaip gimdyvems rekomenduojamas labai lengvai virskinamas maistas, o pupos, zirniai, kopustai, obuoliai, sultys is pakeliu ir t.t ivedami veliau, kai mama atsigavo po gimdymo ir kai kudikio pilvukas gales priimt tuos zirnius.

Jau ko nera, to nera, Emilka, neprilinkesi..
Man asmeniskai svarbi svara ir estetine aplinka, ir gimdyt saugiau ir vaikui nuo to geriau.O kad kai kas tvarte gime pries 2000 metu-na tas kai kas pasirinkimo neturejo.

Kai rinkausi gimdymo namus, atmeciau tokius, kur nesutvarkyta aplinka-nes kad ir einant po CP i tulika, kur vejai pucia ir ant klozeto baisu atsisest, nes gyvates sliauzioja-na ka as zinau, nemalonu man.

Na ax.gif , tada ir nelinkesiu, nes matyt nepakeisiu zmogaus vertybiu, o ir ne tam cia susirinkome, ar ne? O del zirniu ir kitu dalyku, idomumo delei paskaiciau ir mokslines literaturos ir Jus patvirtinote, kad butu geriau vengti. Bet Mamelai si akibroksta irgi nurasau ant nestuke.gif, nemegsta Emilkos ir psio! Del to, net pupas ir zirnius valgytu lotuliukas.gif
Pasinaudosiu miela Alabama Jusu postu, kad manes nepuldinetu vel del zirniu ir kitu "smakolyku" lotuliukas.gif grazus zodis ar ne? Lenkiskai skanumynas pasirodo lotuliukas.gif . Na ir del kitu dalyku.

Apie ta, kas gime tvarte.. pries 2000 metu gimti tvarte buvo didele sekme, nes kitos gimdydydavo kalnuose, pakeliui is miesto i miesta, visaip. Ne visos buvo caraites ar pirkliu dukreles. Buvo kiti laikai ir kitos salygos, o anu dienu zmoniu istverme, sveikata skyresi zymiai nuo musu. Tada Dievas norejo, kad butu taip kaip buvo. Jeigu jis mums dave galimybe pasirinkti, ir tureti geriau, tai turime ta proga pasinaudoti ir jam uz tai padekoti. O ne begti nuo tos progos ir priesintis: Devuli, tu aisku davei man sansa gimdyti zmogiskomis salygomis, bet as atsisakau, nenoriu tavo dovanu, eisiu i tvarta ir su ozka apsikabinus gimdysiu, cia kryziaus kelia padarysiu ir visiems skelbsiu, kokia didvyre buvau. Blogai, kad tuo metu Dievas zmogui kitka nori pasakyti: eik vaikeli, pagimdyk normalioje aplinkoje sveika psichishkai ir fiziskai zmogu, isauklek ji zmogiskai pagal visuomenes priimtas normas, padaryk zmogumi, kad kitiems zmonems nebutu priesu, ir tai bus tavo "Kryziaus kelias" daugiau man is taves nieko nereikia. Na cia lietrycio archyve neseniai skaiciau kaip kazkuri Lentvario miskuose gimde. Kuriu velniu? Paaiskinkite? blink.gif Kas jai uzplauke? Ech.. Froidas butu gyvas paaiskintu, geras psichoterapeutas buvo. verysad.gif Nors, daskaitysiu knyga, gal galesiu jo zodziais paaiskinti si reikskini. Dabar remsiuosi savo moteriska logika.
Griztant prie sventumo. Dazniausiai zmones, kuriems tvirtas pagrindas arba nebuvo iskiepytas nuo vaikystes, arba buvo tai padaryta netinkamai (tevai netikintys, arba i tokius staiga apsiverte, seimos tradiciju nebuvimas ir kiti atvejai)interpretuoja sventuma, geruma ir dvasines vertybes savaip. Galvoja, kad jeigu jie tikintys, tai turi apie tai garsiai pabrezti kitiems ir parodyti kitu menkuma, nes tie, kas nesiskelbia apie tai nera tikintys, yra blogesni, kitaip tariant yra Dievo priesai. Eie, kurie siekia gyvenimo kokybes taipogi..O as busiu kitokia, eisiu, pagimdysiu tvarte, arba miske, arba kur nors ant senovinio aukuro azuolo giraiteje, paskui pusiau pagoniskai pusiau balvoniskai isauklesiu vaika, kad issiskyrciau is minios ir galeciau visiems skelbti tiesa, kurios pati tolkom nezinau ir skleisti vertybes, kurios kasdiena vis keicias priklausomai nuo oro salygu ar uzplaukusios muzos, nes nuo vaikystes man paciai nebuvo iskiepytos su motinos pienu. Remtis neturiu kuo, remsiuosi eilemis is poetu, posakiais is ivairiu kulturu ir siaip remsiuosi kaip ji ten... karma, charma, cherma.. g.gif pamirsau kas ten ezoterikoje buna. ax.gif Lyrinis nukrypimas aisku cia gavos, bet reikia kartais.. Mielas medeli, cia mano paskutinis atsakymas i Jusu laiskus. Neturiu daugiau nieko Jums guodziancio pasakyti. Zinau viena irgi rusiska patarle: "Bud poprošče i liudi k tebe potianutsa".
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 26, 08:33)
Bet Mamelai si akibroksta irgi nurasau ant  nestuke.gif, nemegsta Emilkos ir psio!

