Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(Edgolė @ 2009 04 28, 13:07)
Is kur tokios zinios?  g.gif

gavom formas atskiras pildyt - jei nesi gyvenes 2 metu uk, tai reik pildyt, ir ten parasyta, kad jei nesi tiek isgyvenes ir isdirbes, mes galbut nesuteiksime jums benefitu. tai va ax.gif nu ir Limcamca pacitavo mirksiukas.gif
o kad ir dirbi - va mb dirbo 4 metus, mokescius mokejo, neteko darbo ir jobseekers allowance negauna, ale per mazai pateike info g.gif

is tikro tai klaida padarem, kai su mb employ ilgai dirbom prazioplinom rezidentus susitvarkyt, butu lengviau dabar ax.gif o kazi negalima atbuline data tvarkytis, payslipai vistiek visi yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita84 @ 2009 04 28, 09:36)
nesuprantu... O kodel gi neimti, tai prikaluso... Asmeniskai dirbu 4 metus ... ka, negaliu predentuoti i vienkartine pasalpa, kuri vaikui skirta... ????

jei kalbi, apie ta £500 sure start maternity grant, tai ji yra skirta toms, kuriu pajamos yra mazos, kurioms tikrai to reikia, todel, jei pas tave pajamos pakankamos, tai ir negausi, koks skirtumas, kiek esi isdirbus. ir is kur toks nusistatymas, kad priklauso, jei turi pakankamai - tai nepriklauso bigsmile.gif

QUOTE(Limcamca @ 2009 04 28, 10:20)
Mane tos dirbtinai vienisos motinos irgi nervuoja  biggrin.gif Tiesiog, kur tik pazvelgsi, vos ne visi alei vieno isvykstantys-atvykstantys, pirmiausia klausia, ka gausiu. Teisingai, pirmiausia reikia darbus nudirbti, norint ka nors gauti  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita84 @ 2009 04 28, 10:43)
Tai gal LT visiems duoda... tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Pagal istatyma LT vienkartine pasalpa priklauso tik nuolat gyvenantiems LT ir deklaravusiems ten gyvenama vieta.Bet dauguma ta pasalpa pasiima.
O siaip tau jau child tax credit susitvarkius,nes jei juos gausi tai iki vaikui sueis 3 menesiai gali kreiptis ir del 500£ vienkartines.
QUOTE(Rico @ 2009 04 28, 11:55)
Nesupratau truputi  g.gif man kaip tik atrodo teisybe yra  ax.gif juk jei gerai uzdirbai, tai dekretiniu tas 6 sav nemazai gausi, o kita laika jau maziau, bet metus gi gausi. O kas Lietuvoj padaryta tai... kaip cia pasakius... aisku kai gauni gerai, bet is valstybes puses ziurint man atrodo nevisai blaivus ta istayma prieme  unsure.gif nera LT tokia turtinga, kad galetu tokius dalykus daryti, ypac kai aisku, kad dauguma fiktyviai algas pasididina ir pan. zmones po nama is tu pinigu pasistato  doh.gif ar teisybe?
Na, laukiu  pomidorai2.gif dabar, bet nebijau  tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astulyte28: 28 balandžio 2009 - 15:24
Laba, noriu paklausti, ar galima vaiko pasalpas tvarkyti ant vyro, nes mes cia uk gyvenam penkti metai , ir dabar paskutinius vienus metus niekur nedirbau, birzeli turiu gimdyti, uz pirma vaikeli kol kas gaunu pasalpas, bet dabar kai reiks pildyt nauja forma uz praitus metus , tai jauciu kad nieko nebegausiu , nes nedirbau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(londoniete1 @ 2009 04 28, 13:40)
Laba, noriu paklausti, ar galima vaiko pasalpas tvarkyti ant vyro, nes mes cia uk gyvenam penkti metai , ir dabar paskutinius vienus metus niekur nedirbau, birzeli turiu gimdyti, uz pirma vaikeli kol kas gaunu pasalpas, bet dabar kai reiks pildyt nauja forma uz praitus metus , tai jauciu kad nieko nebegausiu , nes nedirbau verysad.gif

galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita84 @ 2009 04 24, 21:43)
nors mes rasem jiems laiska prie tos formos, kad mokam morgiciu..ir viena alga iseina butent jam...

