Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukai krenta kuokštais

MaMytes SOS,

pastebejau, kad mano plaukai pradejo slinkti, patarkite ka daryti?? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skotija: 15 sausio 2008 - 19:14
QUOTE(skotija @ 2008 01 15, 20:13)
MaMytes SOS,

pastebejau, kad mano plaukai pradejo slinkti, patarkite ka daryti?? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Turiu tokia pacia beda doh.gif geriu vitaminus plaukams, nagams...
itrinu i plauku saknis Vichy ampules...jau sutryniau kokia 14vnt ir nzn ka toliau daryti doh.gif slenka, gal manau laiko reikia, ar liaudiskais receptais bandyti
Naminės priemonės nuo plaukų slinkimo

* Paimti 4 valgomuosius šaukštus vaistinės gelsvės, varnalėšų šaknų bei dilgėlės žolės mišinio (lygiomis dalimis) ir užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens. Uždengus 15 min. pavirti ant silpnos ugnies, 15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 4 valgomuosius šaukštus šaltalankio uogų, susmulkintų lapų bei plonų šakelių užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens, 15 min. pavirti, 10-15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 4 valgomuosius šaukštus šalpusnio lapų ir tokį pat kiekį apynių spurgų užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens, 15 min. pavirti ir 15 min. palaukti, kol prisitrauks. Tada perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* 2 valgomuosius šaukštus kefyro sumaišyti su pusės citrinos sultimis, 1 valgomuoju šaukštu medaus, 1 kiaušinio tryniu ir 2 valgomaisiais šaukštais kokybiško brendžio. Gautu mišiniu įtrinti galvos odą ir palaukti 20-40 min. (kad ši kaukė nesudžiūtų, galvą reikia pridengti polietileniniu maišeliu). Po to plaukus kruopščiai išskalauti šiltu vandeniu.

* 2 valgomuosius šaukštus džiovintų dilgėlės lapų užpilti stikline verdančio vandens, indą uždengus 30 min. palaukti, perkošti ir sumaišyti su puse litro šilto vandens. Šiuo skysčiu skalauti plaukus.

* 30 g džiovintų dilgėlės bei šalpusnio lapų ir 20 g susmulkintų ajerų šaknų užpilti vienu litru verdančio vandens, 10 min. pavirti, 1 val. palaukti, kol prisitrauks; tada perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

* Paimti lygiomis dalimis česnako ir svogūno, juos sutarkuoti smulkia trintuve ir išspausti sultis. Šiomis sultimis įtrinti galvos odą, uždėti ant galvos polietileninį maišelį ir šiltai apvynioti. Palaikyti apie 1 val. Jeigu pradėtų deginti, maišelį reikia nuimti! Po procedūros galvą būtina gerai išplauti, užbaigiant plauti šaltu vandeniu. Šią procedūrą galima atlikti ne dažniau kaip vieną kartą per savaitę.

* Paimti lygiomis dalimis ąžuolo žievės ir svogūno lukštų, užpilti verdančiu vandeniu ir vieną valandą pavirinus ant mažos ugnies perkošti. Karštu antpilu įtrinti galvos odą, galvą pridengti polietileniniu maišeliu ir palaukti 1-2 val. Po to plaukus išskalauti švariu vandeniu.

* 4 valgomieji šaukštai jaunų beržų lapų užpilami 4 stiklinėmis šalto vandens, ir indas uždengiamas. 15 min. pavirinama ant silpnos ugnies, 15 min. palaukiama, kol prisitrauks, tada perkošiama ir gautu nuoviru įtrinama galvos oda.

* Galvą prieš miegą ištepti svogūno sultimis ir aprišti polietileno plėvele arba tankios medžiagos skarele; ryte būtina gerai išplauti galvą (nors tai labai veiksminga priemonė, reikia žinoti, kad svogūno kvapas plaukuose gali laikytis dar keletą dienų).

* Sumaišyti 10 g geros kokybės brendžio, 40 g nukoštų svogūno sulčių ir 50 g varnalėšos šaknų nuoviro. Paruošta mase įtrinti galvos odą ir šiltai aprišti, po 2 val. plaukus galima išplauti. Procedūrą kartoti keletą kartų iš eilės.