Išmaitinau 2 vaikus iki 1,5 metų (pirmą nustojau, nes išėjau į darbą, o antrą- nes pastojau). Vaikiukai nesiskundė nei pilvo skausmais, nei kitais negalavimais. Taip kad man nieko nurašinėti nereikia tongue.gif
Tiesiog man labai keista, kaip galima postringauti apie tai, ko pats nesi daręs/išbandęs.
O ir "kas patiko/nepatiko" gimdymo įstaigose..... Argi kas nors pasikeis, jei SM drąsuolės ims viską ir surašys juodu ant balto?.... Nebūkim naivios, mielos būsimos/esamos mamos.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 25, 22:20)
negerbia ir nesikuklina jiems parodyti tai, ka geda parodyti net mamai  doh.gif 

smile.gif Bet gi gimdyti suglaudus kojas irgi neišeina, kad ir kaip gėda g.gif Nebent cezarį pirkti unsure.gif Kodėl manote, kad moterims malonu rodytis ten visiem daktarams ir nedaktarams? Nėra nė vienos moters pasaulyje, kuri jaustųsi patogiai eidama pas ginekologą schmoll.gif

Žindyvėms galima valgyti viską, išžindžiau abu savo vaikus niekuo savęs neribodama cool.gif Aišku, jei perlenksite lazdą ir valgysite kilogramais mandarinus, pupas ar kopūstus, tai visai kas kita. Bet jei suvalgysite šaukštą pupų ar vieną mandariną ar persiką, nieko neatsitiks nei vaikui nei jums.
Atsakyti
QUOTE(pukupuku @ 2008 11 26, 08:58)
Aišku, jei perlenksite lazdą ir valgysite kilogramais mandarinus, pupas ar kopūstus, tai visai kas kita. Bet jei suvalgysite šaukštą pupų ar vieną mandariną ar persiką, nieko neatsitiks nei vaikui nei jums.

Būtent tą ir bandžiau pasakyt, ale buvau nušvilpta smile.gif Reikia visko su saiku. Kaip ir bet kuriam kitam žmogui.
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 26, 08:33)
Blogai, kad tuo metu Dievas zmogui kitka nori pasakyti: eik vaikeli, pagimdyk normalioje aplinkoje sveika psichishkai ir fiziskai zmogu, 

drinks_cheers.gif dar pridurčiau - ir pati lik visom prasmėm sveika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 11 26, 09:41)
Išmaitinau 2 vaikus iki 1,5 metų (pirmą nustojau, nes išėjau į darbą, o antrą- nes pastojau). Vaikiukai nesiskundė nei pilvo skausmais, nei kitais negalavimais. Taip kad man nieko nurašinėti nereikia  tongue.gif
Tiesiog man labai keista, kaip galima postringauti apie tai, ko pats nesi daręs/išbandęs.
O ir "kas patiko/nepatiko" gimdymo įstaigose..... Argi kas nors pasikeis, jei SM drąsuolės ims viską ir surašys juodu ant balto?.... Nebūkim naivios, mielos būsimos/esamos mamos.

