Įkraunama...
Įkraunama...

Ar namines košės geriau už pirktines?

QUOTE(northstar @ 2012 07 29, 20:09)
Oho kiek sauktuku ir klaustuku  lotuliukas.gif

Idomu kad lyginate virtas uogas su cukrumi ir kokia tai jautienos tyrele su makaronais kudikiui. Mes uogienes verdames del reto smaliziavimo, mums jos maistine verte nera svarbi, taip kad lyginti su augancio kudikio maistu nereikia  mirksiukas.gif

Mamyte, siulau tau paciai pasidometi kaip tos tyreles gaminamos ir jei kai kuriose tyrelese konservantu nera ( nes ta maisto mase kaitinama iki tokiu temperaturu kad apie vitaminus gali pamirsti) rasi kitokiu gerybiu - krakmolo arba miltu,druskos,karves pieno. Beje, siulau paciai paragauti tu tyreliu, skonis tikrai nepanasus i maisto  schmoll.gif

thumbup.gif Kokios arsios mamos doh.gif Zinau kuom maitinu savo vaikeli, perku Organix ir Plum firmu darzovienes ir vaisines tyreles (darzovienes tada kai neturiu svieziu darzoviu tai buna pora kart y savaite na o vaisines tyreles visada duodu pirktas) kai pradesiu primaitinti mesyte gaminsiu pati (apie vaikiska maistuka su mesyte pirktini net nebuvau kalbejusi tik apie darzovienes todel jej jau taip arsiai komentuojate pirmiau ysiskaitykite y ta ka komentuosite blink.gif ) pries pirkdama tyreles visada ziuriu ju sudety ir tikrai zinau kad ten nera jokiu konservantu kaip jus sakote ir t.t. dar kart pabreziu kad gamintojas privalo rasyti y sudeti viska kas yra tyreleje kitaip inspekcija neleistu pardavineti gaminio kurio sudetis nebutu teisingai parasyta ant pakuotes wink.gif kodel ju galiojimo laikas toks ilgas? Paprastai gamykliniu būdu ruošiamos tyrelės ne pasterizuojamos, bet vakuumuojamos, t.y. šviežia tyrelė supilama į pakuotę ir iš jos ištraukiamas oras. Tokiu būdu pagamintos tyrelės galiojimo laikas ir yra ilgesnis nei namuose gamintos košės. Atidaryta tyrele patariama suvartoti per para. Esu ir uz namines ir uz pirktines kosele tik perkant visada reiketu tikrinti ju sudedamasias dalis. Mamoms kurios yra taip baisiai nusistaciusios pries pirktines tyreles siulyciau labiau pasidometi, nes susidariau nuomone kad jusu zinios visiskai nepagrystos gal but tiesiog nugirstos ir labai pasenusios drinks_cheers.gif blush2.gif
Atsakyti
Aisku tai yra kiekvienos mamos reikalas kuo savo mazyli maitinti, sakom savo nuomone ir tiek smile.gif Kazkada buvau atsargai nusipirkus dvi tyreles, kaip sakoma juodai dienai, viena buvo ryziu o kita darzoviene su moliugais. Stovejo stovejo,neprireike nes dukryte valgo tik namini maista, sumaniau pries metant paragauti, o dieve doh.gif skonis nei ryziu nei moliugu, isspjoviau viska ir tyreles nukeliavo i siuksliu deze. O buvo organic (ekologiskos ) be jokiu jokiu ... Beje ziniu cia daug apie tas tyreles nereikia, paprasciausiai reikia pasiziureti i sudeti ir tiek mirksiukas.gif
Is pirktiniu tai duodu tik Organix firmos kukuruzinius traskucius uzkandziavimui.
Sekmes visoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo northstar: 30 liepos 2012 - 23:28
Paskaicius pirktiniu tureliu sudeti - ten 50 proc vandens....o kainuoja....paskaiciavau, kad per diena vaiko valgymas kainuotu apie 15 LT.... kilograma mesos uz tiek nupirkti galima doh.gif na man tai totali nesamone doh.gif nera mano vaikas ju net ragaves
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 31 liepos 2012 - 07:29
QUOTE(Doovyte @ 2012 07 30, 17:51)
thumbup.gif  Kokios arsios mamos  doh.gif  Zinau kuom maitinu savo vaikeli, perku Organix ir Plum firmu darzovienes ir vaisines tyreles (darzovienes tada kai neturiu svieziu darzoviu tai buna pora kart y savaite na o vaisines tyreles visada duodu pirktas) kai pradesiu primaitinti mesyte gaminsiu pati (apie vaikiska maistuka su mesyte pirktini net nebuvau kalbejusi tik apie darzovienes todel jej jau taip arsiai komentuojate pirmiau ysiskaitykite y ta ka komentuosite blink.gif  ) pries pirkdama tyreles visada ziuriu ju sudety ir tikrai zinau kad ten nera jokiu konservantu kaip jus sakote ir t.t. dar kart pabreziu kad gamintojas privalo rasyti y sudeti viska kas yra tyreleje kitaip inspekcija neleistu pardavineti gaminio kurio sudetis nebutu teisingai parasyta ant pakuotes wink.gif kodel ju galiojimo laikas toks ilgas? Paprastai gamykliniu būdu ruošiamos tyrelės ne pasterizuojamos, bet vakuumuojamos, t.y. šviežia tyrelė supilama į pakuotę ir iš jos ištraukiamas oras. Tokiu būdu pagamintos tyrelės galiojimo laikas ir yra ilgesnis nei namuose gamintos košės. Atidaryta tyrele patariama suvartoti per para. Esu ir uz namines ir uz pirktines kosele tik perkant visada reiketu tikrinti ju sudedamasias dalis. Mamoms kurios yra taip baisiai nusistaciusios pries pirktines tyreles siulyciau labiau pasidometi, nes susidariau nuomone kad jusu zinios visiskai nepagrystos gal but tiesiog nugirstos ir labai pasenusios drinks_cheers.gif blush2.gif