* 20 g varnalėšos šaknų ir 10 g medetkos žiedų užpilti 1 litru verdančio vandens ir pakaitinti ant silpnos ugnies. Šiuo nuoviru plauti galvą bent du kartus per savaitę.

* Susmulkinti 100 g nasturtų lapų, žiedų bei šviežių sėklų ir sumaišyti su 100 g šviežių dilgėlių lapų. Viską užpilti puse litro medicininio spirito ir po 15 dienų nukošti. Šepetėliu įtrinti gautą losjoną į galvos odą (tai daryti rekomenduojama prieš naktį).

* 4 valgomuosius šaukštus geros kokybės brendžio išplakti su vieno kiaušinio tryniu. Kai masė bus vientisa, įtrinti ją į plaukus, galvą šiltai apvynioti ir taip laikyti 20-25 min. Po to išplauti šiltu vandeniu.

* Po tris valgomuosius šaukštus susmulkintų varnalėšos ir ajero šaknų užpilti vienu litru verdančio vandens ir pavirti ant lėtos ugnies 15-20 min. Atvėsinti ir perkošti. Nuoviru įtrinti galvos odą 2-3 kartus per savaitę.

* Tris valgomuosius šaukštus ajerų šaknų užpilti puse litro vandens ir pavirti 15 min. Šiuo nuoviru skalauti galvą.

* Nedidelę svogūno galvutę sutarkuoti ir įvynioti į keletą kartų sulenktą marlę. Tuo tamponu ilgokai trinti galvos odą; po kelių valandų plaukus reikia išplauti.

Papildyta:
Dar si ta radau.

Išsirinkite savąjį plaukų priežiūros receptą

* Sumaišykite vieną kiaušinio trynį su valgomuoju šaukštu ricinos aliejaus, užtepkite ant plaukų ir apvyniokite rankšluosčiu, kad sušiltų. Po 3 valandų išplaukite neutraliu muilu arba šampūnu.

* Sumaišykite 20 gramų ricinos aliejaus su 10 gramų šampūno ir užtepkite ant plaukų. 2-3 minutes pašukuokite, kad mišinys pasiskirstytų tolygiai, apvyniokite galvą polietileno plėvele ir rankšluosčiu, kad sušiltų. Po pusantros valandos išplaukite plaukus tekančiu vandeniu ir perskalaukite vandeniu su actu (2-3 valgomieji šaukštai acto litrui vandens), kad jie blizgėtų.

* Jeigu jūsų plaukai lūžinėja ar plinkate, prieš miegą galvą ištepkite sutarkuoto svogūno košele, apsiriškite polietileno plėvele ir skarele. Nors ryte ir gerai išsiplausite galvą, svogūno kvapas laikysis dar pora dienų, todėl iš anksto atšaukite visus susitikimus.
* Kad plaukai sutvirtėtų, plaukite juos išrūgomis, šviežiu alumi arba svogūnų lukštų ar dilgėlių nuoviru.

* Sumaišykite 10 gramų konjako, 40 gramų nukoštų svogūno sulčių ir 50 gramų varnalėšos šaknų nuoviro (1:10). Paruoštą masę įtrinkite į galvos odą, apriškite rankšluosčiu. Po dviejų valandų išplaukite. Procedūrą pakartokite keletą kartų iš eilės.

* Nedidelę svogūno galvutę sutarkuokite, o košelę įvyniokite į keletą kartų sulenktą marlę. Šiuo ryšulėliu trinkite galvos odą. Po kelių valandų išplaukite. Po kelių procedūrų išnyks pleiskanos, niežėjimas, plaukai sutvirtės ir atsinaujins jų spalva. Plaukai bus elastingi ir minkšti.

* Jeigu labai slenka plaukai, pasidarykite nasturtų ir dilgėlių losjono. Susmulkinkite 100 gramų nasturtų lapų, žiedų, šviežių sėklų ir sumaišykite su 100 gramų šviežių dilgėlių lapų. Mišinį užpilkite 500 mililitrų medicininio spirito ir po 15 dienų nukoškite. Šepetėliu įtrinkite losjoną į galvos odą prieš naktį.