Jums ziauriai pasiseke, kad gime sveiki vaikuciai. O as pazistu maziausiai 5 mamas, kurios zindydamos negalejo net obuoliu valgyti, nekalbu apie kopustus,, zirnius ir kitus produktus, nuo kuriu pucia pilva. As asmeniskai budama nescia ir visiskai gerai jausdamasi siu produktu jau dabar negaliu valgyti, nes prisivalgius mano pilvas padideja kone dvigubai. Tai individualus dalykas ir "postringauju" remdamasi ne tik savo vienos vieninteles patirtimi, bet ir maziausiai 5 pazistamu draugiu, o dabar ir cia atsiliepusiu mamu patirtimi, kurios irgi zinde ir mano zodzius patvirtino cia, nepatingekite paskaityti, ar Jus tik mano postus skaitote mirksiukas.gif . Ju, na tokiu mamu, kurios nekerta kopustu zindydamos dauguma, o Jus kol kas vienintele.
Antras Jusu poziuris, kad nieko nepakeisime. Jus taip galvojate? As asmeniskai matau cia ne viena, o kelias naudas:
1. Mamos zinos, kas ju laukia ligonineje, tam tinkamai pasiruos moraliskai, suras alternatyvius sprendimus, pagaliau susitars su artimaisiais, kad visko gali buti, galbut teks atvezti maisto ar bitiniausiu daiktu.
2. Mamos pasiims siltesne apranga, nes zinos, kad gyd. istaigoje svilpauja vejai, o artimiausiais WC uz puse km.
3. Zinos pagaliau savo teises ir zinos kada gali ismesti salia gulincios koleges ikyrius dedes Anuprus ir kitus veikejus is savo palatos, taip pat zinos, kad jeigu jauciasi nedrasiai prie studentu minios, tai turi teise pasakyti apie tai garsiai ir juos is ten pasalinti, zinos, kad valytoja su vedrais gali isiverzti ne anksciau kaip 7,00 val. ir padarys tai tyliai, nes tylos tvarka galioja ir jai.
4. Zinos, kad med. personalas bet kuriuo momentu privalo informuoti ja apie jos ir kudikio sveikatos bukle. Nenumykti kazka, neburbteleti, kad negaisintu jo laiko, o aiskiai ir gimdyvei suprantamai papasakoti, jeigu tuo metu jis to negali padaryti, tai privalo padaryti jo atstovas.
5. Zinos, kad bet kuria akimirka ji gali nesutikti su gydymu stacionare, gydytuju siulomais gydymo metodais, technikomis, bei vaiko maitinimo ir prieziuros budais.
6. Zinos, kad laselines, svirkstai ir kitos med. priemones jai priklauso nemokamai, be to nemokamai priklauso ir drabuzeliai kudikiui rolleyes.gif . Ir jokiu savo kateteriu, laseliniu ir kitu dalyku. Nes tai jau yra nupirkta jai uz jos, kaip mokesciu moketojos pinigus. O jeigu netingeciau, pacituociau punkta, is kurio galima suprasti, kad tai yra netgi neteiseta, ypac jeigu nera aiskios zymes, kad a.m. medikamentai ir priemones yra aprobuoti Sveikatos ministerijos.
Pasakysite, kad apie tai zinojote? Valio! Jums dar karta pasiseke, tik nesuprantu ko cia atejote, ar mums apie tai paskelbti.
Ar Jums uzteks siu argumentu, kad isitikintumete, kad postroingaujate cia Jus, nes matyt kaip medelis laukiate, kol Jus uzpulsiu ir visiems bus linksma biggrin.gif
Linksma bus, as prizadu, bus tada, kai papasakosiu kaip gimdziau kai grisiu. Manau tikrai bus linksma, nes toks jau as zmogus, kad mane visa gyvenima lydi linksmi ir nelabai nuotykiai biggrin.gif
bet nesiruosiu cia "linksmintis" ir postringauti su zmonemis, kurie remdamiesi tik savo asmenine patirtimi, neturedami nei argumentu nei su sia tema kazka bendro turinciu pasisakymu bando isprovokuoti a.m. dalykus zinancias dalyves. Mano pagarba Jums
Emilka
Papildyta:
QUOTE(mamela @ 2008 11 26, 10:02)
Būtent tą ir bandžiau pasakyt, ale buvau nušvilpta  smile.gif Reikia visko su saiku. Kaip ir bet kuriam kitam žmogui.

