Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(Natuke @ 2009 01 29, 23:19)
tai ten buvo turbūt Poltevskaja biggrin.gif
savotiška tokia babulia biggrin.gif

Ta pati biggrin.gif
O man ji patiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2009 01 30, 11:08)
Ta pati  biggrin.gif
O man ji patiko  lotuliukas.gif

Stai ir grizau is savo nuotykiu salies biggrin.gif
Gimdziau Antakalnyje. Patiko beveik viskas gimdymo metu. Cia as rimtai biggrin.gif
Tvarkingos palatos, svarios gimdyklos, kur stovi visi tavo daiktai, pastoviai vaiksto malonus personalas. Man patiko gimdyklu personalas. Tikrai profesionalus ir labai mandagus. Dideli ispudi paliko vedejas gerb. p Jursenas, kiti zmones.

Nepatiko veliau blink.gif . Pervede i dviviete palata, tikrai labai nebloga su atskiru sanmazgu, nedidele, bet gana jaukia. Dviese buti geriau nei vienai, cia is karto supratau, nes viena nakti buvome vieni su leliumi (vyras negalejo buti), tai buvo nuobodu. Na minusai tokie, kad mano vaika pasieme is karto po to, kai mane pervede i palata prieziurai ir prisere be mano leidimo misiniais, nors priestaravau, veliau tokia bjauri boba trumpai kirpta su tokia kasele patingejo man ji atnesti nakti pamaitinti ir siaip as su ja susiriejau ne juokais po sito bajerio, tai ryte kone dantyse vaika atnese. Atvirai pasake, kad nelakstys kas 3 val su vaiku pas mane, nes cia ne BAKAS. Tai tokias reikia is karto mesti lauk is ligonines. Mesti reikia ir tokias, kurios ikalbineja serti vaika misiniais, nors papai sprogsta nuo pieno, ir aiskina, kad mano papai zindymui nepritaikyti.. blink.gif Tai kosmaras, nes ir dabar rasydama sia zinute laikau savo pupuli ant keliu ir zindau. Bobos nesupranta iki siol, kad yra tokie dalykai kaip antspieniai, kurie koreguoja plokscius spenelius. Nesupranta nei jos nei kitas personalas ir to, kad i med. istaiga reikia ateiti su tvarkingais ir trumpai nukirptais nagais, o ne s ostatkami byloj roskoshy, likusios dar nuo naujametinio vakarelio. Blogiausia, kad tuos korshuno nagus paskui net nenusiplove bruka mano leliui i burnyte kartu su mano nuvargintu speniu. Ziauru ir tai, kad kai viena vepla, palatos drauge sudauzo termometra (tarybini, gyvsidabrio), o jos liepia paciom ir susitvarkyti ir aiskina, kd tu garu reikia desimt kartu daugiau, kad su vaiku apsinuodyciau ir nuvaro savo keliais, kol nepagrebiu u sprando ir nepaprasau, kad ateitu ir pademonstruotu kaip moka tuo gyvsidabriu kvepuoti. Tada tenka su vaiku ant ranku skaityti paskaita apie gyvsidabrio koncentracija ir zala organizmui bei pasekmiu likvidavima, bei priminti,kas cia pacientas, o kas med.personalas, nes moteriskems ten daznai uzeina kuku ir jos mano atvirksciai, kad as juos gydyti atejau nuo debilizmo, antisanitarijos ir isterikos lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tada ir jautiesi kaip sharikovo daktaras... is suns sirdies filmo..
Mamos, kai vaziuosite i Antakalni, ir ne tik, zinokite, kad viska reikia dezinfekuoti, pientraukius, buteliukus, antspienius, ciaupus, o salygos, nepaisant euroremontu siaip sau, palatos purvinos ir tvarkomos bylekaip. Todel siulau veztis savo sterilizatoriu arba virduli ir neleisti jokioms korshunichoms kisti nagu i mazio burnyte. ZINOKITE, KAD NESEKMINGAME ZINDYME JUMS NEPADES ISKLAUSYTI KURSAI, TUREKITE GERIAU PROTINGA KNYGA. Kuria bet kada atsiverte ir suzinosite apie a.m. antspienius, pientraukius, ka daryti su savo tarpviete, nes jums to niekas nepasakys, arba kiekviena varna is savo boksto karksi tarybinius metodus... Kol neidesi 20 lt i kisene, nieko nesuzinosi (nors yra keletas maloniu isimciu, pav. vaiku skyriuje p. Vale, arba pogimdyviniam Jolita), arba visos be isimties vizituojancios vaiku daktares.
Tai tokie ispudziai.. Gaila, kad teta zose ir dede anupras taip ir neuzsuko su vista..
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2009 03 26, 12:30)
jums to niekas nepasakys, arba kiekviena varna is savo boksto karksi tarybinius metodus...