* Jeigu slenka plaukai ar sergate galvos odos ligomis, 2 kartus per savaitę plaukite galvą varnalėšos šaknų ir medetkos žiedų nuoviru (20 gramų varnalėšų ir 10 gramų medetkų litrui vandens); galite pridėti 15 gramų apynių spurgų.

* 4 valgomuosius romo arba konjako šaukštus išplakite su vienu kiaušiniu. Kai masė bus vientisa, įtrinkite ją į plaukus, apsukite šiltu rankšluosčiu ir palaikykite 20-25 minutes. Po to išplaukite šiltu vandeniu.

* Nuo plaukų slinkimo galite apsisaugoti perskalaudami po plovimo juos ajerų nuoviru. 3 valgomuosius šaukštus susmulkintų ajerų šakniastiebių 15 minučių pavirkite pusėje litro acto.

* Sumaišykite kadagio ir beržo lapus lygiomis dalimis ir susmulkinkite. Saują mišinio 5 minutes virkite 3 litruose vandens. Indą apvyniokite šiltu rankšluosčiu ir leiskite nusistovėti. Po valandos nuoviru galite plauti plaukus ir juos skalauti. Šis nuoviras stiprina plaukus.

* 6 valgomuosius šaukštus varnalėšos ir ajero šaknų (lygiomis dalimis) užpilkite litru vandens ir pavirkite 15-20 minučių. Atvėsusiu nuoviru įtrinkite galvos odą 2-3 kartus per savaitę - tokios procedūros sustiprins jūsų plaukus.

* Jeigu norite atsiauginti plaukus, jums reikės varnalėšos sulčių arba jos šaknų tepalo. 20 gramų varnalėšos šaknų užplikykite stikline vandens ir 20 minučių leiskite nusistovėti; po to virkite, kol liks pusė buvusio skysčio kiekio. Ištirpinkite gabalėlį kiaulės vidaus taukų ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu nuoviru. Sandariai uždenkite ir keletą valandų palaikykite. Kai masė atauš ir sutirštės, paviršiuje likusį vandenį nupilkite. Šiuo tepalu tepkite galvos odą.

Papildyta:
Ir dar truputi.

Jei plaukai prarado blizgesį

Šalčiai, darganos, temperatūrų kaita žiemą vargina ir alina plaukus, todėl jie gali susilpnėti, nublankti, pradėti slinkti.

Kad taip neatsitiktų, šiuo metų laiku reikia ypač jais rūpintis.

Neužtenka plaukus vien išplauti ir sušukuoti - būtina juos ir pamaitinti. Priklausomai nuo plaukų tipo, reikia pasirinkti kaukes.

Riebiems plaukams tinka tokia kaukė: sumaišoma po 1 arbatinį šaukštelį alavijo bei greipfruto sulčių, 1 valgomasis šaukštas medaus, sutrinta česnako skiltelė ir kiaušinio trynys. Gauta košele įtrinamos išplautų plaukų šaknys, galva pridengiama polietilenu ir apmuturiuojama storu rankšluosčiu. Po pusvalandžio plaukai išplaunami šiltu vandeniu.

Sausiems plaukams rekomenduojama kitokia kaukė: 1 valgomasis šaukštas varnalėšų aliejaus sumaišomas su 5 šaukštais natūralaus nesaldaus jogurto ir žaliu kiaušiniu. Gauta mase įtrinama galvos oda, pridengiama polietilenu ir rankšluosčiu, o po 20-30 minučių kaukė nuplaunama šiltu vandeniu.

Galvos odą reikia masažuoti, ypač naudojant plaukus stiprinančias priemones. 6 šaukštai vandens vonelėje pašildyto varnalėšų aliejaus sumaišomi su 4 šaukštais apelsinų sulčių. Gautu mišiniu įtrinama galvos oda, aptepami plaukai. Masažuojama apvaliais judesiais. Baigus masažuoti, plaukai išplaunami su šampūnu.

