Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrosios praktikos slauga

QUOTE(Fergie @ 2010 06 01, 22:58)
O kiek pati laiko pradirbai slaugytojos padėjėja, kol perėjai į slaugytojas.

gerus metus. tada dar LT buvo ne EU, tai mano pin uztruko metus, kol sutvarke. begales popieriu reikejo.

QUOTE(vasareuk @ 2010 06 01, 23:25)
Labukas,parasyk man i az kada tau iseigines,o as stengsiuosi prisiderinti ir pirmyn  smile.gif turiu drauge stomatologe, kinezeterapeute, dabar turesiu ir sesute - pleciasi musu lietuvaiciu medikiu burelis  thumbup.gif
o del transporto tai dideliuose miestuose neproblema,bet mazuose miesteliuose ar kaimuose tai prapultis, pvz is mano miestelio i Kembridza tik pora autobusu sekmadieniais ir per sventes ir tai pirmas autobusas 10 val, be masinos prapulciau, bet tokiam megapoly kaip Londonas tai masina tik galvos skausmas.
o ar gali agenturos duoti pastovu darba vienoj vietoj, nes pvz pas mus agentura imam tik paskutiniu atveju, kai savo neuztenka, nes agenturai daugiau moket reikia, o siaip tai stengiasi kuo daugiau savu darbuotoju turet taupumo sumetimais, cia  irgi taupo  biggrin.gif Kartais agenturiniai atvaziuoji is kitu miestu, kurie nuo musu kokia 50 myliu atstumu.as pati niekad agenturai nedirbau tai is arti ju virtuves nezinau, cia tu daug geresne patareja smile.gif

nu pabandom kada. as savaitgaliais niekad nedirbu ir tada vyras buna palieka man maske, ba tik viena mes turim.

o agenturos kaip kurios. as dirbau su dviem, su viena jau daug metu, karatsi paimu kazka papildomai. ziani, kaip pasitaiko, gali pastoviai siust i viena vieta, jei gerai uzsirekomneduoji. pvz pas mus dabar yra gal 5 is agenturos, jos visada tos pacios. viena tai virs dvieju metu diena dienon dirba, nes pastoviu seseliu negana. idarbint airgi negali, nera postu, o agenturas ima. viena vieta darbo atsirado dabar, tai net nezinau kelios jos bandys, bet aisku tik viena gaus.
bet as pries pora metu kai laukiaus, tai is agenturos ir maternity gavau, nes pastoviai dirbau, kasdien. zodziu, galima ir su agentura visai neblogai laikytis.
Atsakyti
Sveikos. Mergaitės paaiškinkit, tai per seselių agentūras galima tik laikinai dirbti,ar jos ir pastoviam darbui įdarbina? Kaip čia minėjai, kad nėra "pastovių postų". Čia UK kažkokia kitokia sistema negu Lietuvoje? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 02 birželio 2010 - 17:19
QUOTE(Fergie @ 2010 06 02, 18:17)
Sveikos. Mergaitės paaiškinkit, tai per seselių agentūras galima tik laikinai dirbti,ar jos ir pastoviam darbui įdarbina? Kaip čia minėjai, kad nėra "pastovių postų". Čia UK kažkokia kitokia sistema negu Lietuvoje?  doh.gif

jo, kitaip nei lietuvoj. agenturu lietuvoj nera.
tu dirbi agenturai, bet tai nereiskia kad dirbi kazkuriai ligoniei ar kitai gydymo istaigai. agentura tau tiesiog parupina darbus. gali kasdien gauti vis nauja darba, gali kelias dienas ar savaite eiti i ta pati. pvz, musu skyriuj yra dvi seseles iseje motinystes atostogu, tai mes turim seseles is agenturos tam laikui, kai jos gris, tos sesles iseis. tada ju agentura suras joms kita vieta. kartais buna, kad labai greit reik darbuotoju, pvz kazkas susirgo, o darbo daug, tai tas skyrius skambina kazkuriai agenturai ir jei agentura turi sesele kuri laisva, siuncia ja. pvz tu esi agenturine sesele, tai tau gali is vakaro ar pries kelias dienas pasakyt kur yra reikalingos seseles, o gali is ryto paskambint ir sakyt, ar gali dirbti siandie, po valandos tarkim. ir tu ziuri, gali, ne.
tikiuosi supratai kazka, lietuvoj nera tokiu agenturu, nes ligonines neturi saviuems darbuotojams is ko algu moket, o cia dar papaildomai, ir agemturinems dar daugiau reik moket, nes jos kaip laisvai samdomos.
Atsakyti
Sveikos. O ne saugiau dirbti vienuose slaugos namuose, nesiblaškant per agentūras? Kažkaip įpratę mes prie pastovių darbų Lietuvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 02 birželio 2010 - 22:49
Sveikos sesutes ,

