Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 16:40)
Sutinku, kad si tvarka labiau primena netvarka...

Gal turite ziniu is kitu ligoniniu, gal Klaipedoje arba Kaune daugiau civilizuotu sprendimu? Galetume pasufleruoti Vilnieciams biggrin.gif
Pavyzdziui del to demokratisko lankymo. Iseina pagal tvarka gimdyves gali lankyti kas nori ir kiek nori. Jeigu tai ne vienute, tai turi kenteti ir tiketis, kad bet kuriuo momentu zindydama busi uzklupta Mashkos"bratano" blush2.gif atsiprasau arba isirioglins teta Zose su vistomis, ka tik nupesiotomis, bet dar neapsvylinomis ir t.t. Gal ir dar su letine lebngva tuberkuliozes forma blink.gif
Cia tik kai kurie momentai, galbut dar neaptikau kitokiu taisykliu, kurios butu pritaikytos butent gimdymo skyriui, bet zinau, kad si tvarka yra bendra, ir ja vadovaudamiesi zmons gali elgtis ivairiai. Siuo atveju netgi labai demokratiskai. Apie moralinius principus pakalbesime veliau biggrin.gif , bet manau, kad turedami sia tvarka i pastaruosiusis remtis neturesime pagringo. Nes tai tvarka, visuomeneje priimtos normos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 24 lapkričio 2008 - 15:54
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 16:46)
Gal turite ziniu is kitu ligoniniu, gal Klaipedoje arba Kaune daugiau civilizuotu sprendimu? Galetume pasufleruoti Vilnieciams  biggrin.gif
Pavyzdziui del to demokratisko lankymo. Iseina pagal tvarka gimdyves gali lankyti kas nori ir kiek nori. Jeigu tai ne vienute, tai turi kenteti ir tiketis, kad bet kuriuo momentu zindydama busi uzklupta Mashkos"bratano"  blush2.gif  atsiprasau arba isirioglins teta Zose su vistomis, ka tik nupesiotomis, bet dar neapsvylinomis ir t.t. Gal ir dar su letine lebngva tuberkuliozes forma  blink.gif

Tiesa sakant, apie tvarka, galiojancia Klaipedos GN, ziniu neturiu. As pati paprasiau, kad niekas is artimuju manes nelankytu, isskyrus vyra. Kadangi gulejau vienvieteje palatoje, tai jokiu nepageidaujamu lankytoju nebuvo. Tiesa, man rytine gimdyviu apziura visai netrukde, nes miegodavau prie ijungtos sviesos (buvo uzplaukusi panika, kad tamsoje nematysiu, jei kas nutiks mazyliui), o ir miegu to nelabai pavadinsi, kadangi mazylis kelesi kas pora valandu pavalgyti arba siaip suniurzgedavo, tai tuoj keldavausi tikrinti, tad man ta sviesa visai praverte. Klaipedoje seseles uzsuka i palata bent jau kas valanda pasiteirauti ar nereikia pagalbos, nakti taip pat ''vizituoja''. Kiek zinau, i dvivieta palata guldo extra atveju, kai tiesiog nebelieka tusciu vienvieciu, o taip buna gana retai.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 16:56)
Tiesa sakant, apie tvarka, galiojancia Klaipedos GN, ziniu neturiu. As pati paprasiau, kad niekas is artimuju manes nelankytu, isskyrus vyra. Kadangi gulejau vienvieteje palatoje, tai jokiu nepageidaujamu lankytoju nebuvo. Tiesa, man rytine gimdyviu apziura visai netrukde, nes miegodavau prie ijungtos sviesos (buvo uzplaukusi panika, kad tamsoje nematysiu, jei kas nutiks mazyliui), o ir miegu to nelabai pavadinsi, kadangi mazylis kelesi kas pora valandu pavalgyti arba siaip suniurzgedavo, tai tuoj keldavausi tikrinti, tad man ta sviesa visai praverte. Klaipedoje seseles uzsuka i palata bent jau kas valanda pasiteirauti ar nereikia pagalbos, nakti taip pat ''vizituoja''. Kiek zinau, i dvivieta palata guldo extra atveju, kai tiesiog nebelieka tusciu vienvieciu, o taip buna gana retai.

Na pas mus visaip buna, kokios Antakalnio klinikos remontuoja gimdyklas, biggrin.gif , toada visus gruda i santariskes ir VGN, o Vilniuje labai daug atvykeliu, ypac i toki Antakalni veza is visu aplinkiniu rajonu, tai kiek teko girdeti, daznas atvejis, kai buna anksta.
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 17:06)
Na pas mus visaip buna, kokios Antakalnio klinikos remontuoja gimdyklas,  biggrin.gif , toada visus gruda i santariskes ir VGN, o Vilniuje labai daug atvykeliu, ypac i toki Antakalni veza is visu aplinkiniu rajonu, tai kiek teko girdeti, daznas atvejis, kai buna anksta.