Bent kartą per savaitę naudinga plaukus išskalauti alaus ir vaistingųjų augalų antpilo mišiniu. Nuo jo plaukai suminkštėja ir gražiau žvilga. 50 g medetkų žiedų, beržų lapų, varnalėšų šaknų ir apynių spurgų mišinio užpilama stikline karšto šviesaus alaus, palaukiama, kol atvėsta, perkošiama. Pašildžius išskalaujami išplauti plaukai.

Stiprinamaisiais augalų antpilais naudinga plaukus skalauti po kiekvieno plovimo.

Jeigu plaukai linkę greitai riebaluotis, reikia naudoti gysločio, šalavijo bei dilgėlės lapų ir raudonėlio žolės lygių dalių antpilo mišinį. 5 šaukštai mišinio termose užpilami 1 l verdančio vandens, 1-1,5 valandos palaukiama, perkošiama, atskiedžiama šiltu vandeniu. Antpilu išskalaujami išplauti plaukai.

Jei plaukai sausi, reikia naudoti ąžuolo žievės, svogūnų lukštų ir mėtos lapų antpilą. 200 g žaliavos užpilama 1 l verdančio vandens, truputį pavirinama, atvėsinama, perkošiama, atskiedžiama šiltu vandeniu, ir išskalaujami švarūs plaukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nosferatu: 15 sausio 2008 - 19:19
QUOTE(skotija @ 2008 01 15, 20:19)
Zinai turejau tokia pacia problemele po pirmojo gimdymo, tai kai rytais atsikeldavau nuslinkusiu plauku ant pagalves budavo, net verkti norejosi. Ir dabar vel tas pats doh.gif  doh.gif  doh.gif . Gal yra specialus vitaminai, nuo plauku slinkimo?

virsuje pasiskaityk ax.gif
Vichy ampules nuo plauku slinkimo man labai padedavo ir vitaminus geriau, si karta nelabai padeda. Manau per greitai noriu rezultatu.Bet jau 2 men. kovoju su plauku slinkimu doh.gif
Atsakyti
Man padejo maisto papildas plauku slinkimui mazinti NUTRICAP, pirkau vitaminu pasaulyje
Atsakyti
man taip pat labai slenka plaukai,naudojau vitaminus PERFECIL ir nieko,naudojau ir ampuoles irgi nieko verysad.gif
Atsakyti
as sugeriau pakuote(2 men) fitoval kapsuliu ir viskas susitvarke thumbup.gif
Atsakyti
Man irgi praėjus 3 mėn. po gimdymo pradėjo siaubingai slinkti plaukai unsure.gif Nusipirkau PANTOGAR vitaminus. Pagerėjimą pajutau gal po mėnesio, dabar slenka kiek įprastai slinkdavo ax.gif
Atsakyti
Kazkada skaiciau, kad gerus rezultatus duoda dilgeliu nuoviro itrinimas i galvos oda KIEKVIENA diena. Minimaliai 2 menesius. kas isbande, sake, kad tikrai padeda, net "eziuka" galima pirstais apciuopti, t.y. nauji plaukai sparciai augti pradeda.
Pati gal tik savaite taip dariau, kantrybes pritruko ax.gif
Atsakyti
Man labai padejo Kerastaze Aktivater, skatina augima ir stabdo slinkima Kaina apie 80Lt.
Atsakyti
Man irgi pradėjo stipriai slinkti, tai nusipirkau Eurovaistinėj Plantur36 šampūną. Tikiuosi, kad padės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(morozko @ 2008 10 04, 12:23)
Man irgi pradėjo stipriai slinkti, tai nusipirkau Eurovaistinėj Plantur36 šampūną. Tikiuosi, kad padės. g.gif

na o as vaistineje pirkau BIO+ sampunas nuo plauku slinkimo
Atsakyti
bet Plantur36 skirtas butent nuo plauku slinkimo, kuris atsiranda po gimdymo. butinai parasykite, ar sulauket rezultatu!
Atsakyti