Su saiku tai kaip, atnese bliuda kopustienes, du saukstus suvalgiau ir viskas, daugiau nebevalgau, sedziu alkana, nes atnese maisto,kuri galiu valgyti tik su saiku? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pukupuku @ 2008 11 26, 10:03)
drinks_cheers.gif dar pridurčiau - ir pati lik visom prasmėm sveika mirksiukas.gif

Sveikatos Jums visoms. Visokeriopos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 26 lapkričio 2008 - 09:29
QUOTE(emilka @ 2008 11 26, 09:33)
Lyrinis nukrypimas aisku cia gavos, bet reikia kartais..  Mielas medeli, cia mano paskutinis atsakymas i Jusu laiskus. Neturiu daugiau nieko Jums guodziancio pasakyti. Zinau viena irgi rusiska patarle: "Bud poprošče i liudi k tebe potianutsa".

o jus gal manote , kad man lengva visa tai sakyti ir matyti? as greitai apaksiu nes man geda matyti tai ka matau doh.gif ir nei kiek nemenkinu, jauciu simpatija ir jums ir sazhai, nes jus stiprios asmenybes smile.gif
nebijokit isgirsti kitokia nuomone, nebijokit pakeisti savo isitikinimus, nes zeme is po koju neislys cia tik taip atrodo...
kitos mamos nesamoningai girdi vidini balsa kuris sako kad nereikia nieko atsisakyti, reikia tik tureti saiko, viska daryti su saiku...kiekvienas produktas turi tam tikros energijos, jo negalima atsisakyti visiskai...pvz. kiausiniai - tobulybe, obuoliai - gausumas, bulves- rimtumas, kopustai- sirdingumas, zirniai- loginis mastymas, ryziai- tiksliai subalansuotas tobulas pasaulio matymas...pagalvokit, juk tai tiesa...pvz. mes valgome bulves su mesa, todel mes tokie rimti ir pykti ...per daug rimti, o japonai valgo daug ryziu ir zuvies- ir ju gyvenimas tai parodo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(emilka @ 2008 11 26, 09:33)
Na cia lietrycio archyve neseniai skaiciau kaip kazkuri Lentvario miskuose gimde. Kuriu velniu? Paaiskinkite?  blink.gif  Kas jai uzplauke? Ech.. Froidas butu gyvas paaiskintu, geras psichoterapeutas buvo.  verysad.gif Nors, daskaitysiu knyga, gal galesiu jo zodziais paaiskinti si reikskini. Dabar remsiuosi savo moteriska logika.

del moteriskos logikos ir misku... atsakyma greiciau rasite Karlo Gustavo Jungo pasekejos Klarisos Pinkolos Estes knygoje Beganti su vilkais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 11 26, 09:41)
Išmaitinau 2 vaikus iki 1,5 metų (pirmą nustojau, nes išėjau į darbą, o antrą- nes pastojau). Vaikiukai nesiskundė nei pilvo skausmais, nei kitais negalavimais. Taip kad man nieko nurašinėti nereikia  tongue.gif

