Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 15:59)
ar manai, kad fiziologinis "naturalus" gimdymas zaloja kuna ir psichika?

asmeniskai man taip , nors negimdziau. Jis paliks vienoki ar kitoki pedsaka ne tik ant mano kuno, bet ir mano psichikoje. Nezinau labai baisu, ar ne, pasakysiu, kai pagimdysiu. As sunkiai isgyvenu bet kokias traumas, ligas, skausmus, tegul jie buna kad ir naturalus. Nes savo gyvenime turejau labai daug skausmo, o todel nusprendziau, kad jeigu tik yra galimybe ir siuolaikiniai budai ji numalsinti, tai jais ir pasinaudosiu. Zinoma proto ribose. Pav. mano mama kai gimde mane, sake, kad nejaute skausmo, nes jai buvo smalsu kas gims na ir siaip uzliejo jausmai.. gal man taip bus,as savo budu panasi i mama.. nezinau, bet jeigu jausiu skausma, tikrai nesiruosiu jo toleruoti.
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 04, 17:11)
oi kaip as cia dabar dainuosiu, pasakas savo pilvukui seksiu (buvau prisiskaiciusi, kad taip dabar reikia daryti, kad taip mezgamas glaudus kudikio ir mamos rysys), bet karta pabandzius tai daryti, teko sios minties atsisakyti, nes as paprasciausiai jauciausi nejaukiai. Nebuvo to stipraus vidinio jausmo ir viskas.

Sakes, JUrgaSim, jus pasakete tai, ka norejau pasakyti, bet tylejau. Galvoju, gal as kokia nenormali, na ax.gif nemadinga. Del kalbejimosi su pilvu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Mano drauge man vis sakydavo kai pastojau: Emilka surimtek pagaliau, tu nesioji gyvybe po sirdim, suprask, jis tave girdi, tu gi turi pianina, pagrok jam, padainuok lopsines, pasakeles paskaityk... biggrin.gif
Viena vakara atsisedau prie pianino, nu galvoju, padainuosiu savo arbuzeliui lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na negaliu ir psio.. dar nematydama vaiko, nors ir jausdama suvokti, kaip jis gali siuos dalykus vertinti. Po pirmu akordu pradejau baisiai zvengt lotuliukas.gif lotuliukas.gif , net vyras budamas velniazinakur kieme isgirdo lotuliukas.gif Galiausiai apsiribojome NOrah Jones. O ka kalbeti apie pasakas? Mano teta mums skaitydavo pasakas, kai vaiksciojo nescia, klausiu pusseseres, klausyk ar prisimeni kazka samoningai? Sako, zinoma ne. O ka jauti, kai Tavo mama skaito pasakas? - nieko, nemegstu pasaku.

Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 04, 14:30)
nieko man nesivaidena  4u.gif  neturiu stebuklingos lazdeles ir negaliu nieko nuo jo baimiu islaisvinti, tai gali tik pats zmogus  smile.gif  o jums noreciau priminti, kad galite mokytis ir is savo klaidu, bet kaip supratau 2 karto ( gimdymo) jusu atveju gali ir nebuti? tai kodel gi nepasimokyti is svetimu ?  g.gif

O man atrodo, kad vis tik vaidenasi mirksiukas.gif Blogai supratote, kad antro karto gali nebuti mirksiukas.gif , gali buti daug kartu, viskas Dievo rankose biggrin.gif
Kalbate apie svetimas klaidas, bet nesuprantu apie kokia, irgilintis i tai medeli nenoriu. Jeigu man Dange arba kita medike parasytu kokiu klaidu vengti, tai tikrai pasinaudociau patarimu, betis Jusu naudingo negirdejau nei vieno blush2.gif persiprasau, bet taip man atrodo..
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 04, 16:00)
Truputi veluoju imest nuoroda  blush2.gif Na, vaikas mazas, pilvas didelis, valgyt visi nori..  lotuliukas.gif
O cia aldytes gimdymo istorija, tikrai verta demesio.
http://www.supermama...?...9&hl=aldyte

