Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

QUOTE(emilka @ 2008 11 28, 17:10)
Na jus tokia sakyciau, blaiviai mastanti "naturalistine" mama.  biggrin.gif  Ir tas naturalumas pas Jus labai naturalus.  biggrin.gif  Na niedomus Jusu poziuris  biggrin.gif  Neteisingas  tongue.gif , sakote, kad naturaliai gimdete, o gimdete ligonineje, sakete, kad picas valgote, o reikejo virtas morkas, ir vaikuciai pas Jus turbut nenaturaliais vardai na  ax.gif  kaip ten dabar "naturalistes" vardus duoda Patrimpas, Laume, Vejas, Morkas  biggrin.gif Nea, vyras sufleruoja Morkus  lotuliukas.gif
O dar su padarius leliui ant palutes sisiuko, jus neperbraukite jam per akytes, kad neverktu. Neteisinga mama  blush2.gif

Na, tokia jau esu, is kiekvienos teorijos ar poziurio pasiimu tik tai, kas man tinka, patinka, priimtina, patogu ir t.t. Nesu is tu, kurios vaikosi madu blush2.gif
Vaikas sisiuko daro i pampersa, tik del maisto vaikui stengiuosi, nors irgi jau zino, kas yra pica, cipsai, sokoladas... blush2.gif Neteisinga mama esu, bet pati geriausia savo vaikui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kituliux @ 2008 11 28, 18:26)
Na, tokia jau esu, is kiekvienos teorijos ar poziurio pasiimu tik tai, kas man tinka, patinka, priimtina, patogu ir t.t. Nesu is tu, kurios vaikosi madu  blush2.gif
Vaikas sisiuko daro i pampersa, tik del maisto vaikui stengiuosi, nors irgi jau zino, kas yra pica, cipsai, sokoladas...  blush2.gif  Neteisinga mama esu, bet pati geriausia savo vaikui  tongue.gif

Blogiau butu, jeigu vaikas iki 18 metu nezinotu kas yra pica. Tada prisitaikyti prie gyvenimo realiju jam butu nepaprastai sunku. Tenka bendrauti su mamomis, kurios savo vaikams iki 5-6 metu neleido paragauti net saldainio. Tai yra iskrypimas mano akimis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 28, 13:07)
beje, kuri uzriso bambute vilnoniniu ar lininiu siulu, kaip darydavo musu bobuciu ir probobuciu laikais?smile.gif

Išmečiau žodį "natūralistė", nes manau, kad jis neprasmingas ir jau esame diskutavę apie tai kas kam yra "natūralizmas".

O šiaip, kadangi du vaikus gimdžiau namuose, tai jiems ir virkšteles perrišo vilnoniu siūlu ax.gif

Ir kokią išvadą iš to norite padaryti?
Atsakyti
Emilką, iš kur turi tiek laiko... rašyti įvairiom temom...
va čia yra mūsų išdiskutuota tema - gal turėsti ką pridėti biggrin.gif
http://www.supermama...howtopic=287974

O šiaip aš pasikartosiu, kad natūralus gimdymas yra ne tas, kuris yra be vaistų, o tas, kuriam tų vaistų nereikia, o pasiekti to mūsų ligoninės salygomis tikrai nelengva ax.gif

Aš visus keturius vaikus gimdžiau pati, praktiškai be nuskausminančių, bet natūraliu galiu pavadinti tik paskutinį, štai čia nuoroda...
http://www.supermama...howtopic=326166

Jeigu nepatingėsi paskaityt ir palyginti su kitais "natūraliais" gimdymais, suprasi, ką turiu omeny 4u.gif
Atsakyti
pirmą gimdžiau su epidūru. Vat tongue.gif kai išgirdau "skatinamieji" iškart paprašiau. Ir vargo nemačiau. tiksliau mačiau, nes ne skatinamieji paskatino gimdymą, o epidūras ir jo veikimo metu prasidėjo pats gimdymo smagumas. Tai stūmiau pagal aparatuko nurodymus hihihi.gif viskas buvo gerai, vaikui irgi viska sgerai, man irgi viskas herai.
Ko tikėjausi eidama gimdyt? gydytojai pasakiau, kad jei tversiu, tai nereiks epidūro, o jeigu ne, norėsiu. Va žmonės buvo apšvietę, kad su skatinamaisias labiau skauda. tai aš kaip labia išsigandus iškart apsidraudžiau.
Antrą gimdyt einu su tokiu pat nusiteikimu. Norėsiu epidūro, jausiu, kad reikia - tai ir paprašysiu.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 11 28, 22:16)
Išmečiau žodį "natūralistė", nes manau, kad jis neprasmingas ir jau esame diskutavę apie tai kas kam yra "natūralizmas".