ne visose įstaigose taip tongue.gif Gimdžiau RK- buvo kardinaliai kitaip nei pasakoji 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu, emilka 4u.gif

Negi prie viso sito truko anupro ir zoses? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 26, 13:37)
Sveikinu, emilka 4u.gif

Negi prie viso sito truko anupro ir zoses?  biggrin.gif
aciu 4u.gif
na isivaizduok, net neidomu buvo... ax.gif
aj, tiesa priespaskutine diena buvo kazkas panasaus lotuliukas.gif , nesuprasi kokia kalba ar lenkiskai ar baltarusiskai kalbanti minia isirioglino pas mano palatos kaimyne ir pradejo garsiai kudakuoti lotuliukas.gif , bet zinote kas tokiu atveju padeda? papas ir pientraukus lotuliukas.gif lotuliukas.gif , issitraukiau ir pradejau garsiai melztis ir vartyti savo turtus lotuliukas.gif lotuliukas.gif , kaip viesulas juos isnese i koridoriu lotuliukas.gif lotuliukas.gif , net isizeidziau. Man taip idomiai ju kalba skambejo.. norejau paklausyti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gupija @ 2009 03 26, 13:34)
ne visose įstaigose taip  tongue.gif Gimdžiau RK- buvo kardinaliai kitaip nei pasakoji  4u.gif

kitasyk del ivairoves ten apsilankysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 26 kovo 2009 - 14:36
QUOTE(emilka @ 2009 03 26, 15:37)
aciu  4u.gif
na isivaizduok, net neidomu buvo... ax.gif
aj, tiesa priespaskutine diena buvo kazkas panasaus  lotuliukas.gif , nesuprasi kokia kalba ar lenkiskai ar baltarusiskai kalbanti minia isirioglino pas mano palatos kaimyne ir pradejo garsiai kudakuoti  lotuliukas.gif , bet zinote kas tokiu atveju padeda? papas ir pientraukus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , issitraukiau ir pradejau garsiai melztis ir vartyti savo turtus lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , kaip viesulas juos isnese i koridoriu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , net isizeidziau. Man taip idomiai ju kalba skambejo.. norejau paklausyti  mirksiukas.gif
Papildyta:

kitasyk del ivairoves ten apsilankysiu  biggrin.gif

Na, matai, geriau negu ligonines vidaus taisyklem pries nosi mojuot lotuliukas.gif Ech, jau gailiuosi, kad buvau vienvietej, gal ir man kokiu smagesniu ideju, kaip atbaidyti "klientura", butu kile lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 26, 16:46)
Na, matai, geriau negu ligonines vidaus taisyklem pries nosi mojuot  lotuliukas.gif Ech, jau gailiuosi, kad buvau vienvietej, gal ir man kokiu smagesniu ideju, kaip atbaidyti "klientura", butu kile  lotuliukas.gif

Taisyklemis pasimojavom irgi, kitaip butume prazuve, musu tetis tadien negalejo iseiti is darbo, tai teko kovot "po polnoj", buciau nezinojusi taisykliu, atvarytu kruva studentu, ir t.t. pav. nenorejau, kad man pasakotu apie mano plysimus ir kitas nesamones gimdymo metu, tai ir buvo taip, nepasakojo, ir tada nepanikavau. Tik vis tiek neistvere nabagai, prie nosies man mano placenta pakiso ir su pasididziavimu choru sureke: o stai ir Jusu placenta lotuliukas.gif brrrr.. traukite ja nuo manes, sakau.. Na negaliu as ramiai ziureti i tokias baisybes.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 26 kovo 2009 - 16:19
QUOTE(emilka @ 2009 03 26, 15:48)
teko kovot "po polnoj", buciau nezinojusi taisykliu, atvarytu kruva studentu, ir t.t.

jetau kaip keista.....
Du kartus gulėjau RK- visiška ramybė. Abu kartus, aišku, vienvietėj. Dukrą gimdžiau Jokūbe- irgi visiška ramybė buvo. Aptarnavimas super, jokių nesusipratimų. Tik maistas valgyklinis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2009 03 26, 12:30)
Stai ir grizau is savo nuotykiu salies  biggrin.gif

Tai tokie ispudziai.. Gaila, kad teta zose ir dede anupras taip ir neuzsuko su vista..

