QUOTE(dange @ 2008 12 18, 17:00)
Mirties ir ligų medicina nepanaikino ir ko gero niekada nepanaikins. O štai dėl natūralios atrankos kiek kitaip.Išgyvenęs neišnešiotas kūdikis, gimęs 30 nėštumo savaitę, vaikas, pagimdytas per CP dėl skersinės padėties, moteris, pagimdžiusi po dirbtinio apvaisinimo procedūros- ar jie praeitų per natūralios atrankos filtrą
esu viena is tu, kurie galejo negyventi.
dziaugiuosi, kad gyvenu, kad spejau pagimdyti tris sunus. deja, jau moku uz "netinkama genetika", su kuria siaip tikriausiai nebuciau praejusi naturalios atrankos. idomu, ka perdaviau savo vaikams
QUOTE(dange @ 2008 12 18, 17:00)
Aš suprantu, tiksliau jaučiu, ką turit galvoje kalbėdma apie perdėtą kontrolę iš medikų pusės.Neretai ji iš tiesų egzistuoja.Tik priežasčių tam yra kurkas daugiau nei tik medikų žavėjimasis technologijomis, tingėjimas dirbti "natūraliomis sąlygomis" ar teisinės atsakomybės už galimas komplikacijas spaudimas
na va, kaip ir rasai (nepyksi, jei kreipiuosi " tu" - seniai susiduriam diskusijose, man labai keista forume kreiptis "jus"), ne viska, ka jauciu, moku pasakyti zodziais. as niekur nerasiau, kad gimdymo kontrole atsiranda tik del tavo isvardytu triju priezasciu, is kuriu, bene stipriausia, man atrodo trecioji.
nujauciu, kad sunkiausiai pakeiciamas dalykas yra pasauleziura, gydytojo-paciento santykis,apskritai poziuris i sveikata ir atsakomybe uz sveikata. galima butu pasvarstyti apie holistine ir mechanistine medicina
galu gale, yra ir ekonomine medicinos puse. pvz., kas ir kaip finansuoja, organizuoja ir atlieka medikamentu, eksperimentiniu gydymo budu paieskas, klinikinius tyrimus? kas ir kaip tiria uz alopatines vakaru medicinos ribu patenkancius gydymo budus, pvz., tradicine rytu medicina?
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 18, 17:03)
o kas garantuoja, kad tas vadinamasis "naturalus" gimdymas, atsisakant medicininiu pasiekimu ir pagalbos, yra teisingas poziuris i gimima, mirti, sveikata?
niekas negarantuoja.
QUOTE(emilka @ 2008 12 18, 17:03)
Tada kiekvienas kad ir ligonis sau susigalvotu, kad nori pav. hemoroju pjauti dziakuzi vonioje

ir ka?
klausimas siuo atveju butu ne "kur pjauti hemoroju?", o "ar butina ta konkretu hemoroju gydyti chirurgiskai?" gal yra maziau invazyviu gydymo alternatyvu tinkanciu butent tam ligoniui?
QUOTE(prabegom @ 2008 12 18, 16:54)
Galvociau, kad ligonines galetu isileisti daugiau komercijos.
"privaciu" gimdyklu yra. deja, vgn tokia gimdykla vienintele, kai atvykau gimdyti antrojo sunaus, ji buvo uzimta