O šiaip, kadangi du vaikus gimdžiau namuose, tai jiems ir virkšteles perrišo vilnoniu siūlu  ax.gif

Ir kokią išvadą iš to norite padaryti?

Argi galeciau daryti isvadas? biggrin.gif Nesu prsichiatre kol kas smile.gif, o is akusere nebuciau niekada, bijau kraujo nuo vaikysteje patirtu isgyvenimu. blink.gif
Galiu tik uzduoti klausima kas Jums tai padare? Ir del kokiu priezasciu?
Ar tai yra is religiniu sumetimu? Ar is higieniniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 29 lapkričio 2008 - 08:15
QUOTE(Natuke @ 2008 11 28, 23:15)
va čia yra mūsų išdiskutuota  tema - gal turėsti ką pridėti biggrin.gif

O šiaip aš pasikartosiu, kad natūralus gimdymas yra ne tas, kuris yra be vaistų, o tas, kuriam tų vaistų nereikia, o pasiekti to mūsų ligoninės salygomis tikrai nelengva ax.gif

Aš visus keturius vaikus gimdžiau pati, praktiškai be nuskausminančių, bet natūraliu galiu pavadinti tik paskutinį, štai čia nuoroda...

Jeigu nepatingėsi paskaityt ir palyginti su kitais "natūraliais" gimdymais, suprasi, ką turiu omeny 4u.gif

Laiko tiesa sakant netureciau, jeigu sia savaite nesusirgciau taip, kad i zmones iseiti geda lotuliukas.gif, nekalbant apie tai, kad nusileisti i pirma auksta ir pasidaryti sau arbatos. blink.gif Todel ir sedziu prikaustyta prie kedes, postringauju su mamomis, nes jau pirmadieni turesiu su Jumis atsisveikinti ir uzbegsiu tik retsykiais. biggrin.gif
Na ax.gif kazkada skaiciau sias temas, ypac apie gimdyma namuose ir rasiau kazkurioje komentara, ka galvoju apie panasaus pobudzio gimdymus. Ten rasiau, kad moterys turi buti psichologiskai pasiruosusios tokiam isssukiui, t.t. Po apsilankymo Lietuvos GN pirma savaite vaiksciojau transe blink.gif lotuliukas.gif , negalejau suprasti kodel cia, normalioje mano akimis salyje, kur dygsta dangoraiziai, vazineja grazus automobiliai, ir politikus paklausai, lyg ir keli procentai i tema pataiko, ligoninese toks skurdas? blink.gif Po to svarsciau ivairias galimybes, tame ir gimdyma namuose. Juolab is drauges esu girdejusi, kad antra vaika gimdytu su J. Svediene. Gerbiu sia "dvasine" pribuveja vien del to, kad turi dovana itikinti mamas gimdyti namuose ir si gimdymo buda padaro joms patraukliu. Asmeniskai as, gimdyciau namuose, ir be jokiu abejoniu, gal netgi su p. Jurga pazaisciau, kad idomiau ir prasmingiau butu. Bet! Tik jeigu po mano trobos langais stovetu reanimobilis su visa reikiama iranga ir mediku brigada. smile.gif Kodel? Ne del saves, numirciau (kas mano atveju yra visai imanoma gimdant netgi ligonines salygomis), tai reiskia taip lemta, na ir laselines niekas nedetu lotuliukas.gif , turiu kaip minejau, fobija laselinems, bet vaikas, del jo negaleciau taip pasielgti. As ji dabar matau tik per ultragarsa, nezinau kaip funkcionuoja jo organai, nezinau kaip kvepuos pirmomis akimorkomis, o jo likimas yra mano rankuose. Net ne mediku, nes as nuspresiu, kur gimdysiu ir kaip. Ar miske, ar bulviu vagoje, ar spintoje kaip katinas, ar namuose, ar gal per tuos nepilnus 4 men. dar ateis kokia mada pas mus, ar ligonineje. Pirmiausiai negaliu iki siol atsakyti sau i klausima iki galo, kam man to reikia. Na ax.gif , gimdyti namuose su shamanishkais ritualais ir marskineliu siuvinejimu smile.gif
Dali atsakymo turiu, aplinka mielesne, isisjungciau muzika, cia mano patalyne, mano lova, mano WC pagaliau man tradicinis maistas. Bet kitos dalies atsakymo neturiu kam mansvetimos tradicijos, kam man nezinomos giesmes, kam man neaiskus ritualai, kam mano vaikui vilnonis siulas? Jeigu pasiryzciau tokiai egzotiskai procedurai, tada tureciau isstudijuoti Jusu tradicijas, surasti priezasti ir tam mano atveju butu tik eksperimentas, o ne tradiciju puoselejimas, nes mano proteviai gimde dar kitaip. Man ima jokas, kai su p. Jurga gimdo Oksanos, Alionos ir kitos merginos, kuriu proteviu slavu tradicijos zymiai skyresi nuo lietuvaiciu tradiciju. Tiesiog aklai perima svetima kultura, tradicijas nes savosios mama su pienu nisuleido lotuliukas.gif . O jeigu viskas pas ju protevius vyko panasiai, tai prie ko cia tai? Gyvenimas nuejo toliau, pasaulis 21 amziuje su savo realijomis. Pasiryzciau daryti viska pagal "naturalaus gimdymo principus" tik tada, jeigu pasiryzciau perimti visas tradicijas. Apie jas rasiau: vaiksciojimas su klumpemis, grindu trynimas su pelenais ir t.t.