drinks_cheers.gif

tikrai, pries komentuodamos isitikinkite ka komentuojate thumbup.gif
nes man atrod ne viena is cia komentavusiu forumieciu nesake kad nuolat maitina pikrtinem kosem.. o nuo keliu indeliu per kelis menesius, tikrai vaikui nieko neatsitiks, paprasciausiai tai labai patgou keliaujant bent jau man.. Namie irgi visad gaminu pati. Nesuprantu tu mamu, kurios piestu stojasi pries priktines tyreles.
Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2012 07 30, 21:26)
Aisku tai yra kiekvienos mamos reikalas kuo savo mazyli maitinti, sakom savo nuomone ir tiek  smile.gif Kazkada buvau atsargai nusipirkus dvi tyreles, kaip sakoma juodai dienai, viena buvo ryziu o kita darzoviene su moliugais. Stovejo stovejo,neprireike nes dukryte valgo tik namini maista, sumaniau pries metant paragauti, o dieve  doh.gif skonis nei ryziu nei moliugu, isspjoviau viska ir tyreles nukeliavo i siuksliu deze. O buvo organic (ekologiskos ) be jokiu jokiu ... Beje ziniu cia daug apie tas tyreles nereikia, paprasciausiai reikia pasiziureti i sudeti ir tiek  mirksiukas.gif
Is pirktiniu tai duodu tik Organix firmos kukuruzinius traskucius uzkandziavimui.
Sekmes visoms mamytems  4u.gif

mega_shok.gif man atrodo jusu nuomone as tureciau jaustis kalta kad duodu maziui ir pirktiniu tyreliu g.gif pries duodama vaikui visada paragauju to ka ruosiuosi duoti ir dar neteko ismesti ar spjaudytis smile.gif Deja kai kurioms y sudeti paziureti neuztenka fool.gif nes nors tyrele sudetyje yra vien tik obuolys vis vien sakys kad prideta milijonai konservantu ir nuodu sleep.gif Nera blogu tyreliu ir darzovieniu tiesiog REIKIA ZIURETI JU SUDETI ir nepirkti pirmu kurios pasitaiko po ranka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Doovyte @ 2012 08 03, 23:51)
mega_shok.gif  man atrodo jusu nuomone as tureciau jaustis kalta kad duodu maziui ir pirktiniu tyreliu  g.gif  pries duodama vaikui visada paragauju to ka ruosiuosi duoti ir dar neteko ismesti ar spjaudytis  smile.gif  Deja kai kurioms y sudeti paziureti neuztenka  fool.gif  nes nors tyrele sudetyje yra vien tik obuolys vis vien sakys kad prideta milijonai konservantu ir nuodu  sleep.gif  Nera blogu tyreliu ir darzovieniu tiesiog REIKIA ZIURETI JU SUDETI ir nepirkti pirmu kurios pasitaiko po ranka  g.gif