Noriu tiesiog gal patarimo, gal padrasinimo, gal kazko....
Man 31 metai, taciau vis manes nepalieka mintis studijuoti bendrosios praktikos slauga. Esu baigusi aukstaja mokykla bet nedirbu pagal specialybe... dirbu su popieriais prie kompiuterio.... Kuo toliau tuo labiau spirgu smile.gif nu noriu as stoti ir mokytis i slauga. Bet naturalu ... kazko bijau .. ar sugebesiu mokytis? o gal as jau per "sena" ?? Neseniai istekejau , vyras jau apie vaika galvoja, o man neduoda ramybes mintis apie mokslus... nu noriu nors tu ka... smile.gif Ir ka man dabar daryti...
Gal kas studijuojate? Kaip ten paskaitos vyksta? ar visa diena? Ar labai griestas rezimas?
Gal kas patarsite 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(rutka28 @ 2010 06 03, 11:07)
Sveikos  sesutes ,

Noriu tiesiog  gal patarimo, gal padrasinimo, gal kazko....
Man 31 metai, taciau vis manes nepalieka mintis studijuoti  bendrosios praktikos slauga. Esu baigusi aukstaja mokykla bet nedirbu pagal specialybe... dirbu su popieriais prie kompiuterio.... Kuo toliau tuo labiau spirgu smile.gif nu noriu as  stoti  ir mokytis i slauga.  Bet naturalu ... kazko bijau .. ar sugebesiu mokytis? o gal as jau per "sena" ?? Neseniai istekejau , vyras jau apie vaika galvoja, o man neduoda ramybes mintis apie mokslus... nu noriu nors tu ka... smile.gif Ir ka man dabar daryti...
Gal kas studijuojate? Kaip ten paskaitos vyksta? ar visa diena? Ar labai griestas rezimas?
Gal kas patarsite  4u.gif

sveikutes sesutes,
rutka28,patarimu cia nelabai galiu duoti,tik tiek noriu pasakyti,kaddaryk tai ko labai nori,kad nebutu veliau uz ka saves grauzti......sekmes mirksiukas.gif
Fergie,sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2010 06 02, 23:48)
Sveikos. O ne saugiau dirbti vienuose slaugos namuose, nesiblaškant per agentūras? Kažkaip įpratę mes prie pastovių darbų Lietuvoje.

sveika. gal ir saugiau, zinai, kad tikrai turi darba.
kai as dirbau tik agenturai, tai buvai netekejus, be seimos be vaiku.man buvo labai paranku. dirbdavau kada noredavau, juk gali kokia nori diena iseigine pasidaryti, neprivalai imti visu darbu. atostogas gali planuotis kaip tik nori.

QUOTE(rutka28 @ 2010 06 03, 10:07)
Sveikos  sesutes ,

Man 31 metai, taciau vis manes nepalieka mintis studijuoti  bendrosios praktikos slauga. Esu baigusi aukstaja mokykla bet nedirbu pagal specialybe... dirbu su popieriais prie kompiuterio.... Kuo toliau tuo labiau spirgu smile.gif nu noriu as  stoti  ir mokytis i slauga.  Bet naturalu ... kazko bijau .. ar sugebesiu mokytis? o gal as jau per "sena" ?? Neseniai istekejau , vyras jau apie vaika galvoja, o man neduoda ramybes mintis apie mokslus... nu noriu nors tu ka... smile.gif Ir ka man dabar daryti...