Del naturalaus gimdymo be nskausminimo, jau issakiau savo pozicija, jeigu galeciau kenteti, pakenteciau, jeigu ne, nekompleksuociau. Cia kaip pas stomatologa, as visada gydau dantis tik su nuskausminimu biggrin.gif visada, nes nesu mazochiste, o skausmu gyvenime patyriau tiek, kiek desimt gimdyviu neisgyveno biggrin.gif
Dabar, ka as galiu padaryti gero kad ir tai paciai graziai saliai, kurioje gyvenu ir savo vaikui, kuris joje ko gero augs? Jeigu negimdysiu naturaliai: galiu atsisakyti pampersu, kurie tersia gamta, pakeisti juos ekologiskais, taip ir pasielgsiu, atsisakyti slamsto, kuriuo maitina vaikus (sloikeliu visokiu, uogenyciu ir misinuku), nes ju indeliai irgi tersia gamta, ismokyti vaika rusiuoti siuksles, kad nemetyti buteliu ir kitu nesamoniu kur papuola, ir t.t. Sintetiniu drabuziu, kuriu beveik nenesioju, vienkartiniu bateriju ir t.t Manau, kad tokios "aukos" pakaktu, kad jausciausi nieko neskolinga siai zemei ir jos gyventojams biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2008 11 28, 23:36)
pirmą gimdžiau su epidūru. Vat tongue.gif kai išgirdau "skatinamieji" iškart paprašiau. Ir vargo nemačiau. tiksliau mačiau, nes ne skatinamieji paskatino gimdymą, o epidūras ir jo veikimo metu prasidėjo pats gimdymo smagumas. Tai stūmiau pagal aparatuko nurodymus hihihi.gif viskas buvo gerai, vaikui irgi viska sgerai, man irgi viskas herai.
Ko tikėjausi eidama gimdyt? gydytojai pasakiau, kad jei tversiu, tai nereiks epidūro, o jeigu ne, norėsiu. Va žmonės buvo apšvietę, kad su skatinamaisias labiau skauda. tai aš kaip labia išsigandus iškart apsidraudžiau.
Antrą gimdyt einu su tokiu pat nusiteikimu. Norėsiu epidūro, jausiu, kad reikia - tai ir paprašysiu.