Tada nekas... Nesu ispuikusi, bet nelabai buciau norejusi papulti i dviviete palata. Gal kitos moterys po gimdymo labai greitai atsigauna ir joms draugija netrukdo, bet man pogimdyvinis periodas buvo itin sunkus, nesikeliau is lovos dvi paras, tad visus higieninius reikalus tvarkydavo sesutes, o ir tualetas pas mane atkeliaudavo ir siaip daug nemaloniu vaizdeliu buvo, tai kazin ar kuriai labai butu smagu buve guleti vienoje palatoje su manimi. Bet aisku, jei nera vietos, tai jau cia nieko nepadarysi, turbut tenka taikytis su esamomis salygomis.
Atsakyti
aš vieną gimdyvės teisę žinau...na bet ja labai reta kuri gali pasinaudoti...žodžiu, gimdyvė jau po 6 valandų turi teisę nešti "šmutkes" iš GN jei jaučiasi gerai ir vaikeliui viskas ok 4u.gif tai jei neįmanoma bus gulėt-teks šia teise pasinaudot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 24, 17:42)
aš vieną gimdyvės teisę žinau...na bet ja labai reta kuri gali pasinaudoti...žodžiu, gimdyvė jau po 6 valandų turi teisę nešti "šmutkes" iš GN jei jaučiasi gerai ir vaikeliui viskas ok 4u.gif tai jei neįmanoma bus gulėt-teks šia teise pasinaudot bigsmile.gif

O man nesinorejo nei ta pacia, nei kita diena vaziuoti i namus, nepaisant to, kad ne viskas kele malonius ispudzius. Profesionali seseliu pagalba bei prieziura, gydytoju konsultacijos man tikrai praverte.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 17:52)
O man nesinorejo nei ta pacia, nei kita diena vaziuoti i namus, nepaisant to, kad ne viskas kele malonius ispudzius. Profesionali seseliu pagalba bei prieziura, gydytoju konsultacijos man tikrai praverte.

Uzjauciu ir sutinku pilnai. Manau Jusu artveju dedes Anuprai Jums negrestu ,nes jeigu ligones bukle sunki, daznai laisva vienute jai atsiranda. Na o smutkes nestis po 6 val. ka as zinau, tai pakankamai pavojinga net ir toms, kurios pagimde lengvai. Ir siaip, kodel turetume tai daryti, jeigu mokame mokescius valstybei uz savo medicinine prieziura. Tegu verciau personalas pajudina savo "atbuline dali" ir sukuria tokias salygas, kad begti is ligonines nereiketu. Beje, toje tvarkoje is Antakalnio parasyta, kad naujagimiai israsomi nuo 10-13 val. Tai matyt ir ta teise, apie kuria uzsimine Kristinita yra ne visur sutinkama biggrin.gif
Atsakyti
Siaip tai as asmeniskai nepatariu isvykti is ligonines praejus 6 val. po gimdymo, net jei viskas abiems gerai, kadangi tik antra ar trecia para po mazylio gimimo (tiksliai jau nepamenu) yra paimamas kudikio kraujas genetinimas tyrimams. Sie tyrimai yra privalomi ir jei ju nepadarys ligonineje, teks mazyli, kuriam vos kelios dienos, gabenti i poliklinika, kad ten jam atliktu tuos tyrimus. Mano nuomone, geriau pabuti ligonineje ilgiau nei noretusi, bet netampyti tokio mazo leliuko po poliklinikas.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 24, 19:39)
Siaip tai as asmeniskai nepatariu isvykti is ligonines praejus 6 val. po gimdymo, net jei viskas abiems gerai, kadangi tik antra ar trecia para po mazylio gimimo (tiksliai jau nepamenu) yra paimamas kudikio kraujas genetinimas tyrimams. Sie tyrimai yra privalomi ir jei ju nepadarys ligonineje, teks mazyli, kuriam vos kelios dienos, gabenti i poliklinika, kad ten jam atliktu tuos tyrimus. Mano nuomone, geriau pabuti ligonineje ilgiau nei noretusi, bet netampyti tokio mazo leliuko po poliklinikas.

Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai. biggrin.gif Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe.
Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu, turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge? schmoll.gif Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo.
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 18:54)
Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai.  biggrin.gif  Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe.
Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu,  turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge?  schmoll.gif  Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo.

