Įkraunama...
Įkraunama...

Aktinidija

QUOTE(Fonda @ 2011 04 22, 12:04)
Taip...ne tik skanios, bet ir labai labai sveikatingos... neseniai baigėm patrintas šaldytas... O jūsų nepamirštu biggrin.gif šiemet kai tik pasirodys žali auginiai tikrai želdinsiu aktyviai...kad visiems užtektų... doh.gif neparašot, kaip ten tas jūsų naujasis įnamis schmoll.gif

Mano naujajam įnamiui šokas verysad.gif Viena šakelė nudžiūvo, nes tikriausiai vežant, nutrūko šaknelės, o kiti du numetė beveik visus lapus, bet.... dabar jau lyg nieko, likę lapeliai nedžiūsta, gal bus viskas gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 04 22, 09:23)
Smailialapė dailioji... flirt.gif  triniti.gif Prisegu savo pernai rudens augalėlį...

Ojei kiek uogyciu! bigsmile.gif
Suprantu, kad pas mane irgi ta smailialape, bet idomu kokia rusis, nes ju visokiu buna... Kazkaip vaidenasi, kad gali buti krudnoplodnaja, bet gal ir ne... Na, niekas jau ir nepatikrins. Svarbu kad tik gerai augtu.

Po keliu metu jos pradeda augint uogas? Speju dar ilgai teks laukt siemet pasodinus? unsure.gif

QUOTE(ausrairminde @ 2011 04 22, 09:25)
Žinokit gėda pasakyt, bet man sutais pavadinimais, tai kažkaip niekaip nieko neatsimenu, net savo tikslaus nežinau, tik žinau , kad margalapė ir viskas blush2.gif
Bandysiu pasiklaust pažystamo, kuris ir augina, gal kartais žmogus atsakingesnis ir atsimena tikslų pavadinimą. smile.gif

Man irgi tas pats, perskaitau pavadinima, o apsisukus jau neatsimenu. doh.gif Ai, nezinom pavadinimu ir nereikia, kad tik skaniu uogu butu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 22, 11:21)
Mano naujajam įnamiui šokas  verysad.gif Viena šakelė nudžiūvo, nes tikriausiai vežant, nutrūko šaknelės, o kiti du numetė beveik visus lapus, bet.... dabar jau lyg nieko, likę lapeliai nedžiūsta, gal bus viskas gerai  rolleyes.gif

Na jūsų vazonėlis su augaliukais nebuvo judintas visiškai. Buvo tvirtai nuo rudens įaugę trys šakelės.Todėl nelabai galėjo kažkuri iš jų vežant nusilaužti toje gana suplūktoje žemėje schmoll.gif jeigu ir jūs nejudinote, nepersodinėjote...tai tik reikėjo su tuo apgaubtu maišeliu padėti ir viskas...kol apsipras...net laistyti nereikėjo... Va aš kai persodinau, tiksliau išskyrinėjau tris viename, tai kad ir kaip atsargiai, vistiek vienos šaknelės nutrūko. Vieną persodintą atidaviau, kita mažesnė pasiliko...bet ir persodinta nenumetė nė vieno lapelio, neapvyto...žodžiu nesureagavo visiškai...nors šaknytės buvo visai nuogos kurį laiką...
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 04 23, 02:05)
Na jūsų vazonėlis su augaliukais nebuvo judintas visiškai. Buvo tvirtai nuo rudens įaugę trys šakelės.Todėl nelabai galėjo kažkuri iš jų vežant nusilaužti toje gana suplūktoje žemėje schmoll.gif jeigu ir jūs nejudinote, nepersodinėjote...tai tik reikėjo su tuo apgaubtu maišeliu padėti ir viskas...kol apsipras...net laistyti nereikėjo... Va aš kai persodinau, tiksliau išskyrinėjau tris viename, tai kad ir kaip atsargiai, vistiek vienos šaknelės nutrūko. Vieną persodintą atidaviau, kita mažesnė pasiliko...bet ir  persodinta nenumetė nė vieno lapelio, neapvyto...žodžiu nesureagavo visiškai...nors šaknytės buvo visai nuogos kurį laiką...

Kaip gavau iš Jūsų, taip ir auga tame vazonėlyje - bijau judinti. Kai krito lapaliai - jie buvo sudžiūvę, manau, kad ji "išsigando" temperatūrų kaitos, bet dabar jau nieko, tikiuosi, kad augs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 23, 11:00)
Kaip gavau iš Jūsų, taip ir auga tame vazonėlyje - bijau judinti. Kai krito lapeliai - jie buvo sudžiūvę, manau, kad ji "išsigando" temperatūrų kaitos, bet dabar jau nieko, tikiuosi, kad augs rolleyes.gif

Tikiuosi polieileninio maišelio nenuėmėte schmoll.gif Nes ten gėlytės šiltnamis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 28 balandžio 2011 - 19:00
QUOTE(Fonda @ 2011 04 28, 20:56)
Tikiuosi polieileninio maišelio nenuėmėte schmoll.gif Nes ten gėlytės šiltnamis...

Nuėmiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 28, 20:12)
Nuėmiau  blush2.gif

tongue.gif lotuliukas.gif Veiksmas lygus atoveiksmiui... a adaptacijos poreikio neįvertinot...bet gal išsikapstys... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 04 29, 01:05)
tongue.gif  lotuliukas.gif Veiksmas lygus atoveiksmiui... a adaptacijos poreikio neįvertinot...bet gal išsikapstys...  biggrin.gif

doh.gif Todėl joms buvo toks šokas unsure.gif
Atsakyti
mūsų viena jau prigijo, o kita jaučiu schmoll.gif ,dar lauksiu,bet jau su vyru perkalbėjom, kad kitais metais vėl reiks imt porą, nes nežinom kuri prigijo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 04 29, 00:05)
tongue.gif  lotuliukas.gif Veiksmas lygus atoveiksmiui... a adaptacijos poreikio neįvertinot...bet gal išsikapstys...  biggrin.gif

Aš irgi parduotuvėj nusipirkau,jau su lapliais.Pasodinau į žemę,numetė beveik visus lapelius.Gal irgi išsikapstys,jei norės gyventi. g.gif
Atsakyti
Gal kurnors Vilniuje matėte aktinidijų sodinukų? Gal per vėlai susizgribau, bet labai norėčiau dar šį pavasarį pasisodinti, o visos mugės, deja, jau baigėsi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2011 05 02, 23:29)
Gal kurnors Vilniuje matėte aktinidijų sodinukų? Gal per vėlai susizgribau, bet labai norėčiau dar šį pavasarį pasisodinti, o visos mugės, deja, jau baigėsi... unsure.gif

man rodos, mačiau Maximos bazėje, lauko prekyboje g.gif
Atsakyti