Neturejau pakankamai laiko paskaityti apie epiduro zala, gal mamos gali pasidalinti cia daugiau ,kad poziuris i siuolaikini gimdyma taptu dar aiskesnis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 29 lapkričio 2008 - 08:54
QUOTE(Natuke @ 2008 11 28, 23:15)
va čia yra mūsų išdiskutuota  tema - gal turėsti ką pridėti biggrin.gif

Kas man uzkliuvo... Ogi tai, kad tik KETVIRTA gimdyma galetumet pavadint naturaliu.. Is ragnez postu - tik treciasis.. Sazhai pirmasis gimdymas klostesi ne taip planavo.. Kyla klausimas, kiek vaikuciu reikia pagimdyti, kad savo gimdyma pavadintum naturaliu? g.gif Ir is to dar vienas klausimas labiau pamastymui: tai kaip gi gimde moterys pries simta metu???
Atsakyti
raideles, noriu paklausti tik vieno.

Jus del savo naturalizmo nebijote rizikuoti vaiko sveikata ir gerove? Aciu Dievui, jei viskas gerai, o jei komplikacija...

Darau tik viena isvada, naturalisciu egocentrizmas didesnis nei moteru, kurios renkasi epidura.
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 11 29, 12:12)
Is ragnez postu - tik treciasis...

viskas paprasta. zmogus gyveni, mokaisi, bresti. ir pasirinkimus darai remdamasis tuo metu turimu supratimu apie tai, kas geriausia. tarp mano pirmojo ir treciojo gimdymo - 6metu skirtumas. seseri metai nuolatinio mokymosi, domejimos, ieskojimo, tapimo mama. grynai fiziologiskai puikiai galejau ir pirmaji sunu pagimdyti naturaliai. tam buvo visos fizines galimybes ir salygos - pritruko psichologinio pasiruosimo, drasos elgtis taip, kaip buciau norejusi.
Papildyta:
QUOTE(emilka @ 2008 11 29, 08:49)
Neturejau pakankamai laiko paskaityti apie epiduro zala, gal mamos gali pasidalinti cia daugiau ,kad poziuris i siuolaikini gimdyma taptu dar aiskesnis?

daug informacijos apie epidurine nejautra cia, o apie naturalu nuskausminima cia. neptingek paskaityti, nes kartotis tikrai nuobodu.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 29, 13:57)
viskas paprasta. zmogus gyveni, mokaisi, bresti. ir pasirinkimus darai remdamasis tuo metu turimu supratimu apie tai, kas geriausia. tarp mano pirmojo ir treciojo gimdymo - 6metu skirtumas. seseri metai nuolatinio mokymosi, domejimos, ieskojimo, tapimo mama.  grynai fiziologiskai puikiai galejau ir pirmaji sunu pagimdyti naturaliai. tam buvo visos fizines galimybes  ir salygos - pritruko psichologinio pasiruosimo, drasos elgtis taip, kaip buciau norejusi.
Papildyta:

Sutinku, gyvenam, mokomes, igaunam patirties... Bet tuomet ar imanomas pirmasis naturalus gimdymas? Tikriausiai ne? Nes jam turi subresti?

Tai kam tada sklaidytis patarimais i kaire ir desine ir gasdinti pirmakartes, kad neduok die pagimdysi ne naturaliai? Cia ne asmeniskai adresuota, tiesiog toks bendras pastebejimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 29, 12:33)
raideles, noriu paklausti tik vieno.

Jus del savo naturalizmo nebijote rizikuoti vaiko sveikata ir gerove?  Aciu Dievui, jei viskas gerai, o jei komplikacija...

Darau tik viena isvada, naturalisciu egocentrizmas didesnis nei moteru, kurios renkasi epidura.

Čia išvada iš to, kad virkštelė buvo perrišta vilnoniu siūlu?

Laukine kriauše, aš jau vieną kartą išmečiau žodį "natūralizmas" ir ne siekdama "natūralizmo" gimdžiau namuose. Stengdamasi suteikti savo vaikams geriausią pradžią aš atsisakiau gimdymo ligoninėje. Ir tai po to, kai pirmąjį gimdžiau ligoninėje. Ir su mano gydytojo ginekologo žinia ir pritarimu.

Trečiąjį tiesą sakant, suvokdama visą savo atsakomybę ir norėdama nusimesti tą naštą nuo savo pečių, buvau linkusi gimdyti ligoninėje, pasinaudoti taip vadinamu ambulatoriniu gimdymu, kai praėjus 2 val. po gimdymo gimdyvė važiuoja ne į pogimdyminį skyrių, o į namus, bet po pokalbio su gydytoju pagimdžiau jį namuose.
Atsakyti