Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

QUOTE(arana81 @ 2008 12 31, 12:07)

Kaip pavadinsi sia situacija:
Vaikas buvo pasmerktas kankinamai mirčiai

Liūdna. Užuojauta šeimai. Bet publikacijų nereikia laikyti absoliučia tiesa.
Gydytojai - taip pat žmonės. O jei pripažintų klaidą - būtų "užkapoti"...
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 12 31, 12:07)
Visai besirdziai, ir tikraja to zodzio prasme

Nu negaliu nepapriestarauti. Esu medike, dirbu su medikais. Nezinot, kai dauguma mediku ima i sirdi pacientu problemas, daznai padarydami daug daugiau nei jiems priklauso. Zinoma ne visi, toli grazu. Bet , kad specialiai darytu bloga, tai jau absurdas. Visi zmones klysta. O tevai daznai del neryztingumo nepareikalauja kazko daugiau, juk jie zino savo vaika, zino ligas, turi nuojauta.
Na lengviausi kaltinti medikus, juk mokame mokescius cool.gif , bet brangieji mes tu mokesciu negauname tiesiogiai, ir ne tame esme.
Jei vaikas jauciasi blogai, reik belstis, ir visada bus atidaryta, kartais reik stipriau belstis, kartais reik kantrybes.
Kai einu i kitas med istaigas, niekas nezino, kad esu medike, ir niekada nesielge su manim, ar vaikais blogai, nebuvo taip, kad nepaskirtu reikalingu ir priklausanciu tyrimu.
Daznai pacientai nezino medicinos virtuves, nezino kovotu, nezino, kad iseikvojus tas nelemtas kvotas- per daug israsiius vaistu, er daug priemus pacientu ir pan- tiesiog nukencia atlyginimas.
Zodziu supuvusi visa sistema.
Mums patiems tokioj sistemoj dirbti koktu, visur apribojimai, pareigos, pacientai gali viska, mes nieko. Pacientas gali ateiti po darbo valandu ir reikalauti, kad ji priimtumem nes kosti jau 2 sav, o kad jau nebedirbam jiems ne motais, juk mokescius moka doh.gif . Ir siaip priimam tiek kiek ateina ta diena, ne vieno neisvejam, nesvarbu su talonu, ar be talono, ir vis tiek blogai.....ai issiliejau.
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 12 30, 16:33)
Na baikit, ne visi duoda kysius, oi ne visi, is praktikos sakau- pati visur einu be kysiu, o jei atsideoju, tik po gydymo , o jau , kad numarina, del to, kad nedave kysio- absurdas kazkoks.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif aš irgi lygiai taip pat darau ax.gif ir visur buvom apžiūrėti, ištirti ir t.t. Ir operacija, ir gimdymas - viskas be kyšių ax.gif Tik po keletos mėnesių atsidėkojau savo gydytojai, o vaiko gydytoja net šokolado nepaėmė ax.gif Aišku, gal mažiau tų švelnių žodelių iš jų pusės, bet man tai pasveikti reikia, o ne kad gražiai pakalbėtų ax.gif Ir nemanau, kad kuris nors darytų specialiai blogai, vien dėl to, kad nebuvo duotas kyšis....
Atsakyti
Aš nepulčiau kaltinti nei vienos nei kitos pusės: labai jau viskas slidu.
tikiu kad gydytojai nedaro taip kad kažkam, ypač vaikams, būtų blogai...
man ir pačiai teko susidurt su savo ar giminių/draugų ligomis, ir niekad dar nebuvo taip kad kažkoks gydytojas taip kažkaip piktybiškai elgtųs...Ir čia su suaugusiais. Tik vieni maloniau kalba, kiti ne taip maloniai: va ir visas skirtumas. Net ir su tais kyšiais tas pats. Gydo ir operuoja taip pat. Pati esu ir davus ir nedavus. O kai neseniai gulėjau ligoninėje, pvz seselėms nebuvau nieko davus, bet elgėsi su manimi extra- maloniai, operacijos metu laikė už rankos ir kalbėjo "nesijaudink, vaikelį" (čia pagyvenusi tokia seselė), glostė galvą, žodžiu elgės labai šiltai. O ir gydė dėmesingai.
taip pat tikiu kad ir mama aišku darė viską ką ji manė kad reikia daryti...
todėl, kai viskas taip slidu, kas ten kaltas- nesužinosim...gali būti kad abi pusės kažkiek kaltos, gali būti kad tai nesusipratimas, kai abi pusės nesuprato vieni kitų...