Graudi istorija, is tiesu verysad.gif , ir labai liudna, man kai panasias skaitau..mergyte sioje istorijoje maziausiai kalta, ji neturejo pasirinkimo teises, ir nezinia, ar kam nors nores papasakoti, kokiomis aplinkybemis gime, o neduok Dieve perskaitys sia istorija, taip atvirai ir beatodairiskai skelbiama interneto moteru portale doh.gif , nors panasiu maciau yra daugiau.. Zinoma, gal atvirksciai, jai patiks, gal mama jai skiepys panasias i savasias vertybes, tai kol merdyte sulauks pilnametystes, jos gimdymo istorija bus dar liudnesne? Kas ten zino g.gif .
Ziaurus ir vyro vaidmuo sioje situacijoje, zeminantis, mano akimis ir visiskai nereikalingas. Kam to reikejo, mama nepasake nei vieno sakinio. Priezasties, kodel taip elgiasi is istorijos nesimato. Vardan ko tai buvo daroma? Na dar aciu Dievui JAV , ne Lietuvoje, ten pribuvejos civilizuotesnes..
Tiesa, JUra, aciu uz nuoroda. Istorija tikrai pamokanti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 04 gruodžio 2008 - 17:02
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 04, 15:40)
Ragnez, as laukiuosi, bet man moteriskiu su chna tatuiruotemis bendruomenes nereikia. tai kuo jos uzsiima man juokinga.  ir apskritai kam ta ju bendruomene??? smegenim dziovinti?

ir mezgimai - ne man. man pats nestumas padeda iskristi is kasdienybes surmulio.

bet daugeliui reikia kazkokiu sektu ir vedlio. 

is esmes su paskutiniu teiginiu jusu sutinku, bet prideciau "nerizikuojant kudikiu". savim prasom, bet ne bejege butybe.
Jura_j, jus teisingai supratote, nors ir rasote ironiskai. o slykstu rizikuoti - butent sis zodziu kratinis ir pirmas impulsyviai atejo galvon lotuliukas.gif  man pasidare baisu, kad yra tokiu neatsakingu mamyciu. egoisciu.

"man juokinga", "bendruomene - smegenim dziovinti", "kazkokiu sektu", "neatsakingu mamyciu", "egoisciu" - tai tavo teiginiai, kuriuose izvelgiu ne nuomones ir nuostabos reiskima ir argumentavima, o ... hm g.gif
kaip tu pati pavadintum toki atsaka i savo pasauleziura?

del egoizmo ir rizikos bejegiu kudikiu.

egoistiska ir rizikinga man atrodo beatodairiskai neigti alternatyvia informacija, net nepasidomejus giliau.

QUOTE(emilka @ 2008 12 04, 16:45)
Jis paliks vienoki ar kitoki pedsaka ne tik ant mano kuno, bet ir mano psichikoje.

be abejo paliks. bet is kur ta nuostata, kad nestumo, gimdymo (ir motinystes?) pedsakas ant tavo kuno ir tavo psichikoje turi buti zalojantis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 gruodžio 2008 - 17:06
4u.gif Tai pasiliekame kiekviena prie savo nuomones.

Emilka, apie tai ir kalbama, kad elgiames taip kaip mums atrodo geriausia, naudingiausia ir t.t. O kalti prie kryziaus kitaip galvojancius, pasirinkusius.. Na, ner prasmes.
Mano supratimu naturalus gimdymas yra butent toks, kaip aprasytas Natukes ir aldytes gimdymo istorijose.Tai nereiskia, kad ir as taip gimdysiu, nes turiu kitokiu baimiu, gyd., su kuria tariuosi, tikrai nera tas zmogus, kuriam artimos tokios mintys, plius vyras, kurio klausimas: "o tu nenori darytis cezario?" is serijos, kad nereiketu kankintis..
Vienzo, as vaziuoju i ligonine atlikti gimdymo darba, pagal mediku komandas.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 17:05)

egoistiska ir rizikinga man atrodo beatodairiskai neigti alternatyvia informacija, net nepasidomejus giliau.

O kuo rizikuojama neieškant alternatyvų ar neturint poreikio jų ieškoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 04, 17:10)
O kuo rizikuojama neieškant alternatyvų ar neturint poreikio jų ieškoti  g.gif

savo ir naujagimio sveikata - tiek fizine, tiek psichologine.
gaila, dabar turiu iseiti, veliau papasakosiu, ka turiu omenyje.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 18:01)

Jus vis kartojate giliau. Na buvau vakar ilindus ten kazkur i ta "giliau" pasiskaityti, man tai asmeniskia tas pats pavirsius kaip ir cia biggrin.gif
Tik jausmai, emocijos ir butinai, kaip teisingai pastebejo kolege "dvasinis vedlys", vat be jo pagimdyti neiseis niekaip. Butinai reikia mautis kelnes per galva, kad tik neduok Dieve neatrodyti per paprastai. Ragnez, gimdymas nera laikas ir vieta savo charizmai atskleisti. Cia dabar kalbesiu ne apie Jus, o apie visas etno mamas is karto: Charizma galima parodyti kitomis progomis, veikloje, versle, reklamos agentura isteikite, jeigu jauciate, kad galite buti originali, piarinkites kiek norite, pasakokite, kokia kitokia buvote tada ir tada. Pernelyg didele kaina tokio PR gaunasi, jeigu nesurasdamos vietos , kur savo quasi privalumus atskleisti, mamos pasirenka gimdyma. O sio renginio vadybinikais tampa "pripudrinti" vyrai ir pusiau nukvakusi pribuveja. Paskui rolikas paleidziamas visuomenei ir pranesama pagaliau zinia, stai ir as, atradau pagaliau save ir dar, kas svarbu, esu ne tokia, kaip "pilkosios mases", nes gimdziau ant sieno, arba kubile. g.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 18:12)