Na čia tai jau juokinga.. Maždaug kaip "visą algą išleidau rūbams/baldams/bare/mašinos remontuj/whatever, tai dabar valstybė turi man padėt išgyvent iki kitos algos" doh.gif Juk mortgage ėmėt patys, niekas jums per gerklę jos nesukišo mirksiukas.gif Jei tikrai neina iš likusių pinigų išgyvent, tai gal nevertėjo tos mortgage imtis mirksiukas.gif Susifalsifikuoja žmonės mortgage popierius, kad tik gaut kuo daugiau, o po to verkia, kad sunku mokėt, nepragyvenam, pašalpų reikia.. rolleyes.gif
O dėl tax'ų tai netikiu, kad nepriklauso g.gif Gal popierius blogai užpildėj, ar ko nepristatėj (WRS?)? Pas mus pajamos daug didesnės, ir tai maždaug £10/sav. priskaičiavo g.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita84 @ 2009 04 28, 10:29)
uk nera teisybes..Kuo daugiau dirbi ir kauo daugiau jiems mokesciu sumoki..Tai kai iseini i dekretines..ir nieko negauni verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 
..nes...yra partneris + praeitu metu pajamos buvo geros...Bet atsiprasau..buvo geros, kol dirbau..o dabar juk dekretines..su vaiku sedziu..tai gal nebegaunu to... doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Jiems tai visai neidomu...

