Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(kristinita @ 2008 12 17, 14:51)
na taip žinios man labai pravertė (ypač žindymo bigsmile.gif )...dėl epidūro-tai daktarė paklausė, o aš sutikau...nors gimdymas labai sparčiai ėjosi (jau po poros val. 6cm. buvo atsidarymas blink.gif )...na ar tai epidūras profesionaliai buvo padarytas ar kaip, bet jokių pasekmių nejaučiu...nei galvos nei nugaros skausmo...vaikas ramiausias...pieno per akis...tik vienas minusas, kad padarius epidūrą gimdymas sulėtėjo...bet nieko, pasitrainiojau (nes ir vaikščiot galėjau smile.gif )...labai geras jausmas užplūsta ...jokio skausmo...toks kutenimas lengvas kojose...žodžiu labai atsipalaidavau...na sunkoka buvo kai reikėjo kelias minutes tiesiai sėdėt, kai darė epidūra, o kaip tik sąrėmiukas užėjo-bet kažkaip susikaupi ir tiek... smile.gif na o anestiozologė-tai tokia faina pasitaikė, kad ji per gimdymą visą buvo biggrin.gif nors jos tereikėjo epidūrui ax.gif

wub.gif tuoj is naujo patikesiu VGN personalo zmogiskumu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 15:20)
wub.gif tuoj is naujo patikesiu VGN personalo zmogiskumu  wub.gif

tiesa, negaliu nepaminėti ir keletos niuansų (jie man nekenkė, bet tiesiog)...žodžiu rytais labai garsiai personalas kalbėdavosi-tai teko girdėt ir apie mažus seselių atlyginimus...ir istorija, kaip viena mama turi didelę krūtinę,o atsisako maitinti vaiką ir prašinėja mišinukų nuolat...kaip kavos nebėra ir gerai būtų jos gaut (čia namiokas pacientėms, jei vdrug kuri kartais turi lotuliukas.gif ) aš kaip tik laikiaus spintelėj kavos poką, bet visgi susilaikiau nenunešus lotuliukas.gif ...žodžiu rytais galėtų ir tyliau kalbėtis...nors kita vertus, kai man nelabai miegojosi-tai visai įdomu pasiklausyt buvo ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 17, 15:26)
tiesa, negaliu nepaminėti ir keletos niuansų (jie man nekenkė, bet tiesiog)...žodžiu rytais labai garsiai personalas kalbėdavosi-tai teko girdėt ir apie mažus seselių atlyginimus...ir istorija, kaip viena mama turi didelę krūtinę,o atsisako maitinti vaiką ir prašinėja mišinukų nuolat...kaip kavos nebėra ir gerai būtų jos gaut (čia namiokas pacientėms, jei vdrug kuri kartais turi lotuliukas.gif ) aš kaip tik laikiaus spintelėj kavos poką, bet visgi susilaikiau nenunešus lotuliukas.gif ...žodžiu rytais galėtų ir tyliau kalbėtis...nors kita vertus, kai man nelabai miegojosi-tai visai įdomu pasiklausyt buvo ax.gif  lotuliukas.gif