Na pagalvokite, pagalvokite. Galbut is tikruju pagaliau bent jau isitikinsime, kad butent Jusu paminetu alternatyvu ieskoti verta.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 04, 17:12)

Ok.Mielai padiskutuosiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 04, 18:05)
4u.gif  Tai pasiliekame kiekviena prie savo nuomones.
Mano supratimu naturalus gimdymas yra butent toks, kaip aprasytas Natukes ir aldytes gimdymo istorijose.Tai nereiskia, kad ir as taip gimdysiu, nes turiu kitokiu baimiu, gyd., su kuria tariuosi, tikrai nera tas zmogus, kuriam artimos tokios mintys, plius vyras, kurio klausimas: "o tu nenori darytis cezario?" is serijos, kad nereiketu kankintis..
Vienzo, as vaziuoju i ligonine atlikti gimdymo darba, pagal mediku komandas.

Patvirtinote dar karta tai, ka sakiau, toks gimdymo budas nera naturalus, nes toki extreema renkasi nedaugelis mamu. Jus irgi jo nepasirinksite, nors, jeigu tvirtai tiketumete, kad yra geriausias, neklausytumete tos savo gydytojos, su kuria susitarete, nes zinoma pasamoningai r samoningai tikite, kad ji teisi ir yra savo srities zinove, nesitartumete su ja, eitumete pas Jurga, ir nusispjaut Jums butu ant siuolaikiniu mediku. biggrin.gif
Atsakyti
Miela, Ragnez, visu pirma as kreipiuosi i JUS mandagia forma.

Antra - taip tokia yra mano nuomone apie biochemike Jurga ir jos pasekejas... Ypac apie tas, kurios tuose "ritualuose" izvelgia dvasinguma ir rizikuoja savo kudikiais.

Net Semeta palyginus su sia "bendruomene" atrodo nebe naturalistas...

alternatyvia informacija as domejausi ir susiformavau savo nuomone. salia turiu pavyzdziu labai ne kokiu.

taigi savo nuomone ir nuostaba issakau taip, kaip galvoju, atvirai. O jus norite gauti pritarima, ar kad pagal jusu nuomone pakeisciau savo mastyma ir aikciociau - "ojei, jus teisi".

Viska reikia daryti su protu. Stai Natuke pasirinko gimdyma, bet ji pasirinko protingai. Su stebinciais medikais. pats gimdymas ne man, taciau jos gimdymo planas be kai kuriu punktu man priimtinas, nes logiskas.

Bet tikriausiai cia tusciai jums atsakineju. Vis tiek nesuprasite...

Ar jus nesutinkate, kad bet koks motinos rizikavimas kudikiu yra slyksti egoizmo forma?

Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 04, 18:17)
Patvirtinote dar karta tai, ka sakiau, toks gimdymo budas nera naturalus, nes toki extreema renkasi nedaugelis mamu. Jus irgi jo nepasirinksite, nors, jeigu tvirtai tiketumete, kad yra geriausias, neklausytumete tos savo gydytojos, su kuria susitarete, nes zinoma pasamoningai r samoningai tikite, kad ji teisi ir yra savo srities zinove,  nesitartumete su ja, eitumete pas Jurga, ir nusispjaut Jums butu ant siuolaikiniu mediku.  biggrin.gif

Mano nuomone tai ne extreemas, prasau neperfrazuoti. Kodel taip negimdysiu irgi paaiskinau, esminis dalykas - neturiu palaikymo nei is vyro puses, nei is mediku. Nusispjauti ir iseiti kitur negaliu, nes turiu per mazai info siais klausimais, nesijauciu pakankamai tvirtai, todel savo "naturalu gimdyma" gaminsiu ligonineje pagal busima situacija.
Atsakyti
galima graziai ir pusiau ironiskai pavadinti biochemike Jurga ir jos pasekejas - romantikemis, postmodernistemis ar, kaip Emilka siulo, etnomamytemis smile.gif

Jura_i tegaliu tik palinketi vidines ramybes, ir lengvo gimdymo, ir pasiziureti i Natukes gimdymo plana. Jei susitarta su gydytoja, ji daug ka leis, aisku, tik ne vaikuti paciai priimti.
Atsakyti