Savo pirmajam poste parasete kad dar neprimaitinat savo kudikio, bet kai laikas ateis daktares patarimu duosit pirktines tyreles. Ir kad namines niekuo nesiskiria nuo pirktiniu doh.gif Kiek kalbejau su gydytojais,health visitors, dar neteko girdeti tokios nuomones smile.gif Beje ko sudetis jums nepasakys kad tos tyreles yra uzkaitinamos iki labai aukstu temperaturu ir verdamos laabai ilgai, tad beveik visi naturalus vitaminai ir mineralai paprasciausiai zusta. Taigi ju maistine verte auganciam kudikiui yra abejotina. Jeigu kazkur keliaujant ir nera salygu naminei tyrelei, TADA AISKU NIEKO BLOGO jei vaikelis suvalgys ir pirktine tyrele.
O tas dvi kur buvau pirkus, viena is ju buvo Hipp o kita Organix. Bet cia gal nuo kiekvieno skonio priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2012 08 04, 10:08)
Savo pirmajam poste parasete kad dar neprimaitinat savo kudikio, bet kai laikas ateis daktares patarimu duosit pirktines tyreles. Ir kad namines niekuo nesiskiria nuo pirktiniu  doh.gif Kiek kalbejau su gydytojais,health visitors, dar neteko girdeti tokios nuomones  smile.gif Beje ko sudetis jums nepasakys kad tos tyreles yra uzkaitinamos iki labai aukstu temperaturu ir verdamos laabai ilgai, tad beveik visi naturalus vitaminai ir mineralai paprasciausiai zusta. Taigi ju maistine verte auganciam kudikiui yra abejotina. Jeigu kazkur keliaujant ir nera salygu naminei tyrelei, TADA AISKU NIEKO BLOGO jei vaikelis suvalgys ir pirktine tyrele.
O tas dvi kur buvau pirkus, viena is ju buvo Hipp o kita Organix. Bet cia gal nuo kiekvieno skonio priklauso  g.gif