Reikejo pasaukt, sakyti, babkos, ateikite, pavaisinsiu kava, gal duosite issimiegot wink.gif. lotuliukas.gif
Is tikruju, visoms gimdyvems atrodo ,kad gydytojams ir kitam personalui yra svarbus pinigai, o ga kartais uztektu juos pavaisinti kava? biggrin.gif Ir ne todel, kad privalome, ar neprivalome, is zmogiskosios puses, ju darbas tikrai nelengvas, sakyciau vienas is sunkiausiu, ir is pagarbos ju profesijai, gal kartais visai ne pro sali "uzsitavarint" is ankso smulkiomis dovanelemis smile.gif As kai vaziuosiu, butinai paimsiu keleta pakeliu geros kavos ir kokiu oroginaliu saldainiu is sokolado namu biggrin.gif . Asmeniskai man kazkodel kartais norisi butent taip atsidekoti, del kysiu nezinau, greiciausiai nemokesiu, nes nemoku to daryti tinkamai, ir nelabai suprantu, kadel LT taip daroma? blink.gif Bet mano bent jau seimoje yra priimta gydytojams dovanoti gelytes, skanestus, gera arbata arba kava (reciau). Tad manau, si silta tradicija ir cia pravers. Drauges sako, cia visi ir taip pridovanoja sokoladu ir t.t. Del tu sokoladu ir kavos kiekio: As pastebejau, kad seseles turi pas save spinteleje visokiu "margarininiu" karunos sokoladu ir bulvenojaus bei agurkojaus zoliu antpilu "lipton" "jacobs" thibo ir kito slamsto. Mano galva geriau jas neapipilt neaiskios kilmes "sokoladu" lietumi, o paruost is anksto kelias malonias dezutes is tu paciu sokolado namu. Tokiu graziu, skaniu saldainuku, dezutese su bantuku biggrin.gif Ir jeigu uzeis ypatingos wub.gif meiles ir svelnumo personalui banga biggrin.gif padovanoti smile.gif. Kava irgi galima pirkti ne is maximos, o pav. is "presto". Tegul perpus maziau, bet kokybiskos. Kaip nekeista, tai irgi daug ka pasako apie mus rolleyes.gif, apie musu gera nusiteikima ir pagarba bei demesi jiems. Kodel tik mes is ju turetume sulaukti demesio, auksciausio lygio paslaugu, proceduru, komforto, medikamentu? Manau, kad demesys, pagarba turi buti abipusiai.
Atsakyti
Apie kava paskaiciau, tai prisiminiau, kad kava mane vaisino akusere, nes praejus kelioms valandoms po gimdymo mano kraujo spaudimas tebuvo 80/40. Kazkaip maloniai nuteike toks rupninimasis ax.gif
Papildyta:
O Emilkos pasiulymas del vaisiu, labai protingas ir vertas demesio. Gaila, kad pati to nesugalvojau. Reiks sia ideja prisiminti, kai gimdysiu kita karta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 15:50)
Reikejo pasaukt, sakyti, babkos, ateikite, pavaisinsiu kava, gal duosite issimiegot wink.giflotuliukas.gif
Is tikruju, visoms gimdyvems atrodo ,kad gydytojams ir kitam personalui yra svarbus pinigai, o ga kartais uztektu juos pavaisinti kava?  biggrin.gif  Ir ne todel, kad privalome, ar neprivalome, is zmogiskosios puses, ju darbas tikrai nelengvas, sakyciau vienas is sunkiausiu, ir is pagarbos ju profesijai, gal kartais visai ne pro sali "uzsitavarint" is ankso smulkiomis dovanelemis  smile.gif  As kai vaziuosiu, butinai paimsiu keleta pakeliu geros kavos ir kokiu oroginaliu saldainiu is sokolado namu biggrin.gif . Asmeniskai man kazkodel kartais norisi butent taip atsidekoti, del kysiu nezinau, greiciausiai nemokesiu, nes nemoku to daryti tinkamai, ir nelabai suprantu, kadel LT taip daroma?  blink.gif Bet mano bent jau seimoje yra priimta gydytojams dovanoti gelytes, skanestus, gera arbata arba kava (reciau). Tad manau, si silta tradicija ir cia pravers. Drauges sako, cia visi ir taip pridovanoja sokoladu ir t.t. Del tu sokoladu ir kavos kiekio: As pastebejau, kad seseles turi pas save spinteleje visokiu "margarininiu" karunos sokoladu ir bulvenojaus bei agurkojaus zoliu antpilu "lipton" "jacobs" thibo ir kito slamsto. Mano galva geriau jas neapipilt neaiskios kilmes "sokoladu" lietumi, o paruost is anksto kelias malonias dezutes is tu paciu sokolado namu. Tokiu graziu, skaniu saldainuku, dezutese su bantuku  biggrin.gif  Ir jeigu uzeis ypatingos  wub.gif  meiles ir svelnumo personalui banga  biggrin.gif padovanoti smile.gif. Kava irgi galima pirkti ne is maximos, o pav. is "presto". Tegul perpus maziau, bet kokybiskos. Kaip nekeista, tai irgi daug ka pasako apie mus  rolleyes.gif, apie musu gera nusiteikima ir pagarba bei demesi jiems. Kodel tik mes is ju turetume sulaukti demesio, auksciausio lygio paslaugu, proceduru, komforto, medikamentu? Manau, kad demesys, pagarba turi buti abipusiai.

