QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 15:59)
ar manai, kad fiziologinis "naturalus" gimdymas zaloja kuna ir psichika?
asmeniskai man taip , nors negimdziau. Jis paliks vienoki ar kitoki pedsaka ne tik ant mano kuno, bet ir mano psichikoje. Nezinau labai baisu, ar ne, pasakysiu, kai pagimdysiu. As sunkiai isgyvenu bet kokias traumas, ligas, skausmus, tegul jie buna kad ir naturalus. Nes savo gyvenime turejau labai daug skausmo, o todel nusprendziau, kad jeigu tik yra galimybe ir siuolaikiniai budai ji numalsinti, tai jais ir pasinaudosiu. Zinoma proto ribose. Pav. mano mama kai gimde mane, sake, kad nejaute skausmo, nes jai buvo smalsu kas gims na ir siaip uzliejo jausmai.. gal man taip bus,as savo budu panasi i mama.. nezinau, bet jeigu jausiu skausma, tikrai nesiruosiu jo toleruoti.
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 04, 17:11)
oi kaip as cia dabar dainuosiu, pasakas savo pilvukui seksiu (buvau prisiskaiciusi, kad taip dabar reikia daryti, kad taip mezgamas glaudus kudikio ir mamos rysys), bet karta pabandzius tai daryti, teko sios minties atsisakyti, nes as paprasciausiai jauciausi nejaukiai. Nebuvo to stipraus vidinio jausmo ir viskas.
Sakes, JUrgaSim, jus pasakete tai, ka norejau pasakyti, bet tylejau. Galvoju, gal as kokia nenormali, na

Mano drauge man vis sakydavo kai pastojau: Emilka surimtek pagaliau, tu nesioji gyvybe po sirdim, suprask, jis tave girdi, tu gi turi pianina, pagrok jam, padainuok lopsines, pasakeles paskaityk...

Viena vakara atsisedau prie pianino, nu galvoju, padainuosiu savo arbuzeliui

Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 04, 14:30)
nieko man nesivaidena
neturiu stebuklingos lazdeles ir negaliu nieko nuo jo baimiu islaisvinti, tai gali tik pats zmogus
o jums noreciau priminti, kad galite mokytis ir is savo klaidu, bet kaip supratau 2 karto ( gimdymo) jusu atveju gali ir nebuti? tai kodel gi nepasimokyti is svetimu ? 

O man atrodo, kad vis tik vaidenasi

Kalbate apie svetimas klaidas, bet nesuprantu apie kokia, irgilintis i tai medeli nenoriu. Jeigu man Dange arba kita medike parasytu kokiu klaidu vengti, tai tikrai pasinaudociau patarimu, betis Jusu naudingo negirdejau nei vieno