O kur čia ta neteisybė g.gif? Jei tu turi partnerį, tai jau yra du žmonės kurie išlaiko/gali išlaikyt jūsų šeimą, o ne vienas, kaip yra vienišų mamų/tėvų atvejų.. Tu nedirbi, bet jis dirba ir atneša namo pinigų. O jei vieniša mama nedirba (pvz. neturi kam palikt sergančio vaiko, ar dar kas), tai jai tų pinigų daugiau nėra kas atneštų.. Taigi.. smile.gif Lengva varyt, kol dar turi kas lovą šildo mirksiukas.gif
Čia aš apie normalias veinišas, ne apie tas a la tai "vienišas" rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 28 balandžio 2009 - 17:14
Esme tame, kad tu dirbk kiek nori..ir buk sazininga..ir nieko negausi.... ax.gif ax.gif Tik nervas ima is tu kurios namie sedi , nieko nedirba ir gauna pasalpas..'typo jos vienisos' nors su vyrais gyvena... .labai daug tokiu zinau... O kai pasakai, kad nescia budama dirbi iki vos ne kad 1 sav.iki gimdymo....Tai paziuri kaip i durnia, typo, kad isvis dirbti, jei gali nedirbti..ir is pasalpu gyventi... g.gif g.gif g.gif Nesuprantu tokiio mastymo...
Atsakyti
A tai tu manai, kad tos pašalpos prilygsta algai smile.gif? O ir beje, iš kur toks įsitikinimas, kad visos nedirbančios apsiforminusios kaip vienišos ir gyvena iš pašalpų g.gif? Gal jos gauna pašalpas nes šeimos pajamos mažos wink.gif? Tokiu atveju, nepergyvenk, gausi ir tu kažkiek wink.gif
Atsakyti
na, kurios 'typo' vienisos, per dekretines ir gauna pasalpas..kurios prilygsta gerai algai....Jau ta tai zinau tikrai.... Teko viename name su tokiom gyventi.,.
Na, aisku, gauna..nes beveik nedirbo ir fiktyviai meluoja del seimynines padeties... g.gif g.gif g.gif Na, bet cia jau ju reikalas... cool.gif cool.gif
manau..neverta daugiau gilintis siuo klausimu ... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Zinau,dauguma jusu dabar pasipiktinusios atsakysite,kad info tureciau ieskoti senose temose kur jau viskas ne karta buvo surasyta.,taciau jau perskaiciau daugybe info,bet taip ir neradau nieko. Tikiu,kad yra dar geranorisku zmoniu,todel prasau,padekite. Turiu 2 klausimus; 1. I Anglija atvykau pries 4men. ir per ta laika oficialiai dirbau vos pora dienu,per agentura.Dabar dirbu aukle,taciau oficialiai esu bedarbe.Esu vienisa,auginu 5m.dukra. Kaip suprantu,tai kaip nedirbanti,negaliu prasyti jokios paramos is valstybes(beje,nemanykite,kad man tai labai malonu.Man geda,kad turiu prasyti ismaldos ir dar svetimoje salyje),taciau jei tarkim pasidaryciau self emploed,ar tuomet galeciau prasyti child tax credit ir t.t? Kokias darbo valandas reikia nurodyti,kokio dydzio mokescius moketi ir ar apskritai verta tai daryti? 2.del socialinio busto ir nuolaidu uz mokescius bustui. Situacija tokia;gyvename name,kuris isnuomotas mano sesers vardu, sutartyje numatyta kiek zmoniu cia gali gyventi,taciau realiai gyventoju yra dvigubai daugiau.As su dukra gyvenu kambaryje su dar 3zmonemis,2 is ju net nera mano giminaiciai.Kaip suprantu,tai yra priezastis prasant socialinio busto,bet tokiu atveju musu landlordas gali gauti bauda.Ar tai tiesa? Kaip dar galima butu gauti soc.busta ir kokias priezastis reiketu nurodyti,ar apskritai yra tokia galimybe?Na,jei ne,tai gal bent galiu gauti kompensacija pvz uz vandeni,elektra ir pan.? Ka daryti? Kokiu dokumentu tam reikia? Pvz mano mama ir jos sugyventinis siuo metu uzsiregistrave jobcentre kaip bedarbiai,bet paraiska del kompensaciju jiems buvo atmesta,nes...nuomos sutartis sudaryta sesers vardu.Atseit ji kaip dukra privalo juos islaikyti.Ar tai reiskia,kad ir as negalesiu gauti jokiu kompensaciju?Na jau visiskai susipainiojau... Bukit geros,padekite issiaiskinti.Aciu.
Atsakyti
QUOTE(emili 123 @ 2009 04 30, 14:43)
Sveikos mamos. Zinau,dauguma jusu dabar pasipiktinusios atsakysite,kad info tureciau ieskoti senose temose kur jau viskas ne karta buvo surasyta.,taciau jau perskaiciau daugybe info,bet taip ir neradau nieko. Tikiu,kad yra dar geranorisku zmoniu,todel prasau,padekite. Turiu 2 klausimus; 1. I Anglija atvykau pries 4men. ir per ta laika oficialiai dirbau vos pora dienu,per agentura.Dabar dirbu aukle,taciau oficialiai esu bedarbe.Esu vienisa,auginu 5m.dukra. Kaip suprantu,tai kaip nedirbanti,negaliu prasyti jokios paramos is valstybes(beje,nemanykite,kad man tai labai malonu.Man geda,kad turiu prasyti ismaldos ir dar svetimoje salyje),taciau jei tarkim pasidaryciau self emploed,ar tuomet galeciau prasyti child tax credit ir t.t? Kokias darbo valandas reikia nurodyti,kokio dydzio mokescius moketi ir ar apskritai verta tai daryti?                                                                                            2.del socialinio busto ir nuolaidu uz mokescius bustui. Situacija tokia;gyvename name,kuris isnuomotas mano sesers vardu, sutartyje numatyta kiek zmoniu cia gali gyventi,taciau realiai gyventoju yra dvigubai daugiau.As su dukra gyvenu kambaryje su dar 3zmonemis,2 is ju net nera mano giminaiciai.Kaip suprantu,tai yra priezastis prasant socialinio busto,bet tokiu atveju musu landlordas gali gauti bauda.Ar tai tiesa? Kaip dar galima butu gauti soc.busta ir kokias priezastis reiketu nurodyti,ar apskritai yra tokia galimybe?Na,jei ne,tai gal bent galiu gauti kompensacija pvz uz vandeni,elektra ir pan.? Ka daryti? Kokiu dokumentu tam reikia? Pvz mano mama ir jos sugyventinis siuo metu uzsiregistrave jobcentre kaip bedarbiai,bet paraiska del kompensaciju jiems buvo atmesta,nes...nuomos sutartis sudaryta sesers vardu.Atseit ji kaip dukra privalo juos islaikyti.Ar tai reiskia,kad ir as negalesiu gauti jokiu kompensaciju?Na jau visiskai susipainiojau... Bukit geros,padekite issiaiskinti.Aciu.

