sis man sove siryt,kai sunkai issirioglinau is lovos, nes mazius visa nakti zaide futbolu su mano visais imanomais vidaus organais, suryjau puse sintetinio sokolado,paemiau kompa i lova ir cia dar savo kitoje temoje apie Gimdymo istaigu realybe perskaiciau keleta postu apie taip placiai paplitusia savoka "Naturalus gimdymas". Spardymasis apmazejo, bet tesesi..
Pagalvojau sau, kad tokios futbolo rungtynes vyks su manimi dar 4 menesius, o dar paskui laukia gimdymas. Na gerai, CP, tai tada viskas aisku, o jeigu ne?

Kas mano akimis siandien yra naturalus gimdymas? Mes gyvename 21 amziuje, mokslinio progreso, nauju technologiju pasaulyje. Nepaisant sunkios gydymo istaigu materialines padeties, turime vis tik galimybe gauti nors minimalia kvalifikuota mediku prieziura,kad ir ne pagal naujausius pasaulinius standartus, bet turime ir ja sekmingai naudojames.
Bet, yra vienas bet, kai diskutujant apie tai , pasigirsta vis daugiau ivairiausiu nuomoniu del siuolaikiniu technologiju, o Lietuvoje ir ne tik vis dazniau atsiranda nuomoniu, kad moteris turi gimdyti "naturaliai". Zodi naturaliai vis daugiau zmoniu interpretuoja tiesmukiskai - namuose arba ligonineje, bet jeigu ligonineje, tai be jokiu nuskausminimu, jokiu papildomu intervenciju, jokiu vaistu, jokiu vakuuminiu ir kitokiu kudikio traukimo budu. Daug mamu po CP arba vis tik ivykusios a.m. intervencijai grauziasi ir nerimauja, kad "pagimde nenaturaliai", "nesveikai" ir vis dazniau kaltina save, kad nepadare visko, kad vaikas gimtu "naturaliai".
Ivairios organizacijos, pavienes grupes ir bureliai garsiai trimituoja, saukia grizti prie istaku, nes vaikas turi gimti "sveikai".
Trimituodami savo teorijas, retas susimasto, kad sveikai gyventi zmonija nustojo jau pries 300-400 metu, atsiradus pirmosioms manufakturoms, gamykloms ir ju lydinciomis technologijoms, kurios pareikalavo is zmonijos atsisakyti tam tikru "ekologisko gyvenimo principu" ir atiduoti duokle sparciai besivystanciam inovaciju prasme, pasauliui. Tada ir pasibaige "sveiko maisto", "sveiko oro" ir "sveiko gyvenimo budo era". Atsirado naujos "sveiko gyvenimo budo" savokos, nes nuo siu pokyciu sukeltu pasekmiu atsirado naujos ligos, atsirado ir vaistai bei priemones joms gydyti. Ilgainiui, zmonija zengdama koja i koja su siomis technologijomis prisitaike prie naujo gyvenimo budo, susirado priemoniu kaip palengvinti kai kuriu ligu simptomus arba tas ligas is viso isnaikinti. Kaip palengvinti kai kuriuos naturalius procesus, einancius per kancias pav. gimdyma, ir surado priemones kaip tokiu budu dar labiau pagerinti tu paciu gimdyviu gyvenimo kokybe ir sumazinti mirtinguma, kad ir to paties gimdymo metu. Atsirado skiepai nuo stabliges, dezinfekavimo priemones, kitos svarbios gimdyvei ir jos kudikiui priemones, gimdyviu mirtingumas sumazejo iki minimumo. Ankstesniais laikais budavo kazkur 50x50 jeigu nenumirdavo kudikiai gimstant, tai mirtis praretindavo ju gretas veliau.
Kaip matome, keitesi pasaulis, su juo keitemes ir mes, zmones. Bandeme sekmingai prisitaikyti prie jo salygu.
Kas mano akimis siomis dienomis yra naturalus gimdymas? Atsakymas paprastas, naturalus gimdymas, procesas, kuris ivyko atsizvelgiant i mano organizmo ypatumus gimdymo metu, toje aplinkoje,kurioje siuo metu randuosi ir prie kurios yra prisitaikes mano ir mano kudikio organizmai. Jeigu gyvendama siuolaikiniame pasaulyje gamta ir Dievas sutvere mane taip, kaip sutvere, kad negaliu pagimdyti be CP, arba be nuskausminimo, nes zinau , kad toks yra ir noriu juo pasinaudoti, reiskia yra naturalu, kad pasinaudosiu. naturalu, nes siandien tai naturalus ir paplites irankis ar budas, kiap norite vadinkite, palengvinti mano kancias ir pasekmes, kurios gali atsirasti amno psichikoje, jeigu tuo nepasinaudosiu. Toks procesas mano akimis yra naturalus siam laikmeciui

Atsiras oponenciu, kurios tuoj pat "uzvirs" ir prades apeliuoti i mano "gelezine" logika. Labai gerai, tada nusimato dar viena idomi diskusija.

Na o kas liecia "naturalu" gimdyma be a.m. palengvinimo priemoniu, neturiu nieko pries, tegul eksperimentuoja ir toliau mamos, manau, kad tai nera blogai, kaip ir nera visai blogai gimdyti su "dvasine pribuveja" be profesionaliu mediku pagalbos, kaip nera blogai gimdyti namuose, kaip nera blogai gimdyti be jokiu nuskausminimo priemoniu. Tik kyla toks klausimas, ar moterys propaguodamos nauja "tikra naturalu gimdyma" ne pagal mano teorija lygiai taip pat laikosi "naturalaus gyvenimo normu ir principu" savo tolimesniame gyvenime jau po gimdymo? Nesinaudoja vienkartiniais vystyklais, nesinaudoja viesuoju transportu, mob. telefonais, komputeriais, ar gamina maista krosnyje is savo uzaugintu grudu, o grindis plauna pelenais? Nes visos sios siuolaikinio pasaulio priemones, na

Emilka