Savo pirmajame poste parasiau kad maitinsiu kudiki pirktinemis tyrelemis jejgu negalesiu uzsiauginti darzoviu pati, kadangi tokia galimybe atsirado ir dar atradau ukinku krautuvele netoliese pradejau gaminti vaikeliui ir pati, bet neatsisakau ir pirktiniu koseliu ir neesu pries jas kategoriskai nusiteikusi.Siek tiek informacijos apie koseles ir vitaminus jose ( namuose mamos pervirusios darzoves ir mesyte gali pagaminti visiskai nevertinga maistuka kudikiui ax.gif ) : Daugelis mamų įsitikinę, kad tik namuose gamintos košės yra vertingos vaikams, tačiau vaikų gydytojai ramina, kad ir parduotuvėje nupirktos košės, tyrelės, pagamintos specialiai kūdikiams yra puikūs produktai. “Jeigu mes gyvename civilizuotoje visuomenėje, tai ir naudokimės visais jos pasiekimais. Reikia prisitaikyti ir neapsunkinti savo gyvenimo. Jeigu reikia kažkur toli važiuoti, tai geriau nusipirkite tyreles ir nebus nieko labai blogo. Jeigu yra daržas po nosimi, tai tada daržovių tyreles pirkti būtų tiesiog “nuodėmė”, - sako gydytoja A.Dilienė.
Vaikų gydytoja Virginija Januškevičienė pastebi, kad rudenį, jeigu mama turi ekologiškų daržovių, turi ruošti maistą pati, tačiau turi žinoti, kaip tą daryti. “Labai svarbu, kad maistinės medžiagos nesuirtų, vaikas gautų tinkamą kiekį kalorijų, gautų vertingų baltymų ir t.t.”, - sako gydytoja R.Januškevičienė. Pasak gydytojos, ruošiant maistą namuose yra sunku paruošti maistą taip, kad nesuirtų maistinės medžiagos, ne kiekvienai mamai užtenka tų žinių, kaip teisingai išvirti ir paruošti vertingą košę. “Ne visada naminis maistas būna vertingas. Pramoniniu būdu paruoši maisto produktai kūdikiams, tai tiek sauso kruopų košės, tiek vaisių tyrelės, daržovių tyrelės su mėsa yra subalansuotas maistas. Jame nėra suardytos maistinės medžiagos, jos yra tokio kiekio, kokio reikia pagal augančio kūdikio poreikį”, - sako gydytoja V.Januškevičienė.
Pediatrės teigimu, specialiai kūdikiams pagamintose košėse nėra konservantų, nors kartais pasigirsta tokia klaidinga nuomonė. Pagal įstatymą į kūdikių maistą yra griežtai draudžiama dėti bet kokius konservantus, sintetinius dažus, visus kitus maistinius priedus, tirštiklius, emulsiklius ir t.t. Pediatrės teigimu, kūdikiams skirti produktai išlaiko maistinę vertę ir be konservantų todėl, kad paruošti jie yra sterilizuojami ir uždaromi vaakumo būdu. mirksiukas.gif o del daktaru ir healf visitors tai nemanau kad jusiskiai yra pries pirktini maistuka kudikiams, kiek as bendrauju su mamomis vaiku centre ir savo GP visu nuomone sutampa su mano (tiksliau gal mano sutampa su GP) kad pirktinis maistukas kudikiams nera kazkas blogo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Doovyte @ 2012 08 05, 00:39)
Savo pirmajame poste parasiau kad maitinsiu kudiki pirktinemis tyrelemis jejgu negalesiu uzsiauginti darzoviu pati, kadangi tokia galimybe atsirado ir dar atradau ukinku krautuvele netoliese pradejau gaminti vaikeliui ir pati, bet neatsisakau ir pirktiniu koseliu ir neesu pries jas kategoriskai nusiteikusi.Siek tiek informacijos apie koseles ir vitaminus jose ( namuose mamos pervirusios darzoves ir mesyte gali pagaminti visiskai nevertinga maistuka kudikiui ax.gif ) : Daugelis mamų įsitikinę, kad tik namuose gamintos košės yra vertingos vaikams, tačiau vaikų gydytojai ramina, kad ir parduotuvėje nupirktos košės, tyrelės, pagamintos specialiai kūdikiams yra puikūs produktai. “Jeigu mes gyvename civilizuotoje visuomenėje, tai ir naudokimės visais jos pasiekimais. Reikia prisitaikyti ir neapsunkinti savo gyvenimo. Jeigu reikia kažkur toli važiuoti, tai geriau nusipirkite tyreles ir nebus nieko labai blogo. Jeigu yra daržas po nosimi, tai tada daržovių tyreles pirkti būtų tiesiog “nuodėmė”, - sako gydytoja A.Dilienė.
Vaikų gydytoja Virginija Januškevičienė pastebi, kad rudenį, jeigu mama turi ekologiškų daržovių, turi ruošti maistą pati, tačiau turi žinoti, kaip tą daryti. “Labai svarbu, kad maistinės medžiagos nesuirtų, vaikas gautų tinkamą kiekį kalorijų, gautų vertingų baltymų ir t.t.”, - sako gydytoja R.Januškevičienė. Pasak gydytojos, ruošiant maistą namuose yra sunku paruošti maistą taip, kad nesuirtų maistinės medžiagos, ne kiekvienai mamai užtenka tų žinių, kaip teisingai išvirti ir paruošti vertingą košę. “Ne visada naminis maistas būna vertingas. Pramoniniu būdu paruoši maisto produktai kūdikiams, tai tiek sauso kruopų košės, tiek vaisių tyrelės, daržovių tyrelės su mėsa yra subalansuotas maistas. Jame nėra suardytos maistinės medžiagos, jos yra tokio kiekio, kokio reikia pagal augančio kūdikio poreikį”, - sako gydytoja V.Januškevičienė.
Pediatrės teigimu, specialiai kūdikiams pagamintose košėse nėra konservantų, nors kartais pasigirsta tokia klaidinga nuomonė. Pagal įstatymą į kūdikių maistą yra griežtai draudžiama dėti bet kokius konservantus, sintetinius dažus, visus kitus maistinius priedus, tirštiklius, emulsiklius ir t.t. Pediatrės teigimu, kūdikiams skirti produktai išlaiko maistinę vertę ir be konservantų todėl, kad paruošti jie yra sterilizuojami ir uždaromi vaakumo būdu.  mirksiukas.gif  o del daktaru ir healf visitors tai nemanau kad jusiskiai yra pries pirktini maistuka kudikiams, kiek as bendrauju su mamomis vaiku centre ir savo GP visu nuomone sutampa su mano (tiksliau gal mano sutampa su GP) kad pirktinis maistukas kudikiams nera kazkas blogo  drinks_cheers.gif