manau kvaila imt ir rėkt : "gydytojai žvėrys" kai mes nežinome situacijos...
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 12 31, 11:55)
Nu negaliu nepapriestarauti. Esu medike, dirbu su medikais .

Tik nereikia čia pasakot. Puikia žinau, kaip mamai blogai buvo su širdim, ligoninės priėmime pusę dienos stumdė pirmyn atgal, o galiausiai gydytojai nusiuntė ausų pasitikrint doh.gif . Kalbos kalbom o į ligoninę be pinigėlių skyriaus vedėjui, nereit net tikėtis papult. Aplamai turiu savo nuomonę apie gydytojus.
Ai išsiliejau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune78: 31 gruodžio 2008 - 14:51
oi kiek gydytojų aplakstėm per metus laiko doh.gif be kyšio geriau nei neiti schmoll.gif čia per daug nesiplėsiu,vaiką pastoviai mokamai reikia vesti,nes siuntimo neišmaldausi,jau ilgą laiką slenka plaukai,savijauta siaubinga,pagalvojau,kad reikia susirūpinti sveikata,nuėjau pas šeimos gydytoją,tik išjuokta buvau,davė pasidaryti bendrą kraujo tyrimą,viskas buvo gerai,tai pasakė,kad auginčiau vaiką ir ligų neieškočiau doh.gif na praėjo dar du mėnesiai,nuėjau privačiai echoskopo darytis,ir ten gydytoja patarė būtinai geležį išsitirti,taip ir padariau,pasirodo žemiau normos doh.gif doh.gif doh.gif daug visokių niuansų buvo pas medikus,nesakau,kad visi blogi,bet susidariau nuomonę labai blogą apie medikus,dovanų nebus siuntimų ir diagnozės taip pat schmoll.gif
Atsakyti
Bet kuri siuntima reik pagristi, kodel ir kam duodamas, bet nei vienas atejes paimti siuntimo be jo neisejo smile.gif , nei vienas, net pas gydytoja neina, tik pas sesute 4u.gif Bloga jusu poliklinika, o musu gera. 4u.gif

Be abejo visur yra ir geru ir blogu, kaip ir visose srityse, bet sakyti vienareiksmiskai- visi blogi ir kysininkai- absurdas.
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 12 31, 18:43)
Bet kuri siuntima reik pagristi, kodel ir kam duodamas, bet nei vienas atejes paimti siuntimo be jo neisejo  smile.gif , nei vienas, net pas gydytoja neina, tik pas sesute  4u.gif  Bloga jusu poliklinika, o musu gera. 4u.gif

Be abejo visur yra ir geru ir blogu, kaip ir visose srityse, bet sakyti vienareiksmiskai- visi blogi ir kysininkai- absurdas.

vaikas jau keli mėnesiai geltonas,o pediatrei jis ne geltonas,nors tu ką doh.gif mano vaikas iki 6mėn.nesituštino,tik su pagalba,tai sakė tai normalu,daugumai vaikų taip būna doh.gif pas gastroenterologę ėjom mokamai,tyrimų buvo krūvos,galų gale jau laisvinamus teko vartoti.kai apie 7mėn.pilnai viskas susitvarkė,nuo gastroenterologės skirtų vaistų,pediatrė sako,o ką aš sakiau,matot viskas susitvarkė.pas neurologę taip pat nedavė siuntimo,ėjom mokamai,ir nustatė raumenų distoniją,beje mano vaiko super mažas svoris,o jai tai normalu doh.gif o po skiepo kai dingo klausa,sakė man vaidenasi,o logopėdė,lor gydytojos ir k.t.patvirtino,kad vaikas nereaguoja į garsus.per tokius gydytojus ir vaiko gali netekti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 12 31, 17:57)
vaikas jau keli mėnesiai geltonas