Na aš tai dar neesu pagimdžius ir netgi maitinus, bet jau dabar nemažai galiu papasakot mamytėms apie žindymo procesą ax.gif todėl nemanau, kad žmogus nepatyręs kažko negali pacituoti tai ką žino? blink.gif O dėl gimdymo įstaigų - kada viskas keisis, jei mes nuolankiai tylėsime ir apsimesim, kad viskas gerai?niekada...kaip gluosnis minėjo, kad reikia rankas bučiuot, nes jie kraujus mato ir t.t. Noriu pabrėžti-jie tokį kelią pasirinko ir tai, kad tas kelias jiems jau nebemielas-neturi įtakoti gimdyvių...gerai yra sakoma: nepatinka-keisk požiūrį...neišeina keist požiūrio, bet kada gali pakeisti aplinką 4u.gif ir kodėl pvz. vienas dirba nuoširdžiai, laikydamasis taisyklių, o kitas ne...abu jie dirba tą patį darbą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 26, 11:43)
Na aš tai dar neesu pagimdžius ir netgi maitinus, bet jau dabar nemažai galiu papasakot mamytėms apie žindymo procesą ax.gif todėl nemanau, kad žmogus nepatyręs kažko negali pacituoti tai ką žino? blink.gif O dėl gimdymo įstaigų - kada viskas keisis, jei mes nuolankiai tylėsime ir apsimesim, kad viskas gerai?niekada...kaip gluosnis minėjo, kad reikia rankas bučiuot, nes jie kraujus mato ir t.t. Noriu pabrėžti-jie tokį kelią pasirinko ir tai, kad tas kelias jiems jau nebemielas-neturi įtakoti gimdyvių...gerai yra sakoma: nepatinka-keisk požiūrį...neišeina keist požiūrio, bet kada gali pakeisti aplinką 4u.gif ir kodėl pvz. vienas dirba nuoširdžiai, laikydamasis taisyklių, o kitas ne...abu jie dirba tą patį darbą? g.gif

Dar daugiau, jeigu remtis P.Svedienes filosofija, manau, medelis rastu sau ten "Pašaro dušiai" ir svaip suinterpretuotu si neiprasta buda priimti vaikeli i si pasauli. p. Jurga pabrezia, kad butent tas zmogus, t.y. akusere turi paguosti, paglostyti gimdyve, zinau, kad p, Jurga atlieka tam tikrus gimdyves garbinimo ritualus, kuriais tarsi pabrezia jos (gimdyves) isskirtinuma siomis akimirkomis. O ne atvirksciai, gimdyve sliauzioja kruvina ir bucioja tokias pat kruvinas akuseres- geradares rankas (cia pagal medelio filosofija). Ten pat, na vaikas.lt uzeikite, perskaitysite, kad pribuveja neima pinigu ir nedare to senais laikas, bet jau teveliai dovanodavo ivairias dovanas, tarp kuriu puosnus ranksluostis ir kiti dalykai, kurie nera materialiai vertingi, bet turi gilia psichologine prasme.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 25, 22:31)
nestumas ir gimdymas ir turi buti kaip kryziaus kelias, kaip auka gyvenimui uz jusu paciu gyvenimus...na neturi buti viskas tik grazu, svaru, puiku ir linksma... neturi buti visiskai be skausmo ir be kancios... galima pasirinkti epidura, galima nupirkti, isreikalauti  ir t.t bet patys geriausi norai slepia toki .......... kad  net sakyti  nenoriu verysad.gif  tavo, emilka, geri norai panasus i Hitlerio mamos norus  ir ka ji pagimde? jis irgi tik norejo, kad viskas butu grazu, svaru ir puiku, kaip jam tai atrode...

čia tai absurdas doh.gif tai ta gimdyvė, perėjusi kryžiaus kelius ir skleidžia neigiamas nuostatas apie patį gimdymą...ir vien todėl aš ne vieną nervų ląstelę praradau, kai mane nuolat gąsdina-kaip bus kraupu...atrodys, kad oda verčiasi, ant tavęs šauks, paliks dalis neprisiųtas ir t.t. doh.gif mano draugė iki šiol mane pamačius peržegnoja blink.gif , nes man greit GIMDYT unsure.gif ir ne tik dėl skausmo, kurį aš tikriausiai jausiu, bet ir dėl aplinkos į kurią aš pakliūsiu blink.gif
Atsakyti