uz vandeni,elektra ir kitus mokescius uk kompensaciju nera schmoll.gif
Na o HB bei CTax kompensuoja tiem kas turi issinuomave savo vardu nama/buta o ne gyvena pas draugus/gimines ax.gif
Na o apie kitas pasalpas tikrai pilna tema ir taspats per ta pati doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emili 123 @ 2009 04 30, 14:43)
Sveikos mamos. Zinau,dauguma jusu dabar pasipiktinusios atsakysite,kad info tureciau ieskoti senose temose kur jau viskas ne karta buvo surasyta.,taciau jau perskaiciau daugybe info,bet taip ir neradau nieko. Tikiu,kad yra dar geranorisku zmoniu,todel prasau,padekite. Turiu 2 klausimus; 1. I Anglija atvykau pries 4men. ir per ta laika oficialiai dirbau vos pora dienu,per agentura.Dabar dirbu aukle,taciau oficialiai esu bedarbe.Esu vienisa,auginu 5m.dukra. Kaip suprantu,tai kaip nedirbanti,negaliu prasyti jokios paramos is valstybes(beje,nemanykite,kad man tai labai malonu.Man geda,kad turiu prasyti ismaldos ir dar svetimoje salyje),taciau jei tarkim pasidaryciau self emploed,ar tuomet galeciau prasyti child tax credit ir t.t? Kokias darbo valandas reikia nurodyti,kokio dydzio mokescius moketi ir ar apskritai verta tai daryti?                                                                                            2.del socialinio busto ir nuolaidu uz mokescius bustui. Situacija tokia;gyvename name,kuris isnuomotas mano sesers vardu, sutartyje numatyta kiek zmoniu cia gali gyventi,taciau realiai gyventoju yra dvigubai daugiau.As su dukra gyvenu kambaryje su dar 3zmonemis,2 is ju net nera mano giminaiciai.Kaip suprantu,tai yra priezastis prasant socialinio busto,bet tokiu atveju musu landlordas gali gauti bauda.Ar tai tiesa? Kaip dar galima butu gauti soc.busta ir kokias priezastis reiketu nurodyti,ar apskritai yra tokia galimybe?Na,jei ne,tai gal bent galiu gauti kompensacija pvz uz vandeni,elektra ir pan.? Ka daryti? Kokiu dokumentu tam reikia? Pvz mano mama ir jos sugyventinis siuo metu uzsiregistrave jobcentre kaip bedarbiai,bet paraiska del kompensaciju jiems buvo atmesta,nes...nuomos sutartis sudaryta sesers vardu.Atseit ji kaip dukra privalo juos islaikyti.Ar tai reiskia,kad ir as negalesiu gauti jokiu kompensaciju?Na jau visiskai susipainiojau... Bukit geros,padekite issiaiskinti.Aciu.

Tu nieko negali gaut nes esi per mazai laiko sioje salyje,o tuo labiau bedarbe.Apie busto pagalba,kol neatidirbsi bent metu gali net negalvot.Gali nebent prasyt,kad sese savo vardu susitvarkytu uz tavo dukra CHB,o paskui CTC.

Darytis self apsimoka jei ruosiesi cia gyvent ir nedirbi oficialiam darbe.Nes dirbdama nelegaliai nei po metu,nei po dvieju nieko negalesi gaut.
Atsakyti