na tai kam dar kankintis? Pakeiskit pediatrę, nelaukit, kol įvyks kažkas ekstremalaus, o ji sakys, kad viskas normoj. Pati vaiką buvau užrašius pas vištą, per 9mėn net bendro kraujo tyrimo nedarė, klubo sąnarių netikrino, nors gimė sėdmenine pirmeiga ir didesnė tikimybėm kad klubiukai galėjo neišssivystyt. Po to bėdos prasidėjo ir man kantrbė trūko. Pakeičiau polikliniką ir pamačiau, ką reiškia normali vaiko priežiūra - npediatrė su mumis abiem neskubant bendrvo, domėjosi ne tik svoriu, bet ir vaiko rėžimu, ką valgo, daro ir panašiai, dar kraujo/šlapimo tyrimų prirašė, ir pas okulistą nuėjom, kardiologą, neurologą (viskas, kas normaliai priklauso kūdikiams) Neturiu kuo skųstis, nebent savimi, kad tiek ilgai tempiau. blush2.gif

p.s. kyšių niekada nemokėjau ir tikiuosi, neteks mokėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulė_vakaruos: 31 gruodžio 2008 - 17:35
Niekas vienareiksmiskai nieko nesako, tik mediku klaidu ar nenoro atlikti pareiga kaina - zmogaus gyvybe arba sveikata (su invalidumu visam likusiam gyvenimui).
Tik atvaziavus studijuoti prisirasiau pas seimos gydytoja vienoje Kauno polikliniku. Tvarkingai, kaip priklauso pagal visus istatymus ir taisykles. Beveik penkis metus ji manes akyse nemate net del persalimo. O va penktaisiais metais rudeni pradejau koseti ir dusti. Apsikesti nebejo, jokie vaistai nuo persalimo nepadejo, nuejau pas seimos gydytoja. Diagnozavo bronchita. Kosulys nesiliove nuo jokiu vaistu. Pas gydytoja vaiksciojau reguliariai.
Po dvieju bronchito gydymo menesiu, kai be pasiilsejimo antrame aukste nebegalejau uzlipti i trecia auksta. Kai lovoje atsirado trys pagalves, nes miegoti galejau tik sededama. Atsigulus elementariai dusau. Kai nuo nepakeliamo skausmo kosulio istasytoje krutineje is akiu jau nevalingai asaros trysko... susipratau, kad per pazistamus reikia kitos gydytojos ieskoti, nes paprasciausiai numirsiu (o buvo taip bloga, kad mirti jau ir norejau).
Per pazistama radau gydytoja kitoje poliklinikoje. Taip, mokejau jai i kisene ir nemazai, bet kitaip ir cia buciau likus kvotu ir limitu auka. Ji bent jau bande atrasti kas negerai.
Padare alergijos tyrimus. Suzinojau, kad nesu niekam alergiska.
Istyre krauja del visu pirmuoniu ir parazitu apie kuriuos nelabai nusimanau. Endemik nemazai pinigeliu uz tuos tyrimus palikau. Bet bent paaiskejo, kad kraujyje jokiu brudu nera. Valio.
Priejom aklaviete, nes plauciai paklausius buvo svarus. Bet kadangi mokejau pinigelius, nusiunte krutines lastos nuotrauka pasidaryt. Jokia kita gydytoja nebutu siuntus, nes rimtos priezasties svaistyti valdiskus pinigus nebuvo.
Rentgenologes veido nepamirsiu visa gyvenima. Nes paklause, ar tikrai savo kojomis galiu paeiti. Plauciai buvo svarus, bet sirdis issiputusi tiek, kad net aiskiai persikreipe krutines lastos kaulai mates nuotraukoje.
Na ir ka. Daug kardiogramu. Biuletenis. Ir daug daug ilgai besitesianciu reikalu su ligonine. Kai paleido is ligonines, dar ilgam gavau biuleteni. Issikapscius nuejau ir pas buvusia seimos gydytoja. Ka is jos isgirdau, prisiminsiu visa likusi gyvenima: "Jus per jauna tureti sirdi". Tik po keliu metu supratau, ka ji pasake. Kad kai tau 23 metai, nepatenki i susirgimu sirdies ligomis rizikos amziaus grupe. Gydytoja buvo kvotu ir limitu ikaite. Tokia pat kaip as savo ligos ikaite. O be tyrimu i zmogaus vidu gi neilisi. Uz visa kas dabar vyksta turetu atsakyti genijai sugalvoje nepakartojama sveikatos sistemos reforma blush2.gif Issiliejau ir as blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulė_vakaruos @ 2008 12 31, 19:27)
na tai kam dar kankintis? Pakeiskit pediatrę, nelaukit, kol įvyks kažkas ekstremalaus, o ji  sakys, kad viskas normoj. Pati vaiką  buvau užrašius pas vištą, per 9mėn net bendro kraujo tyrimo nedarė, klubo sąnarių netikrino, nors gimė sėdmenine pirmeiga ir didesnė tikimybėm kad klubiukai galėjo neišssivystyt. Po to bėdos prasidėjo ir man kantrbė trūko. Pakeičiau polikliniką ir pamačiau, ką reiškia normali vaiko priežiūra - npediatrė su mumis abiem neskubant bendrvo, domėjosi ne tik svoriu, bet ir vaiko rėžimu, ką valgo, daro ir panašiai, dar kraujo/šlapimo tyrimų prirašė, ir pas okulistą nuėjom, kardiologą, neurologą (viskas, kas normaliai priklauso kūdikiams) Neturiu kuo skųstis, nebent savimi, kad tiek ilgai tempiau.  blush2.gif