Tai kad jeigu ligoninėj nebus vyro, niekas tavim ir ten nepasirūpins. Maisto duos tokio, kurio valgyt po gimdymo negalima, iki tualeto, esančio kitam koridoriaus gale šliauši kruvina ir dar skubėdama, kad palatoj vaikui kas neatsitiktų, kad daiktų nepavogtų ir pan. O jeigu kas rimtesnio su sveikata - tai greitoji gali ir greičiau atvažiuot negu seselę ligoninėj prisišauksi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 24, 19:54)
Arba kviestis pas save namo, kas kainuoja nemazai.  biggrin.gif  Poliklinikoje, kurioje lankausi yra tokia galimybe.
Siaip, as manu neverta skubeti ir del to, kad pati gimdyve jauciasi nestabiliai, kiek teko girdeti stipriai kraujuoja, negali vaikscioti ir pan. gerai jeigu namuose yra zmogus, kuris ja profesionaliai slaugys. O kai mano vyras isvyksta daznai, ir jo darbo pobudis toks, kad negali tu kelioniu atsaukti, nebent neduok Dieve pats atkristu, o daugiau niekas nman nepades. Kas tada kad ir valgyti mums padarytu? jauciu iki virtuves laiptais nesugebeciau nusliauzti is miegomojo, nekalbu apie tai, kad iki parduotuves ar vaistines, ar poliklinikos,jeigu kas atsitiktu,  turiu vaziuoti automobiliu 2 km, nes gyvenu privaciu namu kvartale, kuris labai nedidelis, ir neturi siu istaigu. Samdytis slauge?  schmoll.gif  Nesinori, geriau issiguleti kiek priklauso ir tada vaziuoti namo.

aišku, geriausia, kad būtų laisva palata, kur galima likti su vyru bigsmile.gif tada jokių problemų nekils nestuke.gif na o dėl išėjimo po 6 valandų-tai aš ir pirmiausiai kažin ar ryžčiausi vien dėl vaikelio...bet teko girdėt, kad pačiuose GN kartais taip apleidžia gimdyvę, kad ar namie ar ligoninėj-taip pat esi vienui viena (tik dėdžių ir tetų dar prisižiūri)...o ir prašinėti, zyzti pagalbos taip nedrąsu blush2.gif aš kai patologiniam gulėjau-tai labai nedrįsau ką sakyt...pradžioj pabandžiau pasiguosti, kad guzelį radau, kad pilvas kietėja, kad karštis pila-bet išgirdus, ko čia sukt galvą dėl smulkmenų unsure.gif yra kraujo?manęs klausia...sakau:nu ne...nu va-tai ko skundies?...žodžiu susidariau tokią nuomonę, kad kol nesiraitai iš skausmo ir nebėga kraujas-tai nesikreipk, nes kreivai pažiūrės, o dar ir aprėks doh.gif karti patirtis verysad.gif aišku, mamų aš ten nesitikiu, bet taip norėtųsi išgirst ką nors padrąsinančio, paguodžiančio...o ne apatiškumo unsure.gif atrodo pati dirbčiau tokį darbą-tai kiekvienai mamytei nuo širdies stengčiausi perduoti savo žinias drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2008 11 24, 20:16)
Tai kad jeigu ligoninėj nebus vyro, niekas tavim ir ten nepasirūpins. Maisto duos tokio, kurio valgyt po gimdymo negalima, iki tualeto, esančio kitam koridoriaus gale šliauši kruvina ir dar skubėdama, kad palatoj vaikui kas neatsitiktų, kad daiktų nepavogtų ir pan. O jeigu kas rimtesnio su sveikata - tai greitoji gali ir greičiau atvažiuot negu seselę ligoninėj prisišauksi  doh.gif

Na ligonineje vyras bus ax.gif , jau pasirupinome, bet veliau tikrai manes neslaugys savaite.
Papildyta:
galvą dėl smulkmenų unsure.gif yra kraujo?manęs klausia...sakau:nu ne...nu va-
tai ko skundies?...žodžiu susidariau tokią nuomonę, kad kol nesiraitai iš skausmo ir nebėga kraujas-tai nesikreipk, nes kreivai pažiūrės, o dar ir aprėks doh.gif  karti patirtis verysad.gif aišku, mamų aš ten nesitikiu, bet taip norėtųsi išgirst ką nors padrąsinančio, paguodžiančio...o ne apatiškumo unsure.gif  atrodo pati dirbčiau tokį darbą-tai kiekvienai mamytei nuo širdies stengčiausi perduoti savo žinias drinks_cheers.gif

O skustis turi teise, ir netgi privalai, nes rizikuoji savo sveikata ir vaiko gerove, ir reikalauti kvalifikuotos pagalbos arba konsultacijos taipogi privalai. Ne ju reikalas, ko skundiesi, jeigu esi gydymo istaigoje, turi teise skustis i skausmus ir abejones ir turi teise reikalauti konsultacijos bei reikiamu proceduru.
biggrin.gif
Atsakyti