pas mus praeitas metais atejo dirbti viena naujai iskepta sesute. jai buvo 38, ka tik istekejus. pries tai dirbo firmoj susije su finansais, prie poperiu, bet sake, kad visad norejo dirbt sesele.
taip, kad jei tikrai nori, tai niekad nevelu.
Atsakyti
Sveikos.
Dėkui mergytės už atsakymus, sužinojau daug informacijos apie UK.
Gal žinote, kaip patikrinti ar agentūra legali? Aš čia apie Victor Volf Ltd. Ji registruota Škotijoje. Šita agentūra, veda anglų kalbos kursus(jei reikalingi),sutvarko licenziją ir po pokalbio su atstovu iš Škotijos, įdarbina. Taip pat padeda išsinuomoti kambarį.
Tai aš už šito ir užsikabinau, nes neturiu kur apsigyventi UK, bijau tų visų popierizmų dėl licenzijos ir t.t.
Tik bijau, kad nepataikyčiau ant sukčių. doh.gif
Patarkit prašau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 04 birželio 2010 - 18:38
QUOTE(Fergie @ 2010 06 04, 20:37)
Sveikos.
Dėkui mergytės už atsakymus, sužinojau daug informacijos apie UK.
Gal žinote, kaip patikrinti ar agentūra legali?  Aš čia apie Victor Volf Ltd. Ji registruota Škotijoje. Šita agentūra, veda anglų kalbos kursus(jei reikalingi),sutvarko licenziją ir po pokalbio su atstovu iš Škotijos,  įdarbina. Taip pat padeda išsinuomoti kambarį.
Tai aš už šito ir užsikabinau, nes neturiu kur apsigyventi UK, bijau tų visų popierizmų dėl licenzijos ir t.t.
Tik bijau, kad nepataikyčiau ant sukčių.  doh.gif
Patarkit prašau  mirksiukas.gif

lietuvoj tuoj visai mediku nebeliks,visi ismaut ruosiasi.....O su sia firma as irgi buvau susisiekusi ir teiravausi,tai jie man jau is pirmo laisko atsiunte pildyti ankenta su visais paso duomenimis ir t.t...man tai pasirode pakankamai itartina. As taip ir parasiau jiem kad paso duomenu nerasysiu o susitikimo metu pateisksiu,tai daugiau man nieko ir nebeatrase,manau kad pakankamai aisku turetu buti kodel........
Atsakyti
Sveikos. Dėkui Sniege už atsakymą.
O tai kaip reikia ptikrinti firmos legalumą? Nes man išlėkt iš Lietuvos noras begalinis, tik, kad nėra kur apsistot bei jaučiu kažkokia nesaugi. Manau su normalia firma, viskas kažakaip kitaip.
Mergytės, gyvenančios UK, gal žinot kaip patikrinti įdarbinimo agentūros legalumą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 05 birželio 2010 - 11:48
Sveikos,
O jus cia ir duodat garo:)
Jauciu Fergie jau greit isleks, neseniai as ta pati cia vis klausinejau, bet kol kas apsiraminau, nors visada nepalieka mintis dirbti UK slaugytoja, bet seima dabar svrabiausia turiu Lietuvoj cia dirbdama drebet, kada gi gausiu ta atleidimo lapeli:(
Papildyta:
QUOTE(rutka28 @ 2010 06 03, 10:07)
Sveikos  sesutes ,

O Rutai manau, mokykis tikrai sugebetum ir jai patinka ta specialybe, vertetu pabandyt, tik patarciau stot is kart i univera, tiek del studiju kokybes tiek del diplomo vertes:)
O paskui viskas priklausys, kur pavyks rast darba, nes tik nuo to priklausys savijauta ir noras dirbti ir nesigedyti sakyti, kad esi slaugytoja,
as vien del to noriu i UK:)
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2010 06 05, 12:40)
Sveikos. Dėkui Sniege už atsakymą.
O tai kaip reikia ptikrinti firmos legalumą? Nes man išlėkt iš Lietuvos noras begalinis, tik, kad nėra kur apsistot bei jaučiu kažkokia nesaugi. Manau su normalia firma, viskas kažakaip kitaip.
Mergytės, gyvenančios UK, gal žinot kaip patikrinti įdarbinimo agentūros legalumą?

sveika. galvojau kaip cia tikrinami tokie dalykai. tiesa sakant nezinau. aisku sita firma registruota ( ju puslapy yra informacija) ir moka valstybei kazkokius mokescius, bet kaip jie dirba galima tik pasiklausti tu, kurie susidure.
sniege rase, kad jai pasirode itartina, del paso duomenu. nzn. jei jie turi nemazai besidominciu, tai gal tiesiog ir nesivargino ikalbineti siust paso duomenu, nenori nereikia. as nezinau.
kiek tau reiks jiems moketi?
svarbiausia uzsikabinti kazkur, veliau galesi pati savo jegom susirasti kur gyventi ir kur dirbti.
Atsakyti