na mes tai būtent ir teturėjom jacobs ir rafaelo biggrin.gif bet viską atidavėm išvažiuodami bigsmile.gif tai dėkojo labai smile.gif bet aš vistiek jaučiausi, kad galėjau ir kažką daugiau padovanoti, nes priežiūra buvo super...o daktarams po gimdymo tai atsidėkojom šiek tiek pinigėliais ax.gif kitaip negalėjom...na aš tiesa sakant savęs neįsivaizduoju dirbant tokį stresinį darbą už jokius pinigus blink.gif po kelių savaičių išvežtų manau mane į psichuškę...nes tą dieną ne vienos mano gimdymo pabaiga buvo su komplikacijom-tai daktarai susižvalgę sako: o Dieve, dar vienas komplikuotas gimdymas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 09:59)
http://www.gimdymonamai.lt/about.php Kazkaip mazai ispudziu apie sia gimdymo istaiga. Nors esu girdejusi, kad kai kurios mamos ryztasi net is Vilniaus i sia istaiga vaziuoti gimdyti. Gal kam teko?  biggrin.gif  Vakar kai grizinejau is Kauno per plikledi, pagalvojau, kad jeigu pradeciau gimdyti kur nors salia Kauno, ko gero drozciau tiesiai i Mazyli. Nors senokai ten esu buvusi, pries 5-6 metus, atsimenu niuru vaizda, bet uztat pacientes buvo labai patenkintos ir vienu balsu tvirtino, kad tai geriausi Kauo gimdymo namai.  biggrin.gif  O as tada lankiausi pas vyro giminaite, ginekologijoje.  Tada buvo gelezines lovos, baisus indai, koridoriuje senovines sunkios nudroztos durys, matyt dar Smetonines, ant grindu kazkoks nuskures linoleumas. Bet ore tvyrojo kazkas tokio labai silto, pasijutau tarsi namuose  biggrin.gif , nes tas senovinis pastatas tikrai zavus. Ir tokios issisiepusios mociutes slauges su senais tarybiniais padeklais, ir maistas kvepejo visai skaniai  biggrin.gif

Jie pasitaise, zinok.Padare remonta, dabar viskas grazu, blizga, maistas skanus, personalas geras, lovos medines.Siaip labai jauki maza ligonine, galvojau ten gimdyt, bet kazkodel gimdziau KMUK biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 12 17, 17:05)
Jie pasitaise, zinok.Padare remonta, dabar viskas grazu, blizga, maistas skanus, personalas geras, lovos medines.Siaip labai jauki maza ligonine, galvojau ten gimdyt, bet kazkodel gimdziau KMUK biggrin.gif

Aha, stai kodel turejau tokia nuojauta, kad jeigu kas, tegu mane ten veza. Na kai su masina mane po visa autostrada nesiojo blink.gif galvojau pagimdysiu kazkur prie ziezmariu blink.gif Primeciau, kur arciau, Kaunas pasirode artimesnis taskas biggrin.gif
Atsakyti
Och, jauciu ir as greitu laiku pasidalinsiu cia ispudziais.. biggrin.gif Visus kaulus maudzia..
Kol kas galiu pasakyt, kad reguliariai vaikstau i VGN apziuroms, tai viena karta teko matyt kaip vaikelius atnesa net i II ginekologini skyriu.. Matyt, neturejo kur pagimdziusiu guldyt. O siaip kol kas ten "gasdina" tik tas specifinis ligonines kvapas biggrin.gif
Atsakyti
lengvo gimdymo, sveiko vaikelio 4u.gif ir malonaus personalo
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 17, 21:22)
Och, jauciu ir as greitu laiku pasidalinsiu cia ispudziais..  biggrin.gif  Visus kaulus maudzia..
Kol kas galiu pasakyt, kad reguliariai vaikstau i VGN  apziuroms, tai viena karta teko matyt kaip vaikelius atnesa net i II ginekologini skyriu.. Matyt, neturejo kur pagimdziusiu guldyt. O siaip kol kas ten "gasdina" tik tas specifinis ligonines kvapas  biggrin.gif

O kodel ne i RK? Ten laisviau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 18, 13:15)
O kodel ne i RK? Ten laisviau  biggrin.gif

Antra vaikeli gimdysiu pas ta pacia gyd., deja ji RK nedirba..
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 18, 18:45)
Antra vaikeli gimdysiu pas ta pacia gyd., deja ji RK nedirba..

O cia idomu, labai daznai pastebiu ta prisirisima prie gydytoju. Idomu kodel g.gif ?
Atsakyti