Idomus jusu paminetos gydytojos pasakymas. Savo augintos darzoves tolygu ekologisku(organic) darzoviu pirkimui. Isiskaitykit i savo pacituotos gydytojos pareiskima.

Dar karta kartoju doh.gif nieko blogo vaikeliui duoti pirktine tyrele keliaujant ar esant reikalui, bet ne pastoviai maitinti jomis. Teko matyti apsiperkant ir belaukiant eileje ka mamytes deda ant konvejerinio dirzo - 20-30 tyreliu. Net ir checkout darbuotojos ziuri i tokias mamytes su sypsena.
Na o esant namie ir duoti mazyliui ryziu koses is stiklainio tai be jokiu argumentu paprasciausiai mama tingi isvirti savo. Kur savo ryte isvirta kosyte su tik trintom braskem ar bananu tikrai nebus tokia pati beskone marmaliene is stiklainio rolleyes.gif
Atsakyti
Buvo man tokia linksma situacija su drauge. Ji labai kategoriškai nusistačiusi prieš pirktines tyreles, žodžiu vos ne nuodas. Kai paklausiau kaip gamina vaikui tai-nusiperka Maksimoj daržovių ir verda daržovienes... taip pat ten pat perka ir mėsą. Sakė gamina neaštriai be jokių pipirų druskos tik su Vegeta. Va taip va-ir šventai tikėjo kad vaiką augina labai teisingai.
Susimąsčiau-ir man atrodo kad tokiu atveju tikrai saugiau vaikui duoti tyrelę paruoštą pagal griežtus standartus, iš tikrinamų ūkių surinktų produktų (nes tokie ūkiai tikrai žymiai labiau tikrinami) negu pasitikėti stikliniais pomidorais iš vietinio PC...
O jei atvirai tai patys jau radom ne vieną ūkininką turgeliuose kur gaunam mėsos, daržovių ir kurias žinom kad tikrai jie patys augina o ne lenkiškas perparduoda. Bėda ta kad mažoji kaip užsukta - ilgai nenorėjo nieko kas daryta namie, nė cukinijos, nė moliūgo, mėsos iki metų nevalgė... tai vienintelė ką valgė buvo Hipp su aviena, viskas. Šiai dienai perku HIPP kelionėms ir nenumatytiems atvejams (yra buvę kai labai blogai jaučiausi ir nors sėdėjau namie nesugebėjau nieko gamint, dičkis pamaitino iš stiklainiuko doh.gif ). VAisių ir uogų net nemėgink siūlyt-tik pirktinės tyrelės, be jų nevalgo grūdinių košyčių... nu ir ką man su ta mano dama daryt doh.gif o svaigau kokia būsiu teisinga ekologiška mama, jau su MP nebuvo bėdų maitinau kaip parašyta iki 6 mėn išimtinai ir tt-o va čia vaikas ir parodė kas jai skaniau ir geriau. Tiesa, mums pasiteisno tik HIPP-deja Milupos ar tų lietuviškų skonis nepatiko nė jai nė man. O HIPP dar neteko rast neskanios, pati visada paragauju.
Atsakyti
mes uz namines koses, namines darzoves ir minimalius prieskonius 4u.gif o kai kurios mamos tai tikrai be atitinkamu ziniu isivaizduoja visazines ir maitina vaikus labai sveika slapianka... ka as galiu pasakyt doh.gif
Atsakyti
aš taip pat esu tik už namines košytes,tyreles ir pan.,bet nematau nieko blogo tame,kai nesant galimybei pasigamint maistelio - pamaitint pirktiniu iš stiklainėlio 4u.gif
pvz mes 3 dienas su mašina važiavom iš Norvegijos į Lietuvą,ir puikiai išsivertėm su pirktinėm tyrelėm 4u.gif
Atsakyti
aisku, kad namines sveikiau
Atsakyti