p.s. kyšių niekada nemokėjau ir tikiuosi, neteks mokėt.

po naujų vėl bandysiu perregistruoti,ne taip paprasta,kur nueini,tai tam rajonui nepriklausot,tai gydytoja per daug vaikučių turi,ta poliklinika,kuri mums priklauso,ten nėra normalios pediatrės.galvojat,kad mes šiaip sėdim ir kenčiam toliau.dar viena gydytoja konsultacinėje pasakė,kad mažiau morkų duočiau,ir nusijuokdama pasakė,kad tikriausiai paveldėjo geltoną odą blink.gif po naujų dar laukia nemažai tyrimų jie bus nemokami,bet už vizitą teko sumokėti unsure.gif kai laukiausi jokios priežiūros nebūvo schmoll.gif kai perėjau pas kitą išsigando,nei tyrimai daryti,nei vaistai nuo spaudimo neišrašyti,antikūniai netirti.su kiekvienu atėjimu man gine vis kartojo nori sveiko vaiko tau tai kainuos,beje paskaičiau atsiliepimus apie ją,pasirodo be kyšio nieko nedaro schmoll.gif
arana81 baisu,žodžių truksta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 12 31, 18:49)
po naujų vėl bandysiu perregistruoti,ne taip paprasta,kur nueini,tai tam rajonui nepriklausot,tai gydytoja per daug vaikučių turi,ta poliklinika,kuri mums priklauso,ten nėra normalios pediatrės

Mes į nepriklausančią vaikštom, tiesiog reikėjo gydytojos sutikimo, kad mus priimtų. gydytojų ir gydymo įstaigų temelėj pasiskaičiau atsiliepimus apie polikliniką ir jos pediatrus, išsirinkau kurią labiausiai gyrė ir neprašoviau, nemelavo mamkos thumbup.gif
Atsakyti