Labai sveikinu, o kas gime wub.gif

QUOTE(gupija @ 2009 03 26, 15:56)
jetau kaip keista.....
Du kartus gulėjau RK- visiška ramybė. Abu kartus, aišku, vienvietėj. Dukrą gimdžiau Jokūbe- irgi visiška ramybė buvo. Aptarnavimas super, jokių nesusipratimų. Tik maistas valgyklinis  cool.gif

Nepasakokit nesąmonių - toletai neplaunami, gimdyvės toleruojamos tik tos, kurios niekur ir niekam nelenda į akis ir tyliai tupi, jei turi problemų, tai esi ''nenusiteikusi tinkamai'' ir dėl visko ''pati kalta''. O geriausias bajeris, kurį prisimenu - tai kaip vizitacijos metu įsiveržia palatos gydytoja su pakeltom ir atkištom savo pirštinėtom rankom, o jai iš paskos - akušerė su kokiu tai purkštuvėliu. Pirmąją pakrapštė mane, tada atkišo tas pačias rankas akušerei - toji papurškė kokiu tai skystimėliu iš purkštuko, tada nuėjo ir pakrapštė su tom pačiom rankom ir pirštinėm mano kaimynę lotuliukas.gif
Brrrr unsure.gif

Pagalvojau, gal reiktų man apie tai parašyti ir temoje apie RK g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukupuku: 28 kovo 2009 - 23:01
QUOTE(pukupuku @ 2009 03 28, 22:58)
Pirmąją pakrapštė mane, tada atkišo tas pačias rankas akušerei - toji papurškė kokiu tai skystimėliu iš purkštuko, tada nuėjo ir pakrapštė su tom pačiom rankom ir pirštinėm mano kaimynę lotuliukas.gif

nu matot, kiekvienai viskas kitaip atrodo. Gimdžiau RK du kartus ir nieko panašaus, ką pasakojat, nebuvo. Taip kad kiekviena tas "nesąmones" pasakojam iš savo patirties ir iš savo varpinės tongue.gif
Atsakyti
Apie KMUK
Man pirmas dvi paras ir teko dvivietėj gulėt tai neduok tu dieve daugiau. Lankytojų po penkis (pas kaimynę) su dovanom maišais (pas ką didesnis) ir visi kalba kas sau ir kuo greičiau... Gerai kad po to gavom vienvietė nes jau stogą rovė juodai doh.gif doh.gif doh.gif
Visi daktarai super thumbup.gif akušerės visos pasitaikį ir man, nu bet lelių sesutės kaip nenormalios, tranko durimis kad vaikai net šokinėja iš išgasčio plius pačios kalba pakeltų tonu. Iš serijos:"jūs viską darot ne taip, ką o kaip reik daryt? reik pačiai žinot... tai aišku kad reik žadint ir maitint, kaip tai nesikelia? reik kelt (ir čia priėjus mano vaikui peša už plaukų kad tas nesavo balsu klykia unsure.gif) va matot atsikėlė) unsure.gif
o šiaip apie gimdymą tik geri atsiliepimai. Tikiuosi kitą kartą patekti iš karto į vienvietę palatą ir tada viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(populi @ 2009 03 29, 18:15)
Apie KMUK
Man pirmas dvi paras ir teko dvivietėj gulėt tai neduok tu dieve daugiau. Lankytojų po penkis (pas kaimynę) su dovanom maišais (pas ką didesnis) ir visi kalba kas sau ir kuo greičiau... Gerai kad po to gavom vienvietė nes jau stogą rovė juodai  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Visi daktarai super  thumbup.gif  akušerės visos pasitaikį ir man, nu bet lelių sesutės kaip nenormalios, tranko durimis kad vaikai net šokinėja iš išgasčio plius pačios kalba pakeltų tonu. Iš serijos:"jūs viską darot ne taip, ką o kaip reik daryt? reik pačiai žinot... tai aišku kad reik žadint ir maitint, kaip tai nesikelia? reik kelt (ir čia priėjus mano vaikui peša už plaukų kad tas nesavo balsu klykia  unsure.gif)  va matot atsikėlė)  unsure.gif
o šiaip apie gimdymą tik geri atsiliepimai. Tikiuosi kitą kartą patekti iš karto į vienvietę palatą ir tada viskas bus  thumbup.gif

Sveikiname sveikiname 4u.gif stai ir apsivaikavom. Man irgi bande ta pati aiskinti, kad reikia zadinti vaika maitinti. As pasakiau, kad specialiai nezadinu, laukiu, kad mano vaikas ja pacia nakti savo klyksmu pazadins lotuliukas.gif , nes nakti ju nei rasi nei prisisauksi.
Papildyta:
QUOTE(gupija @ 2009 03 29, 08:47)
nu matot, kiekvienai viskas kitaip atrodo. Gimdžiau RK du kartus ir nieko panašaus, ką pasakojat, nebuvo. Taip kad kiekviena tas "nesąmones" pasakojam iš savo patirties ir iš savo varpinės  tongue.gif

Nieko nuostabaus, tai mano akimis humaniskiausia istaiga. biggrin.gif
Atsakyti