QUOTE(Natuke @ 2008 11 28, 23:15)
Emilką, iš kur turi tiek laiko... rašyti įvairiom temom...
va čia yra mūsų išdiskutuota tema - gal turėsti ką pridėti
http://www.supermama...howtopic=287974
O šiaip aš pasikartosiu, kad natūralus gimdymas yra ne tas, kuris yra be vaistų, o tas, kuriam tų vaistų nereikia, o pasiekti to mūsų ligoninės salygomis tikrai nelengva
Aš visus keturius vaikus gimdžiau pati, praktiškai be nuskausminančių, bet natūraliu galiu pavadinti tik paskutinį, štai čia nuoroda...
http://www.supermama...howtopic=326166
Jeigu nepatingėsi paskaityt ir palyginti su kitais "natūraliais" gimdymais, suprasi, ką turiu omeny
Laiko tiesa sakant netureciau, jeigu sia savaite nesusirgciau taip, kad i zmones iseiti geda

, nekalbant apie tai, kad nusileisti i pirma auksta ir pasidaryti sau arbatos.

Todel ir sedziu prikaustyta prie kedes, postringauju su mamomis, nes jau pirmadieni turesiu su Jumis atsisveikinti ir uzbegsiu tik retsykiais.
Na

kazkada skaiciau sias temas, ypac apie gimdyma namuose ir rasiau kazkurioje komentara, ka galvoju apie panasaus pobudzio gimdymus. Ten rasiau, kad moterys turi buti psichologiskai pasiruosusios tokiam isssukiui, t.t. Po apsilankymo Lietuvos GN pirma savaite vaiksciojau transe

, negalejau suprasti kodel cia, normalioje mano akimis salyje, kur dygsta dangoraiziai, vazineja grazus automobiliai, ir politikus paklausai, lyg ir keli procentai i tema pataiko, ligoninese toks skurdas?

Po to svarsciau ivairias galimybes, tame ir gimdyma namuose. Juolab is drauges esu girdejusi, kad antra vaika gimdytu su J. Svediene. Gerbiu sia "dvasine" pribuveja vien del to, kad turi dovana itikinti mamas gimdyti namuose ir si gimdymo buda padaro joms patraukliu. Asmeniskai as, gimdyciau namuose, ir be jokiu abejoniu, gal netgi su p. Jurga pazaisciau, kad idomiau ir prasmingiau butu. Bet! Tik jeigu po mano trobos langais stovetu reanimobilis su visa reikiama iranga ir mediku brigada.

Kodel? Ne del saves, numirciau (kas mano atveju yra visai imanoma gimdant netgi ligonines salygomis), tai reiskia taip lemta, na ir laselines niekas nedetu

, turiu kaip minejau, fobija laselinems, bet vaikas, del jo negaleciau taip pasielgti. As ji dabar matau tik per ultragarsa, nezinau kaip funkcionuoja jo organai, nezinau kaip kvepuos pirmomis akimorkomis, o jo likimas yra mano rankuose. Net ne mediku, nes as nuspresiu, kur gimdysiu ir kaip. Ar miske, ar bulviu vagoje, ar spintoje kaip katinas, ar namuose, ar gal per tuos nepilnus 4 men. dar ateis kokia mada pas mus, ar ligonineje. Pirmiausiai negaliu iki siol atsakyti sau i klausima iki galo, kam man to reikia. Na

, gimdyti namuose su shamanishkais ritualais ir marskineliu siuvinejimu
Dali atsakymo turiu, aplinka mielesne, isisjungciau muzika, cia mano patalyne, mano lova, mano WC pagaliau man tradicinis maistas. Bet kitos dalies atsakymo neturiu kam mansvetimos tradicijos, kam man nezinomos giesmes, kam man neaiskus ritualai, kam mano vaikui vilnonis siulas? Jeigu pasiryzciau tokiai egzotiskai procedurai, tada tureciau isstudijuoti Jusu tradicijas, surasti priezasti ir tam mano atveju butu tik eksperimentas, o ne tradiciju puoselejimas, nes mano proteviai gimde dar kitaip. Man ima jokas, kai su p. Jurga gimdo Oksanos, Alionos ir kitos merginos, kuriu proteviu slavu tradicijos zymiai skyresi nuo lietuvaiciu tradiciju. Tiesiog aklai perima svetima kultura, tradicijas nes savosios mama su pienu nisuleido

. O jeigu viskas pas ju protevius vyko panasiai, tai prie ko cia tai? Gyvenimas nuejo toliau, pasaulis 21 amziuje su savo realijomis. Pasiryzciau daryti viska pagal "naturalaus gimdymo principus" tik tada, jeigu pasiryzciau perimti visas tradicijas. Apie jas rasiau: vaiksciojimas su klumpemis, grindu trynimas su pelenais ir t.t.
Del naturalaus gimdymo be nskausminimo, jau issakiau savo pozicija, jeigu galeciau kenteti, pakenteciau, jeigu ne, nekompleksuociau. Cia kaip pas stomatologa, as visada gydau dantis tik su nuskausminimu

visada, nes nesu mazochiste, o skausmu gyvenime patyriau tiek, kiek desimt gimdyviu neisgyveno
Dabar, ka as galiu padaryti gero kad ir tai paciai graziai saliai, kurioje gyvenu ir savo vaikui, kuris joje ko gero augs? Jeigu negimdysiu naturaliai: galiu atsisakyti pampersu, kurie tersia gamta, pakeisti juos ekologiskais, taip ir pasielgsiu, atsisakyti slamsto, kuriuo maitina vaikus (sloikeliu visokiu, uogenyciu ir misinuku), nes ju indeliai irgi tersia gamta, ismokyti vaika rusiuoti siuksles, kad nemetyti buteliu ir kitu nesamoniu kur papuola, ir t.t. Sintetiniu drabuziu, kuriu beveik nenesioju, vienkartiniu bateriju ir t.t Manau, kad tokios "aukos" pakaktu, kad jausciausi nieko neskolinga siai zemei ir jos gyventojams

.
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2008 11 28, 23:36)
pirmą gimdžiau su epidūru. Vat

kai išgirdau "skatinamieji" iškart paprašiau. Ir vargo nemačiau. tiksliau mačiau, nes ne skatinamieji paskatino gimdymą, o epidūras ir jo veikimo metu prasidėjo pats gimdymo smagumas. Tai stūmiau pagal aparatuko nurodymus

viskas buvo gerai, vaikui irgi viska sgerai, man irgi viskas herai.
Ko tikėjausi eidama gimdyt? gydytojai pasakiau, kad jei tversiu, tai nereiks epidūro, o jeigu ne, norėsiu. Va žmonės buvo apšvietę, kad su skatinamaisias labiau skauda. tai aš kaip labia išsigandus iškart apsidraudžiau.
Antrą gimdyt einu su tokiu pat nusiteikimu. Norėsiu epidūro, jausiu, kad reikia - tai ir paprašysiu.
Neturejau pakankamai laiko paskaityti apie epiduro zala, gal mamos gali pasidalinti cia daugiau ,kad poziuris i siuolaikini gimdyma taptu dar aiskesnis?